Şiddet görüyorum ama eşim bunu kabul etmıyor

Fiziksel şiddete uğradığınız gibi çok ağır psikolojik şiddete de uğruyorsunuz. Gaslighting deniyor buna. Birkaç ayda aklınızdan şüphe eder hale getirmiş sizi. Bu tarz konularda niye boşanmıyorsun diye küçümseyici yorum yapanlar şiddetin bu yönünü hesaba katmıyor ve şiddete maruz kalan kadına zarar veriyorlar hatta böyle bilinçsiz yorumlar kadını o ilişkide kalmaya bile itebiliyor. Şiddet döngüsünü, gaslightingi araştırıp öyle yorum yapsa keşke herkes mağduru eleştirmek, suçlamak kadar kolay aslında.

Konu sahibi, gerçekten inanılmaz üzgünüm bunları yaşadığın için. Yapacağın en doğru şey , belki ailene anlatmaktan bile önce,bu konuda uzman olan birilerinden yardım istemek olur bence. Ailen umarım destek olur ama olmazlarsa da neler yapabileceğini, haklarını öğrenmek çok çok önemli. Birçok dernek var mesela. Sürekli her yerde yazıyorum yine yazacağım türkiye kadın dernekleri federasyonunun acil yardım hattını arayabilirsin acil bir durum olmasına gerek yok örneğin yaşadıklarını anlatıp burda sorduğun bu şiddet mi sorusunu telefonu açan psikologa sorabilirsin. Başka birçok sivil toplum kuruluşu var sana yardım edecek, lütfen onlardan birine ulaş.
Ben artık dayanamıyorum bu ülkede kız kardeşlerime yaşatılanlara. Fiziksel şiddeti dahi ayırt edemez hale getirmiş kadını gerçekten çok acı. Umarım harekete geçip yardım isteyecek gücü bulursun ve kurtulursun bu adamdan.
Size katılıyorum.
İlk okuduğumda benim de aklıma gaslighting geldi.
Bu videoda çok iyi anlatılmış.

Eski konulariniza baktim. Siz bunun ailesiyle yapisik ikiz gibi yasiyorsumuz zaten. Demek ki 8 9 yilda hic tanimamissiniz kocaniz olacak pisligi. Asil yol yakinken bosanmak en iyisi. Sizi manipule etmesine artik izin vermeyin. Allah korusun siddetten kac kadin ölüyor. Öldürdüm mu sanki demesi bile tuyler urpetici.

Niye evlendin? Madem bu durum vardı sikayet etmek simdi mi aklina geldi?

Fiziksel şiddete uğradığınız gibi çok ağır psikolojik şiddete de uğruyorsunuz. Gaslighting deniyor buna. Birkaç ayda aklınızdan şüphe eder hale getirmiş sizi. Bu tarz konularda niye boşanmıyorsun diye küçümseyici yorum yapanlar şiddetin bu yönünü hesaba katmıyor ve şiddete maruz kalan kadına zarar veriyorlar hatta böyle bilinçsiz yorumlar kadını o ilişkide kalmaya bile itebiliyor. Şiddet döngüsünü, gaslightingi araştırıp öyle yorum yapsa keşke herkes mağduru eleştirmek, suçlamak kadar kolay aslında.

Konu sahibi, gerçekten inanılmaz üzgünüm bunları yaşadığın için. Yapacağın en doğru şey , belki ailene anlatmaktan bile önce,bu konuda uzman olan birilerinden yardım istemek olur bence. Ailen umarım destek olur ama olmazlarsa da neler yapabileceğini, haklarını öğrenmek çok çok önemli. Birçok dernek var mesela. Sürekli her yerde yazıyorum yine yazacağım türkiye kadın dernekleri federasyonunun acil yardım hattını arayabilirsin acil bir durum olmasına gerek yok örneğin yaşadıklarını anlatıp burda sorduğun bu şiddet mi sorusunu telefonu açan psikologa sorabilirsin. Başka birçok sivil toplum kuruluşu var sana yardım edecek, lütfen onlardan birine ulaş.
Ben artık dayanamıyorum bu ülkede kız kardeşlerime yaşatılanlara. Fiziksel şiddeti dahi ayırt edemez hale getirmiş kadını gerçekten çok acı. Umarım harekete geçip yardım isteyecek gücü bulursun ve kurtulursun bu adamdan.
Çok haklısınız burada hemen linç durumu oluşuyor niye boşanmadın boşanmıyorsun vs. Ama kadın daha bunun şiddet olup olmadığı konusunda bile emin değil. Kocası manipüle ediyor. Manipülasyon hafife alacak bir konu değil insanı kendinden şüphe ettiriyor. Bir yerden sonra kendini suçlamaya ve değrrsiz hissettirmeye başlıyor. Burada açılan çoğu konuda bunu görüyorum. Dün yine bir konu okumustum konu sahibi siralmista siralamis ve yani adamin hicbir iyi yani yok 100 kere boşanılır ondan ama hala ben mi abartıyorum acaba diye sormuş...

