Şiddet görüp hala sineye çeken var mı çocuğu için?

Evett arkadaşlar sorum bu karmakarışık bi hayat adam olur mu bu adam gerçekten
çocuk için mi asıl çocuğunuz için boşanmalısınız şimdiden psikolojisi bozulursa ilerde ne olur bilemedim ona bu eziyeti yaşatmayın çocuk sizin sadece kavga ettiğinizi görüyor kapılar arkasında seviştiğinizi görmüyor o yüzden onda büyük yaralar bırakıyor ve tabiki ilerde babası gibi şiddete meyilli olabilir.bebeğiniz için gelişimini ve psikolojisini olumlu yönde etkileyecek huzurlu bir ortam hazırlayın

"Cocuk icin" bosanmayan insanlarin genel profilini soyliyim. Tam 100 kisi "kesinlikle bosanmalisin" der. Bir veya belki iki kisi "sabret duzelir" der. Ve konumuz kisi nedense gider bu ikisini dinler. Cunku cocuk bile bir bahanedir, cocuk dahil hic bir sey dayak yemeyi normallestirmez.

Ayrica, artik rahat birakin su cocuklari. Cocuk icin asagi, cocuk icin yukari. Malzeme etmeyin kendinize bu masumlari.

Ben şiddet gösteren bir ailede büyüdüm. Canım annem, babamın hala dayağını çeker, kumarını da.ve ben de ne yazık ki annem gibi ezilmiş ve değer görmemiş bir örnekten sonra gidip bir dayakçı kocayla evlenip, ilk aylardan tokat yiyip oturdum sonra çocuklar oldu ve dayaklar başladı.terkettim evi ama boşanamadım.meslek yok, aile desteği yok mecburen iki küçük çocukla süt dökmüş kediye dönerek geri döndüm.

Şimdi bıçak çekmeler ve kafama atılan yumruklarına karşı daha da sesizleşiyorum ve sevmesi, sayması için daha da iyi davranmaya çalışıyorum.çocuklarım hayırlısıyla büyüsün, çalışmaya başlayacağım. tabi hayatta kalırsam...

Tez zamanda geberir umarim hayvanogluhayvan.

Şiddete katlanmak bence çocuk için aksine zararlı. Hiç bir şeyin farkında olmadığını sansanız bile farkında oluyorlar, hele bir de başka odadan dinlemek durumunda kalıyorlarsa o çocukların tüm hayatlarını etkileyecek bir travma küçücük yaşlarında. Güven ve bağlanma sorunlarından bir çok kişilik bozukluğuna kadar görülebiliyor, aile içinde şiddete şahit olan (maruz kalan bile demiyorum) çocuklarda.

Ayrıca olmaz, düzelmez. Neden düzelsin? Siz bir yaptırımda bulunmadıktan sonra neden kendini düzeltsin? Lütfen katlanmayın. Şiddet gören bir anne çocuklarına ne kadar faydalı olabilir ayrıca? Çocuk için bile olsa ayrıca önce siz kendiniz iyi olacaksınız ki çocuğa iyilik ve güven verebilesiniz..

Umarım bir cesaret çıkarsınız o evden.

Ben şiddet gösteren bir ailede büyüdüm. Canım annem, babamın hala dayağını çeker, kumarını da.ve ben de ne yazık ki annem gibi ezilmiş ve değer görmemiş bir örnekten sonra gidip bir dayakçı kocayla evlenip, ilk aylardan tokat yiyip oturdum sonra çocuklar oldu ve dayaklar başladı.terkettim evi ama boşanamadım.meslek yok, aile desteği yok mecburen iki küçük çocukla süt dökmüş kediye dönerek geri döndüm.

Şimdi bıçak çekmeler ve kafama atılan yumruklarına karşı daha da sesizleşiyorum ve sevmesi, sayması için daha da iyi davranmaya çalışıyorum.çocuklarım hayırlısıyla büyüsün, çalışmaya başlayacağım. tabi hayatta kalırsam...
Eşim ruh hastası.kendisi döveyim, , söveyim ama karşımdaki gıkını çıkarmazsa dayak yemez diye düşünenecek kadar ilkel, geri kafalı.ona göre kadın herşeye tamam demeli, sözü dinlenmemeli, eline para verilmemeli kısaca kölesi olmalı ve bu kadar değersizleştirdiği kadından güleryüz, saygı ve saygı bekleyecek kadar bencil...

