Şiddet gördüm:(

Bir kere psikiyatriye gittik doktorun sorularına doğru cevap vermedi şiddet yok dedi mesela, utanıyor galiba söylemeye. Terapiye gider mi bilmiyorum
Psikiyatr ilaç psikolog konuşarak eğer seni kaybetmekten korkuyorsa gider yoksa gitmez utandığından değil prestij zedelenmesin diye demiştir

Kusura bakmayın böyle demek istemezdim ne bir evlilik yaşıyorsunuz ne de bir sevgi ortamındasınız o insanla.Anladığım kadarıyla ne yapsa da onu seviyorsunuz fakat o sizi ne yapsanızda sevmiyor bu kadar basit.Herkes güzel kolay günlerinde iyi şeyler yaşatırlar insana.Fakat kötü günler?Bildiğiniz şiddetin her türlüsünü görüyorsunuz.Evide dişi kuş kurmaz.Çıksınlar şu hayallerden artık kadınlar.
bknz:kusun turune gore dogrulugu degisen onerme.
bircok turde yuvayi erkek kus yapar. hatta disi kus yuvanin sekline semaline bakip, yuvayi kuran erkek kusun evlilik icin uygun bir aday olup olmadigina karar verir. (Ekşi sözlükte gördüğüm için ekşi sözlükten aldım direkt)
Şu yüzyıllar öncesi söylenmiş laflara bakarak yol almayalım lütfen.O zaman kadınlar tabikide herhangi bir hak hukukları olmadıkları için kendilerini bu sözlerle avutacaklardı hoş ne değişti.Günümüzde hala aynı şeyler.
Bilmiyorum karar verecek olan sizsiniz.İçten içe beni kıskandığı için vuruyor şöyle olduğu için vuruyor diyip mutlu bile olan kadınlar var.Hayatta netlik kadar güzel birşey yok.Siz ne hissettiğinizle ve ne yapmanız gerektiğiyle ilgili net olun gerisi gelir.Tabi isterseniz

Ailen adına cok uzuldum. Sana destek çıkacak yapıdalar vesen onlardan da yardim istemiyorsun. Boşanırız diyen adamınkarsis8bda çaresiz dayak yemeyi kendine reva görüyorsun. Acaba annen baban elin hayvani ( ki hayvanlar bile isteye zarar vermezler seninkine hayvan demek hayvanlara hakaret) seni hırpalasin diye mi emek vermişler? Kızım yok ama ilerde oğlum başkasının kızına boyle yapsa en once karşısında beni bulur. Ne biçim insanlarmış eşinin çevresi?

Kusura bakmayın böyle demek istemezdim ne bir evlilik yaşıyorsunuz ne de bir sevgi ortamındasınız o insanla.Anladığım kadarıyla ne yapsa da onu seviyorsunuz fakat o sizi ne yapsanızda sevmiyor bu kadar basit.Herkes güzel kolay günlerinde iyi şeyler yaşatırlar insana.Fakat kötü günler?Bildiğiniz şiddetin her türlüsünü görüyorsunuz.Evide dişi kuş kurmaz.Çıksınlar şu hayallerden artık kadınlar.
bknz:kusun turune gore dogrulugu degisen onerme.
bircok turde yuvayi erkek kus yapar. hatta disi kus yuvanin sekline semaline bakip, yuvayi kuran erkek kusun evlilik icin uygun bir aday olup olmadigina karar verir. (Ekşi sözlükte gördüğüm için ekşi sözlükten aldım direkt)
Şu yüzyıllar öncesi söylenmiş laflara bakarak yol almayalım lütfen.O zaman kadınlar tabikide herhangi bir hak hukukları olmadıkları için kendilerini bu sözlerle avutacaklardı hoş ne değişti.Günümüzde hala aynı şeyler.
Bilmiyorum karar verecek olan sizsiniz.İçten içe beni kıskandığı için vuruyor şöyle olduğu için vuruyor diyip mutlu bile olan kadınlar var.Hayatta netlik kadar güzel birşey yok.Siz ne hissettiğinizle ve ne yapmanız gerektiğiyle ilgili net olun gerisi gelir.Tabi isterseniz
Bana vurmasını kabul etmiyorum, içten içe başka sebeplere de bağlamadığım gibi öyle davrandığı günün geceleri gözüme uyku girmiyor çok üzülüyorum dünyam başıma yıkılıyor inciniyorum. Bu adamla başlangıçta aşırı hayranlık ve aşk duygusu ile evlendim onu memnun etmek benim için çok önemliydi. Zamanla incinmekten duygularım azaldı yüzüne gülsem bile bu adam için mi o kadar çabaladım gözümde büyüttüm demeye başladım. Bir taraftan da bağımlılığım vardı. Artık bıraktım bu süreç beni çok zorlayacak biliyorum hatta dönmek bile isteyeceğim ama o ayrılmamı yediremeyip kabul etmeyecek ben de zamanla unuturum umarım ve hayatıma devam ederim 😞

