Herkese selam konu açılalı baya olmuş . Açan arkadaşa faydam olamayacağı belli ama belki tedirgin hamileler bunu okursa diye yazıyorum .
Annemin beni doğururken (normal ) başına gelmeyen kalmadığı için annem ve babam resmen doğum şeklini bana ve eşime bırakmadılar bile .Annemin rahim parçalanması yaralanması idrar kesisi vb gibi bir sürü sorunu olmuş . Şimdi düşünüyorum da iyi ki bu seçimi bana bırakmamışlar . 2002 yılında ilk sezaryen ameliyatımı oldum . Müthiş korkularla ve 35+1 haftayla . Eşim yurtdışındaydı ve ben bana yarım kadın olacaksın ne gerek var diyen sevgili babaannem ile başbaşaydım . Doğum acil olunca kimseler yetişemedi . doğumhanede ki saate baktığımda saat gece 1.02 idi. Odama gelip bebeğimi kucağıma aldığımda saat 01.58 di. Ne kum torbası ne o anlatılan efsane ağrılar. Arkadaşlar ben 6 saat o dayanılmaz ağrılar ha geldi ha gelecek diye korkudan uyku uyuyamadım . Bumuydu dedim ya ? Ayağa kalkarken biraz canım yandı ama inanın normal doğum sonrası oturamayan arkadaşlarımı görünce benim ayağa kalkmak için uğraştığım o bir dakikalık süre hiç bir şey değil . Gelelim iz konusuna 16 yıl öne
estetik dikiş yapmışlardı ve bir yıl sonra izim tırnakla derinin üstüne çıkan silik lekeler kadardı.
Aradan 10 yıl geçti ve ben 2011 Aralık ayında yine 36 haftalık sezaryen doğum yaptım . Bu süreçte jinekoloğumu değiştirmiştim . Bu sefer annemin rahim estetik ameliyatlarını yapan erkek bir doktordu . Ameliyatım ve ayılmam yaklaşık 1 saat 10 dk sürdü . Ameliyattan çıktım tam 2 saat sonra ebe elinde süt pompasıyla geldi . Sütün gelmesi için sağıcaz dedi ve o sırada doktorum odaya girdi. Bandajımı çıkardı ve karnıma bir sprey sıktı . (sadece 2 saat sonra ) Karnım incecik bir streç ile tamamen kaplanmış gibi oldu . Eşim ile birlikte ayağa kalktım koridorda bir tur attım odama geldim ve doktorum banyo yapmalısın dedi .Nasıl yani dedim hemen mi? evet dedi . Pompaya vs gerek yok göğüslerine ılık sıcak arası su tutacaksın .Karnına sıktığım sprey su ile teması tamamen kesecek rahat ol . Vallahi millete boşa eziyet ediyorlar . Ben hastane odasında duşta eşim göğüslerime su tutarken sütlerin duşakabin camına nasıl fışkırdığını görmeliydiniz. Ve yine hemen hemen hiç ağrısız bir ameliyat daha geçip gitmiş oldu .
Birincisi korkmayın ve inanın normal doğum kadar zor bir süreç değil .
İkincisi doktorunuzu iyi seçin , güvenebileceğiniz işinin ehli biri olsun .
Üçüncüsü sosyal hayata adapte süreciniz çok hızlı oluyor . Kanamanın çoğunu ameliyatta temizledikleri için bir haftalık regl dönemi ile lohusalık sürecim bitti .
Gelelim eskidi gibi sağlıklı cinsel yaşama . Rahim ile ilgili hiç bir müdahale olmadığı için çok kısa sürede devam edebilirsiniz.
Merak ettiğiniz başka bir şey varsa seve seve yanıtlarım .
Normal ya da sezaryen hepinize sağlıklı doğumlar dilerim.