Şiddet!!

Konu burda boşanmak değil.
Kendini savun derken neden utanacakmışım???

Şimdi hanimefendicim,
Merakımdan soruyorum.
Benim kocam 195cm, 92 kilo adam.
Ben 170 cm, 60 kilo kadinim.
Kocam eski basketbol oyuncusu, hala oynar.
Eşime zarar verme ihtimalim yok.
Ancak silah yada bıçakla, bir ihtimal.
Sizce de azmettirme sucu islemis olmuyor musunuz?
Onun yerine akli basinda insanların yaptığını mi yapsak?
Guvenlik guclerinden yardim, darp raporu, uzaklaştırma, boşanma gibi şeyler mesela..
Yada şiddete meyli olan insanla hic evlenmeme de olabilir.

Mükemmel çözüm valla boşanmak varken şiddete şiddetle cevap vermek. Bravo kimsenin aklına gelmemiştir daha önceden.
Öyle bir konuya girmişsiniz ki dışarıda falan bir tehlikeyle karşılaştığımızda o an kendimizi savunmak için şiddet içermeyen bir taktik söyleyeceksiniz sandım

Benim burda sevdiğim bir ablam var. Kocasından çok dayak yedi. Kendi şiddet görürken sesi çıkmadı, ama adam çocuklara da şiddet uyguladigi zaman ayrıldı. Adam bir gün yolunu kesti ve ona saldırdı. Bir hamle ile kolunu kırdı. Dövmeye başladı. Kadının şansından yakınlarda polis varmış. Biri görüp haber vermiş ki kadını son anda elinden kurtardılar. Demem odur ki: Şiddet olduğu yerde durmayın, gidin, öyle adamları eş diye yanınızda tutmayın. Siz karşılık vereyim derken canınizdan olabilirsiniz. Değmez

Merhaba hanımlar,
Şiddete uğrayan kadınlar hep derdim olmuştur.Burda da birkaç konu okudum kan basıncım arttı.
Erkeklerin kadınlara uyguladığı şiddetten bahsediyorum.Hani şu çok sevdiğimiz sevgililer, eşler...
Umarım işe yarar yazdıklarım birileri artık şiddetten kurtulur.
Etrafımda şiddete uğrayan kadınlara hep tepkisiz kalmayın sizde karşılık verin dedim.Yine ve hala diyorum.
Erkek gücüyle kadın gücü bir değil evet.Kadın isterse daha güçlü.
Eski bir sporcu olarak antrenmanlarımı hep erkeklerle yaptım.Onları yenmek etkisiz hale getirmek hiç zor değil.Zayıf noktaları var.İnternetten bakabilirsiniz hangi noktalara baskı uygulanırsa kişi etkisiz hale gelir.
İlham olması içinde bir hikaye paylaşmak istiyorum.15-16 yaşlarındayken sürekli şiddet gören bir komsumuz vardı.Bize gelip ağlardı.
Ayşe teyze dedim sen eşinden daha şismansın.Kütle gücün daha fazla o sana ne yapıyorsa sende ona aynısını yap dedim.Nasıl falan dedi anlattım baya.En kötü ne olabilir ki günün sonunda dayağı yiyip oturan yine sensin.Yine dayak yersin ama bu sefer o da zarar görür dedim.
Sonra birgün adam huysuzluk ederken kadın yetti canıma deyip atlamış üstüne.(Tabi bu kısmı bildiğimizi kocası bilmiyor.)
O günden beri araları yine harika değil ama artık kadın şiddet görmüyor.
İnsanların size hiçbir şekilde şiddet uygulama hakkı yok.Bu bilinçle hareket edin ve celladınızı korumayın acımayın.Rezil olmaktan da korkmayın.
Keşke bunlara hiç gerek kalmasa kadınlar olarak kendimizi savunmak zorunda olmasak.
Sevgilerimle
İlk evlılıgımde yasım kucuktu Ikı defa siddet gordum durmadım ayrıldım hıc pısman olmadım. Hala dua ediyorum o mahlukattan cocugum yoktu diye. Ikıncı evlılıgı mı yaptım bunda oyle Bısey yasamadım ama hakaret etti diye ustune saldırdım bıraz tartakladım. Bir daha azını bozmadı. Bir arkadasım var 4 defa sıddet gördu cok yakınız bana anlatır. En son bu arkadasım sevgililer gununde masa hazırlayıp hediye bakıyordu esine. Ne dıyım.

Herkes eşini az çok bilir, bu aklı verirken erkeğin canı yandığında gözünün hepten dönüp kadının canına kastedebileceğini de umarım düşünmüşsünüzdür. Her erkeğe işlemez bu taktik.

Bu iğrenç konuyu açmaya utanmadın mi? Verdiğin akla bak. Dayak yiyorsan sen de doğ, aman boşanma.
Kesinlikle katiliyorum boyle akil mi verilir?O vursun,sen vur biri oklavayla vursun,oteki bicak alsin korkutsun ama bosanmayalim ,sadece karakolluk olalim.Cocuklar da birbirine vuran anne babalari seyretsin,ne guzel senaryo ya...Bence boyle ortamda birlikte yasanilmamali,bosanilmali.Kendi ayaklarinin uzerinde durup kimseye minnet etmeden,huzurlu,siddetsiz kavgasiz,gurultusuz yasamaya cabalamali...Bence boyle bir kamu spotu gecmek daha yerinde oldu.

Türkiye de Türkiye gerçekleri ile yaşıyoruz. Şiddet varsa boşanmak elbette ki en güzeli ama çoğu kadının bunu yapmaya cesareti yok. Cahil bırakılmış ve kendini cahil bırakmış çok kadın var. Boşanamıyorsa aynı şekilde şiddet göstermek kendini savunmak için en doğrusu. Konuyu açan arkadaşı tebrik ederim. Ülkemizde herkesin iyice evine çekildiği şu günlerde ev içi şiddet artış gösteriyor ve göstermeye devam edecektir. Umarım birileri okur ve faydalanır.

Gece gece kahkaha attım.. Da şaka bi yana rabbim korusun kimse kimseye şiddet uygulamasın çok kötü birşey.. Rabbim sevgi saygı ile bağlasın birbirimize. 🤲🤲🤲🤲

Back
X