sezeryandan sonra ne zaman iyileştiniz? korkudan depresyona girdim:((

figan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2009
527
4
96
Sivas
arkadaşlar bu pazartesi sezeryanla doğum yaptım..kendi isteğimle oldu bu..

yürürken zorlanıyorum,bugün 7. gün ama ben sanki ben aylardır böyleyim ve bir daha eski halime hiç dönemicekmişim gibi geliyor..mahfoluyorum.resmen depresyona girdim..kafam uykudan kalkmıyor,moralim sıfır.kızımla ilgilenemiyorum..neden sezeryanla yaptım diye kendimi yiyip bitiriyorum..oysa kendi isteğimle yaptım bunu...

bu konudaki tecrübelerinizi aktarırmısınız..ne zaman kendini unuttturdu ameliyat yeriniz? ne zaman normal bir insan gibi acısız yürümeye başladınız? çok kötüyüm çokk((

ben 1 ağustos da epidural ile sezeryan oldum. Seni anlayabiliyorum. 1 hafta bebeğimi emzirmek dışında başka hiçbir şey yapamadım. 10. günden itibaren bebeğin bezini değiştirebilmeye başlamıştım. Ama ameliyat yerimin acısını unutmam 1 ay civarında oldu. Şimdi gayet iyiyim. biraz sabretmelisin, moralini bozma, inan geçiyor..

allah analı babalı büyütsün
bende 17 ağustosta spinal anestezi ile doğum yaptım 3 gün hastanede kaldım gaz sorunu yaşadım o yüzden hiç yatırmadılar sürekli gezdim hatta egzersiz bile yaptırdılar 1 hafta ameliyat yerim acıdı daha sonra hafifledi hemşireler hareketli olunursa daha çabuk kaynaryaran dediler benimkisi ondan çabuk iyleşti herhalde
acaba sen hareketsizmi kaldın biraz yavaş yavaş yürüsen evin içerisinde iyi olur bence a.s.

ben nısan ayında 3 sezeryanımı yaptım bol yuru evın ıçınde gez v benım bakacak kımsem yoktu
bebegımı kendım yıkadım bezledım yemegımı yaptım dusun artık gerısını
o kadar sancımda olmadı yattıkca dahada kötulesıyosun

canım geçmiş olsun , bende sezeryandan sonra senin düşündüklerini düşünmüştüm bir daha yürüyemicem galiba demiştim ,, ama 20 güne bişeyin kalmaz korkma sen rahat hisset kendini, ayaklarını sıcak tut bol sıvı al ve yürü yavaş yavaş .

canım allah analı babalı büyütsün.. ama bende sezeryan oldum. 1 hafta sonra hiç doğum yapmamış gibiydim.. doğumdan 3-4 gün sonra hareketlerim normale dönmüştü.. moralini bozma.. kişiden kişiye değişebilir yavaş yavaş düzelirsin..

herşey aslında psikolojik........ kendini salmazsan hemen ayağa kalkarsın.. ben hem sezeryan oldum hemde sezeryan esnasında keşfettikleri kist operasyonu yaşadım.. yoğun bakımdan odama giderken ayağa kalkmama hemşireler bile şaşırmıştı.. zaten o sancıları yada ağrıları kesen ilaçları içmişsindir... kendini toparla '' hiçbiryerim artık ağrımayacak '' de acıyı eskisi gibi hissetmeyeceksin.. ama önce şunu geçir kafandan '' benim meleğimin bana ihtiyacı var.. hemde güçlü bir anneye'' GEÇMİŞ OLSUN....

kızlar yürüyorum,yürümüyor değilim hamd olsun..lakin yataktan kalkarken dikişlerim patlıcak gibi oluyor..aşağı akar gibi oluyor..ve ayakta çok çabuk yoruluyorum..sizede oldumu bu çabuk yorulma işi?vede sırt ağrılarım var oldukça şiddetli(

ben panik bozukluk ve anksiyete hastasıyım..yani psikolojim bu durumumu kötü yönde etkiliyor.kendime iyi yönde telkinler yapıyorum ama bazende göçüyorum dünyanın altında kalıyorum..sanırım çok güçlü birisi değilim((( bu halimdende çok rahatsızım...

ayrıca göbeğim kaldı nedense ve o da her ne hikmetse aşağı akcakmış gibi oluyor..offf..inşallah kurtulacağım ama ne zaman bilmiyorum

valla ben 3.gün hastaneden cıktım olay bitti. kız sarılık oldu onun peşinden kosacagım diye ameliyatı unuttum. arada kıvaran kıvrana atlattım

canım üzülme doğum sonrası bunları yaşaman çok normal..çoğu kadın yaşıyor..geçecek..zor zamanları atlatmışsın...psikolajik biraz..

