- 18 Aralık 2014
- 170
- 35
- 118
Bencede normal yap 3 ay önce bende açılma olmadığı için sezeryan oldum çok kötü günlerce ayağa kalkamiyorsun bide çok ağrı çekiyorsun. En iyi si normal doğum.Benim dr da sezeryancı malesef. Ama burada okuduklarımdan sonra bende normal doğum daha takıntı haline gelmeye başladı. Sonuçta Allah kadının bedenini buna müsait kılmış Çok fazla faydaları var bende normal isityorum ya10 gün sonra kontrolüm var. Son kez konuşacağım doktorla bakalım ne diyecek
Ben pijama kullanmıştım.Sezeryan için pijama mı yoksa gecelik mi daha kullanışlı ?
Dr u normal doğuma ikna ettim. Gerçi tırsıyrorum ama insan fıtratının ameliyata değil normal sürece uygun olduğunu düşünüyorum. Allah yardım etsin inşallahBencede normal yap 3 ay önce bende açılma olmadığı için sezeryan oldum çok kötü günlerce ayağa kalkamiyorsun bide çok ağrı çekiyorsun. En iyi si normal doğum.
Teşekkür ederim canım. Normal olmasını istiyorum ama hakkımda en hayırlısı hangisiyle Rabbim onu nasip etsin.tedaviyle olunca insanın aklında binbir soru oluyor. ben 10 yıl sonra kavuştum. ve hiç risk almak istemedim. baştan beri hep sezeryan konuştuk dr la. yani tedaviyle olan bebekler sezeryan olacak diye bi kural yok ama dr lar korkuyor. kıymetli bebek yormayalım zorlamayalım diyorlar. ben pişman değilim sezeryan olduğıum için ne vücudumda bıraktığı iz ne acılar umrumda değil. benim amacım sağlıklı bir bebekti ve ona kavuştum. kendini üzme strese girme. ne karar verirsen ver önemli olan bebeğin ve senin sağlıklı olman. akışına bırak bi süre sona doğru karar verirsin.
İnşallah. Ee senin doktorun mu sezeryan olsun dedi peki. Bizimkisı beni normal e ikna etmişti.Dr u normal doğuma ikna ettim. Gerçi tırsıyrorum ama insan fıtratının ameliyata değil normal sürece uygun olduğunu düşünüyorum. Allah yardım etsin inşallah
Canım benim tedaviyle oldu diye kendi tedavi gördüğüm doktor, aile hekimim, şuan gittiğim hastanedeki iki doktorda sezeryan dediİnşallah. Ee senin doktorun mu sezeryan olsun dedi peki. Bizimkisı beni normal e ikna etmişti.
Hmm anladım canım bilmiyordum. Sen yine kendine bak ama olmazsa çok zorlama kendini sezeryana girersin..Canım benim tedaviyle oldu diye kendi tedavi gördüğüm doktor, aile hekimim, şuan gittiğim hastanedeki iki doktorda sezeryan dedi
Aslında tüp bebek normal doğuma engel değil ama normal doğumu daha tehlikeli buluyor. Ben normal olsun istiyorum doktoru son gidişimde ikna ettim ama nasip kısmet bakalım
Geçmiş olsun canım. Peki ultrasonografi da dedikleri gibi iri bir bebek miydi?son kontrolündeki kiloyla tuttu muBen de 17 haziranda spinal anesteziyle sezeryan oldum. Ultrason ölçümlerinde bebeğim hep haftasından daha iri çıktığı için doktorum riske atmak istemedi en son kontrolünde kesinlikle sezeryan olcaksın deyince 38+5te sezeryana girdik. 2.kez anne olmayı düşünürsem bi daha kimse beni sezeryana ikna edemez. Ağrılardan duramıyosun doğum öncesi bi ağrı yaşamadığın için doğumdan sonra kasılmalar oluyor ayrıca spinal anestezinin geyirdiği başağrısı ve boyun tutulması sonucu bebeğinle ilgilenemiyosun. 5 günlükken bebeğim sarılık ve sıvı kaybından ötürü hastaneye yattık. Sıkıntılı bir süreç sonucunda şimdi çok şükür iyiyiz
Geçmiş olsun canım. Peki ultrasonografi da dedikleri gibi iri bir bebek miydi?son kontrolündeki kiloyla tuttu mu
Dr da bana en fazla 39+0 kadar beklerim. O güne kadar normal yolla olmazsa o gün sezeryan diyor. Hatta sonrası için normal diye diretirsem eşimden de benden de tüm riskleri kabul ediyorum diye imza alırmış.Son kontrolümde bebek 3600gr çıktı 5 gün sonra doğumda 3580gr doğdu. Bir kez daha anne olursam kesinlikle miyadını bekleyeceğim sezeryan olcak bile olsam
Dr da bana en fazla 39+0 kadar beklerim. O güne kadar normal yolla olmazsa o gün sezeryan diyor. Hatta sonrası için normal diye diretirsem eşimden de benden de tüm riskleri kabul ediyorum diye imza alırmış.
