beyannameleri ben yapıyorum smmm gönderiyor kendi adına ama staj baslatmam için beyannamelerde smmm nın adının yazması işime yaramıyor. staj evraklarını vereceğim yer illa da sözleşme yapılmış olması gerek diyor. sözleşmesiz kabul etmiyor.Çalıştığınız iş yeri muhasebecinizle açıktan sözleşmesiz çalışıyor derken beyannamelerde zorunlu olması gerekem SMMM olayını nasıl hallediyosunuz ?
bende öyle düşünüyorum ama ya iş bulamazsam korkusu var2
çetrefilli işlere bulaşmaya gerek yok bence.
bende öyle düşünüyorum ama ya iş bulamazsam korkusu var
istanbuldayım. çalıştığım yer evıme falan yakın aynı zamanda yüksek lisansa da gidiyorum ona da pek sorun etmıyorlar. burada çalışmaktan bende sıkıldım ama en azından staj bıtene kadar (2 yıl) o şekilde idare mi etsem diye düşündümhangi şehirdesin?
ben şu an sgk lıyım zaten.Sgk ya şikayet et işyerini madem çıkmaya kadar verdin. Denetim olmadan işten ayrılma, sgk denetmenleri son 1 yıllık sgk nızı yaptırır. Geri kalan süre için de dava açarsınız.
o kısımla pek ılgılenmıyorum sadece kendı sorunumu nasıl çözebılırım onu düşünüyorum. zaten burada baska sgk sız çalışan kişiler var. denetim konusunu patron düşünsün.sgksız sakın çalışma.
eğer denetime girerse feci para öderler.
1.yolu deneme bile. Tespiti durumunda sigortalılık süreniz iptal edilir, hemde diğer işyeri ceza yer.merhaba hanımlar,
daha önce de bir konu açmıştım. hemen konuya gireceğim.
2 yıldır özel bir şirkette çalışıyorum smmm stajı başlatacağım. ama çalıştığım işyeri muhasebecisi ile açıktan sözleşmesiz çalışıyor. sözleşme yapmayada yanaşmıyorlar. o yüzden bu işyerinde sigortalı olarak çalıştığım süreleri stajdan saydıramıyorum. önümde iki yol var.
1.patronla konuşup ''beni sgk sız kayıtdışı çalıştırın sgk primini de bana ödeyin '' deyip o sgk primiyle de dışarda bir muhasebecinin yanında kendimi sgk lı mı göstersem (o zamanda buradaki tüm ihbar tazmınatı kıdem tazmınatı vs tüm haklarımı yakmış olacağım.
2.ayrılmak istiyorum deyip ihbar süremi kullanıp o arada da staj yapabileceğim bir iş mi arasam? (burada da hemen bulamama belki aylarca işsiz kalma riskim var)
özellikle iş tecrübesi olan hanımlar fikirlerinizi bekliyorum.
istanbuldayım. çalıştığım yer evıme falan yakın aynı zamanda yüksek lisansa da gidiyorum ona da pek sorun etmıyorlar. burada çalışmaktan bende sıkıldım ama en azından staj bıtene kadar (2 yıl) o şekilde idare mi etsem diye düşündüm
öğrenme anlamında da burası bana katabıleceğini kattı hep aynı seylerı yapıyorum ekstra bşy yok
ben şu an sgk lıyım zaten.
1.yolu deneme bile. Tespiti durumunda sigortalılık süreniz iptal edilir, hemde diğer işyeri ceza yer.
2.olarak, sgk ya şikayet edin. Mutlaka orda çalıştığınızı ispatlayacak kayıt belge fatura vs isim imzanız vardır. Denetim olmadan işten ayrılmayın, ayrıca ispatlayacağınız belgeleri şikayetinizde belirtin. Geriye dönük 1 yıllık sigortalılığınız yapılabilir.
ben burada sgk lı çalışıyorum.1.yolu deneme bile. Tespiti durumunda sigortalılık süreniz iptal edilir, hemde diğer işyeri ceza yer.
2.olarak, sgk ya şikayet edin. Mutlaka orda çalıştığınızı ispatlayacak kayıt belge fatura vs isim imzanız vardır. Denetim olmadan işten ayrılmayın, ayrıca ispatlayacağınız belgeleri şikayetinizde belirtin. Geriye dönük 1 yıllık sigortalılığınız yapılabilir.
denetim şu aralar pek olmuyor.ekonomi berbat o yüzden sgk vergi daireleri şu aralar pek inceleme bıle baslatmıyor. tespit edilmesi zor biraz.anladım. ama ilk seçenekte yasal olarak sıkıntı çıkarabilecek bi durum bar. bi denetim olsa sıkıntı çıkar. yani hem şu anki işyeriniz hem de muhasebeci yanaşmayabilir. istanbulda her türlü iş bulursunuz tabi de aynı rahatlıkta olur mu bilemedim.
arkadasım sgk lı çalışıyorum. sorunun içeriğini okumadınız galiba.Son 1 yıl çalıştığınızı ispat edecek delilleriniz varsa yine şikayet edebilirsiniz.
Sgk yapmayan adam sana tutup da al sgk primlerin demez ayrıca akıl var mantık var.
arkadasım sgk lı çalışıyorum. sorunun içeriğini okumadınız galiba.
sgk mı ödeme sgk prımlerını bana öde demeyı düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?