Şiddete şahit olmak

lawyered1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2018
1.043
1.128
83
30
Daha önce de uzaktan olan ufak tefek tartışmalara şahit olmuştum. Ama hayatımda ilk defa bu kadar yakından hissettim. Bir kaç ay önce taşındığımız apartmanda üstümüzde oturan ailedeki ... adamın karısını dövdüğünü fark ettik. Önce gürültü sesleri geldi ve sonra kadının haykıra haykıra yapma dediğini duydum. Sanki yanımda bağırıyor gibiydi neye uğradığımı şaşırdım elim ayağım titredi. Polisi arayıp aramamak konusunda kararsız kaldım, beni yargılayacak olanlar için de açıklamamı yapayım.
Şöyle bir sorun varki diğer komşuların söylediği, daha önce de bir çok kez bu durumun yaşanmış olması. Sizce neden bu kadın daha önce polise gitmemiş olabilir?
Ayrıca adamın psikopat birisi olduğunu bir tane adamla kavga edip öldüresiye dövdüğünü biliyoruz. Biz bugün belki polisi arasak polis geldiğinde kadın şikayetçi olmayacak adamda tabiki apartmana yeni taşınan bizden şüphelenicek.
Sizce böyle bir durumda ne yapılabilir?
Siz olsanız ne yapardınız?
Güncelleme
Arkadaşlar biraz önce kadınla konuştum. Nasılsın dediğim gibi ağlamaya başladı. O kadar çok şey anlattı ki.
Normalde hiç bişey yokmuş içtiği zaman böyle oluyormuş kadının ailesi yokmuş. Anne babası ölmüş daha önce boşanmaya kalkmış kardeşlerinin yanına gitmiş ama sahip çıkmamışlar vs. Kadının düzgün bir mesleği yok ama yıllardır çalışmış. Yani başka bir şehre gitse çalışabilir ama çocukları küçük. Bunu söyledim ona adam psikopatın tekiymiş nereye gitsem bulur beni öldürür dedi.
iki üç gündür bide özür diliyormuş tedavi olucam söz diyormuş. Kadın hem korkuyor hemde bidaha olursa biticek diyor. Kadına da bişey diyemiyorum gerçekten bir çok şey anlattı ve psikolojisi normal değil.
Eğer birdaha olursa polisi aramamızı ister misin dedim arayın lütfen dedi.

Son düzenleme:
Daha önce de uzaktan olan ufak tefek tartışmalara şahit olmuştum. Ama hayatımda ilk defa bu kadar yakından hissettim. Bir kaç ay önce taşındığımız apartmanda üstümüzde oturan ailedeki ... adamın karısını dövdüğünü fark ettik. Önce gürültü sesleri geldi ve sonra kadının haykıra haykıra yapma dediğini duydum. Sanki yanımda bağırıyor gibiydi neye uğradığımı şaşırdım elim ayağım titredi. Polisi arayıp aramamak konusunda kararsız kaldım, beni yargılayacak olanlar için de açıklamamı yapayım.
Şöyle bir sorun varki diğer komşuların söylediği, daha önce de bir çok kez bu durumun yaşanmış olması. Sizce neden bu kadın daha önce polise gitmemiş olabilir?
Ayrıca adamın psikopat birisi olduğunu bir tane adamla kavga edip öldüresiye dövdüğünü biliyoruz. Biz bugün belki polisi arasak polis geldiğinde kadın şikayetçi olmayacak adamda tabiki apartmana yeni taşınan bizden şüphelenicek.
Siz olsanız ne yapardınız
Ben şikayet etmiştim
Adam beni tehdit etti bidaha şikayet ettim apartmandan atıldılar :))

Adam başka adamı psikopatça öldüresiye dövmesine rağmen elini kolunu sallayarak gezdiğine göre kadın kocasını şikayet etse ancak uzaklaştırma alır. Onun da ne kadar etkili uygulandığını biliyoruz.
Her şey olabilir, tehdit ediliyor olabilir gidecek yeri olmayabilir, ekonomik özgürlüğü olmayabilir, kocasını çok seviyor vazgeçemiyor olabilir.
Kocası yokken kadınla tanışırsanız belki neler olduğunu ve nasıl yardım edebileceğinizi öğrenirsiniz

