Sezeryan olan bayanlara bir soru

specialx

Hayat seninle güzel
Kayıtlı Üye
22 Mart 2010
662
3
96
Diğer
merhaba arkadaşlar. sezeryan olalı 9 ay geçti fakat benim sezeryan dikiş yeri hala kızarık ve dümdüz değil bir kısmında dikişten kaynaklanan ufak bir katman oluşmuş gibi. ya biliyorum ne görünüyor orası dert mi bu da diyeceksiniz ama merak ediyorum ne zaman kızarıklık gidecek ve dikiş yeri belli olmayacak? sizin kaç ay geçti ve ameliyat yeri tamamen görünmez bir çizgi halini aldı mı? ya da benim doktor mu estetik dikişi beceremedi? bilmiyorumkismile

benimde sezeryan olalı 16 ay oldu hala bir çizgi halinde belirginlik var öyle çok kırmızı değil ama yinede belirgin yani bazı yorumları okuyorum burada tamamen kayboldu diye henüz öyle bi durum yok o yüzden sanırım yapıyla ilgili diye düşünmeye başladım

tamamen çizgi kaybolmaz ki canım..
ama yıllar geçtikçe iyice kısalır ve kızarıklığı geçer..
seninki çok erken

Son düzenleme:
benim 11 ay oldu , ama dikiş yerimdeki kızarıklık çok az geçti sayılır. tamamen geçmez ki .

benim 5 ay oldu, hafif ve çok ince bir kızarıklık var, o dediğin kabartıya da nedbe dokusu deniyor. bende başta vardı şimdi azaldı.. contractubex kullanıyorum hala, faydası oluyor. epey pahalı bir krem ama doktorun yazarsa reçeteli alabilirsin sigortadan..
benim annem de sezaryenle doğurmuş beni, onun izi neredeyse tamamen geçmiş, sanki çamaşır iz yapmış gibi belli belirsiz bir iz var o kadar...

Son düzenleme:
Bende 4 ay önce dış gebelikten ameliyat geçirdim izim hala kırmızı ve yapışıklık izi elle hissediliyor. Dr. Contractubex yazdı masaj yaparak yediriyorum ama yapı olarak iz kalan bir cildim olduğu için tamamen yok olacak mı zaman gösterecek 3 yıl önce yaptırdığım laperoskopi dikiş izleri dikkatli akıldığında belli oluyor. Ablam nerdeyse 7 sene önce sezeryan doğum yaptı onun izide arkadaşın dediği gibi çamaşır izi gibi duruyor.

benim 3hafta oldu sadece iğneyle bastırarak çizmişin gibi görünüyo kızarıklık yada farklı bi görüntü yok çizilmişte kabuk bağlamış yara gibi 10cm falan olmalı

teşekkür ederim arkadaşlar içim rahatladı. contractubex krem var bende unutuyorum hep sürmeyi süreyim bari. a.s.

benimde 10 ay olacak akşambaktım bayağı kısalmış gibi duruyor...okremden banada yazmıştı unutuyorum hep..kullanayım bende..

benim 1 sene oldu geçti iz diyebilirim ve çok kısa dr iz kaybettiri ilaç vermişti faydasını gördüm

kılzar ya bişey sormak istıyorum.
benım 4 ay oldu sezeryan olalı ama hala elleyınce sankı uyusukmuş gbı kaşınıomuş gbı neden acaba sızınde olemı dıkış cevrem sankı hala uyusukmuş gbı acaıp bı hıs oluyo???

benimde öyleydi daha yeni yeni geçti çoğu kişininde aynıdır sonuçta 7 kat kesiliyor çok normal böyle olması kaşınması da iyileşmesinin belirtisi diye biliyorum

İz tamamen geçmiyor diye biliyorum. Annemin 22 sene önceki izi hala duruyor. Kuzenim doğum yaptı 8 sene önce onun da var izi.

O kremden bendede yok eczanede ne kadar fiyatı?Benimde geçmedi kızarıklık...

benimde doğum yapalı 10 ay oldu ve çizgi belirgin durumda normal bence bu kadarda dert etmemek gerek zamanla küçülücek sanırım

İz tamamen geçmiyor diye biliyorum. Annemin 22 sene önceki izi hala duruyor. Kuzenim doğum yaptı 8 sene önce onun da var izi.

iz tamamen geçmez zaten canm..

Benim de ilk doğumumdan kalan izim seneler içersinde çok silikleşmiş, kısalmıştı ama tamamen geçmemişti..

Bir de şu var kilo verdikçe ve karnınız sıkılaştıkça izin çok fazla hafiflediğini gözlemleyeceksiniz ama tamamen asla kaybolmaz..sonuçta ameliyat izi.

a.s.benim ikinci doğumum birincisinin izi bayağı bayağı kaybolmuştu.beyaz bir çizgi halindeydi ve dikkatli bakınca belli oluyordu.doğum yapalı 2 ay oldu bu daha kırmızı umarım diğeri gibi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…