Sgkya şikayet ettim ve müfettişler geldi

Merhabalarr;
1 yıldır sigortasız çalıstırıldım ve sgkya şikayet ettim. Geçtiğimiz gün müfettişler geldi kimlik bilgilerimizi aldı fakat sorun şu ki bizim asıl şirket Ankara da ve vergi levhasında adres Ankara. şu anki ofisimizin adresini ise yeni kurdukları bir şirketin adresi olarak gösterdiler çalışanız dediler beni işe alanlar. Bugün de o müfettişlerden bir tanesi beni aradı ve sgk ya çağırdı süreç ne şekilde devam eder bilgisi olan yazabilir mi?
süreçi bilemem ama
seni tebrik ederim sonuna kadar hakkını ara

Anladığım kadarıyla siz maddi açıdan şimdiye kadar hiç zorluk çekmemişsiniz. Rest çekmek ben ve benim gibiler açısından kolay olmuyor. Bende zaten elimden geleni yaptım. Sizin gibi düşünenler sayesinde işsiz olan çok insan var bu ülkede. Ucuz işçilik herkesin işine gelir tabii. Benim hayatımdan bir yılı çalmak onların yaptığı şey sadece başka hiç birşey değil kusura bakmayın

Benim de çalışanlarım var, hepsi tüm haklarını sonuna kadar kullanıyorlar, hepsi sigortalı ilk günden beri.
İşyeri kadar hakkınızı bu kadar geç aradığınız için sizi de suçlu buldum.

Benim de çalışanlarım var, hepsi tüm haklarını sonuna kadar kullanıyorlar, hepsi sigortalı ilk günden beri.
İşyeri kadar hakkınızı bu kadar geç aradığınız için sizi de suçlu buldum.
Geç farkettiğimi zaten size belirttiğimi hatırlıyorum. Ayrıca şu konuda ki bütün yorumları bir okursanız yalnızca farklı düşünenin siz olduğunu göreceksiniz. Tabiiki fikrinize saygı duyarım ve teşekkür ediyorum. Eğer çalışanlarınız tüm haklarını sonuna kadar kullanıyorsa iş veren olarak sizi de tebrik ediyorum

Yeni yasaya gore calisacak kisi tum evraklari 2 gun once teslim etmeli ve isveren sgkya giris yapmali git gorus ama sahit isteyecekler yada o tarihten beri orda calistiginiza dair bi kanit lazim tabi maasi da elden veriyolardir bunlar

Yeni yasaya gore calisacak kisi tum evraklari 2 gun once teslim etmeli ve isveren sgkya giris yapmali git gorus ama sahit isteyecekler yada o tarihten beri orda calistiginiza dair bi kanit lazim tabi maasi da elden veriyolardir bunlar
Evet maaşımı elden veriyorlardı ama benim ıslak imza attığım birçok evrağım var o belgelerimi saklamıştım iyiki

çok iyi yapmışsınız sigortasız işçi çalıştırmayı kar sayıyor çoğu işveren ...
hak yiyip kar'a geçtiklerini düşünüyorlar ...

şimdi ilk işe giriş tarihinizden itibaren her ay için bildirge düzenleyecekler hem cezası hem primi ödeyecekler mustehak ...

maddi açıdan işçi maliyetini kaldıramıyacaksan çıkarırsın elemanı kendın yurutursun ....

çok iyi yapmışsınız sigortasız işçi çalıştırmayı kar sayıyor çoğu işveren ...
hak yiyip kar'a geçtiklerini düşünüyorlar ...

şimdi ilk işe giriş tarihinizden itibaren her ay için bildirge düzenleyecekler hem cezası hem primi ödeyecekler mustehak ...

maddi açıdan işçi maliyetini kaldıramıyacaksan çıkarırsın elemanı kendın yurutursun ....
Kesinlikle katılıyorum size sonuna kadar ama maalesef böyle iş verenler var ve hakettikleri cezayı bulurlar inşallah

Herkes bu düşüncemi kötü bulabilir ama böyle bir durum varsa bunu ima etmeniz gerekiyordu. Gerekirse elimden geleni yaparım diyerek söyleyecektiniz yoksa çıkacaktınız.Belki de sizin sayenizde durumu zaten kötü olan bir şirket temelli batacak, yüksek bir ceza alacak çünkü. Birçok işsiz olacak ama yine de siz bilirsiniz olan olmuş

Hayir hayir bu kadar iyi niyetli olmayin, her seyin bir yolu yordami var madem yetemiyorsun, ki oyle oldugunu dusunmuyorum. Yetebildigin kadar isci calistiracaksin.

eski çalıştığım yerde buna benzer bir dalavere vardı. normalde kurumun eski ismi var. eski ismin üzerine yeni isimle şirket açıyorlar. resmiyette nasıl oluyor bilmiyorum. sen yeni isimle şikayet ediyorsun ama adamlar diyorki eski ismiz biz bilmiyoruz etmiyoruz haberimiz yok. o yüzden eski ismi bulup ona ceza işletin. duvarda levha varsa şanslısın ama genelde saklarlar. resmi gazete kayıtlarından, internetten sağdan soldan araştırıp bulunabilir.

Herkes bu düşüncemi kötü bulabilir ama böyle bir durum varsa bunu ima etmeniz gerekiyordu. Gerekirse elimden geleni yaparım diyerek söyleyecektiniz yoksa çıkacaktınız.Belki de sizin sayenizde durumu zaten kötü olan bir şirket temelli batacak, yüksek bir ceza alacak çünkü. Birçok işsiz olacak ama yine de siz bilirsiniz olan olmuş
Fikrinize katılmıyorum. Şirket eleman alırken sigortanın kanuni bir sorumluluk olduğunu bilmiyor mu? Resmen adam sömürmek bu. Arkadaş çok iyi yapmissin.

Merhabalarr;
1 yıldır sigortasız çalıstırıldım ve sgkya şikayet ettim. Geçtiğimiz gün müfettişler geldi kimlik bilgilerimizi aldı fakat sorun şu ki bizim asıl şirket Ankara da ve vergi levhasında adres Ankara. şu anki ofisimizin adresini ise yeni kurdukları bir şirketin adresi olarak gösterdiler çalışanız dediler beni işe alanlar. Bugün de o müfettişlerden bir tanesi beni aradı ve sgk ya çağırdı süreç ne şekilde devam eder bilgisi olan yazabilir mi?
Dava acin kazanirsiniz...

Ilk kez boyle bisey duyuyorum isveren benim sigortami yapmayacak ben onu sikayet ederken rica minnet sikayet edecegim. Sonra da batarsa diye ben dusunecegim. Bu suna benzer kocam beni döver döver ben en sonunda dayanamam sikayet ederim. Keske soyleyip sikayet etseydiniz derler. Cunku adam hapse girmistir:))

Bravo gercekten.. cok iyi olmus bu.. sigortasiz isciyi nasil calistirirlar ya akl almiyor gercekten.. aslinda sigortasiz isci calistiran herkesi sikayet etmek lagzim.. sikayet edindece kimin sikayet ettigini soyluyorlar ama.. anonim olmasi lagzim bence..

Back
X