Şiddet

Canim bebegin icin gercekten uzuldum ben de o yollardan gectim. Bir bebek kaybetmek hele isterken olamaması seni birakip gitmesi travmaların en kotusu. Sen de sanirim bebeginden sonra tabi kolay degil toparlayamamissin. Ben oglumu kaybettigim zamanlarda sirf esim uzulmuyor diye evde kavga cikarirdim sen neden evladima uzulmuyorsun diye...
Erkeklerle biz cok farkliyiz sen esin yiyor iciyor hayatina devam ediyor diye dusunup bilincaltinda ona ceza vermek de isteyip kavga cikariyor olabilirsin ancak emin ol esin de cok uzuluyordur bebeginize....
Ben esimi yillarca ogluma uzulmedin diye suclarken cunku bir uzuntu ibaresi gostermezdi bana adam hasta oldu ms cikti ....
O nedenle psikolojik destek al yasin gencse rabbim yine verir size evlat. Her seyin suclusu esini gorme , ofkeni kontrol etmeye caliş inan her sey bizim icin . Bu zamanlarda insan bir ese aileye daha cok ihtiyac duyuyor . Yapma boyle esinden ozur dile olaylari sen baslatmissin bir bebek kaybetmek nedir cok iyi bilirim canim bir evladimi dogumuna iki uc gun kala kaybettim sonra da bir dusuk iki tane kalp atisi alamadigimiz evladimiz oldu bir anne icin bunlar gercekten cok yikici oluyor o kadar isterken evlat sahibi olamamak ama diyorum ya her sey insanlar icin bizim icin. . .

Kadının belliki bebek kaybı nedeniyle psiklojisi bozulmuş,karşısındaki öküz de oralı olmamış işte.Hiç mi düşünmez insan karımın bir sorunu var bi psikoloğa götüreyim,bi büyüğüme danışayım diye.İşi gücü bahane etmiş kaçmış.Eşim bana hep saldırgan davransa üzülürüm nedenini öğrenmek yardımcı olmak isterim,tedavi etmek isterim,eş olmak bunu gerektirmez mi?

Kadının belliki bebek kaybı nedeniyle psiklojisi bozulmuş,karşısındaki öküz de oralı olmamış işte.Hiç mi düşünmez insan karımın bir sorunu var bi psikoloğa götüreyim,bi büyüğüme danışayım diye.İşi gücü bahane etmiş kaçmış.Eşim bana hep saldırgan davransa üzülürüm nedenini öğrenmek yardımcı olmak isterim,tedavi etmek isterim,eş olmak bunu gerektirmez mi?

Kadın bebeğin annesiyse adam da babası. Adamın da psikolojisi bozuk diye aklasak doğru mu yapmış olacağız? Sırf erkek diye bir tarafın şiddeti yanlış ama öbür taraf kadın diye şiddete hemen bir kılıf mı bulalım? Adamın oralı olmadığı sonucunu nerden çıkarttınız ona dair bir ekleme yok konuda. İşi gücü bahane etti yazmışsınız yanında gibi ama konu sahibi işi uzadı yazmış. Kaçımız istediğimiz zaman elimizdeki işi bırakıp çıkabiliyoruz? Siz kendi kendinize bir sürü şey eklemişsiniz konuda olmayan.

Şahsen ben eşimi tedavi etmek istemem çünkü doktor değilim. Eşim kendisi tedavi olmak isterse olur, bu benim yapabileceğim veya zorlayabileceğim bir durum değil. Kimse kimsenin saldırganlığını çekmek zorunda değil sebebi her ne olursa olsun

İşi gücü bahane edip beni yalnız bırakıyorsun diye konu sahibi kendisi ifade etmiş kendim birşey eklemedim farkındaysanız.Şiddet konusuna da yorumumda yer vermedim siz kendi kendinize eklemişsiniz.
Gerek aile içinde gerekse arkadaş çevremden bir çok düşük yapan oldu.Kimi yiyecek ekmeği yokmuş napayım diye
hayatına devam ederken,kimisi yatak döşek depresyonun dibini gördü.Herkesin travmatik bir olay karşısında duygudurumu aynı olamazki.İnsanız farklıyız işte belliki bu hanımefendi duygularını derin yaşayanlardan ve eşide sizin gibi düşünüp ben doktor değilim tedavi edemem yolunu seçmiş sonuç şiddete varmış.

