Sezeryanla Doğum Yapanlar

Amin. Bilgilern için çok sağol: )

Korkmamak elde değil tabiki ama benim gibi hastane ve doktor korkusu fobiye dönüşmüş,hayatında ilk kez narkoz alıcak ve acı eşiği çok düşük biri bile sorunsuz olarak geçirdiyse bu dönemi herkes geçirir.ben herşeyden önce kendimi psikolojik olarak rahatlatmaya çalıştım sürekli "bir insanın hastanede bulunabileceği en güzel sebepten dolayı buradayım"diyerek telkin ettim kendimi.son ana kadar korkudan titrerken tam ameliyathaneye götürülürken içime inanılmaz bir ferahlık geldi ve güle oynaya girdim doğuma.şu anda doğum yapalı 2 ay oldu ve ameliyat sonrası dahil olmak üzere dayanılmayacak hiç bir acı çekmedim tabi ki gerçekçi olmak lazım sonuçta bıçak yarası bu hiç acısız olmuyor ama ne kadar hızlı bir şekilde kendinizi zorlamadan hareketlenirseniz o kadar hızlı adapte oluyorsunuz normal hayatınıza.herkese kolay, acıların su gibi geçeceği doğumlar dilerim.

hanımlar doğumdan sonra akıntım kokulu gelmeye başladı..
normal mi bilen var mı?

merhaba kizlar,

nasil gidiyor hamislik? Umarim hersey yolundadir.

Profilin altinda bebek cizelgesi nasil ekleniyordu bileniniz var mi?

Neden normal dogum daha iyi daha çok gebe kalabılırsın ve sezeryan da sınırlı ve riskli

bende sezeryan doğum yaptım gece üç gibi ağrım başladı ilk hamileliğimdi sabaha karşı da nişanım geldi sekiz dokuz gibi hastaneye gittik normal doğum olarak yatısım yapıldı iki santim açılma vardı bütün gün ağrı çektim ara sıra hemşireler gelip muayene ettiler ama açılmam sadece üç oldu gece onbire kadar bekledik ve en sonunda bebeğimin kalp atışları yavaşladı sezeryana alacaz dediler ağrıyla girdim ne olduğunu çok hatırlamıyorum bile sonra belden uyuşturdulr ben öylece yatarken çoktan başlamışlar bile sonra bebeğimi gördüm sezeryan kolaydı ama doğumdan çok korkuyordum açılma o yüzden olmadı galiba doğum sonrası da biraz zordu ama sonra sonra iyileşiyosun tabi

Bende sezeryan spinal oldum. Şiddetle normal dogum isterken,mecburiyetten sezeryana girdim. Çünki narkoz dahil anestezi hiç olmadım serumu bile ilk defa aldım. Ameliyata hiderken sevincime değilde korkuma agliyordum bıçak altına yatıp kesecekler diye. Ama korktuğum kadar yokmuş daha doğumun ilk gecesi ayaklandim bir daha da yatmadım. Korktuğum kadar da yokmuş ama normal dogum daha güzel keşke olsaydı. Sadece ameliyattan çıktıktan sonra 4-5 saat kendine dikkat ediceksin gerekirse başınizi dahi oynatmayin ben oynatmadım 4 tl şu ve 3 bardak sütsuz şekersiz kahve içtim 3 saat içinde hiç birşekilde baş ağrısı çekmedim. Doğum yapacak arkadaslara Allah tez zaman da kurtarsn sağlıkla kucaklarina yüzünü görmeye nasip etsin

bana doktor kesinsezeryan dedi şimdiden normal doğum yapamazmıiım malesef.. sezeryanla iyileşmesi zormu oluyor bir de sütüünz geliyor mu

bana doktor kesinsezeryan dedi şimdiden normal doğum yapamazmıiım malesef.. sezeryanla iyileşmesi zormu oluyor bir de sütüünz geliyor mu

tabiki geliyor sütün bebeğini sık sık emzir zaten o emdikçe sütün artıyor ilk zamanlar sağman bile gerekiyor. benim dört aylık bebeğim var sezeryan oldum memnun fa kaldım yani zaten doğumdan aşırı korkuyordum iyileşmeye gelince ilk iki gün felan kalkıp doğrulman yürümen zor oluyor ama geciyor yavaş yavaş sonrada dikişlere dikkat etmen gerekiyor gerçi şimdi estetik olduğu için yapıştırma oluyorda. oraya darbe felan aldığında acı oluyor birazda uyusukluk var o bölgede