İnşallah canım teşekkür ederimAllah gönlüne göre versin. Herşeyde vardır bi hayır yinede.
Bende spinal evet ağrıları çok kötü arkadaşlarada mecbur kalmadıkça sezeryan önermiyorum. Fakat bende hiç baş agrisi ve boyun tutmaz ligi olmadı. Ameliyat haneden çıkarken 3-4 saat kesinlikle başımı oynatmamami söylediler bide sudur kahvedir derken hiç sıkıntı yaşamadım fakat ameliyat yerleri için aynı şeyi söyleyememBen de 17 haziranda spinal anesteziyle sezeryan oldum. Ultrason ölçümlerinde bebeğim hep haftasından daha iri çıktığı için doktorum riske atmak istemedi en son kontrolünde kesinlikle sezeryan olcaksın deyince 38+5te sezeryana girdik. 2.kez anne olmayı düşünürsem bi daha kimse beni sezeryana ikna edemez. Ağrılardan duramıyosun doğum öncesi bi ağrı yaşamadığın için doğumdan sonra kasılmalar oluyor ayrıca spinal anestezinin geyirdiği başağrısı ve boyun tutulması sonucu bebeğinle ilgilenemiyosun. 5 günlükken bebeğim sarılık ve sıvı kaybından ötürü hastaneye yattık. Sıkıntılı bir süreç sonucunda şimdi çok şükür iyiyiz
arkadaşlar bende 30 haziranda sezaryen ile doğum yaptım sezaryen kesi yerimin birkaç santim üstü. sağda daha fazla solda daha az. ağrım oluyor dokununca hareket edince sıkıntı yaşıyorum bir ayı geçti ameliyat olalı ama hala tam iyileşemedim. 20 günlükken doktor normal dedi üstüne 15 gün daha geçti ama en ufak bir düzelme yok korkmaya başladım bu sabah başka bir doktora kontrole gideceğim ultrasonla baktıklarında anlayabilirler mi iç dikişlerde ya da başka bir yerde problem olduğunu
Cok sagol canim baska bir doktora gittim iltihap ve odem var dedi ultrason yapildi kan ve idrar tahlili crp biraz yuksek cikti dikislerde problem yokmus cok sukur. Genel cerraha da danisip ilac verecek herhalde.Sezeryan da iyileşme ciltten cilde değişiklik gösterebiliyor. Benim doğrulmam yani kendi kendime yataktan kalkmam 20 gün sürmüştü mesela. Ben de sizin gibi düşünüyordum herhalde sakat kaldım diye :)) Ama şuan 1 seneyi geçti. Dikiş yerlerimin izi bile azaldı, yarısı bembeyaz şuan. Ağrı sızı hiçbir şey de yok. Kendinizi zorlamayın, bebeğinizle ilgilenin, geçmiş olsun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?