Şiddet gördüm:(

Normalleştirmem yönünde idare etmem yönünde akıl verenleri artık dinlemeyeceğim bu hale gelmemin sebebi bu
Neyi normallestirceksiniz ya hangi zamanda yaşıyoruz eskiden olsa bi nebze derdim hani belki diğer evliliklerde böyledir bende idare edeyim ama yok öyle bişey kk na giriyorsanız çevrenize bakiyorsaniz bikac bişey okuyup gozlemliyorsaniz bunu söyleyenlere inanmamaniz gerektigini de gorurdunuz çocuk değilsiniz ailenizde arkanızda çekin kapıyı gidin birazcık kendinize sayginiz varsa eğer

Gencecik bir kadın gördüğü şiddetin farkında değil.
Evliliği böyle bir şey zannediyor.
Eşimi idare edemedim diyor.
Yuvayı dişi kuş yaparmış, alttan alamadım diye üzülüyor.

Bugün Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu'nun YouTube konuşmalarını dinledim.
Bazı kadınların kendisine eş olarak niye böyle ruh sağlığı bozuk-patolojik tipleri seçtiğini öyle güzel anlatıyor ki.
Dün de Nihan Kaya'nın İyi Aile Yoktur adlı kitabına başladım.
Bu okuyup-dinlediklerimle başka bir yolculuğa çıktım.

Ben artık buraya bu tip dertlerini yazanların bozuk algılarına, gördüğü şiddet için kendisini suçlamasına, eş-aile-yuva kavramlarını doğru değerlendirememesine kızmıyorum, kızamıyorum.

Seni-beni-bizi yetiştiren aileye-topluma ve sosyal çevreye kızıyorum.
Çocuklukta bize aktarılan duygular, düşünce kalıpları, ihtiyacımız kadar alamadığımız sevgi, değer, şefkat vb hislerin yetersizliği bu hale getiriyor seni-beni-bizi.
Yapacak çok işimiz, anlatacak çok doğrumuz, aktaracak çok duygumuz var diye düşünmeden edemiyorum.

Biz yazmadan önce neyin ne olduğunun farkında değil miydiniz? Gerçekten anlamaya çalışıyorum ve anlamıyorum.
Boy boy "kadına şiddete hayır" diye reklam yapanlar, şiddeti lanetleyenler, eylem yapanlar, pankart açanlar milletin yuvasını yıkmak için mi yapıyor bunu?
Hepimiz dayak yememek için çaba harcıyoruz, alttan alıp idare ediyoruz diye mi düşünüyordunuz?

Kaç yaşında kadınsınız, rica ederim kendinize gelin.
Şimdiye kadar çoktan darp raporu almanız lazımdı. O evde 1 saniye durmanız bile hata.
Aslında çevremde eşine değer veren, yumuşak ses tonuyla konuşan kibar davrananları görüyorum benim eşim de yanımızda biri varsa direk katılaşıyor eğer kızdıracak bir şey yaparsam rencide ediyor. Bu tarz kırgınlıklarım çok birikti bu zamana kadar ailesinin tesellileri beni tuttu ama artık etki etmiyor

Adamın umrunda bile degilsin. Ne bekliyorsun hamile kalip baba dayagiyla fircasiyla buyuyecek bir cocugun hayatina
s.cmayi mi?
Adam seviyor mu sevmiyor mu ben anlamadım ki bir tarafta göğsüne yatıran, en ufak şeyden koruyan, saçlarımı tarayan vs bi adam var öbür tarafta da işine bir şey gelmese hemen değişiyor şok oluyorum dengem bozuldu

Şiddet gören o bosanalim diyen o ama boşanmak istemediğini düşünen siz.

