Sezeryan sonrası yaşadığınız olumsuzluklar ve sonrası...

sydcsknsz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2017
10
7
86
Arkadaşlar sezeryan sonrası ne gibi olumsuzluklar yaşadınız sonrasında naptınız nasıl giderdiniz bu olumsuzluklari... ve şuan ne alemdesiniz Ben baya sıkıntı yaşadım üstüne lohusalık sendromu derken yavaş yavaş toparlanmaya çalışıyorum fikir ve yardımınıza ihtiyacım war...

Bence kendi derdinizi anlatın, benzerini yaşayan yada önerisi olan ona yorum yapsın.
Bu şekilde aklınıza türlü türlü olumsuzluklar girecek, kendinize yeni dertler edineceksiniz.

Yada güzel örnekler varsa onları dinlemeye bakın :)

Benim hamileligim cok sıkıntılı geçti,psikiyatrik destek aldım.yaşım 39 du.şimdi 41:)fiziksel problemlerim de çok oldu ,davul gibi şişti ayaklarım ödemden,kasinti yapiyordu ayaklarima,sabahlıyordum su dolu bir kovanın icine koyuyordum ayaklarimi sabaha kadar.
Doğum genel anestezi sezaryen ile oldu.ağrım dahi olmadı.bir saat sonra ayaklanmıştım bile,ağrı kesici dahi içmedim canım.

Ben normal d denerken bazı şeylerden dolayı sez döndü olay kendını çok suçladım beceriksizim diye kendimi kestirdim yarım insan oldum diye çok üzüldüm . Bu bir ay kadar sürdü kızımı sevemedim . Bide hareket edemıyordum acıyodu çünkü bua etkıledi beni ama iki hafta sonra iyi oldum tabi . Sanki hıc normal olamıckamısım gibi geliyordu ama su an unuttum pişmanlık yok yani normal olsaydı ii olurdu tabi de depresyondan çıktım . Normal d yapanı ddygduhumda ağlıyordum ben yapamadım diye . Geçti gitti kızım 19 aylık oluyo. İyim

7 ay önce genel anestezi ile ikizlerime doğum yaptım
Hala 5 kilo bişey kaldıramıyorum
Çocuklarımı uyutup eşime veriyorum beşikleri ne o koyuyor
Sancım bitmedi ilk zamanlar gibi devam ediyor:(
Doktorlar bunun çok da nadir olsa görüldüğünü bazi insanlarda ölene kadar sancinin devam ettiğini söyledi:((
Herkese kolay ağrısız doğum diliyorum

Ay benim 3. Doğumun çok zordu. 2 hafta dogrulamadim, 60 gün kanamam devam etti,kanım çok düştü basım çok dönerdi,lohusayken 2 defa ateşlendi,hiç geçmeyecek sandım ama geçti 1 yıl oldu

Ben on gün snra tamamen rahat yürüyordum. Benim yaram kolay iyileşti.iyiki sezaryan olmş diyorm

18 ay arayla 2 defa sezeryan oldum,ikisi de spinal. İkisini de sorunsuz atlattım ama sezeryan bir ameliyat olduğu için belli bir süre ağrıların olması çok normal fakat herkesin bünyesi farklı,kimisi hemen ayaklanır kimisi de aylar sonra bile sıkıntı çeker. Ama zamanla herşey geçiyor merak etmeyin,geçmeseydi insanlar 3-4 defa bilerek isteyerek sezeryan olmazdı. Kolay doğumlar diliyorum.

Genel anestezi ile sezaryen oldum. Hiçbir sorun yaşamadım desem yalan olmaz.. Gece hastanede sadece eşim kaldı. Gece boyu bi onun üstünu ört, bi bebeğe git. Gezdim durdum. Gaz sıkıntım da olmadi. Ertesi gün de yatırmak istediler prosedur öyleymiş, imza verip çıktım. Yururken değil de yatakta sağdan sola dönerken ve oturduğum yerden o kalkarken bir o zorlanma oluyordu. Üç gün kadar sürdü, sonra rahat kalkmaya başladım. 7. gün de annemden ayrıldım eve döndüm. Kimse yoktu lohusayken kendim yettim kendime. Tam 6 ay dolunca da spora yazildim, ağırlık kaldırmak dahil kardiyo çalıştım. Kesi yerinde ağrı sızı hiç olmadı.

Ben bastan beri sezaryen istedim çünkü normal den bi korkum vardi. Sezaryen de oldum. 1 hafta 10 gün agrilarin oluyo tabi ama onun dışında iyiysi. Normal dogumdan korkularim ise hrmşirelerin tutumlari

Her bünyenin ameliyata verdiği tepki farklıdır kimi hemencecik ayağa kalkıyor kimisi sürünüyor
Ben arabayla giderken arnavut kaldırımlarımda ağladığımı hatırlıyorum.