Anladım ki ayrılıktan sonra bu iki küçük çocukla boşanmam sadece bir hayalmiş.ama bana kalan kırık bir hayat...
Sığınma evine neden gitmiyorsunuz? Polise neden şikayet etmiyorsunuz? Her olayda darp raporu alsanız kim bilir kaç dosya olurdu şimdiye kadar. Giderek daha da çığrından çıkan bu adam canınıza kastetse ne olacak? Çocuklarınız içinse, asıl çocuklarınız için çıkın o evden lütfen, kız iseler anneniz ve sizin gibi, erkek iseler babanız ve kocanız gibi olmamaları için. Sığınma evlerinde meslek de edinirsiniz, davanızı açarsınız, çalışırsınız. Lütfen düşünün bunları tekrar...

Emin ol şiddet dolu bir evde, mutsuz bir anneyle, ailesini korkudan titreten canavar babayla büyüsün diye, yediğin dayakları sineye çektiğin için çocuğun büyüdüğünde sana bol bol dua edecektir. Geçiniz bu ayakları artık. Sineye çekmeye devam edersen, çocuğuna ne çok zarar verdiğini anlamakta çok geç kalacaksın. Umarım geç kalmazsın.

Cocuk icin yapilmayan bi sorumluluk yoktur ama oyle bi ortam da buyumesi de zararli o da ayri bi konu karmasik mix konular ins duzelir. Ben de esinden ayri 4yasina girmis bi oglum var yalnizim allahtan annem var ama iki kiz kardesimle ayri dunyalardayiz bosanip ana evine sigmaya calismak da cok zor cok alingan oldum herseyden nem kaoiyorum bide balik burcuyum dusunun halimi esimi iyi tanimadan evlendim acele ettim sizler yapmayin nisanlilik surecini uzatin ve ailesiyle bagi nasil ona cok iyi bakin bide tabi ark cevresini taniyin derim su an uni bitirdim onlisans mez yum ins 4yila tamamliyorum cok hirsli ve azimli bi ogrenciydim hep ideallerinizi sakin otelemeyin sonra coook mutsuz oluyo insan oglum yinede yasama tutunma sebebim iyiki o var allah herkese yssma sevinci versin yuregine

Son düzenleme:
Hayat oyle acimasiz ki insanlar o akilli tel elinde o kadar duyarsiz beton lar ki vefadan duygudan minnet den bi haberler yardimseverlik vs unutulan degerler cok uzuluyorum nasil boyle ruh hastasi bi toplum olduk diye haberlerde hep bi asma kesme bicme haberleri..halbuki bizler muhammed mustafa (sav) nin ummeti degilmiyiz nerde kaldi sabr tahammul hersey pamuk ipligiyle tutunuyor ben bipolar hastayim on yildir ve yardima terapiye ihtiyacim var ilacla felan olmuyo on yilda onlarca hap denedik olmadi kisinin maneviyatiyla da ilgili ruh un gidasi ibadet diyolar ama bazen o bile yetmiyo hayatima donup bakiyorum hala duygusalligin basima actigi belalardan arinamadim bi karar verip arkasinda duramiyorum ne yazik.ailemide uzuyorum yaniltip guven sarsiyorum okadar yorgunum ki hic bisey yapmadigi halde yorulmak beynim kazan gibi kayniyor dmfokur fokur allah yardimcimiz olsun

Sığınma evine neden gitmiyorsunuz? Polise neden şikayet etmiyorsunuz? Her olayda darp raporu alsanız kim bilir kaç dosya olurdu şimdiye kadar. Giderek daha da çığrından çıkan bu adam canınıza kastetse ne olacak? Çocuklarınız içinse, asıl çocuklarınız için çıkın o evden lütfen, kız iseler anneniz ve sizin gibi, erkek iseler babanız ve kocanız gibi olmamaları için. Sığınma evlerinde meslek de edinirsiniz, davanızı açarsınız, çalışırsınız. Lütfen düşünün bunları tekrar...
Polise şikayet ettim, hatta ceza bile verildi ona ama sonuç aynı...
Yani boşanmaya kalkıştım ama meslek yok, aile desteği yok ve ortada iki küçük çocuk var kısaca mecburen döndüm hem de daha da yenilmiş olarak...