Bu çok acizce bir düşünce. Neden bosanmamak mesela anlatır mısınız ?
Bağımlı kişilik özelliklerine sahibim bunu kendimde fark ettim. O yanımdayken sanki her şey tamam oluyor gittiği zaman madde bağımlıları gibi yoksunluk çekiyorum ama bunun geçici olacağını biliyorum o sebeple ayrılmayacağım gibi bir durum söz konusu değil

Yuvayı dişi kuş yapmaz hanımlar bilginiz olsun. Yıllarca kandırılmış annelerimiz. Asıl yuvayı erkek kuş dal ve çer çöp toplayı yapar ve dişi kuşlara cilve yaparlar. Dişi kuşta içlerinden en beğendiğini en centilmenini seçer. Siz hala sizi pataklayanlara yuva mı diyorsunuz?
Burda bir yuva göremiyorum..Ne dişi kuşu ne yuvası ..
Lütfen oturun iyi düşünün..
böyle asabi bir adamla ömür sürmez. Mahveder sizi..
Ayrılın diyorum..Çünkü şiddet en tahammül edemediğim şeydir.
İğrenç bir laf nefret ediyorum yuvayı dişi kuş yapar! Başlarım böyle zihniyetin çarkına!
Tabi onun ailesi böyle akıl verir onların yetiştirdiği adamcık da ancak bu kadar olur.
Kendi ailen arkandaymış akıl tutulması mı yaşıyosun? Yürü git yoluna hayatına bak çok kısa zira!
Bir de şey diyorlar böyle sert erkekler karakterli olur dışarda gözü olmaz dürüsttür vs. Tamam bu özelliklere tezat bir şeyini görmedim ama çok da onur kırıcı davranışları oluyor

Kendinize bunu yapmayın.çok para olmadan hayat geçer kocasız hayat geçer sevgisiz yalnız hayatta geçer ama saygısız sevgisiz bir eşle hayat geçmez. Bunu yapmayın. Farkında bile değilsiniz bir yaratıkla yaşadığınızın. Farkına varın. Saçımı tarar omzuna yaslar güven verir vsler boş boş boş o size kalkan bir el varya o yok eder her şeyi etmeli kendinize gelin

Neyi normallestirceksiniz ya hangi zamanda yaşıyoruz eskiden olsa bi nebze derdim hani belki diğer evliliklerde böyledir bende idare edeyim ama yok öyle bişey kk na giriyorsanız çevrenize bakiyorsaniz bikac bişey okuyup gozlemliyorsaniz bunu söyleyenlere inanmamaniz gerektigini de gorurdunuz çocuk değilsiniz ailenizde arkanızda çekin kapıyı gidin birazcık kendinize sayginiz varsa eğer
Özsaygımı yitirmiş durumdayım ama toparlayacağım ayrılacagım

Ben
Kendinize bunu yapmayın.çok para olmadan hayat geçer kocasız hayat geçer sevgisiz yalnız hayatta geçer ama saygısız sevgisiz bir eşle hayat geçmez. Bunu yapmayın. Farkında bile değilsiniz bir yaratıkla yaşadığınızın. Farkına varın. Saçımı tarar omzuna yaslar güven verir vsler boş boş boş o size kalkan bir el varya o yok eder her şeyi etmeli kendinize gelin
Ben bu zamana kadar siddet gördüğümde bile suçlandığım için hatalıyım duygusundan çıkmam zaman alacak çünkü ayrılacağımı söylediğimde bile defolur gidersin gibi bir seyler söyledi sanki o benden kurtulacakmış gibi. Ayrılık lafından bile etkilenmeyince yine kendimi suçluyordum artık ne cevap vereceği önemli değil

Kendisi biliyor mu ayrılmak istediğinizi ? Bilse bile ilk tepkisiz kalır sonra tam tersi yalvarır. Bu adam kısa süre değişir sonra yine aynı olur, hayatınızı heba etmeyin.
Geçmişte böyle bir konu geçmişti ayrılmanı istemem ama gidersen de asla dur demem bitiririm dedi, dediği gibi olacaktır öyle boyun eğen bir insan değil

