Sezeryan sonrası normal doğum

Göbekte iki kesik vücuda zarar değil mi ,anestezi de çabası

Göbekte iki kesik vücuda zarar değil mi ,anestezi de çabası
Tek kesi var bende ayni yerden kesti anestezide epidural.. normal doğumlarda da kullanilan tabi dozu farklıdır. Aslında inanir misiniz bilmem ama 2 doğumumda da sifir acilma oldu 2. Kendi gelmek istedi halde 1. De 41 haftaya kdr bekledik

Benimde ilk doğumum sezeryan olmuştu ve doktora sordum, eğer ikinci olursa, normal doğum olurmu diye. Ve cok olumlu cevap vermişti.

Kizim şu an 2.5 yaşinda ve bunu 6-7 ay önce sormuştum doktora. Tabiki sürece göre değerlendirilir fakat normal koşullarda, vajinal doğum olabilir demişti.

Tabiki ben yurtdişinda yaşiyorum. Türkiyede doktorlar ilk doğumda bile sezeryan yapiyorlar, oğraşmamak için.

Eğer istanbuldaysan, dr Banu çiftçi bu konuda baya olumlu ama. Daima vajinal doğum taraftari. Bir araştir istersen.

Bir tane kesi hattı varken neden yenisini istiyorsunuz ki? İlk sezaryen yaptığı yerden girerler ne vajinanızda bozulma olur ne de farklı yerde dikişiniz olur.
Siz niye normal doğum istiyorsunuz?

Bir tane kesi hattı varken neden yenisini istiyorsunuz ki? İlk sezaryen yaptığı yerden girerler ne vajinanızda bozulma olur ne de farklı yerde dikişiniz olur.
Siz niye normal doğum istiyorsunuz?
İyileşme süreci daha erlen diye

2 sene 2 ay oldu sezeryan ile doğum yapalı şimdi allah nasip ederse 1 ay sonra 2. Doğumumu yapacağımm
Normal istiyorum sezeryan dan sonra normal doğum yapan gören bilen duyan var mı
Evet var canim bi tanidigim ama doktora gec gitmis ambulansda dogmus bebeği

2 yil 2 ay kisa bir sure. Riskli diye biliyorum. Zaten yaptiracak doktor bulabilir misiniz bilemiyorum. Normalde de cok yanasmiyorlar. Bu kadar kisa arayla bilemedim. Hakkinizda hayirlisi.

Ablam yaptı. İlk 2 sezaryen son 2 doğum normal. Sezaryen ile normal arası 3 yıl vardı hiç sorun yaşamadı.

Kolay iyileştiği bence çok da değişken

Sezeryan doğum yaptım 3. gün kendime yeterdim normal yapıp 10. gün kalkamayan var

Sonuçta her doğum ayrı her bünye ayrı

Zaten az kalmış kendinizi germeyin sağlıkla kucağınıza alın

Ben olsam sezeryan için bir dakika dahi düşünmezdim normal yapabilir miyim demezdim

hiç olmayan bir şey değil ama riske atılabilecek bir şey değil bu.kolay kolay doktor da bulunmuyor bunun için.keyfi normal doğum yapıcam ben diyorsan geride 2 bebeğini bırakacak riskler alma.

Neden boyle bir riske giriyorsunuz? Ben de tam iki yil arayla iki sezaryen oldum. Bana sorsalar asla normal dogumu tercih etmezdim. Ikisinin de kendine gore arti eksileri var ama daha iki yil once sezaryen olmus biri icin normal dogum cok riskli bir secenek bence.

2 sene 2 ay oldu sezeryan ile doğum yapalı şimdi allah nasip ederse 1 ay sonra 2. Doğumumu yapacağımm
Yapan çok var .. ilk doğumun neden sezaryen. Bu önemli !???

benim ilki ölü doğum olduğu için ikincisinde normal doğum istedim çünkü hamileliğim çok riskli geçti doktorum olmaz dedi o riski alamam dedi
ilk hamileliği risk degilse rahat ise neden olmasin doktora bağlı.

Facebook ta Ssvd diye bir grup var. Oradan bilgi edinebilirsiniz.
Bir arkadasim amerika da yaptı 2. Doğumunu.
Sormadılar bile ilk doğumu,.söyledim, fark etmez dediler normal başlayacak, normal devam.etmezse sezaryen konuşuruz diyip yaptirdilar normal.
Hatta kısa zaman sonra 3. Yine normal doğum yaptı.

Bence bunu her yerde söylemeyin. Ben dile getiridigmde herkes kendini öldürmeye mi çalışıyorsun falan diyip korkutuyordu :)
Ama ssvd de tecrübeli bir doktora gittim, başka sebeplerden dolayı uygun olmadığını söyledi, yapmadım.
Önce doktorunuzu bulun :)

Ben varım
Ayrıca pek çok örnek var Facebook da ssvd grubuna girin her şehirde destekleyen hastane ve doktorla var genelde
Sağlıkla gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…