- Konu Sahibi Sorunluhorl
Size katılıyorum.Fiziksel şiddete uğradığınız gibi çok ağır psikolojik şiddete de uğruyorsunuz. Gaslighting deniyor buna. Birkaç ayda aklınızdan şüphe eder hale getirmiş sizi. Bu tarz konularda niye boşanmıyorsun diye küçümseyici yorum yapanlar şiddetin bu yönünü hesaba katmıyor ve şiddete maruz kalan kadına zarar veriyorlar hatta böyle bilinçsiz yorumlar kadını o ilişkide kalmaya bile itebiliyor. Şiddet döngüsünü, gaslightingi araştırıp öyle yorum yapsa keşke herkes mağduru eleştirmek, suçlamak kadar kolay aslında.
Konu sahibi, gerçekten inanılmaz üzgünüm bunları yaşadığın için. Yapacağın en doğru şey , belki ailene anlatmaktan bile önce,bu konuda uzman olan birilerinden yardım istemek olur bence. Ailen umarım destek olur ama olmazlarsa da neler yapabileceğini, haklarını öğrenmek çok çok önemli. Birçok dernek var mesela. Sürekli her yerde yazıyorum yine yazacağım türkiye kadın dernekleri federasyonunun acil yardım hattını arayabilirsin acil bir durum olmasına gerek yok örneğin yaşadıklarını anlatıp burda sorduğun bu şiddet mi sorusunu telefonu açan psikologa sorabilirsin. Başka birçok sivil toplum kuruluşu var sana yardım edecek, lütfen onlardan birine ulaş.
Ben artık dayanamıyorum bu ülkede kız kardeşlerime yaşatılanlara. Fiziksel şiddeti dahi ayırt edemez hale getirmiş kadını gerçekten çok acı. Umarım harekete geçip yardım isteyecek gücü bulursun ve kurtulursun bu adamdan.
İlk okuduğumda benim de aklıma gaslighting geldi.
Bu videoda çok iyi anlatılmış.