- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.484
- 448
- Konu Sahibi Excellentjob
-
Ben kontrole gittim sezaryene aldılar. Arkadaşımda da öyle oldu.Ani sezeryanda iyi olmaz demi
Özel hastanelerin birçoğunda kuvöz olmuyor, üniversite hastanesi daha iyi değil miCanım uygun fiyatlı özel hastahanelerde 2 hafta oncesine gün veriyorlar.
Rüptür riski nedirÜçüncü sezeryanlar riskli sezeryan kategorisine giriyor.Doğumun başlamasına fırsat vermeden belli bir tarihte bebeği çıkarmayı tercih edebiliyor doktor.Sancının başlaması rüptür riskini de beraberinde getirebilir.Birkaç gün ileriye atmayı teklif edebilirsiniz ama çokta uzak bir tarihe atmayın bence.
Ben ilk çocuğuma hamileyken bulunduğum ilde üniversite hastahanesi yoktu bile...bana kalırsa hamilelik yolunda gidiyorsa üniversite hastahanesine de gerek yok...ikinci dogumumda şubeleri olan bir özel hastahanede gebelik takibimi yaptırdım böylece o hastahanelerinde olmasa bile başka hastahanelerine nakledilebilirdik.Özel hastanelerin birçoğunda kuvöz olmuyor, üniversite hastanesi daha iyi değil mi
Rüptür eski sezaryen dikişlerin olduğu noktadan açılmaya başlaması, oldukça tehlikeli bir durum.Doktorlar pek bu riske girmek istemiyorlar.Rüptür riski nedir
Anladım, teşekkürler. Peki bu durum, dikişli sezaryene mi özgü? Yapıştırınca açılmıyor muRüptür eski sezaryen dikişlerin olduğu noktadan açılmaya başlaması, oldukça tehlikeli bir durum.Doktorlar pek bu riske girmek istemiyorlar.
Yok aynı şey yapıştırma için de geçerli.Rahime kesi atıldıktan sonra sancı başladığında açılma ihtimali her zaman var.Açılmayanlar da var hatta sezeryan sonrası normal doğum yapanlar var ama açılan rüptür olan bu sebepten bebeği ağır özürlü olarak yaşamak zorunda kalan, rahmi alınan insanlar da var.O yüzden doktorlar bu riski göze alamıyorlar.Anladım, teşekkürler. Peki bu durum, dikişli sezaryene mi özgü? Yapıştırınca açılmıyor mu
Teşekkür ederim tekrar. Detaylıca anlatmışsınız sağolun. Sadece bilgim olsun diye sordumYok aynı şey yapıştırma için de geçerli.Rahime kesi atıldıktan sonra sancı başladığında açılma ihtimali her zaman var.Açılmayanlar da var hatta sezeryan sonrası normal doğum yapanlar var ama açılan rüptür olan bu sebepten bebeği ağır özürlü olarak yaşamak zorunda kalan, rahmi alınan insanlar da var.O yüzden doktorlar bu riski göze alamıyorlar.
ssvd diye bir grup var sosyal paylaşım sitesinde.Orada bire bir gördüm rüptür olanları.Hatta bir tanesi ısrarla normal doğum istedi.Sonrasında rüptür olmuş, ki işin kötü tarafı hiç fark etmemiş bile, en son noktada bebeğin kalbi durmuş, zorla çalıştırmışlar fakat bebek hayat boyu ağır zekasal promlemli ve ataklar geçirerek hayata devam edecekmiş.Cidden çok üzülmüştüm bunu gördüğümde.Doktorları dikkate almak en iyisi.ama aklınıza yatmazsa başka bir doktora daha görünmekte fayda var tabii.
Rica ederim iyi akşamlar.Teşekkür ederim tekrar. Detaylıca anlatmışsınız sağolun. Sadece bilgim olsun diye sordum
Size de iyi akşamlarRica ederim iyi akşamlar.
Cnm 1 gün kalsa şükrederim de işte bazen olmuyiSezeryandan sonra 15 günde zor kendime gelmiştim. Ayağa kalkman kendi işini yapman en az 1 hafta sürer. Annenin 2 gün kalması yeterli olmaz ki.
Heralde cnm bayram snuctaBence olmaz zaten normal tarihi oymuş kendi tatile gidecek galiba ondan diyor değil mi ?
Bna doktorum 2 aylıkken vermişti cnm zaten gununuSize makul olan en güzel tarihi vermiş. Ayin 7'sini beklerseniz; zaten sancınız gelir ve normal doğum sürecine girmiş olursunuz. Riskli bir durum olur.
Öyle olmasaydı zaten sezeryan olmazdınız, sancınız beklenirdi.
Ayrıca size tarih çok erken verilmemiş mi? Benim bu hafta kontrolüm vardı, hiçbir şekilde tarih vermedi doktorum. Aynı haftalarda olduğumuz arkadaşlarda aynı şekilde tarihi belli olan kimse yok daha.
Canım günü zaten herkese usgye göre ilk aydan veriyorlar ama değişir bence daha o tarihler. Belki farklı bir durum olacak gününden erken alacak ya da daha geç alacak. 34.haftaya kadar tam tarih belli olmaz ki.. Deneyimlisin sen daha iyi bilirsin zaten bu durumu.Bna doktorum 2 aylıkken vermişti cnm zaten gununu
Çok sağol cnmCanım günü zaten herkese usgye göre ilk aydan veriyorlar ama değişir bence daha o tarihler. Belki farklı bir durum olacak gününden erken alacak ya da daha geç alacak. 34.haftaya kadar tam tarih belli olmaz ki.. Deneyimlisin sen daha iyi bilirsin zaten bu durumu.
Ama şu verilen tarih zaten herşey yolunda giderse en uygun olan tarih. Doktoruna güven bence.
Sezeryanmi olmustunbence çok erken tarih vermiş dr
9 ay ım bitmişti dr hala gun vermemişti
Sezeryanmi olmustun
Peki seninde mi hiç sancı fln olmuyorduevet canım dogum iznime çıkmıştım hala gunum belli değildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?