Buraya her şeyi kendi kabahatinizi de büyük bir dürüstlükle yazdığınıza göre yanlışlarınızı görüyor ama kendinizi kontrol edemiyorsunuz. Ve bebeğinizi kaybettiğiniz için neden bilemiyorum ama hem kendinize hemde kocanıza öfkelisiniz sanırım. Çocuk istemiyordunuz belki iyi korunmadınız, belki kocanız korunmadı hamile kaldınız. Tam içinizde kabullendiniz sonrada bebeğinizi kaybettiniz. İstemiyordum dediğiniz için belki gitti diye düşündünüz kendinize yüklendiniz. Sonuç olarak evliliğinizde derin iz bırakacak üzücü olaylarla devam ettiniz. Karı-koca ilişkiniz bi yerde koptu. Zaten evliliğin ilk yılları başlı başına çok zordur bir de derin tramvalarla nasıl yürüteceksiniz inanın bilemiyorum. Size vurması sizi şok etmiş siz ne yaparsanız yapın hatta siz onu hırpalasanız bile size olan sevgisinden susacağını, susması gerektiğini düşünmüşsünüz ve o inançla yüklenmişsiniz. Şimdi gerçeklerle yüzleşiyorsunuz. Kimse vazgeçilmez olmadığı gibi ne yaşarsanız yaşayın kimse aşkından ölse de bir yere kadar karşısındakine tahammül edebilir. Sınırları zorlamak sadece ilişkinizi bitişe yaklaştırdı. Sizin adınıza çok üzülüyorum şimdi nasıl devam edeceksiniz. Özür dileseniz boşanmak için muhtemelen daha çok diretecek, bana nasıl vurdun deseniz sen başlattın anlaşamıyoruz diyip yine boşanmak için diretecek, gidecek yerim yok diyorsunuz, her şeye rağmen boşanmak da istemiyorsunuz muhtemelen 🤷‍♀️ Çözümsüz kaldım maalesef. Zamana bırakıp sessizce olacakları beklemek belki daha iyi olur. Başınız sağ olsun. Hakkınızda hayırlısını diliyorum Allahtan. İnşallah sizin için en iyi şekilde sonuçlanır süreç.

İşi gücü bahane edip beni yalnız bırakıyorsun diye konu sahibi kendisi ifade etmiş kendim birşey eklemedim farkındaysanız.Şiddet konusuna da yorumumda yer vermedim siz kendi kendinize eklemişsiniz.
Gerek aile içinde gerekse arkadaş çevremden bir çok düşük yapan oldu.Kimi yiyecek ekmeği yokmuş napayım diye
hayatına devam ederken,kimisi yatak döşek depresyonun dibini gördü.Herkesin travmatik bir olay karşısında duygudurumu aynı olamazki.İnsanız farklıyız işte belliki bu hanımefendi duygularını derin yaşayanlardan ve eşide sizin gibi düşünüp ben doktor değilim tedavi edemem yolunu seçmiş sonuç şiddete varmış.

Evet orası dikkatsizliğime gelmiş kusura bakmayın, şimdi kontrol ettim. Bu da konu sahibinin varsayımı. Belki adam da kahroluyor, duygularını daha derin yaşıyor ama kendi içinde. Bu da bir ihtimal. Ben üzülüyorum adı altında kişinin her yaptığını kabul mü edelim? Yorumunuzda bir tane kadını eleştiren cümle yok, çok tek taraflı bakıyorsunuz. Bu meseleyi şiddete vardıran ve başlatan kişi konu sahibi. Kendisi bile kavga çıkartmak için uğraştığını kabul etmişken siz neden savunuyorsunuz?