Okuduğum en iç açıcı yorumlardan biri :)

Merhaba herkese.bende sezeryan ile dogum yaptim.dr um normal dogum cu birisi.. suyum sancim hic gelmedi.dr suni sanci verecegiz dedi.41 hafta olmustu.en son istedigim sey basima geldi.ben ki aci esigi dusuk ne demek igne filan hic bana gore degil.. dogumdan cokdamar yolu acilacak ben onu dusunuyordum kara kara ve sabah 8 aksam 5 suni sanci cektim olmadi ustune epudral oldum o da fayda etmedi hemen ardina kendim sancim geldi o da yetmedi 9cm aciklikla sezeryana gittim. Kabus gibiydi. Ama yavas yavas kndime gelirken annem bak ozge oglun burda sana bakiyor hadi bi emziriver kizim kokunu ceksin dedigi an ben hicbirsey hatirlamiyordum.o gun bagarmaktan aglamaktan ertesi gun sesim filan cikmiyordu faranjit olmusum.arkadaslar tabiki korkacksiniz heyecanlanacaksiniz dusunce stres ama inanin Rabbim oyle bir guc veriyorki ben nasil atlattim dogumu diyorsunuz.sadece bol bol dua edin.

32 haftalik hamileyim. Doktor normal dogum ama sen ne istersen o dedi. Cok korkuyorum. Normaldende sezeryandanda. Düşüne düşüne pdikolojim bozuldu resmen. Sezeryda cok acıyor mu ? Yardım edin canlar. Kafa yi yicem yoksa

valla cok rahattim ilk bir hafta yardimla ayaga kalktim yattim o kadar her isimi kendim gordum zaten ameliyattan sonra hemen kalktim hep yurudum. 30 gun olmustu temizlik bile yaptim herkese gore degisir aci esgim dusuktur ama kolaydi benimki. Mesela ablamin aci agri esigi cok yuksektir onun agladigini bilirim acidan.

32 haftalik hamileyim. Doktor normal dogum ama sen ne istersen o dedi. Cok korkuyorum. Normaldende sezeryandanda. Düşüne düşüne pdikolojim bozuldu resmen. Sezeryda cok acıyor mu ? Yardım edin canlar. Kafa yi yicem yoksa
canım rabbim hayırlı dogular versin..emin ol bir an once gececek ve sasıracaksın.Rabbim kimseyi bu yolda koymasın ..hiç korkma .sen simdi butun yazıları okuyorsundur bende oyleydım. dogumun her turlusu zor. ama seninki cok kolayda olabilir. sen cık yuruyus yap.kafanı dagatacak seyler yap.hergun farklı seyler bul kendıne .. bugunler zor gecer. sezeryanda ılk once epudural yaptırıp arkasına sezeryana girersen , sezeryandan sonra agrın olmuyor. ama normalde oluyormus. ben sezeryan oldum eve geldım 5 gun sonra kalkıp temizlık yaptım. carsaf cırptım. yardımcım yoktu. esım yapıyordu ama benim içime sinmiyordu. ondan sonrada hep yaptım. bunu yuruyuse borcluyum. bol bol yuruyus yap.

