Şiddet Görüp Affetmek ya da Affetmemek..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba. Ben geçen günlerde eşimle araçta giderken, annesi ve kız kardeşiyle ilgili bazı konular sebebiyle tartışmaya başladık. En son araçtan inerken o anki sinirle 'Aman be ne seni ne de aileni görmek istiyorum' dedim ve tam kapıdan çıkacakken sırtıma sert bi yumruk yedim. Daha sonra arabada bulunan kalın bir sopayı eline aldı ve ağza alınmayacak küfürler etti. Arabadan kaçtım ara sokaklara girdim ve polise gidip şikayetçi oldum. Uzaklaştırma kararı aldırdım. O süre zarfında defalrca arayıp özürler diledi. Bir daha asla olmayacak dedi. çok pişmanım dedi ve ben de affettim. Şimdi ise affettiğim için , hata mı yaptım acaba diyorum? Evet bi daha şiddet olmadı ama aile konusu geçince yine gözü dönüyor. Ve tabi bunu şiddet olarak görmeyenler de var. Erkektir yapabilir kafasındalar. Bazen bu hislerimi ona yansıtıp aniden ters davranmaya başlıyorum. Anlam veremiyor haliyle. Doğru olanı mı yaptım sizce? Çocuğumuz yok bu arada.
13 yıllık evliyim 2 kocaman çocuğum var, her ne söylemiş olursam olayım şu an bir tokat atsın gidip boşarım. Eline sopa da almış ayıya bak, kaçmasan ne yapacaktı hiç düşündün mü? Durup durup aklına geliyorsa, ters davranıyorsan, aynı konulardan bahsederken bakışlarında aynı şeyi görüyorsan o sopanın sırtında kırılması da uzak değildir. Yerinde olsam o günü beklemem.

Bir de şunu ekleyeyim, adamı aklamak gibi bir hesabım asla olamaz ama hiçkimse ailesindeki bireylerin davranışlarını yönetemez, kişiler hakkındaki sıkıntılarınızı dile getirirken ben dili kullanmak, suçlayıcılıktan uzak durmak eşler için iyidir. Bu da dipnot olsun

Merhaba. Ben geçen günlerde eşimle araçta giderken, annesi ve kız kardeşiyle ilgili bazı konular sebebiyle tartışmaya başladık. En son araçtan inerken o anki sinirle 'Aman be ne seni ne de aileni görmek istiyorum' dedim ve tam kapıdan çıkacakken sırtıma sert bi yumruk yedim. Daha sonra arabada bulunan kalın bir sopayı eline aldı ve ağza alınmayacak küfürler etti. Arabadan kaçtım ara sokaklara girdim ve polise gidip şikayetçi oldum. Uzaklaştırma kararı aldırdım. O süre zarfında defalrca arayıp özürler diledi. Bir daha asla olmayacak dedi. çok pişmanım dedi ve ben de affettim. Şimdi ise affettiğim için , hata mı yaptım acaba diyorum? Evet bi daha şiddet olmadı ama aile konusu geçince yine gözü dönüyor. Ve tabi bunu şiddet olarak görmeyenler de var. Erkektir yapabilir kafasındalar. Bazen bu hislerimi ona yansıtıp aniden ters davranmaya başlıyorum. Anlam veremiyor haliyle. Doğru olanı mı yaptım sizce? Çocuğumuz yok bu arada.
Bence siz canınıza susamışsınız. İyi cesaret valla aynı yatağa nasıl giriyorsunuz?

Erkektir yapar zihniyetine inanmak istiyorsanız buyrun inanın. Yarın bir gün o şiddetin dozunun artmayacağı, yine ailesinin konusu açıldığında gözü dönüp bıçaklamayacağı ne malum? Ha gerçi o zaman da cenazenizi kaldırırken erkektir öldürür vardır bir bildiği derler aynı zihniyettekiler.

Affederek cesaret vermişsiniz, tekrarı eninde sonunda olur. İlla beraber olmak istiyorsanız bence psikolojik destek almasını şart koşmalısınız. Çok geçmiş olsun büyük bir travma gerçekten.

Erkektir yapar zihniyetine inanmak istiyorsanız buyrun inanın. Yarın bir gün o şiddetin dozunun artmayacağı, yine ailesinin konusu açıldığında gözü dönüp bıçaklamayacağı ne malum? Ha gerçi o zaman da cenazenizi kaldırırken erkektir öldürür vardır bir bildiği derler aynı zihniyettekiler.

Doz yüksek zaten.

Hakaretlerle, küfürlerle başlıyor.
Sonra duvara yumruk atmak gibi şeyler- eline geçen cisimleri yerlere fırlatmak
Eline geçen cisimleri, insanın üzerine fırlatmak
Üzerine yürümek-itmek
İtişme uzaklaştırma aşamasını geçtikten sonra vurmak
Vurmanın daha üzeri alet edinerek vurmak

Doz yüksek zaten.

Üzerine yürümek-itmek

Ben bunun ilk şiddet olduğunu düşünmüyorum, kesinlikle defalarca psikolojik şiddet adı altında hakaretler ve küfürler sarf edildi ama konu sahibi onları şiddetten saymayarak kendini teselli ediyor.