Arkadaşlar sezeryan sonrası ne gibi olumsuzluklar yaşadınız sonrasında naptınız nasıl giderdiniz bu olumsuzluklari... ve şuan ne alemdesiniz Ben baya sıkıntı yaşadım üstüne lohusalık sendromu derken yavaş yavaş toparlanmaya çalışıyorum fikir ve yardımınıza ihtiyacım war...
Normal dogum olacakti sancim gelmedi 6 saat suni sancidan sonra acilma 6 cm di ve muayene de zorlandigim icin genel anesteziyle sezeryan oldum. Sedyeyle ameliyathaneden vikarken baska sedyeyle carpistim o aciyi asla tarif edrmem.

2 hafta dikis yerim cok agridi yuruyemedm yatamadim bile cocuguma dogru duzgn bakamadm bile. Acilarimdan agliyodum hic gecmeyecek bitmeyecek gibi geliyodu . Meger catlaklar odem yapmis antibiyotik verdi doktorum ve gecti.

Bebegim suan 5 ay 18gunluk suan hic bi sikayetim yok bomba gibiyim :)

Ben normal d denerken bazı şeylerden dolayı sez döndü olay kendını çok suçladım beceriksizim diye kendimi kestirdim yarım insan oldum diye çok üzüldüm . Bu bir ay kadar sürdü kızımı sevemedim . Bide hareket edemıyordum acıyodu çünkü bua etkıledi beni ama iki hafta sonra iyi oldum tabi . Sanki hıc normal olamıckamısım gibi geliyordu ama su an unuttum pişmanlık yok yani normal olsaydı ii olurdu tabi de depresyondan çıktım . Normal d yapanı ddygduhumda ağlıyordum ben yapamadım diye . Geçti gitti kızım 19 aylık oluyo. İyim
Ben de tıpkı sizin gibi düşündüm,çok suçladım kendimi ama şimdi gülüyorum ne kadar saçmalamışım:) Normal doğum yapan bazı tanıdıklarım var bir ayda anca toparlananlar veya alt dikişten çok çekenler yani belli olmuyor ama doğal normal doğum en güzeli elbette ve dikişsiz sıkıntısız atlatanlar çok şanslı. Doğum şekli önemli değil,önemli olan anne ve bebeğin sağlığı.

Normlal doğum dan çok korkuyorum benn:ruh:bu yüzden sezeryan oldum bi sıkıntım olmadı taki dün beceriksiz kadın lazer epilasyon yaparken amelyat izimi yakana kadar :sinirli:

Ben de tıpkı sizin gibi düşündüm,çok suçladım kendimi ama şimdi gülüyorum ne kadar saçmalamışım:) Normal doğum yapan bazı tanıdıklarım var bir ayda anca toparlananlar veya alt dikişten çok çekenler yani belli olmuyor ama doğal normal doğum en güzeli elbette ve dikişsiz sıkıntısız atlatanlar çok şanslı. Doğum şekli önemli değil,önemli olan anne ve bebeğin sağlığı.
İster normal doğum ister sezaryen hepsi bünye meselesi.
Normal doğum yapan bir tanıdığım doğurdu geldi hastane odasını süsledi bir diğeri aylarca idrar tutamama sıkıntısı yaşadı.
Sezaryen ( zorunlu) olan bir arkadaşım ben bu kadar rahat olduğunu bilsem 40. haftaya kadar beklemezdim dedi. Ama ben ağrıdan öldüm bittim

Sağolun arkadaşlar benim sıkıntılarım aşırı yorgunluk heleki gözlerimi açamıyorum gözlerimin önünde siyah çizgiler uçuşup duruyo göz muayenesinde birşey çıkmadı çok unutkan oldum bazen sanki farklı bi alemdeymişim gibi geliyo kendimi yüz yaşında hissediyordum eskisi gibi oylayacakmışım gibi geliyo bu arada 4 aydır doğum yaptım başta çocuğumu sewemiyordum bunun vicdan azabı beni bitiriyordu çok şükür şimdi bebişime bağlanmaya başladım inşallah eski halime dönerim mutlu olmayı çok özledim

İster normal doğum ister sezaryen hepsi bünye meselesi.
Normal doğum yapan bir tanıdığım doğurdu geldi hastane odasını süsledi bir diğeri aylarca idrar tutamama sıkıntısı yaşadı.
Sezaryen ( zorunlu) olan bir arkadaşım ben bu kadar rahat olduğunu bilsem 40. haftaya kadar beklemezdim dedi. Ama ben ağrıdan öldüm bittim
Öyle tabi,önceden bünyemize hangisinin iyi geleceğini bilemeyiz ama iyi veya kötü hepsi geçiyor zamanla unutuluyor.

Back
X