Şiddete meyilliyim..

Ciddi bir öfke probleminiz var. Psikologa gidin, bu kadar ileri seviyede bir durumu tek başınıza atlatamazsınız.

Ben hayatta hiç bir şey başarmadım daha doğrusu başaramadım. Ailem tarafından çok ama çık kısıtlandım aşırı şekilde. Şimdi de eşim tarafından kısıtlanıyorum. Canım sıkılsa tek başıma yürüyüşe çıkamam bakkala bile gidemem az makyaj yapsam sildirirler. Sevgilim olmasına izin vermedi ailem korktum görürler duyarlar okursa diye. Sonra da okulumu bırakıp görücü usulü biriyle akraba evliliği yaptım kv ile yaşamayı kabul ettim. Evlendim çok istereyeek evlendim eşimle çok sevdim onu. Ama evlendikten sonra sirekli sorun çıkardım sğrekli ağladım sızlandım. Dram seviyorum sanırım vr eşimin beni dövmesi dövüp gelip benden özür dilemesi ve bunun için elimden geleni yapıyorum çıldırtıyoruö. Ama bu son bir sneedir inanılmaz çekilmez sinirli agresif eşim artık alıştı bana ayrı eve çıkarsak çok kavga ederix diyo haklı da ne yapmalu sizrce kime gitmeli

Kusura bakmayın ama siz önce kendinize olan öfkenizle yüzleşin zira hayat bizim seçimlerimizden ibaret, şikayet ettikleriniz sizin seçimleriniz. Okulu bırakmasaydınız, görücü usulü evlenmeseydiniz. Kayınvalide ile yaşamayı kabul etmeseydiniz. Eşinizin de ailenizin de sizi kısıtlamasına izin veren sizsiniz. Hayatınızın iplerini elinize alma zamanınız çoktan gelmiş. Etrafınızdaki insanların normal olmadığı zaten size profesyonel bir yardım aldırmamalarından belli. Kime gitmeliyim diye ciddi ciddi sormanıza hayret ettim. Doktora gitmelisiniz tabi ki.

Muge anli da hatice var su an annesini hergun dovuyormus ve bogazini sikip darp ediyormus ve annesi öldürüldü direk hatice den supelenildi ki bence de o yapti dicem oki aklinizi basiniza alin sizi bir yere kadar çeker insanlar bende erkek evlat annesi yani Kaynana olacam insallah benim gelinim nasi hergun deli gibi oglum a saldirir ne hakla kesinlikle kiyameti koparirim

eşin gibi sabırlı insanlardan korkarım, onlar sabreder sabreder çok feci şekilde patlarlar. Dikkat et... Ve tabiki tedavi ol. Kan değerlerinde bi anormallik olabilir.

Öfke kontrol problemi bende de var sinirliyken üzerime gelindiğinde ki ben uyarırım kendimi kontrol ederim ama üstüme çok gelinirse tutamıyorum daha doğrusu tutamıyordum artık kendimi dışarı atmakta çareyi buldum sinirlenince ya dışarı çıkarım kimseyi duymamak için ya da odayı değiştiririm yoksa kıyamet kopar 🙄

Ben hayatta hiç bir şey başarmadım daha doğrusu başaramadım. Ailem tarafından çok ama çık kısıtlandım aşırı şekilde. Şimdi de eşim tarafından kısıtlanıyorum. Canım sıkılsa tek başıma yürüyüşe çıkamam bakkala bile gidemem az makyaj yapsam sildirirler. Sevgilim olmasına izin vermedi ailem korktum görürler duyarlar okursa diye. Sonra da okulumu bırakıp görücü usulü biriyle akraba evliliği yaptım kv ile yaşamayı kabul ettim. Evlendim çok istereyeek evlendim eşimle çok sevdim onu. Ama evlendikten sonra sirekli sorun çıkardım sğrekli ağladım sızlandım. Dram seviyorum sanırım vr eşimin beni dövmesi dövüp gelip benden özür dilemesi ve bunun için elimden geleni yapıyorum çıldırtıyoruö. Ama bu son bir sneedir inanılmaz çekilmez sinirli agresif eşim artık alıştı bana ayrı eve çıkarsak çok kavga ederix diyo haklı da ne yapmalu sizrce kime gitmeli
Valla bunu okuyunca adamın hakettiğini düşünmeye başlaım. Neden tek başına bi yere gidemiyosun

Esinin seni dovmesini sonra gelip ozur dilemesinimi istiyosun???gercekten iyi degilsiniz vicdaninizmi rahatlicak oda sizi dovunce?? Erkege siddetede hayir yani o neymis canim soktayim:skandal:

Ya kadın zaten sorunun farkında neden üzerine gidip iyice üzüyorsunuz anlamıyorum. ki kadın çare arıyor sorununa neden hemen saldırıyorsunuz? sizin yaptığınız da psikolojik şiddet ne farkı var ki şimdi konudan sizin yaptığınızın?
Yetişkin biri sorunun farkındaysa gider tedavisini de olur.
Bunları yapıyorum, destek almaya başladım, dertleşmek istiyorum deseydi ben farklı yorum yapardım.
Bir erkek kendimi tutamıyorum eşime vuruyorum utanıyorum dese vah vah mı diyeceğiz?