Şiddete meyilli biri olduğu çok belli, böyle birinin yanında nasıl rahat, güvende hissedeceksiniz?

%1000000000
Adam şiddet dolu, arkadan gelip vurmuş bir de şerefsiz üstüne sopayı almış konu sahibesi kaçıp canını zor kurtarmış. Evin içinde kaçacak yer yokken bu adam bu kadını hastanelik eder:KK51:

Adam hayvanın teki, çocuk da yok evli kalma sebebiniz nedir :KK51:Bunlar ailecek hasta adam sizi sopayla kovalarken anası kardeşi dur yapma demedi mi?

Kızlar Merhaba..
Benim aynı işyerinde ve aynı odada çalıştığım biri var. Buraya geldiğimden beri bana çok ilgi gösteriyordu. Sonunda açıldı ve benimle eğer kabul edersem ciddi düşündüğünü söyledi. Çok iyi fedakar biri. Benim çocuğum olma ihtimali yok mesela, onu bile sen ol da çocuk olmasa da olur dedi. Ben de tanımaya karar verdim ancak adam biraz tuhaf. Odadan dışarı çıktığımda telefonumu kurcalarken yakaladım. Evleneceğim kızın naptığını bilmem gerekiyor diyor. Yaptığın ayıp, saygısızlık dedim. Bu hakkı kendimde görüyorum dedi. Bana hiç normal gelmiyor bu huyu.. Bu adamla evlenmeyi düşünmek, tanımaya çalışmak doğru mu sizce?

İnşallah bu adamla evlenmemişsinizdir, bile bile lades diyeceğim yoksa

Doz yüksek zaten.

Üzerine yürümek-itmek
Bu yüzden asla kabul edemiyeceğim seydir eşimde bunu çok iyi bilir 16 yıl oldu bana hakareti bırak normalde bilr küfür etmesinde büyük sorun çikarırım ağzinin ayari olacak arkadaş şiddete hiç girmiyorum orayı burayı yumruklayacaksa gitsin anasınin evinde yapsin onu.
Şöyle adamlara izin verirsen herseyi yaparlar şundan evlilik bitmez bundan bitmez diye diye sonu kötu sonuçlaniyor bi bakmasiyla bile evlilik biter kimsenin stress topu değiliz.
Babam boyle bir adam o yüzden bu konuda çok katıyım kimseye katlanamam

yani yumruk yemek, sopayla vurma girişimi falan bunların şiddet olduğunu düşünmemek için zeka sorunu olması lazım insanda.
itme, kakma, kol sıkma, hırpalama gibi şeyleri şiddetten saymayanları gördüm onlar da ayrı kafa. bal gibi şiddet yani, ne olacaktı?
hatta şiddet sadece vurdulu kırdılı olmuyor, psikolojik şiddet, duygusal şiddet de var.
en basidinden karşındakini kendinden mahrum bırakmak, telefonlarına çıkmamak gibi şeyler de duygusal şiddet sayılıyor ilişkilerde.
ben iki konunun affedildiği zaman, bir şans verildiği zaman sonlandığına pek az rastlıyorum: şiddet ve aldatma.
aldatanı affediyorlar, tekrar aldatıyor.
döveni affediyorlar, yeniden dövüyor falan.
affedildikten sonra bunları tekrarlamayan insan sayısı bir elin parmaklarını geçmez.
ben bunlardan sahiden pişmanlık duyulduğunu düşünmüyorum.
bu iki meseleyi örnek verme sebebim yaygın olması ve büyük sorunlar olması. örnekler çoğaltılabilir tabii.

bak her insanın kırmızı çizgisi, bi bam teli, bi delirdiği nokta vardır. mutlaka hayatımızda hepimizin hassas noktalarına parmak basan insanlar olmuştur, olmaya devam edecektir. insanız, hepimizin var hassas noktası ama hassas nokta diye birilerine şiddet mi uygulamamız lazım? önemli olan o noktalara basıldığında kendini tutabilmek, verilen tepkilere dikkat edebilmek. sonra ben görüyorum mesela şiddet uygulayan kişi bunu savunma olarak kullanıyor, "sen de ailem hakkında konuşmasaydın, delirdiğimi biliyorsun" şeklinde. aslında hak ettin demeye getiriyorlar.

evet, bam telini bildiğimiz insanlara o konu hakkında konuşurken özen göstermek lazım ama bu şiddeti haklı kılamaz.

dayagı yiyen sensin ben birşey diyemem yazacaktım
takii çocugumuz yok diyene kadar

madem öyle nediye halaa evlisin o öküzle diyorum

Çocuğunun olmasını mi bekliyorsun
Ya git hayatını kurtar
Ne demek ya daha şiddet olmadı
Sen cansın canım var eline sopayı alan biriyle nasıl yaşıyorsun saygı yok sevgi yok
Sanki bir dünya da bu erkek mi var

Buyuk olasilikla bu ilk degildir.tercih sizin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X