Sezeryan mi Normal doğum mu??

sosyalbilimci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
3.878
1.546
133
Kızlar benim ilk gebeliğim haliyle doğumdan korkuyorum..çevremde normal doğumu tavsiye etseler de benim ona cesaretim yok o masaya yatmaya bile korkuyorum
Sezeryan de sonrası acı olur mu acaba,? Aranızda tecrübeli olanların yorumlarını bekliyorum

Sezaryen tercih edilmesi gereken bir doğum çeşidi değil.
Çocuğun normal yolla dünyaya gelmesi anne ve bebek acısından imkansizsa tercih edilmesi doktor tarafından kararlastirilan müdahale.
Bence normal doğum.

Eger doktorun uygun goruyorsa ve herhangi bir sıkıntı yoksa normal dogum.
Son ana kadar normal istemistim ama sezaryan oldu benim. (Epidural) biraz agri oldu sonrasinda ama serum vermislerdi.
Epidural sezaryan iyiydi benim icin.

Doğumun bir tercih olabilmesini dusunme bence.Bu yurunen bir yol.Nasip.
Ama 'acısız' olma ihtimalini tamamen unut :) öyle bisy yok.
Bir can dunyaya geliyor...

Bebekte sana yardimci olacak bunu sadece anne yapmiyor oyle dusun.Ve inan allah oyle bir guc kuvvet veriyor ki herseyi unutup bi anda mevcut duzene alisiveriyorsun.

Tavsiyem kurslara katil,yapabilecegin egzersizleri ogren,ozellikle kegel.
Yani yapilabilecek bircok seyi kolaylastirabilecek simdiden baslayabilecegin cok sey var onlara odaklan.Elinden geleni yap.Allah zaten nasibini yardimiyla taclandiracaktir.

Doğal olanı normal Doğum adı üstünde :) bebeği veya anneyi sıkıntıya sokacak bir durum yoksa tabi. Ben bebekten dolayı sezeryan oldum çok şükür ağrı sızı çok yaşamadım. Beşinci gün evimi bile süpürüyordum. Sağlıkla kucağınıza alın inşalllah

2 ay once acilen sezaryen oldum. Hala daha egilip kalkarken canim aciyor. Bebegimi pusetle tasiyamiyorum.uzum sure kucagimda tutsam agrim oluyor. Sezaryen pismanlik...

Herkes bana kızacak belki ama sezeryan diyorum ben

Herkesin ağrı eşigi farkli o yuzden bizim söylediklerimizle degil doktorunuzun yönlendirmesiyle hareket edebilirsiniz

Kolay dogumlar diliyorum size

Ben normal diye gittim sezeryan oldum. Açılma olmadı. Evet doğumdan sonra ağrı oluyor ama normal de yapamaz misim gibime geliyor. Sonucta onda da dikiş falan oluyor. Iki sezeyanim var hic de pisman degilim. Ama yine de doktor tavsiyesi al bence

Cevremde de sizin gibi normal dogumu tercih et diyorlar ama ben o anları yaşamaktan korkuyorum kızlar
Sanki o masaya yatınca bişey olcak gibi hissediyorum
Sezeryanda en azından uyuyo olcam

Hem normal doğum hem sezaryen doğum yapmış biri olarak ne demeliyim bilemedim. İkisi de hem zor hem kolay. Yani normal doğumun doğana kadarki süreci zor evet ama sonrası sezaryene oranla daha kolay. Kilo daha kolay gidiyor normal doğumda. Sezaryen ise doğum esnası gayet kolay, açıkçası doğum sonrası da ben hiçbir ağrı acı hissetmedim. 1 hafta olduğunda da bulaşık makinesine bulasiklarimi bile koydum yani zorluk yaşamadım. Epidural sezaryen oldum ve çok memnun kaldım. Siz doktorunuza güvenin ve onun önerisine göre belirleyin doğum şeklini derim. Allah kurtarsın:)

