Sezeryan sonrası

Ne güzel şanslısınız :) bünyeyle alakalı sanırım
Benim gebelikten önce adetlerim çook ama çok ağrılı geçerdi hastanelik olurdum
Sende mi öylesin bende çok çekiyorum adetim de ya nolcak halimiz böyle ? gerçi sen emziriyorsun dimi olmazsın baya zaman ne güzel

Kendimi korudum pek denemez. 2016 Ocak doğumlu benim bebeğim de. Sezaryen olduğum için ekstra hicbir tedbir almadım.
Ancak elimle iyice bastırırsam ağrı oluyor.
Ben de doktorun el becerisiyle alakalı olduğunu düşünüyorum bu sızlama işinin.
Yorgan gibi dikiyor bazı doktorlar.

Yaklaşık 4 sene oldu ben sezeryan olali hala ameliyat yeri pembemsi bir çizgi halinde duruyor geçeceğini sanmıyorum çokta önemli değil küçük bi iz. Kışın doğum yaptım ama soguktan dolayı öyle bir sizi hissetmedim hic bunyeyle alakalı sanırım.fakat benim o bölgede bi uyuşukluk hissizlik vardı dokununca sizliyodu o sıkıntıların gecmesi yaklaşık 2 sene sürdü maalesef.

Benim hiç sızlamadı . sanırım doktorla alakalı

17 günlük taze sezeryanlıyım, cenaze sebebiyle ameliyatımın 10. gününü 10 saate yakın ayakta ve üşüyerek geçirdim, yine de hiç ağrı sızı olmadı, çok şükür. sizin durumun başka bir sebebi olabilir mi acaba? acil şifalar dilerim.

Bekarkende doğum yapmadan öncede şuanda da ayaklarımı ve belimi üşüttümmü karnım ağrır adetimde çok sancılı geçer
Sezaryenden sonra dikiş ağrım sızım olmadı çok şükür

ben ikinci ayda adet oldum emziriyorum sezeryanlıyım. belki yorgunluktanda olabilir

Ben çorap giymeyi sevmem, kışın dahi zor giyiyorum, çoğu zaman yalın ayak gezerim.. Bazen usutup idrar yolu enfeksiyonu dahi olurum yada sonraki ilk adette karnım ağirır. Ama şimdiye kadar hiç dikişlerim agrimadi.

Ne güzel şanslısınız :) bünyeyle alakalı sanırım
Benim gebelikten önce adetlerim çook ama çok ağrılı geçerdi hastanelik olurdum
Benimde ağrılı olurdu adet dönemim ama hastanelik olacak kadar değil. Doğum sonrası azaldı regl ağrılarımda. Dikişlerim ağrır diye hiç sakınmıyorum aslında.. doğumdan sonra kısa ince geceliklerle görünce doktorum bile kızmıştı böyle cıbıl cıbıl gezme koru kendini diye. Bünye meselesi belkide.. :)

2015 ocakta sezeryan oldum bende, epiduralle.

Epidural baş Ağrısı yapar dediler; yapmadi
Dikişim hiç ağrımadı. Çok şükür ertesi gün zımba gibi ayakta idim. Hala daha maşallah hiç bir şikayetim olmadı sezeryandan.

Sanırım bunlar kişiden kişiye ve doktordan doktora değişiyor.

22 ay önce doğum yaptım. Ağrı sızı yaşamadım ama herkes olacağını söylemişti.

Bir de o kırmızılık için doktorum bir krem vermişti. 6 ay içinde kırmızılık falan kalmadı...

Aranızda en eski sezaryenli benim sanırım, 21 sene öncenin sezaryen koşullarıyla doğum yaptım, ilk 2-3 hafta dikişlerle ilgili sorun yaşamamak için doktorun söylediklerini yaptım, ağrı sızı olmadı hiç, dikiş yerindeki kırmızılıkta 1 sene içinde düzeldi, sonrasında başka Doğum olmadığından mı yoksa cildin yapısından mı bilmiyorum ameliyat izim belli bile değil, çok küçük bir kesiydi zaten o da seneler içinde görünmez oldu.

Bünyeniz Doğum sonrası hassaslaşmış olabilir, bazı insanlar önceden yaşamadığı her sorunu doğum sonrası yaşayabiliyor, bebekte emziriyorsunuz, gaz sorunu olmaması ve sizinde sancı çekmemeniz için ayağınıza panduf giyin, sırtınızda sıcak tutacak hırka yelek olsun.

Son düzenleme:
Evet ağır birşey kaldırınca da ağrı oluyor:)

Sende mi öylesin bende çok çekiyorum adetim de ya nolcak halimiz böyle ? gerçi sen emziriyorsun dimi olmazsın baya zaman ne güzel
Canım benim hamilelikten önce fenaydı çok adetlerim
Kusma bulantı ishal feci kasık ağrısı ne ararsan var
Gecenin 4 ünde acile gittiğimi bilirim:)
1 buçuk senedir adet olmuyorum gebeliğide sayarsak
Bilmiyorum Doğum yaptım ya artık ağrılı olmaz diye düşünüyorum ama spiral olduğu için olabilir oda ağrı yapıyormuş:)
Bu ağrıların bir çözümü Yok sanırım varsada ben bulamadım

Sanırım benim de beyazlaşmaz dikiş iZim
Dediğiniz gibi pembeleşebilir bir iki seneye
Çok özeniyorum şu dikiş izi beyazlaşıp kaybolanlara :)

Senin çok yeniymiş canım:)
Zaten hemen değil bir kaç ay sonra başlıyor sızlamaya
Senin ki daha iyileşme aşamasında dikkat et koru kendini :)

Kusma bulantı hariç hepsi bende de var oğlan 2,5yaşına geldi hala aynı yani doğum yapmış olmam benim durumumda zerre fark yaratmadı normal doğum olsaydı durum değişirdi diyenler oldu bana ama bendeki bu bedevilik oldukça normal doğumda fayda etmezdi

21 sene öncenin koşullarıyla geçmiş ameliyat iziniz ne güzel abla:)
Evet ara sıra gaz ağrısı da yaşıyorum maalesef
Annem hep ince örgü yelek giyer anneannem örmüş zamanında bir sürü var onda alayım bari

Bide adet sancısı Doğum yapınca geçer diyorlardı
Bir evlendikten sonra geçer diyenler var evlendik geçmedi
Birde Doğumdan sonra geçer diyenler var.. adet olunca eskisi gibi ağrılar yaşamam inşallah ağır geçiyor benim adetim
Bakalım benim ki nasıl olacak eskisi gibi olursa özledim dediğime pişman olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…