Sgkya şikayet ve müfettiş gelmesi

dmltrhnl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2016
41
17
38
32
Merhabalarr;
1 yıldır sigortasız çalıstırıldım ve sgkya şikayet ettim. Geçtiğimiz gün müfettişler geldi kimlik bilgilerimizi aldı fakat sorun şu ki bizim asıl şirket Ankara da ve vergi levhasında adres Ankara. şu anki ofisimizin adresini ise yeni kurdukları bir şirketin adresi olarak gösterdiler çalışanız dediler beni işe alanlar. Bugün de o müfettişlerden bir tanesi beni aradı ve sgk ya çağırdı süreç ne şekilde devam eder bilgisi olan yazabilir mi?

Hizmet tespit davası açacaksınız, tanık beyanları ile bu durumu ispat edeceksiniz bir yıllık sigortalılık kazanmak için.

Merhabalarr;
1 yıldır sigortasız çalıstırıldım ve sgkya şikayet ettim. Geçtiğimiz gün müfettişler geldi kimlik bilgilerimizi aldı fakat sorun şu ki bizim asıl şirket Ankara da ve vergi levhasında adres Ankara. şu anki ofisimizin adresini ise yeni kurdukları bir şirketin adresi olarak gösterdiler çalışanız dediler beni işe alanlar. Bugün de o müfettişlerden bir tanesi beni aradı ve sgk ya çağırdı süreç ne şekilde devam eder bilgisi olan yazabilir mi?
Müfettişler ifadenizi alacaklar. Onlara doğruyu söyleyin. varsa sigortasız çalıştığınız döneme ilişkin elinizde ispatınız (maaş makbuzu olur, başka herhangi bir belge olur) müfettişe sunun. Sigortasız çalıştığınız kanıtlanırsa, geriye dönük olarak sigortanız yapılır. Ama işveren de acayip ceza yer.

Back
X