Ailen adına cok uzuldum. Sana destek çıkacak yapıdalar vesen onlardan da yardim istemiyorsun. Boşanırız diyen adamınkarsis8bda çaresiz dayak yemeyi kendine reva görüyorsun. Acaba annen baban elin hayvani ( ki hayvanlar bile isteye zarar vermezler seninkine hayvan demek hayvanlara hakaret) seni hırpalasin diye mi emek vermişler? Kızım yok ama ilerde oğlum başkasının kızına boyle yapsa en once karşısında beni bulur. Ne biçim insanlarmış eşinin çevresi?
Çevresi neden böyle ben de anlamadım ailesindeki erkekler genel olarak baskın karakterde, okey bunu anladım diyelim aile dostlarından birkaç kişiyle durumu paylaştım onunla konuşmalarını istedim, ondan çok bana nasihat ettiler sen idare edeceksin şöyle davranacaksın vs. Elimden geleni yaptığımı düşünüyorum tıkanmış durumdayım fazlası elimden gelmiyor bu ilişki ikimiz için de yanlış demek ki

İlginiz için teşekkür ederim ailem de sakin insanlar onu memnun etmeye çalışırlar genelde, karşılaşırlarsa onları da üzebilir diye evden gittiğinde arayayım diye düşündüm sessiz sakin evden çıkarım sonra dava sürecine girerim, artık bunları yasamak istemiyorum yani kendisi de alttan almayıp bitireceğini söylüyor işimi kolaylaştırır aslında bir bakıma
Bir tokat için yuvamı yıkmam diyen kadınlar birgün 3. sayfa haberi oluyorlar.
Bu gerçek bile size adım attırmıyorsa size değil ailenize üzülürüm sadece.

Çevresi neden böyle ben de anlamadım ailesindeki erkekler genel olarak baskın karakterde, okey bunu anladım diyelim aile dostlarından birkaç kişiyle durumu paylaştım onunla konuşmalarını istedim, ondan çok bana nasihat ettiler sen idare edeceksin şöyle davranacaksın vs. Elimden geleni yaptığımı düşünüyorum tıkanmış durumdayım fazlası elimden gelmiyor bu ilişki ikimiz için de yanlış demek ki
Gittiniz mi evden?

Evet evden ayrıldım kendisi dışardaydı döndüğünde öğrenecektir
Çok haklı aileniz.
Ele danışıp, onlardan medet ummak yerine canınız ailenize danışsaydınız çoktan kurtulurdunuz bu cendereden.
Lütfen asla geri adım atmayın.

Açamam ki tepkisinden korkuyorum şu an. Kendime gelmem zaman alacak, gideceğimi söylemiştim ama oralı olmadı, defolur gidersin gibi bir şey söyledi yapmayacağımı düşünüyordu
Adam seni nasıl bir hale getirdiyse bu ezik şekilde tekrar geri dönersin gibi geliyor😔
İlerde çocuk olunca daha da kötü olacak, seni daha sonra da onunla tehdit edecek.
Umarım bu süreçte güçlü olursun.