Nerden başlasam bilmiyorum..6 aylık evliyim. Bebeğimi kaybettim kısa bir süre önce. Ruh halim iyi değil o yüzden. Mutsuzum sürekli. Bu bebeği istememiştim o yüzden mi gitti benden? Eşimle kavgalıydık 1 haftadır. Aynı evin içinde küstük birbirimize. Ettiğim hakaretler yüzünden konuşmuyordu benimle. Kontrol edemiyorum öfkemi. İçim yangın yeri gibi . Bugün eve geç geldi. İşleri uzamış. İsteyerek tartışma çıkardım itiraf ediyorum. Bana destek olman gerekirken işi bahane edip eve gelmiyorsun dedim. Beni yapayalnız bırakıyorsun dedim. Tartışma hiddetlendi. İtti beni tökezledim düştüm. Arkasını dönmüş odaya giderken sırtına yumruk attım. Döndü tokatladı beni. Sonra ben ona tokat attım. İyice sinirlendi yere kapakladı beni. Ellerimden tutup yumruk attı. Boğazımı sıktı nefes alamadım. Bi an bacaklarım titredi şuurumu kaybetmek üzereydim tuttu yatağa fırlattı . Bana Allah belanı versin. Hayatımı s.ktin. Boşanacağım senden gibi laflar etti . Sinirden ağlıyordu . Ailesini aradı gelip beni zorla evlerine götürmek istediler . Bir yere gitmeyeceğim ben evimde kalacağım dedim . Oğullarını alıp gittiler yarın gelip seni götüreceğiz bi süre bizde kalın dediler. Ben gitmek istemiyorum hiç bir yere. Eşimle çok severek evlenmiştik . Bana dokunmaya kıyamayan insan nasıl bana karşı vicdanını bu denli yitirdi? Kalçama sırtıma tekme attı ben yerde yatarken. Hiç mi içi sızlamadı ? Annemle konuştum son zamanlarda çok üstüne gittin sen hatalısın diyor. Boşanmaktan başka çarem yok bu saatten sonra diyorum bana açık kapı göstermiyor . Babamın hele hiç haberi yok. Olsa da biliyorum ki gel demeyecek . Ben ne yapacağım? İçimde öfkeden nefretten başka bişey kalmadı. Saygım sevgim kalmadı. Bu evlilik artık toparlanır mı? Bunca şeyden sonra devam edebilir miyiz? Gram pişmanlık yoktu yüzünde. Kurtulmak istiyordu benden adeta. İçim çok acıyor. Babası beni kötüleyip durdu sen kendini toparlayamadın evliliğini mahvettin diye. Ben ben yapacağım bundan sonra? Ne kadar kötü olursam olayım şiddeti hakettim mi? Evli kalsakta birdaha dokunamayacağım ona. Seni seviyorum diyemeyeceğim. Yüzüne gülemeyeceğim. İçimden bişeyler koptu gitti sanki..
Bitek siz değilsiniz ki bebeğini kaybeden bir çok kadın ya düşük yapıyor hatta defalarca ya dogumda kaybediyor evet çok zor bir durum bende 2 kez kaybettim bebeklerimi sizin bence başka bir propleminiz var içinizde asamadiginiz tartisirsin ama hakaret boyutunda değil heleki bilerek ve isteyerek tartışma çıkartan huzursuzluk çıkartan sizsiniz onun için hatayı önce kendinizde arayın kiskirtmissiniz resmen eşinizi hiç bir insan şiddeti hak etmez sözlü veye dayakla kabuledilemez

Evet orası dikkatsizliğime gelmiş kusura bakmayın, şimdi kontrol ettim. Bu da konu sahibinin varsayımı. Belki adam da kahroluyor, duygularını daha derin yaşıyor ama kendi içinde. Bu da bir ihtimal. Ben üzülüyorum adı altında kişinin her yaptığını kabul mü edelim? Yorumunuzda bir tane kadını eleştiren cümle yok, çok tek taraflı bakıyorsunuz. Bu meseleyi şiddete vardıran ve başlatan kişi konu sahibi. Kendisi bile kavga çıkartmak için uğraştığını kabul etmişken siz neden savunuyorsunuz?
Burada erkek tarafının bi sebeple şiddeti başlatması durumu olsaydı konu sahibine eşi için uzman desteği aldırmasını tavsiye ederdim,ama belliki destek alması veya aldırılması gereken kişi konu sahibi diye düşündüğüm için taraf tutmuş gibi görünmüş olabilirim.Şiddete başvuran herkesin cinsiyet farketmeksizin tedavi edilmesi gerektiğini düşünenlerdenim.