Kızlar kesınlıkle normal dogum deneyın öncelıkle . Bende sez oldum yedı bucuk ay önce . Ve cok ama cok pişmanım . Neden mi ? Bı kere kaç kat kesiliyorsun . Sinirler kesiliyor o bölge eskisi gibi olmuyor artık . İç organ yapışıklıkları oluyormuş sonradan öğrendım . Alttan atılan bıkac dikişle sez kesısı bir tutanlar oluyor . Olur mu oyle şey Ya . Karnını katman katman kesmekle alttan beş altı dikil asla bir degıl . Kızım bazen bastırıyor karnıma ve acıyor hala . Yapmayın lütfen normal deneyın . Tehlıkelı durum olurda sez olun

Boyla alakası yok annem daha kısa dokuz tane dogurdu . Ya sez olmaaaaaa . Normal dene . Kesılmek öı ıstıyorsun sonradan iç yapışıklıklar oluyor . Sonda acıtmıyor takılırken merak etme . Benım sekız aylık oldu kızım uc dört kılom kaldı . Ikı arkadaşım aynı kılosuna gerı döndü hatta biri kırkı cıkınca eskı kılosuna döndü sezeryan oldular

Benim dr da sezeryancı malesef. Ama burada okuduklarımdan sonra bende normal doğum daha takıntı haline gelmeye başladı. Sonuçta Allah kadının bedenini buna müsait kılmış Çok fazla faydaları var bende normal isityorum ya 10 gün sonra kontrolüm var. Son kez konuşacağım doktorla bakalım ne diyecek

taa baştan belliydi sezeryan olacağı çünkü tüp bebekti ve hiç bir dr normale yanaşmıyordu. 38. haftada sezeryan olacaktı 37+3 de nişan gelir gibi oldu az kan geldi. bebegım olacak diye o kdr mutluydum ki hiç korkmadım. zaten ağrı eşiğim yüksektir. güle oynaya hazırlandım yürüyerek ameliyathaneye girdim yatırdılar kkollarımı bağladılar o an çok gerildim. dr um geldi elimi tuttu nasılsın iyimisin dedi korkma dedi ben bi gevşedim o an beni bayıltmışlar meğer. benim en zorlandığım şey boğazımdaki gıcık oldu. 1 hafta sürdü öksürdükçe dikişlerim ağrıdı. heralde narkozdan oluyormuş. bide kuyruk sokumum hamıleyken cok agrıyordu dogumdan sonrada devam etti. 9. gün gercekten iyiydim. kalktım işimi yaptım. belki daha önce kalkardım ama birazda naz yaptım :)
sonuç olarak acı ve ağrıdan korkmadım aslında bebeğime bişey olur diye korktum. ve onu zora sokmadan kucagıma almak istedim. tekrar hamile kalmam çok zordu çünkü. ama normal yolla hamile kalmış olsam mutlka normal dogumu denerdim. yani bence bi problem yoksa önce normali deneyin. belkide çok kolay olacak su gibi akacak bebeğiniz. bedeninize güvenin

Bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla büyüüsn inşallah. Benim de tedaviyle oldu ve bana da hep doktorlar sezeryan diyor ama ben de normal olsun isterim bilmiyorum çok kararsızım

Reactions: nix
Bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla büyüüsn inşallah. Benim de tedaviyle oldu ve bana da hep doktorlar sezeryan diyor ama ben de normal olsun isterim bilmiyorum çok kararsızım
tedaviyle olunca insanın aklında binbir soru oluyor. ben 10 yıl sonra kavuştum. ve hiç risk almak istemedim. baştan beri hep sezeryan konuştuk dr la. yani tedaviyle olan bebekler sezeryan olacak diye bi kural yok ama dr lar korkuyor. kıymetli bebek yormayalım zorlamayalım diyorlar. ben pişman değilim sezeryan olduğıum için ne vücudumda bıraktığı iz ne acılar umrumda değil. benim amacım sağlıklı bir bebekti ve ona kavuştum. kendini üzme strese girme. ne karar verirsen ver önemli olan bebeğin ve senin sağlıklı olman. akışına bırak bi süre sona doğru karar verirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…