SGK l Hastalar 804 YTL deyerekTp Bebek tedavisi gryor

Tüp bebek tedavisi görecek SGK'lı hastalar Tüp bebek uygundur raporunu götürdüğü takdirde maksimum 804 ytl fark ödeyerek tüp bebek tedavisi görebilirler.Ekim 2008 de yayınlanan yeni yönetmeliğe göre bu rakamın üstünde fark alan merkezler şikayet edildiği takdirde ceza alacaklar
Bu konudada herkesin bilinçlenmesi gerekiyor.

arkadaşım bilgin için sağol öncelikle ya ben okuduğum yazıda devlet 1.240 tl öder diyor. geriye kalanı hastaneye hastane fiyatına göre hasta karşılar diyor.
ben aralıkta yaptırdım 1. tüp bebek yeditepe ünv. hast. sinde ve bakınca şimdi ne kadar çok ödemişiz . benden 2.060 tl aldılar dondurma veya başka bişeyde yoktu. ilaçlarıda dışardan aldık. ve raporum olmasına rağmen mesai saatleri dışına denk geldi çoğunu cebimden ödemek zorunda kaldım 5 milyar civarıda ilaçlara ödedim. çok kazıklanmışım yaaa. peki hak talep ettiğimizde bu parayı geri alabiliyormuyuz canım:bbo:

malesef bende mağdurum bu konuda.ekimde yeni yasa çıkmasına rağmen ben kasım ayında raporum olduğu halde 4000 tl ödedim 'gürgana' ilaçlar hariç ve ilave hiçbir işlem de olmadı.hatta yasanın yeni çıkmış olduğunu farkedip hemen merkezi aradım onlar da sözleşme imzaladınız deyip kapıları kapadılar yüzüme.sonra netten araştırdımki gerçekten de rapor olunca 804 tl ödeniyomuş tüp için.ne diyim içim yanıyo hala.biz gibi evlat hasreti çekenlerin üzerinden ticaret yapanları görür Allahım elbet.

malesef bende mağdurum bu konuda.ekimde yeni yasa çıkmasına rağmen ben kasım ayında raporum olduğu halde 4000 tl ödedim 'gürgana' ilaçlar hariç ve ilave hiçbir işlem de olmadı.hatta yasanın yeni çıkmış olduğunu farkedip hemen merkezi aradım onlar da sözleşme imzaladınız deyip kapıları kapadılar yüzüme.sonra netten araştırdımki gerçekten de rapor olunca 804 tl ödeniyomuş tüp için.ne diyim içim yanıyo hala.biz gibi evlat hasreti çekenlerin üzerinden ticaret yapanları görür Allahım elbet.

aynen sana katılıyorum evocum.bizim gibi evlat sahibi olmak için uğraşan insanların üzerinden, sadece kazanç sağlamak amacıyla tedavi yapanlardan allah hesap soracaktır elbet.
birde bana yanlış uygulama yaptılarki oda yıkıyo beni benim eşimde sperm sayısı düşük böyle olunca nerde araştırdıysam microenjeksiyon diyor.oysa bize klasik tüp yaptılar. ve maddiyatsızlıktan şimdi 2. sini yaptıramıyorum.
sende canım raporlu çok ödemişsin yaa sigortadan geri almışsındır herhalde %30 unu umarım.

yok canım sigortayla uğraştırmadılar kendileri hallediyoruz biz dediler.zaten raporsuz fiyatı 5000 di.rapor olunca 1000 tl az ödedik.4000 tl ye mal oldu.sen de ilaçlara çok ödemişsin yaa.ilaç raporun yok muydu canım?biz tanıdık eczane bulmuştuk.2000 tl ödedik hepsine ilaçların sonra raporu verince 1000 tl geri almıştık.

saveist slm sana özelden msj atdım bana yardımcı olurmusun bende yeditepde deniycem sana ımcs yöntemi denedimi acaba bilign varmı

3100 verdim anatolia ya . Raporum olmasına rağmen. Ama fatura vermediler 3.300den 3.100e düştüğü için. yani elimizde bir kanıtta bulunmuyor şikayet edecek olsak bile.. :((

ya bu nasıl iştir...hekes kafasına göre fiyat biçiyor....
üstelik aldıkları para ise nerdeyse raporsuz tüp bebek fiyatı....

Son düzenleme:
cnm bunlar cok eski bilgiler cem bey yeditepede suanda ben 2007 de yaptırmışdım tüpümü ordaydı hala orda alman hastanesi euroyla zaten

cnm bunlar cok eski bilgiler cem bey yeditepede suanda ben 2007 de yaptırmışdım tüpümü ordaydı hala orda alman hastanesi euroyla zaten

anladım canım....tarihiyle alaklı bir bilgi bulamamıştım....
o zaman ben kopyaladığım yeri sileyimde arkadaşlar yeni bilgi sanmasın...