Bir de şey diyorlar böyle sert erkekler karakterli olur dışarda gözü olmaz dürüsttür vs. Tamam bu özelliklere tezat bir şeyini görmedim ama çok da onur kırıcı davranışları oluyor
Ne alakası var. Erkeklerin baskın olmasını hep haklı çıkartacak Aslı olmayan bahanelerle sizi kandırıyorlar. Bir insanın iyi olması aksatmaması için sert olması gerekmez. Zaten aldatmasa da sevilecek biri değil. Bunu kendinize yapmayın

Siz sinmişsiniz bir kere. Ve şu an öfkeyle buraya yazmışsınız. Ama millet kendini yırtsa siz o adamla hayatınıza devam edeceksiniz. Yazış şeklinizden anlıyorum bunu. Değersizleştirmiş sizi karşısında sizde kendinizi böyle hissediyorsunuz.Ayrıca yuvayı erkek dişi birlikte yapar. O sözü asla benimsemiyorum. Benimsedikçe hayatınız boşa geçecek. Kumruların yaşamını örnek alın bizim balkona yuva yaptılar. Ben böyle bir erkek kuş görmedim. Annem abimi çağırıp aha bu kuşu örnek alın dedi.Bazı şeyleri hep kadın için kutsallaştırıp erkeği serbest bırakıyorlar oh ne ala dünya. Kendine biraz saygın varsa boşanırsın zaten. Sonrasında umursamaz diyorsun hayır umursar hatta yalvarır. Seni öyle inandırmış. Önemli olan o noktadan sonra kararın asla dönme çünkü yine vuracak.

Siz sinmişsiniz bir kere. Ve şu an öfkeyle buraya yazmışsınız. Ama millet kendini yırtsa siz o adamla hayatınıza devam edeceksiniz. Yazış şeklinizden anlıyorum bunu. Değersizleştirmiş sizi karşısında sizde kendinizi böyle hissediyorsunuz.Ayrıca yuvayı erkek dişi birlikte yapar. O sözü asla benimsemiyorum. Benimsedikçe hayatınız boşa geçecek. Kumruların yaşamını örnek alın bizim balkona yuva yaptılar. Ben böyle bir erkek kuş görmedim. Annem abimi çağırıp aha bu kuşu örnek alın dedi.Bazı şeyleri hep kadın için kutsallaştırıp erkeği serbest bırakıyorlar oh ne ala dünya. Kendine biraz saygın varsa boşanırsın zaten. Sonrasında umursamaz diyorsun hayır umursar hatta yalvarır. Seni öyle inandırmış. Önemli olan o noktadan sonra kararın asla dönme çünkü yine vuracak.
Malesef ne istiyorsa yaptım başından beri. Zaman geçip ilişki rutinleştikçe iç dunyamda kendi isteklerim de gün yüzüne çıkmaya başladı. Tabi sırf onun için yaşamama alıştığı için isteklerim onun otoritesini sarsacakmış gibi hissediyor veya kendimi savunacak bile olsam karşılığını veriyor. Öyle karşısında erkek varmış gibi dövmüyor ama vucudumda birkaç kez morluk oluşturacak kadar vurmuştu. Kendisini savunurken de ben başkaları gibi sebepsiz yere vurmuyorum sen beni sinirlendiriyorsun vs diyor bahaneleri bitmiyor ama ben yoruldum. Şu an aramız bozuk ben üzüntüden bir şey yiyemiyorum kendisi video izliyor müzik dinliyor işine gücüne gidiyor. Ben de biraz toparlanınca evden gideceğim üzüntüden yerimden kalkamıyorum Flört döneminde ayrıldığımızda hemen birini bulmuştu hiç beklememişti şimdi de öyle yapacaktır

Ne alakası var. Erkeklerin baskın olmasını hep haklı çıkartacak Aslı olmayan bahanelerle sizi kandırıyorlar. Bir insanın iyi olması aksatmaması için sert olması gerekmez. Zaten aldatmasa da sevilecek biri değil. Bunu kendinize yapmayın
Evet artık zaten bu sözler beni teselli edemiyor çok incindim devam etmeyeceğim