Yani boşanmaya kalkıştım ama meslek yok, aile desteği yok ve ortada iki küçük çocuk var kısaca mecburen döndüm hem de daha da yenilmiş olarak...
Sığınmaevine gittiniz mi peki?

Yanlış anlamayın buarada, çaresizliğinizi anlıyorum ve buna çok üzüldüğümden, bir çıkış bulunabileceğini düşünüyorum bir yandan da, belki de sadece umuyorum. Ondan soruyorum sığınmaevini..

Yanlış anlamayın buarada, çaresizliğinizi anlıyorum ve buna çok üzüldüğümden, bir çıkış bulunabileceğini düşünüyorum bir yandan da, belki de sadece umuyorum. Ondan soruyorum sığınmaevini..
Sığınma evi geçici bir misafirlik o yüzden gerek yok diye düşündüm.hayırlısıyla çocuklarım büyüsün de çalışmaya başlarım inşallah.o zaman bu kadar üstüme gelemez.

İleride gençliğiniz ve en güzel en verimli zamanlarınızı böyle geçirdiğiniz için çok üzüleceksiniz. Ömür çok çabuk geçiyor ve yaşlandığınızda herkesin "iyi ki yaşamışım güzel zamanlardı" dediği hatıraları varken sizinki tükenmiş bir gençlik olacak...üzüldüm.

Sığınma evi geçici bir misafirlik o yüzden gerek yok diye düşündüm.hayırlısıyla çocuklarım büyüsün de çalışmaya başlarım inşallah.o zaman bu kadar üstüme gelemez.

Sığınma evi kendinize düzgün bir hayat kurana kadar çözüm. Çocuklarınızı kreşe verirsiniz. İş bulursunuz. Temizliğe bile gider insan dayak çekeceğine. Çocuklarına o manzarayı yaşatacağına. Çocuklarım büyüsün çalışmaya başlarım derken bile boşanma planınız yok.

Sığınma evi kendinize düzgün bir hayat kurana kadar çözüm. Çocuklarınızı kreşe verirsiniz. İş bulursunuz. Temizliğe bile gider insan dayak çekeceğine. Çocuklarına o manzarayı yaşatacağına. Çocuklarım büyüsün çalışmaya başlarım derken bile boşanma planınız yok.
Çünkü biliyorum ki alacağım maaşla ne kira ödenir ne de o çocuklar düzgün okutulur.o yüzden maddi anlamda çok yetersizim.ve hiç destekçim yok.

Çünkü biliyorum ki alacağım maaşla ne kira ödenir ne de o çocuklar düzgün okutulur.o yüzden maddi anlamda çok yetersizim.ve hiç destekçim yok.

Dayak yedin sen eşin çocukların ihtiyaçlarını zaten karşılamak zorunda. Önceki konunda da yazmıştım. Kaymakamlığa belediyeye gitsen tüm ihtiyaçların hallolur. Ama kabul ediyorum zor bir süreç. Evinde oturmak mücadele etmemek arada dayak yemek sinir ilaçlarını içip kendini uyuşturmak daha kolay. Çocukların için hangisinin iyi olduğunu sen bilirsin annesin.

Dayak yedin sen eşin çocukların ihtiyaçlarını zaten karşılamak zorunda. Önceki konunda da yazmıştım. Kaymakamlığa belediyeye gitsen tüm ihtiyaçların hallolur. Ama kabul ediyorum zor bir süreç. Evinde oturmak mücadele etmemek arada dayak yemek sinir ilaçlarını içip kendini uyuşturmak daha kolay. Çocukların için hangisinin iyi olduğunu sen bilirsin annesin.
Eşim nafaka vermemek için sigortasız çalışacak biri,yani hapse girer de vermez benim zorlanmam için. boşanınca çocuklar aklına gelmez biliyorum.Evet anneyim ve çocuklarım büyüyene kadar herşeye tamam diyeceğim mecburen.o hapları da yalnızca çocuklara bağırmamak için kullanmak zorundayım yoksa yataktan çıkamıyorum.

Back
X