saveist slm sana özelden msj atdım bana yardımcı olurmusun bende yeditepde deniycem sana ımcs yöntemi denedimi acaba bilign varmı

slm canım özeldeki sorunu cevapladım.
bana klasik tüp uyguladılar.ımcs demişsin ıcsı mı demek istedin yani micro. aslında micro olamlıydı. maalesef bana yanlış uygulama yapmışlar:(

kızlar benim bi sorum var fisfisfis
benim raporda tüp bebek merkezine sevki uygundur yazıyor bazı yerlerde okudum o ibare geçersizmiş illa tüp bebek yapılması uygundur yazmalıymış :1shok: yani benim rapor şimdi geçersiz mi oluyor.sizde ki tanı kısmında ne yazıyor bana bilgi verirmisiniz geç olmadan düzelttireyim bari :1no2:

ben 4. mikromu denicem.....yeditepe ünüversitesi hastanesi bize 2060 lira fiyat verdi eşimde resiprokal translokasyon var.genetik olduğu için rapor çıkartacaklarını söylediler ama anlamadığım ilaç dahil 3500 falan tutuyor testler hariç tabi evgili saveit anlamadım ilaçlara nasıl 5000 lira verdiğini eczanenin hafta sonu kapalı vsss cebimden aldım yazmışsınız olay çok ilginç geldi bana.....ben yeditepede aşılama raporuda çıkarmıştım çok kolay olmuştu ilk onların anlaştığı eczaneden ilaçlarımı almıştım rapor çıkınca raporu götürüp ilaçların ücretini ödemiştim......o kadar tutuyorsa eğer ben deneyemem çünkü biz prob ve genetik içinde ekstra ücret ödicez......

ben 4. mikromu denicem.....yeditepe ünüversitesi hastanesi bize 2060 lira fiyat verdi eşimde resiprokal translokasyon var.genetik olduğu için rapor çıkartacaklarını söylediler ama anlamadığım ilaç dahil 3500 falan tutuyor testler hariç tabi evgili saveit anlamadım ilaçlara nasıl 5000 lira verdiğini eczanenin hafta sonu kapalı vsss cebimden aldım yazmışsınız olay çok ilginç geldi bana.....ben yeditepede aşılama raporuda çıkarmıştım çok kolay olmuştu ilk onların anlaştığı eczaneden ilaçlarımı almıştım rapor çıkınca raporu götürüp ilaçların ücretini ödemiştim......o kadar tutuyorsa eğer ben deneyemem çünkü biz prob ve genetik içinde ekstra ücret ödicez......

merhaba canım
evt hastaneye 2.060 ödedik.benim eşimde sperm sayısı düşük.şimdi ben emekli sandığına bağlıyım. yani öğretmenim. bizim anlaşmalı olduğumuz eczaneler oluyor. onun dışında eczanelerden alamıyoruz birde avr. yakasındayım bir eczaneyle anşlaştık ilaçları ordan alıp parasını cebimizden ödeyip ecz devletten parayı aldığında bize iade etti. fakat. hastanenin bize verdiği ilaçları alma saatimiz ne yazıkki çogunda eczanelerin kapanma saatine denk gelmişti oyüzden anlaşmamız olmayan ecz. lerden almak zorunda kaldık ve tabiki cepten ödedik bir çoğunu mesela puregon dozajına göre devletin ödemeleri değişiyor. % 80 öder diyorlar ama biz puregonun 900 lüğünü kullandık 4 sefer ve yüksek dozajdaki ilaçların daha azını ödüyor devlet yine lucrinin cepten ödedik. çünkü biz ordan ecz. ye gelene kadar eczne kapanmıştı yine dışardan aldık.cironine jel yine cepten aldık çünkü yine 7 den sonra almak zorunda kaldık. ayrıca çatlatma iğnesi e2 hormonum çok yükselmişti hastane arayıp ilacı vurun dediğinde yine geç olmuştu hatta gece 10 gibi zor buldum. anlıyacağın benim şanssızlığım. ssk da zannedersem istediğin ecz.den alabiliyosun.
benim şanssızlığım anlaşmalı ecz. bulmak zorunda olmamdı.
sizin daha az tutacaktır.
sevgiler

şimdi anladım....sgklılar istediği eczaneden alabiliyor ben aşılama raporu çıkardığımda ilaçları almıştım en son tedavi bitince raporu götürdüm ve parasını vermiştimyani ben hiç sorun yaşamamıştım.....sanırım dediğiniz gibi sizin şanssızlığınız olmuş......ilaçlar artı tedavi 3500 falan tutuyor.....bizde ekstra çok olduğu için sizde öle söyleyince baya panik olmuştum yakın zamanda bizde başlıcaz tedaviye o yüzden.......bilginiz için teşekkürler.......

kızlar ssk nın karşılaması için 5 yıl hizmet süresi tamamlaması gerekiyomuş şartları bilen var mı?

saol canımm...benim 1550 iş günüm var ama ssk da çalışan bi arkadaş dedi ki 900 iş günü ve ayrıca da 5 yıl.. benim daha 5 yılım bitmedi.. olmaz dedi...ama bunu net olarak öğrenebilicek yer neresi acaba. sgk nın kendinden haberi yok ki :(

Back
X