Si-ya-set

Cokopremses

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2017
2.605
2.746
133
Kızlar merhaba.

Başlık "siyaset" ama siyasi bir içerik yazmayacağım. Sizden de rica ediyorum siyasi tartışmalar olmasın. Konum kapansın istemiyorum.

İlk olarak belirteyim etrafimda farklı siyasi görüşe sahip bir sürü insan var. Herkesin kendi görüşü ve açıkçası beni pek alakadar etmiyor. Zaten normal olan da bu. Ama şöyle ki biz eşimle siyasi olarak çok farklı görüşlerdeyiz. Taban tabana zıt diyebilirim. Ve bu durum zaman zaman benim canımı sıkıyor. Aramızda ufak tartışmalar oluyor.

Madem takıyorsun evlenmeden önce aklın neredeydi diyecek olursanız bu konularda eşimle evlenmeden önce de biraz konuşmuştuk. O zamanlar da birebir aynı düşüncede olmadığımızı biliyordum ama bu kadar zıt olduğumuzu düşünmemiştim. Zamanla öğrendim.

Şimdi size sorum şu. Sizce eşlerin aynı siyasi düşüncede olması, Aynı veya benzer fikirleri savunması ne kadar önemli? Sizin eşinizle veya partnerinizle durumunuz nasıl?

Not: Sakın yanlış anlaymayın. Konu açmadaki amacım "nasıl benim gibi düşünür?" falan değil. Sadece sizde durumla nasıl onu merak ediyorum. Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum. Amacım birilerini değiştirmek falan değil. Kendi doğru ve yanlışlarımı görmek. Fikir almak. Farklı bakış açılarının yorumları almak.

Herkese şimdiden çok teşekkürler...

siyaset asla yalnızca siyaset değildir,
bir insanın siyasi görüşü, onun dünyaya bakış açısını, hayatı algılayışını, yani özetle gerçek kimliğini yansıtır.
nazi almanyasında hitleri destekleyen adamdan bir hümanist çıkması imkansızdır değil mi?
dolayısıyla benim için eş seçimimde de arkadaş seçimimde de her zaman öncelikli olmuştur.

Eşimle ben hep farklı partilere oy verdik fakat ikimizde takım tutar gibi parti tutanlardan değiliz. Bu seçim aynı tarafta olucaz inşallah.
Evde siyaset konuşmayız, tartışmayız fakat körkütük bi lidere hayran olsa canım sıkılırdı.

Farklı olmasında sıkıntı yok bence iki taraf da karşı görüşe saygı duyuyorsa. Ama konu tartışmaya dönüyorsa büyük sıkıntı. Sizde durum nedir?

Bi de ben şunu düşünüyorum, bi insan körü körüne bi tarafı savunuyor ve artısını eksisini ölçemiyorsa o kişinin düşünce yapısı vizyonu dardır. Bu da başka konularda da aynı kısırlığa düşürür.
Böyle bi insanla hayatımı birleştirmek istemezdim.

aslında benim de anlatmak istediğim buydu ama siz tercüman oldunuz. İşte ben de sadece siyasi görüş olarak görmüyorum. İşin siyasi boyutu daha gelip geçici ama o altındaki hayata bakış, gerçek kimlik ve kişilik meselesi beni tedirgin ediyor.

profesyonel satış uzmanıyım.
mesleğe başlamadan önce ilk öğrendiğim şeylerden biri: müşterilerinle asla siyaset, din ve futbol hakkında konuşma ve tartışmaya girme!bu 3 konu yüzünden dünyada bir çok cinayet işleniyor...
bu düşünceyi öyle benimsedim ki, özel hayatıma da taşıdım.kimsenin bu 3 üne karşı eğilimi, inancı ve tarafı asla umrumda olmadı. kardeşim, eşim, annem dahil olmak üzere. konuşmam, polemiğe girmem..asla da sorun yaşamam, canım sıkılmaz....

Bu konu patlar gibime geliyor ya hadi hayırlısı.

Yani bu durum holiganlık ile ilintili bir şey, her şartta, diğer fikirlere kapalı sıkı sıkıya tek görüşe bağlı biri, konu siyaset olmasın, ne olursa olsun her şekilde problemdir. Onun haricinde siyaset de dahil farklı bakışları severim, çünkü kendime katmayı-kendimden sunmayı da severim. Ancak karşımda "Mantık" da ararım, kör bağlılık değil.
Bugün böyle düşünebilen, yarın değişebilir de (bu karakter ile ilintili), ben de değişken biriyim çoğu konuda, düşünce halinde olmak bunu gerektirir, sabit kalamam. Şu da var ki, hani görüş vardır kabul edilebilir, görüş vardır kabul edilemez; bunlar da karakteristik doğrular ve bilgiden gelen ayırımlardır... İşte, kapmak, gelişmek, bilgiyi arttırmak mesele, buna kapalı insanla hiçbir şartta olmaz. İster 3000 km uzakta olun ister aynı evin içinde, kavga edilir durulur bir araya gelindikçe.

Benim de eşimle çok zıt görüşlerimiz..
Hatta mezheplerimiz bile farklı..
Eşim koyu değil ben biraz uçlardayım siyasi konuda hatta.

Ama hiç bir sorun yaşamadık bu konuda ilişkimizde. İkimiz de bir birimize saygı duyuyoruz.

Ara ara tatlı atışmalar yapsakta bakıyoruz olay farklı taşınacak hemen kapatıyoruz konuyu.

Hatta evimizde siyaset konuşmak yasak.. gelen misafirlere de onu diyoruz :)

Ne kadar uç noktalarda da olsa siyasi görüşüm asla aile bağlarımın önüne sevdiklerimin önüne geçemez.

Bence olabilecek bir şey bende nişanlımla zıt goruslerdeyim. Asıl önemli olan saygı duymak tercihine

Katılıyorum ve konuyu kapatıyorum, konu başlığı siyaset, içerik siyasi değil diye belirtilmiş ama şu yorum siyasi görüşlerin yazılması için kapıyı sonuna kadar açan bir yorum olmuş.
Ülke siyasi olarak gerilimli günler geçirince bizde de bir gerilme oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…