8 yildir birliktesiniz. 4 ayda adam 180 derece degisti mi? 8 yılda nasıl biriyle birlikte olduğunu analiz edemediysen bu senin hatan!

Bu adamdan bi mok olmaz. Hamile kalmadan ayrıl.

Siz bosversenize onun ailesini ister inansinlar ister inanmasinlar bariz şiddet görüyorsunuz. Bence biran önce kurtulmalisiniz o manyagin elinden. İşin içinden çıkamıyorum diye bişey mi var ya ?

Çok haklısınız burada hemen linç durumu oluşuyor niye boşanmadın boşanmıyorsun vs. Ama kadın daha bunun şiddet olup olmadığı konusunda bile emin değil. Kocası manipüle ediyor. Manipülasyon hafife alacak bir konu değil insanı kendinden şüphe ettiriyor. Bir yerden sonra kendini suçlamaya ve değrrsiz hissettirmeye başlıyor. Burada açılan çoğu konuda bunu görüyorum. Dün yine bir konu okumustum konu sahibi siralmista siralamis ve yani adamin hicbir iyi yani yok 100 kere boşanılır ondan ama hala ben mi abartıyorum acaba diye sormuş...
Ölmesi gerekiyor değil mi ? Kemiklerinin kırılması. Sizin kafalar böyle çalıştıkça o bebekler daha çok ölecek. Çok çocuk şiddet ortamında büyüyecek.

7-8 senedir değil simdi tanıyorsunuz eşinizi.

Ona göre hayatınıza yön verin lütfen ,yıl oldu 2022 hala şiddet in içeriğini nelerin şiddet olduğunu konuşmayalım..

önce kendinizi hayatınızı ileriyi düşünerek hareket edin ...

Ölmesi gerekiyor değil mi ? Kemiklerinin kırılması. Sizin kafalar böyle çalıştıkça o bebekler daha çok ölecek. Çok çocuk şiddet ortamında büyüyecek.
Ne alakaaa dedigimi algilayamadiginiz sıkıntı var heralde.
Adam kadını manipüle ediyor aklımı kaybedeceğim diyor. Şu an saglikli dusunemiyor. Siz niye boşanmıyorsun diye konu sahibine trip atınca kadına iyilik yapmıyorsunuz. Alıntıladığım üye ne kadar güzel yazmış belki siz zarar veriyorsunuz konu sahibine.
Konu sahibi uzmandan destek almalı ailesine de söylemeli başta sağlıklı düşünüp kocasının yaptıklarını fark etmeli, kurtulmalı.

Adam kadını manipüle ediyor aklımı kaybedeceğim diyor. Şu an saglikli dusunemiyor. Siz niye boşanmıyorsun diye konu sahibine trip atınca kadına iyilik yapmıyorsunuz. Alıntıladığım üye ne kadar güzel yazmış belki siz zarar veriyorsunuz konu sahibine.
Konu sahibi uzmandan destek almalı ailesine de söylemeli başta sağlıklı düşünüp kocasının yaptıklarını fark etmeli, kurtulmalı.
Manipüle mi ediyor ? Yapmayın Allah aşkına. Kadın gelmiş konu açmış , gayette farkında. Ben artık bunca öldürülen bebek olayından sonra dayak yiyip hala acaba diyene inanmıyorum.

Bişey soracam. Yarın öbür gün çocuğunuz olduğunda bu davranışları çocuğunuza yapması hoşunuza gider miydi?? Yani geleceğiniz böyle bunu unutmayın. Eşine bunu yapan çocuğuna da yapar. Tartışmanın adabı usulu vardır. Yazık etmeyin kendinize ve sakın çocuk yapmayın. Bir de bu durumdan hoşnut değilsiniz belli. Eşinize söylemişsiniz ve hala devam ediyorsa rahatsız oluyorsunuz işte. Mutlu olmadığınız bir yerde durmayın. Eşiniz çevresine karşı çok iyi olabilir. Mükemmel bir evlat arkadaş olması mükemmel bir koca oldupu anlamına gelmez. Bir arkadaşmn eşi de böyleydi. Herkese karşı dört dörtlük ama bütün pisliğini karısına gösteriyordu. Bazı insanlar başkalarına dolup dolup ya da enerjisini harcayıp gelip eşine patlıyabiliyor. Öncelikle yaşadığınız şeyin şiddet olduğunu kabullenin. Boğaz sıkmak şiddettir. İlla kol bacak kırılıp alçıya alınmasına gerek yok.

Son düzenleme:
Bir de sürekli sizin gibi düşünmeyenlere ‘sıkıntı var her halde’ falan yazmayı kessek mi ? Bizim gibi düşünmeyenin algısı düşük olmuyor.

Bunun için ondan onay almayı mı bekliyorsunuz?
Şiddet olup olmadığı ile ilgili bi hastaneye başvurun o size cevabı verir.
Size şiddet gösteren adam tabiki kendini aklamaya paklamaya çalışacak.

