Şiddet..

Aradım isim sormadılar zaten. Adresi alıp kapattılar.
İsim sormalarına gerek YÖK. Numaradan yer tespiti yapabiliyorlar. Yılllar önce bi komşumuzu şikayet etmiştik bir sebeple. İsim sormadılar ama şikayet ettiğimiz kişiye hangi katta oturduğumuzu söylediler bizzat duyduk.hiçbirşey yapmadılar tabi bize
Siz iyi ki şikayet etmişsiniz korksun gözü gelip sizinle uğraşmaya cesaret edemezler. Böyle adamlar dışarıya kedi gibi olurlar

Aradım aramasına da operatöre bağlanmak yarım saatimi aldı. Sonunda ulaştım çok şükür. Tartışmalarıda azaldı bu arada tabi. En azından gözü korkar adamın belki.

Tabi ki de korkar. Her şiddete meyillendiğinde aklına apartmana rezil olacağı gelecek ve durabilir belki. İnşallah tekrarlanmaz :(

neden bu kadar pasif insanlarız ki
siz aramaya cesaret edene kadar kadın bir ton dayak yedi
öledebilir di
böyle bir şeyin vicdan azabı çok ağır değil mi
koskoca apartman
evden hemen çıkıp dışardayken bile arayabilirdiniz
daha geçen gün insan denilemeyecekler yüzünden bir kadın canice öldürülmedi mi?

Anlayabiliyorum endişenizi ama polisi aramakta geç kalmayın,evde yalnız olduğunuz için korkmayın.
Bu manyakların polisten korktuları gerçeğini değiştirmiyor.

neden bu kadar pasif insanlarız ki
siz aramaya cesaret edene kadar kadın bir ton dayak yedi
öledebilir di
böyle bir şeyin vicdan azabı çok ağır değil mi
koskoca apartman
evden hemen çıkıp dışardayken bile arayabilirdiniz
daha geçen gün insan denilemeyecekler yüzünden bir kadın canice öldürülmedi mi?

Anlayabiliyorum endişenizi ama polisi aramakta geç kalmayın,evde yalnız olduğunuz için korkmayın.
Bu manyakların polisten korktuları gerçeğini değiştirmiyor.
Küçük çocuğum olmasa ortalığı ayağa kaldırmak çok daha kolay olurdu. Fakat şikayet edenin suçlandığı, öldürüldüğü bir ülkedeyiz. Yinede bir cesaret yaptım. İnşallah kadın bir sorunumuz yok demez.

Bugün artık cinayet ve şiddetin gündemden düşmediği günler. Böyle bir durumda oturup ağlamak size de karşı tarafa da fayda sağlamaz. Böyle durumlarda telefon açıp, çekilin. Gerekli işlemler yapılır zaten.

Bahaneler bahaneler... Oturup ağlayacağına polise haber vermeliydin. Uluorta yaşanan şiddetlerde zavallı kadınlar senin gibi hiçbir şey yapmayanlar yüzünden zarar görüyor. Polisi arayıp adres bilgisi vermen yeterli kim nerden bilecek kimin aradığını.

Küçük çocuğum olmasa ortalığı ayağa kaldırmak çok daha kolay olurdu. Fakat şikayet edenin suçlandığı, öldürüldüğü bir ülkedeyiz. Yinede bir cesaret yaptım. İnşallah kadın bir sorunumuz yok demez.
Evet kesinlikle haklısınız ama bu durumun sindirilmesi daha kötü sonuçları doğuruyor,
Nasıl olsa kadın şikayet etmiyor ee toplum da umursamayınca adam istediği telden çalıyor.
Eğer biraz haysiyeti varsa bir daha o kadına el sürmez en kötüsü...

Bahaneler bahaneler... Oturup ağlayacağına polise haber vermeliydin. Uluorta yaşanan şiddetlerde zavallı kadınlar senin gibi hiçbir şey yapmayanlar yüzünden zarar görüyor. Polisi arayıp adres bilgisi vermen yeterli kim nerden bilecek kimin aradığını.
Polisi arayınca o kadınlar zarar görmüyor mu? Haklısınız belki ama polisi aradık kadın kurtuldu diye bir durum yok. Bu konularda kendilerine en çok zarar verilmesine sebep yine aynı kadınlar.

1 ay önce bizim bina da böyle bir kavga yaşandı. Adam kızını dövdü ama ne küfürler sansürsüz hem de. Birde tüm bina polis. Kimse de çıkıp noluyo demedi. Evde kendi kendimi yedim. Aradım polisi geldiler. Kapıyı çaldılar içeri girdiler 10 dakika durdular. Sonuç ne oldu kimse kimseden şikayetçi olmadı. Aile içi olur böyle şeyler dediler. Kız da ben şikayetçi değilim dedi. Bana da kapıyı kapatmak düştü napayım daha.

tamamda bu kadinlari aileni oldururum diye tehdit eden adamlar var ...kadin belki ailesinin evine gidemiyor korkudan... allah sonumuzu hayir etsin

Doğrusunu yapmışsınız. Sanmıyorum ama inşallah adamın gözü korkar biraz. Çok üzücü bir durum yaa. Kadına acıdım :(

Polisi arayınca o kadınlar zarar görmüyor mu? Haklısınız belki ama polisi aradık kadın kurtuldu diye bir durum yok. Bu konularda kendilerine en çok zarar verilmesine sebep yine aynı kadınlar.

Senin, benim, onun sayesinde bir kadın dahi kurtulsa fena mı olur?

Endişe etmekte haklısınız anlıyorum. Benim de başıma geldi, üst komşum sürekli şiddet görüyordu. Bir gün bağırtının ötesinde bir dayak olduğunu farkettim seslerden aradım polisi geldiler. Kadın polis gelince apartmanın içinde bas bas bağırdı ‘size ne tartışamaz mıyız size ne’ diye. Sonra taşındım ordan ne oldu bilmiyorum ama biz yine de üstümüze düşeni yapalım herzaman.

Endişe etmekte haklısınız anlıyorum. Benim de başıma geldi, üst komşum sürekli şiddet görüyordu. Bir gün bağırtının ötesinde bir dayak olduğunu farkettim seslerden aradım polisi geldiler. Kadın polis gelince apartmanın içinde bas bas bağırdı ‘size ne tartışamaz mıyız size ne’ diye. Sonra taşındım ordan ne oldu bilmiyorum ama biz yine de üstümüze düşeni yapalım herzaman.
İlk defa bu boyutta bir şeye şahit oldum. İlk defa da birini polise şikayet ettim. Belki yinede edemezdim. Ama kadının sesindeki hayal kırıklığı çok korkunçtu. Çok uzun süre derdini anlatmaya çalıştı. İnşallah tekrarı olmaz.

İlk defa bu boyutta bir şeye şahit oldum. İlk defa da birini polise şikayet ettim. Belki yinede edemezdim. Ama kadının sesindeki hayal kırıklığı çok korkunçtu. Çok uzun süre derdini anlatmaya çalıştı. İnşallah tekrarı olmaz.

Siz en doğrusunu yaptınız, umarım kurtulur bu pislikten.

Back
X