ben de darlık olduğu için hiç sancı ve açılma yoktu o nedenle sezaryen oldum eve geldim hiç ağrım yoktu sadece o gece hastanede anestezinin etkisi geçince iğne yaptılar evde iş bile yaptım ve hiç bir zaman ağrı yaşamadım ikinci de mecburen sezaryen olacak ve geçen hafta rahim darlığı olduğunu öğrendi ilk doğumda baktırmamıştım tecrübesizdim zaten doğumdan önce de sonra da normal olmaz dediler ama yapabiliyorsanız mutlaka normal derim sezaryenden sonra göbeğim kaldı ve gaz artışı oldu hayırlı doğumlar

Normal Doğumda vajina yırtılıyor genişliyor eskisi gibi cinsel hayat olmuyor diyorlar sizce ?
Canım o tamamen saçmalık hiç öyle şey olur mu? Doğumda anında genişleyen vajina doğum bitiminde toparliyor. Vajina yirtilmaz, kontrollü bir şekilde kesilir ve dikiş atılır. Normal doğum adı üstünde normal bir süreç , böyle boş inanışlara takilmayin. İkinci dogumumu da Allah'ın izniyle normal yapmak isterim. Ama buna zaten o anki sartlara göre karar veriliyor. Şimdi hamileliğinizn tadını çıkarın dogumu düşünmeyin

Sezaryen bir Doğum şekli değil,operasyondur...

Ve ayrıca bebeğin veya annenin hayati tehlikesi varsa tercih edilmelidir...

Keyfi yapılmamalıdır...

Herşeyin en güzeli normal olanıdır...

Ben hamile kalmadan once asla normal dogurmam diyordum..Ama simdi normal olsun o anı yaşamaliyim diyorum..Nasılsa bir süreç ve sonu güzel olan bir sureç gececek diyorum..Enteresan bi cesaret geldi bana..Hep öyle olmasını umarım..

Ben sezeryana doğum şekli olarak bakamıyorum bildiğin ameliyat. Allahım inşallah gerektirmez de normal yaparım diye dua ediyorum hep.

Kolay mi? Elbette zor o sancılar ağrılar ama doğumdan sonra geçip gidecek. Asıl korkutan sezeryanin sonrası olması gerekmez mi? Dikişler iyileşecek mi ömür boyu ağrı sızı kalacak mı sezeryan izi geçecek mi? gibi gibi
Not: benimde ilk hamileliğim

Benimde ilk gebeligim dogum yapmadim ama annemden dinledigim kadariyla sana fikir vermeye calisicam.
Biz 3 kardesiz ben en buyukleriyim. Beni ve ortanca kardesimi normal dogurmus annem. 3. Kardesimizin hamilelik suresince sorunlari olmus ve dogum zamani kordon boynuna dolanmis sezeryan yapmislar.

Annem kesinlikle normal dogum diyo. Sezeryandan sonra usutursen agrisini bir omur cekermissin. Normal doguma kiyasla ayaga kalkma ve normal yasantiya donme sureside sezeryanda daha uzunmus.

Tabiki herkesin vücudu, doğum kolaylığı ve acı eşiği ayni değil. Ama ben notmal dogum istiyorum cunku hersey dogal olsun istiyorum. Sezeryanda olsa onu dunyaya ben getirmis olucam ama sanki normal dogum yaparsam daha farkli olucakmis gibi. Zorunda kalmadikca sezeryan istemiyorum ben

Normal.yapin herhangi bir probleminiz yoksa en sagliklisi o oldugunu soyloyor uzmanlar ama acidan korkuyorsaniz epidural normal dogum yapin agri yok aci yok cok.konforlu bir dogum sekli sosyalbilimci

Hayırlısı neyse o olsun yeter ki sağlıkla dünyaya gelsin de sezaryenmiş normal doğummuş bunların çok da bir önemi yok.
Bunları düşünüp bebeğinize stres olarak yansıtmayın ve gebeliğinize odaklanın.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…