Amin. Bilgilern için çok sağol: )Canım ben mecburi sezaryen oldum, çatı darlığım vardı. Doktorumla epidural anesteziyi seçmiştik. Dogumhaneye giderken bile epidural diye konuşuyorduk. Ama anestezi uzmani beni görünce yaşımın çok küçük olduğunu heyecanip korktuğumu düşünmuş (25 yaşındaym ama hiç göstermiyorum) ve genel anesteziye karar vermiş. İlk 3 saat bel ve sırt ağrısı çektim. Ameliyat yerim de hafif bi yanma vardı sadece. 4 gün biraz yatıp kalkmakta zorlanıyorsn ama sonrası çok rahat. Bi de ağrı kesici iğne vermişlerdi hastaneden çıkarken, çok işe yaradı.
Ufak bi tavsiye; sezaryen günü belli olunca, doğumdan iki gün çok katı gıda tüketme. Doğumdan sonra ne gaz sancım oldu ne de kabızlık sorunum..
Allah ikinize de sağlıklı doğum nasip etsin :)
Neden normal dogum daha iyi daha çok gebe kalabılırsın ve sezeryan da sınırlı ve risklimerhaba.benim ilk doğumum normal oldu ama normal demeye dilim varmıyor o yüzden a normal diyorum.2. doğumum ise sezeryan oldu iyiki de öyle oldu çok memnunum boşuna o kadar sıkıntıyı çekmişim lohusalığım bile burnumdan gelmişti ilk doğumumda.ama sezeryanda sadece ilk gün biraz sıkıntı çektim ama öbürüne göre hiç, ve melek kızıma kavuştum kızlarıma daha doğrusu herkese acısız ve sağlıklı doğumlar dilerim.
bana doktor kesinsezeryan dedi şimdiden normal doğum yapamazmıiım malesef.. sezeryanla iyileşmesi zormu oluyor bir de sütüünz geliyor mu
Okuduğum en iç açıcı yorumlardan biri :)Korkmamak elde değil tabiki ama benim gibi hastane ve doktor korkusu fobiye dönüşmüş,hayatında ilk kez narkoz alıcak ve acı eşiği çok düşük biri bile sorunsuz olarak geçirdiyse bu dönemi herkes geçirir.ben herşeyden önce kendimi psikolojik olarak rahatlatmaya çalıştım sürekli "bir insanın hastanede bulunabileceği en güzel sebepten dolayı buradayım"diyerek telkin ettim kendimi.son ana kadar korkudan titrerken tam ameliyathaneye götürülürken içime inanılmaz bir ferahlık geldi ve güle oynaya girdim doğuma.şu anda doğum yapalı 2 ay oldu ve ameliyat sonrası dahil olmak üzere dayanılmayacak hiç bir acı çekmedim tabi ki gerçekçi olmak lazım sonuçta bıçak yarası bu hiç acısız olmuyor ama ne kadar hızlı bir şekilde kendinizi zorlamadan hareketlenirseniz o kadar hızlı adapte oluyorsunuz normal hayatınıza.herkese kolay, acıların su gibi geçeceği doğumlar dilerim.
canım rabbim hayırlı dogular versin..emin ol bir an once gececek ve sasıracaksın.Rabbim kimseyi bu yolda koymasın ..hiç korkma .sen simdi butun yazıları okuyorsundur bende oyleydım. dogumun her turlusu zor. ama seninki cok kolayda olabilir. sen cık yuruyus yap.kafanı dagatacak seyler yap.hergun farklı seyler bul kendıne .. bugunler zor gecer. sezeryanda ılk once epudural yaptırıp arkasına sezeryana girersen , sezeryandan sonra agrın olmuyor. ama normalde oluyormus. ben sezeryan oldum eve geldım 5 gun sonra kalkıp temizlık yaptım. carsaf cırptım. yardımcım yoktu. esım yapıyordu ama benim içime sinmiyordu. ondan sonrada hep yaptım. bunu yuruyuse borcluyum. bol bol yuruyus yap.32 haftalik hamileyim. Doktor normal dogum ama sen ne istersen o dedi. Cok korkuyorum. Normaldende sezeryandanda. Düşüne düşüne pdikolojim bozuldu resmen. Sezeryda cok acıyor mu ? Yardım edin canlar. Kafa yi yicem yoksa
Boyla alakası yok annem daha kısa dokuz tane dogurdu . Ya sez olmaaaaaa . Normal dene . Kesılmek öı ıstıyorsun sonradan iç yapışıklıklar oluyor . Sonda acıtmıyor takılırken merak etme . Benım sekız aylık oldu kızım uc dört kılom kaldı . Ikı arkadaşım aynı kılosuna gerı döndü hatta biri kırkı cıkınca eskı kılosuna döndü sezeryan oldularIyi akşamlar arkadaşlar bende 36+ 4 günlük hamileyim ancak boy 1.56 olduğu için Sezeryan a karar verdi . Sezeryan hakkında korktuğum bir iki konu var yardimci olursaniz sevinirim 1.cisi sonda takımı çok can yakıyor mu birde kilo kalıyor diyorlar dogrumu
Bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla büyüüsn inşallah. Benim de tedaviyle oldu ve bana da hep doktorlar sezeryan diyor ama ben de normal olsun isterim bilmiyorum çok kararsızımtaa baştan belliydi sezeryan olacağı çünkü tüp bebekti ve hiç bir dr normale yanaşmıyordu. 38. haftada sezeryan olacaktı 37+3 de nişan gelir gibi oldu az kan geldi. bebegım olacak diye o kdr mutluydum ki hiç korkmadım. zaten ağrı eşiğim yüksektir. güle oynaya hazırlandım yürüyerek ameliyathaneye girdim yatırdılar kkollarımı bağladılar o an çok gerildim. dr um geldi elimi tuttu nasılsın iyimisin dedi korkma dedi ben bi gevşedim o an beni bayıltmışlar meğer. benim en zorlandığım şey boğazımdaki gıcık oldu. 1 hafta sürdü öksürdükçe dikişlerim ağrıdı. heralde narkozdan oluyormuş. bide kuyruk sokumum hamıleyken cok agrıyordu dogumdan sonrada devam etti. 9. gün gercekten iyiydim. kalktım işimi yaptım. belki daha önce kalkardım ama birazda naz yaptım :)
sonuç olarak acı ve ağrıdan korkmadım aslında bebeğime bişey olur diye korktum. ve onu zora sokmadan kucagıma almak istedim. tekrar hamile kalmam çok zordu çünkü. ama normal yolla hamile kalmış olsam mutlka normal dogumu denerdim. yani bence bi problem yoksa önce normali deneyin. belkide çok kolay olacak su gibi akacak bebeğiniz. bedeninize güvenin
tedaviyle olunca insanın aklında binbir soru oluyor. ben 10 yıl sonra kavuştum. ve hiç risk almak istemedim. baştan beri hep sezeryan konuştuk dr la. yani tedaviyle olan bebekler sezeryan olacak diye bi kural yok ama dr lar korkuyor. kıymetli bebek yormayalım zorlamayalım diyorlar. ben pişman değilim sezeryan olduğıum için ne vücudumda bıraktığı iz ne acılar umrumda değil. benim amacım sağlıklı bir bebekti ve ona kavuştum. kendini üzme strese girme. ne karar verirsen ver önemli olan bebeğin ve senin sağlıklı olman. akışına bırak bi süre sona doğru karar verirsin.Bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla büyüüsn inşallah. Benim de tedaviyle oldu ve bana da hep doktorlar sezeryan diyor ama ben de normal olsun isterim bilmiyorum çok kararsızım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?