Evlilik bir teknede 2 kişinin kürek çekmesine benzer tek kişi çekerse kendi ekseninde döner boşanmak istemiyorsanız çift terapistine gidin gitmezse böyle devam eder

Malesef ne istiyorsa yaptım başından beri. Zaman geçip ilişki rutinleştikçe iç dunyamda kendi isteklerim de gün yüzüne çıkmaya başladı. Tabi sırf onun için yaşamama alıştığı için isteklerim onun otoritesini sarsacakmış gibi hissediyor veya kendimi savunacak bile olsam karşılığını veriyor. Öyle karşısında erkek varmış gibi dövmüyor ama vucudumda birkaç kez morluk oluşturacak kadar vurmuştu. Kendisini savunurken de ben başkaları gibi sebepsiz yere vurmuyorum sen beni sinirlendiriyorsun vs diyor bahaneleri bitmiyor ama ben yoruldum. Şu an aramız bozuk ben üzüntüden bir şey yiyemiyorum kendisi video izliyor müzik dinliyor işine gücüne gidiyor. Ben de biraz toparlanınca evden gideceğim üzüntüden yerimden kalkamıyorum Flört döneminde ayrıldığımızda hemen birini bulmuştu hiç beklememişti şimdi de öyle yapacaktır
Genç arkadaşım sizin düşünmeniz gereken tek şey kendi fiziksel ve ruhsal sağlığınız.
Hâlâ 'ben ayrılmaya kalkarsam hemen birini bulur'a niye kafa yoruyorsunuz?
Siz üstünüze düşeni yapın, canınızı ve onurunuzu koruyun, kocanız olacak adam ne yaparsa yapsın.

Görüyorum ki siz kurban psikolojisindesiniz ve sağlıklı düşünemiyorsunuz.
Rica ediyorum yaşadıklarınızı kendi ailenize anlatın, aileniz size sahip çıksın, gerekirse sizin yerinize insiyatif alıp sizi o evden çekip alsın.
Siz benim evladım olsanız ve adına koca dediğiniz bir adamın gözümden sakındığım, binbir emekle büyüttüğüm evladıma kıydığını, darp ettiğini öğrensem dünyayı dar ederim o adama.
Hemen ailenizi arayın, lütfen.
Neyi bekliyorsunuz?
'Beni sen sinirlendirdin' diyen kocanızdan bir posta daha dayak yemeyi mi?

Evlilik bir teknede 2 kişinin kürek çekmesine benzer tek kişi çekerse kendi ekseninde döner boşanmak istemiyorsanız çift terapistine gidin gitmezse böyle devam eder
Bir kere psikiyatriye gittik doktorun sorularına doğru cevap vermedi şiddet yok dedi mesela, utanıyor galiba söylemeye. Terapiye gider mi bilmiyorum

Daha evlenmeden flört döneminde başkasını mı bulmuştu? Canım bunun hiç saygısı yok. Kendini iyice vazgeçilmez sanmış. Valla hayat çok kısa şu hayatta önce kendiniz ve mutluluğunuz için yaşayın. Gerçekten değmiyor. Değecek insanda vardır elbet ama bu insan değil. Siz kendiniz bilirsiniz. Yıllar geçiyor zamana yazık. Ondan biraz olsun değer göreyim diye yaşamayın. Yazık hasta eder insanı ki siz hasta olmuşsunuz zaten bu bir pislik. Erkek gibi dövmüyor demeyin savunulacak küçücük birşey bulmayın lütfen

Problemlerimizden bahsettiğim kişiler de idare etmem konusunda tavsiyelerde bulundukları için kendimi hatalı, eşini sinirlendiren biri olarak görmeye başladım eşim de senin yüzünden böyle davranıyorum diyor özür dilemiyor
Ya ne desin
Ben öküzüm mü desin💆🏻‍♀️Der mi sence?
Bahsettiğin kisiler kvde,anne,yakın akrabadır kesin🤦🏻‍♀️

Back
X