Çalıştığım işyerinde SGK sız Olacağım ama kendi SGK mı dışardan ödeyeceğim yani primlerim yatacakSigortasiz calismayin derim sonucta emek sarf edeceksiniz ileride o 1 gun bile o kadar kiymetli olur ki... yazik gunah ben olsam calismazdim.
Yani ayrıl ve iş ara mı diyorsunuzstaja sayılmayacaksa başka bir iş bakmaya başlayın bence
buradan gittikten sonra tekrar mecburi bir staj yeri bakmak hiç mantıklı değil
evetYani ayrıl ve iş ara mı diyorsunuz
Görülmelere gidemiyorumevet
yapabiliyorsan işi bırakmadan iş aramaya başla öyle daha kolay bulunuyor
Kendinizi oraya ait hissedemezsiniz ki ayrica yasal olarak her gun 2 saat erken cikip is arayabilirsiniz. Hayat sartlarinizi bilemiyorum ama insallah kendinizi daha iyi ifade edebileceginiz sosyal haklarinizin da oldugu bir ise girebilirsiniz yoksa burasi size deger vermiyor.Çalıştığım işyerinde SGK sız Olacağım ama kendi SGK mı dışardan ödeyeceğim yani primlerim yatacak
Evet kesinlikle o Dediğiniz doğru burası bana değer vermiyor hem de hiç halbuki o kadar özveri ile çalıştım ki karşılığı bu olmamalıydı en çokta buna üzülüyorum .Kendinizi oraya ait hissedemezsiniz ki ayrica yasal olarak her gun 2 saat erken cikip is arayabilirsiniz. Hayat sartlarinizi bilemiyorum ama insallah kendinizi daha iyi ifade edebileceginiz sosyal haklarinizin da oldugu bir ise girebilirsiniz yoksa burasi size deger vermiyor.
Ben de benzer yollardan gectim sgk vardi maasimda iyi sayilirdi ama deger gorememek insani cok üzuyor ve istifa ettim uzerimden sanki bir fil kalkti simdi o kadar rahatladim ki... evet zor is arama sureci ama ben calisirken kendimi tukettim.. kaldi ki bu zamanda sgk siz isci mi olur yahu? Ic sesinizi dinleyin bence o dogruyu soyler.Evet kesinlikle o Dediğiniz doğru burası bana değer vermiyor hem de hiç halbuki o kadar özveri ile çalıştım ki karşılığı bu olmamalıydı en çokta buna üzülüyorum .
Çalıştığım işyerinde SGK sız Olacağım ama kendi SGK mı dışardan ödeyeceğim yani primlerim yatacak
1. Maddeyi hiç yapmayın derim iş yerine ani bir denetim olur hem sizin stajınız yanar hem de iş yeri yüklü ceza öder,bence en iyisi başka işe bakın derim.merhaba hanımlar,
daha önce de bir konu açmıştım. hemen konuya gireceğim.
2 yıldır özel bir şirkette çalışıyorum smmm stajı başlatacağım. ama çalıştığım işyeri muhasebecisi ile açıktan sözleşmesiz çalışıyor. sözleşme yapmayada yanaşmıyorlar. o yüzden bu işyerinde sigortalı olarak çalıştığım süreleri stajdan saydıramıyorum. önümde iki yol var.
1.patronla konuşup ''beni sgk sız kayıtdışı çalıştırın sgk primini de bana ödeyin '' deyip o sgk primiyle de dışarda bir muhasebecinin yanında kendimi sgk lı mı göstersem (o zamanda buradaki tüm ihbar tazmınatı kıdem tazmınatı vs tüm haklarımı yakmış olacağım.
2.ayrılmak istiyorum deyip ihbar süremi kullanıp o arada da staj yapabileceğim bir iş mi arasam? (burada da hemen bulamama belki aylarca işsiz kalma riskim var)
özellikle iş tecrübesi olan hanımlar fikirlerinizi bekliyorum.
Sadece staj için SGK mı kesin o primi bana verin ben kendimi baska yerde SGK lı göstereceğim diyecektim yani sonuç olarak SGK olacaktı .Ben de benzer yollardan gectim sgk vardi maasimda iyi sayilirdi ama deger gorememek insani cok üzuyor ve istifa ettim uzerimden sanki bir fil kalkti simdi o kadar rahatladim ki... evet zor is arama sureci ama ben calisirken kendimi tukettim.. kaldi ki bu zamanda sgk siz isci mi olur yahu? Ic sesinizi dinleyin bence o dogruyu soyler.
Evet vermiyor ama baska türlü kılıf bulamıyorum tek Seçenek ayrılmak kalıyor geriyeKendi sgk bızı dışarıdan elden ödemek diye bir durum olamaz. Yasak. Hem de çalıştığınız yerde sgk sız olacaksınız. İki taraflı suç. Yani sizin başka işyerinden sgk priminizi kendiniz ödeyerek, çalışıyormuş gibi görünmeniz, şuanki işyerinizde sgk sız çalışma hakkını vermiyor.
Istifa etmem gerekecek onun içinde iş bulamamaktan korkuyorum.1. Maddeyi hiç yapmayın derim iş yerine ani bir denetim olur hem sizin stajınız yanar hem de iş yeri yüklü ceza öder,bence en iyisi başka işe bakın derim.
Tabii uzlasmak en guzeli ben isin sgk siz calisma kismina takildim cunku emeklerinize yazik olur. Henuz bulamadim 5 ay oldu herhangi bir torpilim de yok.Sadece staj için SGK mı kesin o primi bana verin ben kendimi baska yerde SGK lı göstereceğim diyecektim yani sonuç olarak SGK olacaktı .
Bende galiba ayrılsam üzerimden deve kalkacak ama işsiz kalmaktan da korkuyorum
Peki sonrasında iş buldunuz mu ?
işte bende bulamamaktan korkuyorum fazlasıylaTabii uzlasmak en guzeli ben isin sgk siz calisma kismina takildim cunku emeklerinize yazik olur. Henuz bulamadim 5 ay oldu herhangi bir torpilim de yok.
Ben fazlasiyle yipranmistim uzun yillar calistim her seyi goze aldim cunku sinirlerim yipranmisti istanbuldayimişte bende bulamamaktan korkuyorum fazlasıylahangı ıldesnız ?
iş konusunda seçici davranıyorsunuz o halde şu anda o yüzden mi 5 ay sürdü yoksa genel olarak mı böyle ? iş arama sürecinden korkuyorum normalde evim işe çok yakın çalışma saatleri falan güzel ama işimi çözemiyorlar bende mesleğim olsun istiyorum iyi bir meslek sahıbı olup yarını da garantılemek ıstıyorum ama çözemıyor işyerı bu sorunu.Ben fazlasiyle yipranmistim uzun yillar calistim her seyi goze aldim cunku sinirlerim yipranmisti istanbuldayim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?