İkinci sezeryanda devlet mecburi sezeryan yapıyor. Sadece zeynep kamil ve bazı hastaneler normali kabul ediyor. Özellerde de belli.başlı doktorlar bunu kabul ediyor ve ücretler uçuk oluyor. Sizin dediğimiz uygulama yurtdışında,türkiyede böyle bir uygulama yok.Bu boyle dusunuluyor ama iste yok oyle bir sey. Oyle bir zorunluluk yok.
Acaba konu sahibi de mi kendisi boyle dusundu dedim
Ama sanirim doktoru oyle yonlendirmis.
Simdi bu dr yanasmiyor.
Hayirlisiyla saglikla alsin kucagina insallah.
Benim ilk hamileligimde ozele gittim maddi imkanimiz vardi esim asla devlete gondermedi cunku tek doktor baksin ve bakan doktor dogumu yapsin istiyorduk ozelde kendi doktorun gece bile cagirabiliniyor. 38 haftaliktim kv israri uzerine devlete kadin dogum hastanesine gittik ama hic istekli degildik. Hep asistanlar muayene ediyordu herkesi birde herkes ayni odada. Bi tane kadin vardi ikizlere hamile durumu yok ustunden basindan belliydi. Renkli doblor yaptiramamis asistan kiz kandina nasil bagirdi ne zaman yaptirmayi dusunuyosun diye bende laf girdim belki parasi yok ne bagiriyosun kadina dedim iceri gitti sonra yanimda kadina geldi sira alttan muayene etti kac cm acilma var diye kadin birazcik ah diye bagirdi asistan dediki seyi yerken tatliydi ama ne bagiriyosun dedi. Ben şok oldum kalktim direk yataktan ben boyle terbiyesizlik gormedim dedim muayene ettirmedim kendimi. Insanlara bu sekilde davrankaya haklari yok. Bir dahada adimimi atmadim. Disari ciktigimda esim ne oldu dedi cabuk gotur beni burdan bidaha getirme dedim evde anlattim şok oldu. Sonra kendi hastaneme gittim zaten. 2. Hamileligimde de dusuk yasadim hamileligimi idrar testi ile ogrenmistim ama doktora henuz gitmemistim bi sabah kalktim heryerim kan dogrulamiyorum agridan agladim hemen esimi aradim hastaneye gittim ama devlete aciline hemen sonra hemen muayeneye aldilar cocugu goremedi alttan muayene edicem dedi sorun yom dedim bi baktim aletin istunde kil var dedim ki temizlemeden mi bakicaksiniz aldi pecete oylesine bi sildi ucunu sonra bakti ama ben delirdim inanilmaz dikkatsizler. Ogun kac defa yikadim. Ozelde ucuna alete ozel yapilmis jelatin geciriyolar tek kullanimlik. Bu yasadigim iki olaydan sonra bi daha gitmedim.Haklisiniz cok
İkinci sezeryanda devlet mecburi sezeryan yapıyor. Sadece zeynep kamil ve bazı hastaneler normali kabul ediyor. Özellerde de belli.başlı doktorlar bunu kabul ediyor ve ücretler uçuk oluyor. Sizin dediğimiz uygulama yurtdışında,türkiyede böyle bir uygulama yok.
Demek ki öle bir algı var bende dahil olmak üzere. Yeni birsey öğrenmiş oldum =)tşk ediyorum. insallah iyi bir doktor bulur da bir an önce hallolur.Bu boyle dusunuluyor ama iste yok oyle bir sey. Oyle bir zorunluluk yok.
Acaba konu sahibi de mi kendisi boyle dusundu dedim
Ama sanirim doktoru oyle yonlendirmis.
Simdi bu dr yanasmiyor.
Hayirlisiyla saglikla alsin kucagina insallah.
Herseye asla asla demişsiniz amaBuna siz mi karar verdiniz doktorunuz mu?
Ablam 4 sene devlette calisti kadin doğum uzmani. Bebegi veya anneyi kaybetme tehlikesi yoksa asla sezeryana yanasmiyorlar. Asla randevulu sezeryan yapmiyorlar Sezeryandan normale dönüş oluyor cunku yaptıklari her sezeryan performans puanlarina eksi yansiyordu. Bebek tersse bile belki döner bekle diyorlar. Baktilar dogum başlıyor ama bebek ters, o zaman ancak aliyorlardi sezeryana. Simdi degismis midir bilemem ama devlette yine bu sekilde ilerliyor sanirim.
Böyleyse bile bunu size anlatiyor olmaliydilar.
Bu doneme denk gelmesi ve doktorunuzun hamile olmasi buyuk talihsizlik olmus.
Kadin dogum hastanesi yok mu bulundugunuz yerde? Aciline gidin veya hastaneye gidip asmden yönlendirildiginizi soyleyin.
Bulunduğum şehirde de tam tersi.Devlet hastaneleri hastanin yuzune bakmaz maddi imkanin el veriyor ise ozele git hemen gun verirler
Sanırım geçen seferki doktor onun hastası olmadigim için tavır almış olabilir. Soğuk davranmıştı. Bu gittiğim doktor gün verdi şimdi daha rahatım çok şükür:)Hastanelerle ilgili gördüğüm açık ara en saçma şey. Sezaryen olacaksınız yahu ne nişanı? Veya bebeği bu virüs olayları bitene kadar bekletecekler mi? Kendi doğarsa doğsun, baktın doğmuyor bakarız...
Bence şikayet edin veya başka hastaneye gidin. Öyle iş olmaz...
canım Allah yardım etsin hepimize ne yazık ki bu zamana denk geldiHerkese hayırlı geceler,
37 haftalık, 2. Çocuğuma gebeyim. Martın ilk haftası kontrole gittim. Doktorum bebeğimin büyük olduğunu ve 15-22 nisanda gün vereceğini söyledi. Bu korona olayları çıkınca evde kaldık haliyle. Neyse 1 nisanda doktora gittim gün vermesi için. (bu arada doktorum gebe oldugu icin izne cikarilmis baska bir doktor kontrol etti.) Zor bela 5 haftaya baktı doktor, baska da hasta bakmayacağım dedi. Bende kontrol edildim ve gun istedim. Ne yazikki bana gun falan vermedi. Tahlil istedi sadece, tahlillerimi bile gösteremedim çünkü 5 hastadan sonra doktor kalkıp gitti. Bana ağrın sızın, suyun gelirse veya nişan falan görürsen gel dedi. Bana tuhaf geldi açıkçası. Çünkü benim ilki de sezeryan bu da sezeryan olacak. Bu gün sağlık ocağına kontrole gittim onlar da bebegimin kalp atışının hızlı olduğunu, doktora gidip gün almamı söylediler. Ne yapacağımı şaşırdım. Kalp atışı hızlı olursa ne oluyor korkmaya basladim. Yarin sizce gitmelimiyim doktora? Gidersem ne dicem? Ya yine gün vermezlersebelki aranızda doktor veya sağlık çalışanı vardır. Nolur sorularıma cevap verin cok mutlu olurum. (bu arada ozel değil, Devlet Hastanesi).
Teşekkür ederim her cevabınız için ❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?