Manipüle mi ediyor ? Yapmayın Allah aşkına. Kadın gelmiş konu açmış , gayette farkında. Ben artık bunca öldürülen bebek olayından sonra dayak yiyip hala acaba diyene inanmıyorum.
Ne okuduğunuzu anlıyorsunuz ne de manipülasyon, psikolojik şiddet, gaslighting kavramlarını. Erkek şiddetinin ne olduğunu biliyor musunuz bari? Ben inanmıyorum şöyle yapsaymış gibi yorumlarla bu erkeklerden hiçbir farkınız kalmıyor siz de kadına psikolojik baskı yapıyorsunuz. Mağdur durumdaki kadına daha çok saldırarak ne olacağını sanıyorsunuz? Bu tarz yaklaşımlar gerçekten çok zarar veriyor. Bu benim kişisel fikrim değil. İnanmıyorum dediğiniz kadınları anlamak ve öfkenizi onlardan çıkarmak yerine gerçekten yardımcı olmak isterseniz kadına şiddet konusunu biraz araştırın. Çünkü bu tamamen politik, sadece bir insanın diğerine vurması gibi basit bi mesele değil. Şiddet döngüsü yazın google a, yukarda bir üye gaslighting videosu atmış onu izleyin.

Parçalanmış bir yaşantısı vardı hep clupte orda burda gününü gün eder karıyla kızla konuşur bir de yakalanırdı aile nasıl olunur bilmiyordu bana nasıl mutlu bir yuva bahşedebilirdi ki beni tehdit etmese nişanlanmazdım bile de işte toydum o zamanlar beni bekaretle korkuturdu gidemezsin ki babana beraber olduk derim mecbur bana kalırsın derdi korkardım. Valla çok zor günler geçirdim düşününce ya korkuma yenilip sürüklenseydim..
Bir numaralı karaktersizlik örneği.
Seven insan sevdiği kişiye bunu yapmaz. Tehdit etmez, korkutmaz, şantaj yapmaz. Eğer ilişkide korkuyorsanız orda bir sorun vardır.
Allah korumuş sizi. Normalde kadınları bu şekilde evlenmeye ve evli kalmaya kadar ikna ediyorlar. Zaten bu adamla aklı başında bir kadın evlenmez, birlikte olmaz. Resmen tehdit ederek evlenmeye çalışıyorlar. Gerçekten korkunç.

Hem fiziksel hem duygusal şiddet (gaslighting) uyguluyor :( Netflixte Maid diye bir dizi var aile içi şiddeti ve yapılması gerekenleri çok güzel anlatıyor. Kadın epey zor durumda olduğu halde kararlılığından taviz vermiyor. İzleyip güç bulabilirsiniz. Mesela darp raporu almak çok önemliymiş siz de es geçmeyin mutlaka belge olsun elinizde

Bir de bu manipüle çıktı.
Kendinize biraz güvenin.
Kendinizi tanıyın.
Senin yüzünden dovuyorum senin yüzünden sana vuruyorum deyince nasıl insan kendini suçlar?
kimse.kimseye hiçbir şekilde şiddet uygulayamaz.
Ne yaparsam yapayim ben şiddeti hak edemem.
Ben şunu dedim o yüzden dövdü vs bunlar hikaye.
Ben ne dediysem karşımdaki de öyle cevab versin.
Ne demek orami burami sıkmak?
Konu sahibi siz de karşınızdakini anlamaya çalışmayın.
Ne olursa olsun şiddetin hiçbir yani savunulamaz.
Ben babamın evinde kackere babamla fikir ayrılığı yaşadım kaç kere onun düşüncelerine itiraz ettim bunun karşılığında hiç şiddet gormedim bu evliliğim içinde aynısı geçerli olacak olmak zorunda eğer şiddet uygularsanız eşiniz esimiz darp raporu alıp orayı terketmek zorundayız.

Ben şiddet gördüğümü biliyorum. Sorun karsımdaki insanın yaptıklarını şidet olarak görmemesi ve yok sesını yukseltın yok gergındım ustume geldın abartma yok senı öldürdüm sanki senin psikolijin boxuk gibi manipülasyon yapıyor ruh halımden süphe eder hale geldim
Eşiniz için şiddetin anlamı öldürmekse, kendince ilk şiddet uyguladığında, Allah korusun sizi öldürecek hale getirecektir.
Asıl adamın psikolojisi bozuk. Çok gençsiniz kurtarın kendinizi.

Bazen acaba kafayımı yıyorum yoksa kafamdamı kuruyorum diye düşünüyorum.
Şu cümlenize çok üzüldüm... Sizde bu olayı kendinize "çok abartıyorum" diyerek kabullenmeye ve alttan almaya görmezden gelmeye başlamışsınız bile çok üzüldüm.

Siz kendinizi bu kadar küçük görürseniz adam daha çok ezer uzak durun ve boşanın lütfen...

Ailesi de görmezden geliyor...

Back
X