Yok önemli değil kusura bakmayın bende biraz fevri cevap vermişimYo içeriği okudum da açıktan sözleşmesiz çalışan siz diye algılamıştım. Yanlış anlamışım, pardon.
Çalıştığım SMMM çok sorunlu bir adam o Yüzden hayatta bir insana iyilik yapmaz 3 ay konuştum işyeri ile SÖZLEŞME yapın diye ama yapmadı adam yapmadığı gibi de aylarca oyaladı beni...canım senin her şekilde şuan çalıştığın işyerinden sgk çıkışını yaptırman gerekiyor Eğer iş verenlerin iyi niyetliyse kabul ederler sgk prim ödemeni. Çalıştığınız smmm ile ilişkiniz nasıl seni o sgk lı gösterse primi ona ödese patronun? Küçük yerlerde bu işler dostane ilişkilerle halloluyor sizin orada nasıl bilemiyorum ki :S tazminat olayında bu durumda yine ikili ilişkilere dayanıyor ayy zor tercih
Eğer zaten patronların bunu kabul etmez ise sen hakedişin olmadığı müddetçe bu işyerinden tazminatını da alamazsın. bence sen patronunla görüş kabul etmezse zaten tazminatını da vermez bu adam. Zaten düşünür her şekilde çıkışını istemek zorunda kalacak niye tazminatı vereyim diye. Görüşmene göre de iş bak ya düşük ücretle smmm bürosunda çalışmak durumunda kalırsın yada kurumsal veya smmm sözleşmesi olan bi yere girersin veya burada kalıp sgk nı öderler. Eğer primin indirim konusuysa tamamını zaten ödemez . Yani her şekilde patrona bağlıÇalıştığım SMMM çok sorunlu bir adam o Yüzden hayatta bir insana iyilik yapmaz 3 ay konuştum işyeri ile SÖZLEŞME yapın diye ama yapmadı adam yapmadığı gibi de aylarca oyaladı beni...
Bilmiyorum patronum ne kadar iyiniyetli davranır öder mi SGK primimi elden bana
Ama pazartesi günü patronla konuşacağım bir kadar verip ona göre Konuşmak durumundayım ne önerirsiniz
SGK primimi elime isteyip kendimi zaten SGK lı göstereceğim başka yerdeSgksız kesinlikle çalışmam ben olsam.
Ayrılmayı düşünüyorum baska işte bakıyorum ama buraya hem alıştım hem eve yakın hem çalışma Arkadaşlarım iyi hem hafta sonu genel olarak çalışmıyoruz. Baska biryerde bu imkanları bulamayabilirim.Eğer zaten patronların bunu kabul etmez ise sen hakedişin olmadığı müddetçe bu işyerinden tazminatını da alamazsın. bence sen patronunla görüş kabul etmezse zaten tazminatını da vermez bu adam. Zaten düşünür her şekilde çıkışını istemek zorunda kalacak niye tazminatı vereyim diye. Görüşmene göre de iş bak ya düşük ücretle smmm bürosunda çalışmak durumunda kalırsın yada kurumsal veya smmm sözleşmesi olan bi yere girersin veya burada kalıp sgk nı öderler. Eğer primin indirim konusuysa tamamını zaten ödemez . Yani her şekilde patrona bağlı
Evet haklısın bordroda görmeyecek sonra da külfet gelecek. Aslında seçeneğin yok bana kalırsa iş bak. Yükseklisansta yapıyormuşsun kurumsal yerlerde de iş bulma ihtimalin yüksek niye olmasın. Umarım senin için en doğru karar olurAyrılmayı düşünüyorum baska işte bakıyorum ama buraya hem alıştım hem eve yakın hem çalışma Arkadaşlarım iyi hem hafta sonu genel olarak çalışmıyoruz. Baska biryerde bu imkanları bulamayabilirim.
Ama SGK mı keserlerse kayıtdışı çalışan Olacağım için burada Birgün beni çıkarırlarsa falan Kıdem ihbar hiçbirşey vermezler. Bir de Maaşımı Günü'nde ödemeyedebilir patron .
