Sezeryan mı Normal doğum mu ?

Şöyle şöyleyebilirim ki, bu tamamen kadın doğum uzmanınızın sizin hamilelik sürecinin kontrolünde değişebilen bir durum. Eğer normal doğumu kaldırabilecek gücünüz yok ise (bunlar test ile ölçülüyor) size sezeryanı önermek durumundalar. Eğer Rahmi'nizde açılma durumu söz konusu ile diyelim ki 5-7 cm kadar bir açılma bu sürede tabii bebeğinizin ultrasondaydı durumuna bağlı bir şekilde normal doğuma alabilirler. Gelelim zorluk kısmına.
Normal doğum bir kadın için en sağlıklı doğumdur. Ve o anki acınızı doğrusunu duymak isterseniz eğer, hiç yaşamak istemezsiniz (ah birde bebeğiniz içerde kalmakta ısrarcıysa, suni sancıyla onu uyarmaları saatler alıyor) sezeryan ise, sonrasında rahim için estetik ameliyat olabilir ve eşinize doğum öncesi görünümü sağlayabilirsiniz..
Tabii dediğim gibi bunların hepsi kadın doğum uzmanınıza ve en önemlisi bebeğinizin keyfine bağlı :)

Canim oncelikle Allah hayirlisini nasil etsin. Bende normal digum bekledim ama 42 haftaya yakin sanci ve acilma olmayinca mecbur sezeryan oldum. Her dogum farklidir. Olumsuz olanlari okuyup korkma. Korkarsan zaten normal dogum yapamazsin. Epidural sezeryan oldum. Belden asagisi uyusturulup yapiliyor. Uyutulmuyor artik. Sezeryanim ve sezeryan sonrasi iyi gecti . Goren Sezeryan olmusa benzemiyorsun hic diyordu. İyi bir dr yaptiginda sezeryanin zorlugu yok.

Benide yavas yavas dusunceler sarmaya basladi.. Her ikisini de arastirdim dogum yapanlari gozlemledim ikisindende korkar oldum :) Dr a bebegin ve senin saglik durumuna bagli birazda elinde olmadan her iki dogumada girebiliyosun..
Arkadasim 2 ay once normal dogum yapti anlattiklarini duymak dahi istemezsiniz. Makata kadar kesmisler kizcagizi zor toparlandi.. bir baska arkadasim 2 saatte girdi cikti.. sezeryanda eskisi kadar zor degil diyolar ama bicak alti sonucta.. iki gune ayaklanan hatunlari biliyorum..

İlk doğumun 'normal' oldu. Tabi sadece adı normaldi. Çok zorlandım. Kayinvalidem eşim annem hepsi karsimda ağladı. Doktorum bile çok zordu çok zorlandın dedi. Şimdi kısmet olursa 2 gün sonra ikinci bebeğimi kucağıma alcam. Bu kez sezaryn. Nasıl olur bi bilgim tecrübem yok bi korkum endişem de yok ama tek bildiğim normal olsun sezaryen olsun kimsenin ki aynı etkide olmuyo. Kimi 2 günde ayağa kalkiyo kimi 15 gün yemeğine kadar yatakta yiyo. Bünye meselesi yani

Kızlar bnde dört yıl önce kasıgımdan fıtık amaliyatı olmuştum. Kusma ve ögürmede amaliyat yerim agrıyor zorlanıyor hatta iç baldırım hala uyuşuk gibi dokundugumda tuhaf hissediyorum normal dogum istiyorum ama zorlama olur diye korkuyorum.fıtık amaliyanın bir parmak kadar zaten izi var kasıgımda sezeryanda olursam alt karnım boydan boya iz olucak yine onu göze alabilirim ama normal doğumda orası çok hasar görür diye düşünüyorum böyle bişey yaşayan var mı aranızda yada duydugunuz siz olsanız ne yapardınız daha ebemle randevuma çok var onada sorucam sizede sormak istedim

1 hafta kalkma yanında bırı varsa canım hemen toparlanıosun gozunu bı kapatıosun bı acıosun bebek kundakla gelıyor:))o anda hersey unutuluyor hayırlısı olsun senın ıcın.

bebek ırıceyse dedıgın oluyor dr un sana soyler bunu bence ona hareket etmelısın sezaryenda asagı rahatlık oluyor lavaboda sorun olmuyor canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…