Nerden başlasam bilmiyorum..6 aylık evliyim. Bebeğimi kaybettim kısa bir süre önce. Ruh halim iyi değil o yüzden. Mutsuzum sürekli. Bu bebeği istememiştim o yüzden mi gitti benden? Eşimle kavgalıydık 1 haftadır. Aynı evin içinde küstük birbirimize. Ettiğim hakaretler yüzünden konuşmuyordu benimle. Kontrol edemiyorum öfkemi. İçim yangın yeri gibi . Bugün eve geç geldi. İşleri uzamış. İsteyerek tartışma çıkardım itiraf ediyorum. Bana destek olman gerekirken işi bahane edip eve gelmiyorsun dedim. Beni yapayalnız bırakıyorsun dedim. Tartışma hiddetlendi. İtti beni tökezledim düştüm. Arkasını dönmüş odaya giderken sırtına yumruk attım. Döndü tokatladı beni. Sonra ben ona tokat attım. İyice sinirlendi yere kapakladı beni. Ellerimden tutup yumruk attı. Boğazımı sıktı nefes alamadım. Bi an bacaklarım titredi şuurumu kaybetmek üzereydim tuttu yatağa fırlattı . Bana Allah belanı versin. Hayatımı s.ktin. Boşanacağım senden gibi laflar etti . Sinirden ağlıyordu . Ailesini aradı gelip beni zorla evlerine götürmek istediler . Bir yere gitmeyeceğim ben evimde kalacağım dedim . Oğullarını alıp gittiler yarın gelip seni götüreceğiz bi süre bizde kalın dediler. Ben gitmek istemiyorum hiç bir yere. Eşimle çok severek evlenmiştik . Bana dokunmaya kıyamayan insan nasıl bana karşı vicdanını bu denli yitirdi? Kalçama sırtıma tekme attı ben yerde yatarken. Hiç mi içi sızlamadı ? Annemle konuştum son zamanlarda çok üstüne gittin sen hatalısın diyor. Boşanmaktan başka çarem yok bu saatten sonra diyorum bana açık kapı göstermiyor . Babamın hele hiç haberi yok. Olsa da biliyorum ki gel demeyecek . Ben ne yapacağım? İçimde öfkeden nefretten başka bişey kalmadı. Saygım sevgim kalmadı. Bu evlilik artık toparlanır mı? Bunca şeyden sonra devam edebilir miyiz? Gram pişmanlık yoktu yüzünde. Kurtulmak istiyordu benden adeta. İçim çok acıyor. Babası beni kötüleyip durdu sen kendini toparlayamadın evliliğini mahvettin diye. Ben ben yapacağım bundan sonra? Ne kadar kötü olursam olayım şiddeti hakettim mi? Evli kalsakta birdaha dokunamayacağım ona. Seni seviyorum diyemeyeceğim. Yüzüne gülemeyeceğim. İçimden bişeyler koptu gitti sanki..
Hanım efendi sizin hatanız var sonuçta bir çocuk kaybettiniz ama ikinizde birbrinizin yanında olmalısınız eşin "şiddet "konusunda hatalı ama sen hatalısın bu konuda ama .unutma bu lafımı'bir erkeğin eli karısına bi kere kalktımı bidaha yerine oturmaz bunu unutma "canım 😔

Hanım efendi sizin hatanız var sonuçta bir çocuk kaybettiniz ama ikinizde birbrinizin yanında olmalısınız eşin "şiddet "konusunda hatalı ama sen hatalısın bu konuda ama .unutma bu lafımı'bir erkeğin eli karısına bi kere kalktımı bidaha yerine oturmaz bunu unutma "canım 😔
Ama hep güçlü ol tamammı

Evet eşin cok cok hatali ama sen resmen kendini dövdürmek istemissin😐Adam cinnet gecirmis ve sende öyle.Ikinizde gücünüzün yettiği kadar dövmüşsunuz birbirinizi.Simdi sakinles bebek için cok üzüldüm ama elden bir sey gelmez.Sakin kafaya düşün simdi ne yapacağını

Back
X