SGK primimi elime isteyip kendimi zaten SGK lı göstereceğim başka yerde
İş bulunur tabi ama ben galiba biraz da korkuyorum yeni bir yere adapte olamazsam yapamazsam uyum sağlayamazsam diye biraz daEvet haklısın bordroda görmeyecek sonra da külfet gelecek. Aslında seçeneğin yok bana kalırsa iş bak. Yükseklisansta yapıyormuşsun kurumsal yerlerde de iş bulma ihtimalin yüksek niye olmasın. Umarım senin için en doğru karar olur
Olmayacak tabi ki ... Orası ayrı bir konu ama bir şirketin mali Müşaviri ile sözleşmesiz çalışması da yasal değil.Şöyle sorayım o vakit. Bu durum yasal olacak mı?
Bence kurumsal veya daha profesyonel bi şirkette çalışman senin için daha uygun. Buradan alabileceğim öğrenebileceğim başka bi fayda yol diyorsun. Ki sen mali müşavir olacak bi bireysin bakarsın denetçi falan da olursun ilerleyen dönemde. Kendini hiç bu durumlara sokma nereden fayda göreceksen oraya git. İlk başta elbet zorlanırsın ama çabuk adapte olursunİş bulunur tabi ama ben galiba biraz da korkuyorum yeni bir yere adapte olamazsam yapamazsam uyum sağlayamazsam diye biraz dabir de kendine güven sorunum var
Ha deyince hemen iş bulunmuyor ya aylarca beklemek zorunda kalırsam diye de çekiniyorum. Hepsinden var biraz.
Kurumsal şirketlere başvuru yapıyorum ama geri dönüş alamıyorum pekBence kurumsal veya daha profesyonel bi şirkette çalışman senin için daha uygun. Buradan alabileceğim öğrenebileceğim başka bi fayda yol diyorsun. Ki sen mali müşavir olacak bi bireysin bakarsın denetçi falan da olursun ilerleyen dönemde. Kendini hiç bu durumlara sokma nereden fayda göreceksen oraya git. İlk başta elbet zorlanırsın ama çabuk adapte olursun
Kurumsal şirketlere başvuru yapıyorum ama geri dönüş alamıyorum pek
Denetim yüksek lisansı yaoıyorum zaten bir yandan da ama bilmiyorum ayrılsam hemen iş bulamam 2-3 ay ne Yaparım diye düşünüyorum.
Evet burası bana çok şey Kattı temeli burada attım ben ve sevdim ayrılırken ağlarım herhalde zamanla işyerinizle de aranuzda duygusal bağ oluşuyor ya benimki de biraz öyle oldu ama ya staj ya da burada çalışmayı seçmem gerek gibi bir durum söz konusu oldu artık. Bu aklıma gelince de Defne onlar seni bu kadar çok düşünmüyorlar düşünseler işini hallederler diyorum kendi kendime
Geriye dönük neredeyse 1 yılım varpff damga vergisi ne kadar tutuyor?
geriye dönük kaç ayın var?
çok değilse sen öde dv ni yapsınlar sözleşmeyi.
Kadıköydeyim başvurdum ama geri dönüş olmadıdenetim şirketlerine başvursana. onlar bayılır stajyer çalıştırmaya.
hangi semttesin?
Şu an nereye başvursam geri dönüş alamıyorum gerçi yeni Başvurular yapmaya başladım sayılır amadenetim şirketlerine başvursana. onlar bayılır stajyer çalıştırmaya.
hangi semttesin?
Geriye dönük neredeyse 1 yılım vardamga vergisi yok Yüksek birşey tutmuyor ama benim ödememi de kabul etmediler SMMM firmadan para alamıyorum dedi patron da şu an SMMM ye ödeme yapamam dedi. Durum berbat yani senin anlayacağın
Sınavı kazandığım dönem vergi mükellefiyetim vardı o Yüzden başlatamadım onları halletmem de biraz zaman Aldıyuh 1 yılmı
sen bir yıldır nerdesin?
sınavı kazanır kazanmaz neden bu işin oluruna bakmadın?
karşıya giderim dersen özelden denetim şirketi ismi yazayım sana.
Olmayacak tabi ki ... Orası ayrı bir konu ama bir şirketin mali Müşaviri ile sözleşmesiz çalışması da yasal değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?