Bana vurmasını kabul etmiyorum, içten içe başka sebeplere de bağlamadığım gibi öyle davrandığı günün geceleri gözüme uyku girmiyor çok üzülüyorum dünyam başıma yıkılıyor inciniyorum. Bu adamla başlangıçta aşırı hayranlık ve aşk duygusu ile evlendim onu memnun etmek benim için çok önemliydi. Zamanla incinmekten duygularım azaldı yüzüne gülsem bile bu adam için mi o kadar çabaladım gözümde büyüttüm demeye başladım. Bir taraftan da bağımlılığım vardı. Artık bıraktım bu süreç beni çok zorlayacak biliyorum hatta dönmek bile isteyeceğim ama o ayrılmamı yediremeyip kabul etmeyecek ben de zamanla unuturum umarım ve hayatıma devam ederim 😞
siz bile diyorsunuz ben duygularımı kaybettim diye.Bu çok büyük bir söz.Gerçekten size ne yaşattığına bakın.Bu hayatta hiçbir şey kolay değil.Kolay zor diye ayıracak olursak inanın kolay kısmına bir tane bile bir şey bulamayız.O yüzden sizi yargılayamam .Yalnız şuna dikkat edin ayrılmak ne kadar zorsa bu evliliği yürütmek o kadar zor.Sizin durumunuzda evliliğe devam etmek daha da zor.Biri bile diğerinden az kolay değil.O yüzden bu sefer odağınıza eşinizi değil de kendinizi alın.Çünkü ağzınızda kuş tutsanızda eşiniz beğenmek istemezse beğenmez.Bu hayatta kimsenin fikirlerine isteklerine göre yol alınmaz.Lütfen odağınıza tekrar kendinizi koyun.Bundan utanmayın çekinmeyin.Hatta zorlanacaksınız bile çünkü anlaşılan yıllardır eşiniz orada.Artık değişme vakti gelmiş.
bakın bu hayatta yaptığımız her eylemin güzelliğinide biz çekeriz cezasını da.tepemize binen insanlar ise yaptıkları her hatada onlara hala güzel şeyler yapmamızdan güzel şekilde davranmamızdan tepemizde.Yani cezalarını hiç çektirmedik.Artık eşinizin eylemlerinin karşılığını görme vakti gelmiş gibi duruyor.ve son birşey eklemek istiyorum.Devam etsenizde ayrılsanızda canınız acıyacak.Bundan kaçış yok.Bari canınızın yanmasına değsin de mutlu olun.Bu hayatta unutulmayan hiçbirşey yoktur.Çünkü biz insanlara verilmiş en güzel özellik unutmak.

Açamam ki tepkisinden korkuyorum şu an. Kendime gelmem zaman alacak, gideceğimi söylemiştim ama oralı olmadı, defolur gidersin gibi bir şey söyledi yapmayacağımı düşünüyordu
Açmayın zaten
Her yerden engelleyin.
Aileniz muhatap olsun bundan sonra.

Şu sn gercekten yanında olup sana destek vermeyi çok isterdim. Ben evden ayrıldıgımda annemi kaybedeli 7 ay olmustu.aşlem sehir dısında ben evlenip oraya tayinimi saldırmıştı. Bir gece kalacak Bi aile yakınım yoktu. Arkadasımın yanına gttm ev arkadası oldum. Ben o acılı halimle yaptıysam sen hayli hayli yaparsın. Ama kararlı ol canım bnm. Ailene git anlat zamanla evliliğine de kocana da dısarıdan baktığında benim GB sadece kendine kuzacaksın. Çıkınca o evden orasının Bi cehennem girdap olduğunu anlıcaksın. Eğer pişman olur dönerse oturup karar senin bşdaha düşünür ailenle istişare edersin. Ama zamanla için nefretle dolacak. Genceciksin yapma kendine yapma dik dur güçlü ol dua et gerisini Allah ayarlucak bak gör

Konuyu yeni okudum zaten evden ayrılmışsınız ama yorumlarınızdan anladığım kadarıyla bu süreç sizin zor olacak. O yüzden Dr. Bahar Tezcan'ın ilişki bağımlılığı ve gaslighting videosunu önermeye geldim. İçinde bulunduğunuz durumu daha iyi anlamanız açısından iyi olur diye düşünüyorum.

Ömrün tükenir sürekli alttan alamazsın, idare edemezsin, onu idare edicem derken akıl hastası olursun. Sürekli tetikte olman gerekecek... Böyle bir hayatı istiyormusun?

Problemlerimizden bahsettiğim kişiler de idare etmem konusunda tavsiyelerde bulundukları için kendimi hatalı, eşini sinirlendiren biri olarak görmeye başladım eşim de senin yüzünden böyle davranıyorum diyor özür dilemiyor

Hepsinin bahanesi aynı, şiddet gösterenlerin hepsi beni bu duruma sen getirdin, böyle olmasını sen istedin, hepsi senin yüzünden oldu diyorlar. Ben ruh hastasıyım diyen çıkmadı henüz...

Siz cok tatli, iyi niyetli bir insansiniz.
Burda konu acmaniz cok iyi olmus, cok guzel yorumlar var.
Lutfen hepsini tekrar tekrar okuyun.
Zamanla gucunuz yerine gelecektir, sikintilariniz gececektir.
Size kolayliklar diliyorum.

Back
X