ben de alışamamıştım bebeğime tekrar karnıma sokmak hatta bırakıp kaçmak istemiştim...acılar bittikçe geliyorsun kendine..

allah yardımcın olsun..haftaya benim de 2. sezaryan doğumum var...düşünmememeye çalışıyorumm

zamanla hepsi geçicek, bende epidural sezeryan oldum ve tabiki sırt ve bel ağrılarım oldu ama mutlaka ilaçlarını içmelisin ben ilaçlar sayesinde atlattım ilk haftayı, sonra zaten çok hafifliyor nekadar hareket edersen okadar kendini iyi hissediyorsun, ayrıca ayakta fazla kalmak aynen söylediğin gibi aşırı yoruyodu ilk zamanlar ama oda geçiyor. psikolojik olarakta kendini iyi hissetmemen normal, ben bütün gün ağlıyordum, annemi eşimi ablamı sürekli tersliyordum, geleceğe dair endişe, geçmişe dairde acayip bi özlem duymaya başlamıştım, yani tuhaf şeyler oluyo insana o dönemlerde ama inan hepsi geçiyor. sakın salma kendini ve ağrıların geçince bebeğini bırakacağın birileri varsa bırak ve yürüyüşlere çık, alışveriş yap, iyi geliyor. bi süre sonra bi bakmışsın kendini kırk yıllık anne gibi hissetmeye başlamışsın ve bunların hepsi geride kalmış. sevgiler cnm

Son düzenleme:
ayrıca göbeğin için korse kullanabilirsin cnm, ben ikinci gün çok sıkı olmamak koşuluyla günde bikaç saat korse giymeye başlamıştım ve çok daha rahat hareket ediyodum giydiğim zamanlarda. çıkardığımda göbeğimin jöle gibi sallandığını hissediyodum, korse sayesinde çok çabuk topladım kendimi

bende 15 eylülde sezeryan oldum benimde hala ağrılarım aya kalkarken yürürken zorlanıyorum bende hastaneden geldim yatmadım bebeğimle ilgilendim gece gündüz o acıma rağmen inşallah tez zamanda acılarımız geçer

bende normal doğum yapmak istiyordum ama olmadı sezeryan oldum..1 gün hastanede kaldıktan sonra çıktım,bebeğim pişik olmuştu çok ağlıyordu kendimi düşünecek durumda değildim..2. günü bebeğimle ilgileniyor bezini değiştiriyordum..2,3 gün ayağa kalkarken zorlandım,karnım yere düşecek gibi oluyor sanki birileri karnımı aşağı çekiyordu,sonraki günler iyiydim..3.gün bebeğimi kontrole götürürken bende gittim..hareketli olduğum için kendimi çabuk toparladım..

arkadaşlar cevap yazan herkese teşekkür ederim..

ayağa zor kalkmamın ve yürüyememin çok farklı bir nedeni ortaya çıktı malesef(..3 gün önce şiddetli bir ağrı başladı ve ardındanda yürüyememeye başladım..bacaklarım tutuldu..ağrıdan inledim resmen..doktora gittim ve yapılan tahlillerde romatizme olduğum ortaya çıktı..şu an yeni yeni adım atabiliyorum..her gün sabah akşam iğne yiyorum.allah kimselere vermesin böyle derdi.ama sezeryandan sonra neden ayağa kalkmakta zorlandığım ortaya çıktı..

canım hamileliğinde çok üşüdüğün olmuşmuydu. Yoksa sadece ameliyathanenin soğuğuyla romatizma olmamışsındır diye düşünüyorum. Ben ameliyathanenin soğuğundan şişmiştim. Tüm vücudum balon gibi olmuştu. Eve çıktıktan 2-3 gün sonra geçti. Bende sezeryandan sonra zor iyileştim.2 hafta kadar dik yürüdüğümü hiç hatırlamıyorum. Ama sonra hepsi öyle bi geçiyo ki inan. Şimdi sadece göbeğimde dikiş yerim var, sezeryanı bana hatırlatan:1rolleyes:
İnşallah kısa zamanda düzelirsin.:Saruboceq:

canım benim hamileliğimde üşüdümmü bilmiyorumda çok fazla calsiyum eksikliğim vardı,sürekli elim ayağım yandığı için cam pencere açar yatardım,ayriyeten çocukluğumdada kanımda romatizma çıktığını hatırlıyorum..anladığımız kadarıyla geçirdiği travma ve mineral eksikliği nedeniyle romatizmam atak yapmış..ayrıca evet bendede anormal derecede şişlikler oldu..hala tamamen inmedi..:bbo:

canım cok gecmıs olsun sezeryanla hıc alakası yokmus degılmı
tez zamanda acıl sfalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…