Şiddet Görüp Affetmek ya da Affetmemek..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

caneem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2014
180
385
103
Merhaba. Ben geçen günlerde eşimle araçta giderken, annesi ve kız kardeşiyle ilgili bazı konular sebebiyle tartışmaya başladık. En son araçtan inerken o anki sinirle 'Aman be ne seni ne de aileni görmek istiyorum' dedim ve tam kapıdan çıkacakken sırtıma sert bi yumruk yedim. Daha sonra arabada bulunan kalın bir sopayı eline aldı ve ağza alınmayacak küfürler etti. Arabadan kaçtım ara sokaklara girdim ve polise gidip şikayetçi oldum. Uzaklaştırma kararı aldırdım. O süre zarfında defalrca arayıp özürler diledi. Bir daha asla olmayacak dedi. çok pişmanım dedi ve ben de affettim. Şimdi ise affettiğim için , hata mı yaptım acaba diyorum? Evet bi daha şiddet olmadı ama aile konusu geçince yine gözü dönüyor. Ve tabi bunu şiddet olarak görmeyenler de var. Erkektir yapabilir kafasındalar. Bazen bu hislerimi ona yansıtıp aniden ters davranmaya başlıyorum. Anlam veremiyor haliyle. Doğru olanı mı yaptım sizce? Çocuğumuz yok bu arada.

affedip affetmemek size kalmış ama bir kere yapan illa ki bir daha yapar. insanlar değişmiyor maalesef. kimseye boşan boşanma demek haddim değil şuan pişman ama ailesi ile ilgili yada onun kırmızı çizgisi olan başka bir konuda anlaşmaya düştüğünüzde işin içinden çıkamayınca yine yapacak umarım yanılıyorumdur

Hep cocuğu bahane ederler boşanmamak için, sizin dönmek için bahaneniz neydi merak ettim? Cocugu olmayanlar da ailesinde tansiyon, şeker :) var diye boşanmiyorlar.

Ayni evde bulunmayi filan gectim hafi ona katlandin. Dayak atıp sopayla kovalayan adamla nasıl unutup yatağa girip kendinizi birakiyorsunu hayret bir şey

Madem affedip aynı eve döndünuz aile lafını açmayın artık. hem gozu donuyor deyip hem o kunulari açmak bile bile lades

Hadi gerçekten pişman oldu bir daha şiddet olayı olamadı diyelim ama ailesine karşı tutumu devam edecektir bu demek oluyor ki fiziksel şiddet olmasa da psikolojik şiddet hep var olacak

Anne veya görümce ile ilgili bir konu yüzünden neden eşinizle tartışıyorsunuz ? Hoşunuza gitmeyen bir söz söylerlerse o kişilere cevabını verin..kabul edemeyeceğiniz birşey yapıyorlarsa aramayın ,sormayın ve gitmeyin, eşinize de "lütfen sen karışma.. rahatsız oldukları konuları sana değil bana söylesinler" diyin.Diğer türlü eşinizle bu konuda sürekli tartışmanız eminim ki sorunları da çözmüyordur.Eşinizi kalben affettiniz mi bilmiyorum bu çok kişisel bir karar .Kendi adıma eşimle bir konuda fikir ayrılığında olsak konuşurken söylediğim kelimenin kalbini kırmasından ..ya da söyleyebileceği kelimeyle bir kırılma noktası yaşamaktan korkarım..ama söylediğim laf yüzünden kafama sopayla vurmasından korkuyorsam aramızdaki herşey zaten bitmiştir

Çok dogru bir karar almışsın canım.
Sen burada yanlış yapmışsın yazanlara bakma, bekara karı boşamak kolay.
Muhim olan yuvayı kurtarmak, düzene sokmaktır.
Her evlilikte olur böyle şeyler.
Adam pişman olmuş, özür dilemiş.
Ben de eşimden her zaman olmasa da arada bir ana avrat küfür yiyip, sırtıma demir yumruk yemeden rahat duramıyorum.
Küfürü şiir gibi.
Yumruğu sever gibi atıyor namıssız.

Hadi o an kaçamadınız sopayla kafanıza patlattı öldünüz, şiddet değil diyenler cenazenizde ne diyeceklerdi acaba ?
İnsan kendi canını altın değerinde görürse şiddet gördüğü kişiye dönmez. Siz kendi canınıza da kıymet vermiyorsunuz ki affetmişsiniz. Söylenecek çokta bir şey yok aslında. Bir daha olmasın diye dileyelim o zaman.

çok kötü olmuş

Daha sonra arabada bulunan kalın bir sopayı eline aldı

Şiddete devam için alet de toplamış, muhtemelen ağzınızı tutmasaydınız/kaçmasaydınız o sopa üzerinizde kırılacaktı bunu eşinizin durduğu bir an sanmayın, siz sopayı görünce susmuşsunuz. İnsan sopaya yöneldiğinde bi demez mi "Karşımdaki kim?!" diye.

Benim kabul edebileceğim bir şey değil.

Üstelik eski konularınıza da baktım, siz kalp nakli olmuşsunuz sanırım. O sırtınıza inen yumruk napabilirdi size bir düşün.

Böyle bir olaydan sonra bile akıllanmayan, affetmeyi düşünen insan kayıp vakadır muhtemelen. Bunu yaşadığınız an adamı hayatınızdan çıkarmanız gerekiyordu. Bunun sonu kadın cinayetine kadar gider, ben söyleyeyim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…