.
Önce kendinizi sevmeyi öğrenin, kendinizle barışık olun. Her insanın başarısı elle tutulur somut şeyler olmak zorunda değil. Kimisi çok iyi bi doktor olur kimi çok iyi bir işkadını kimi öğretmen,siz de çok iyi bir eş çok iyi bir evhanımı olabilirsiniz,ilerde çok iyi kendine güvenen herkese faydalı evlatların annesi de olabilirsiniz,tüm bunlara odaklanmak yerine geçmişte kalan anıların baskısıyla hayatı zindana çevirmek niye? Allahtan ne istersek zamanı gelince bize onu mutlaka verecektir,Allahın lütfu boldur, Allahtan isteyecek bir sürü güzellik varken Allahtan bela istemek niye? Hayat kimseye her zaman iyi davranmadı zorluklar herkesin hayatında vardı ve zaman zaman olacak, baskılar istenmeyenler de olacak,ama hayat iyisiyle kötüsüyle bizim,birçok şeyi değiştirebiliriz, ben de makyaj yapamam mesela eşim izin vermez başta çok zorlandım ama negatife odaklanmadım ,eşim beni bu konuda sıkar ama birçok konuda mükemmeldir, bunu düşünerek şükrettim. Hayatı neresinden bakarsak öyle görürüz. Yarın güne gülümseyerek başlayın,gülümsenecek şeyler keşfedin, mutlu olmayı seçin, Allaha yakın olmayı seçin, Allahtan güzeli istemeyi seçin

Bunları yazarken kendimden o kadar çok utanıyorum ki. Dışardan çok sakin sessiz masum duran biriyim. 3 senelik evliyim ve kv ile yaşıyorum. Arkadaşlar ben bekarken de öylrydim sinirliyken insanlara vuruyorum ve zarar da veriyorum o anki snirle insanlara bütün gücümle vuruyorum. Evlendim bu sene de eşime öyle yapmaya başladım. Hafta sonu eşim sadece bir saat geç kaldı diye ve bir saat dışsrı geç çıkıcaz diye kıyameti kopardım eşim kapının önünde arabasını yıkıyordu eve geldiğinde saldırdım tokatlar attım ittim yumruk attım. Neye sinirlendiğimi bazen bilmiyorum bile. Dün akşam eşim kapının önüne çıktı arkadaşı geldi ben de gittiğinde sakindim bir saate gelicem dedi yirmi dakika geç geldi diye gelir gelmez sırtına yumruk attım. Sonra çok pişman oluyorum ama ne değişiyoki. Ve sanırım eşim tepki vermediği için daha da cesaretleniyorum. Başka birisi olsa daha büyük tepki verir eşim sadece sinirleniyo ve gülüyo susuyo susuyo diye daha da vuruyorum. Amacım ne inanın bilmiyoruö. Bekarken kız kardeşimin suratını çizmiştim ve böyle baya kötü olmuştu bi kere onun kafasını tutup itmiştim ve kız kardeşimin boynu kırılcaktı az kalsın. Brn bu pis huyumdan kurtulmak istiyorum çinkü evliliğime yansıyo. Kendimden nefret editorum utanıyorum. Bazen sıkıntı çektiğimde hakettiğimi düşünüyorum. Çünkü kendimi tutamıyorum ve sinriden etrafımdakilere zarar veriyorum. Bana kınamadan fikir verin lütfen
Acil destek almalısın.

Aslında gayet bilinçlisiniz, neden yaptığınızı çok güzel analiz etmişsiniz. Eşinizin sizi dövmesini vs istediğinizi söylerken. Muhtemelen kendinizi suçladığınız bi konu var, cezalandırılmanız gerektiğini düşünüyorsunuz. Bu belki çocukken çok cezalandırıldığınızdan, belki de böyle saldırgan olduğunuzdan cezayı hakettiğinizi düşünmenizden.. Yahut da eşinizin sizi dövmesini ve bunu ona karşı kullanabilmeyi düşünüyorsunuz. Hiç konuştunuz mu eşinizle ne kadar bunaldığınız hakkında.. Sizi çok kısıtladığı hakkında..

Ben de açıkça yazdın ki şöyle bir kendinize gelin. Sevdiğiniz birinin canın o anki öfkeyle yakmak istediğinizi en azından kabul ettiniz. Kesinlikle yardım almalısınız ama önce siz istemelisiniz. En azından farkındalığınız var bu da bir adım. İnşallah huzur bulursunuz.

Back
X