Adam başka adamı psikopatça öldüresiye dövmesine rağmen elini kolunu sallayarak gezdiğine göre kadın kocasını şikayet etse ancak uzaklaştırma alır. Onun da ne kadar etkili uygulandığını biliyoruz.
Her şey olabilir, tehdit ediliyor olabilir gidecek yeri olmayabilir, ekonomik özgürlüğü olmayabilir, kocasını çok seviyor vazgeçemiyor olabilir.
Kocası yokken kadınla tanışırsanız belki neler olduğunu ve nasıl yardım edebileceğinizi öğrenirsiniz
Annemin kadınla bir merhaba merhabalığı var. Eğer cesaret edebilirse bir konuşmayı deniyicek. Bakalım kadın ne der, belki o zaman daha mantıklı bir karar veririz.
Aslında ben bu konularda çok fazla bilgili değilim. Diyelim ki polis gelip götürdü ve kadın şikayetçi oldu. O an adamın ve kadının ayrı kalmasını yeterince sağlarlar mı ? Bir de iki tane küçük çocukları var :(

Annemin kadınla bir merhaba merhabalığı var. Eğer cesaret edebilirse bir konuşmayı deniyicek. Bakalım kadın ne der, belki o zaman daha mantıklı bir karar veririz.
Aslında ben bu konularda çok fazla bilgili değilim. Diyelim ki polis gelip götürdü ve kadın şikayetçi oldu. O an adamın ve kadının ayrı kalmasını yeterince sağlarlar mı ? Bir de iki tane küçük çocukları var :KK43:
Çok bilmemekle beraber adama 2 ay evden uzaklaştırma verdiler diyelim, kadının parası falan yoksa ailesi de yoksa eşi eve de gelmeyecek para da vermiyorum kirayı faturayı da ödemiyorum derse, çocukların ihtiyaçlarını karşılamazsa kadın ne yapar mesela?

Yani belki de kadın o yüzden susup oturuyor, 2 çocukla kadın sığınma evine gidemeyeceğini, çalışamayacağını düşünüyor olabilir. En doğrusu tanışıp durumunu öğrenmek. Ona göre bir yardım eli uzatmak olabilir.

Koca denecek pisliğin nasıl bir karakteri olduğu da önemli. Mesela polis geldi diye daha da hırslanıp daha fena eziyet eder mi yoksa pısıp oturur mu...

Şikayet etmek bu olaya şahit olan bir vatandaş olarak en doğru yapabileceğimiz şey bence ama kalıcı bir çözüm olur mu o kadına yansıması ne olur onu da göz önünde tutmak lazım sanki

Ilk önce kadının neden polise gitmediğini öğrenirdim kendisinden. Sonra da apartmandakinlerle birleşip polise şikayet ederdim. Ne kadar çok kişi olursa, o kadar iyi.

keske bu tip sikayetlerde zorunlu cift terapisine gitmek zorunda birakilsa.

bir is arkadasimin eşi onu dovuyordu. hastaneye goturup darp raporu bile aldirmistim zorla. arkadasim seneler sonra ikinciyi doğurdu o adamdan. adam hic degismedigi halde. adam simdi bosanmak istiyor. arkadasim uzgun. cunku caresiz. arkasinda ailesi yok. ise girse asgari ucret, uzun calisma saatleri, evde iki cocuk. anlamiyor degilim de bu kadinlari, üzülüyorum onlar icin.

Bence hiç karışma. Yan komşum çok pis dayak yiyordu. 3 kez polisi çağırdım. Sonuç kadın şikayetçi olmadı. Haliyle dayaklar hiç bitmedi.

Olay kadında bitiyor. İstese şikayet de ederdi, raporda alırdı.

Apartmanda kiler istemedi onları taşındılar. Bir baktım ki kadın Esra Erol da. Adam çocukları alıp kaçmış, kadın çocukları arıyor programda. Şaka gibi. Oysa baştan kendisi başka şeyler yapabilirdi.

Ben kocamdan şikayetçi değilim diyecek. Yarın el ele çıkacak kapıdan. Sizde şikayet ettiğinizle kalacaksınız. Ses duyunca yukarıya bişeyle vurun susarlar o zaman 😃 annemin üstündeki komşu öyle ondan biliyorum

Kesin sizden bilecekse sikayet etmeyin derim. Bi kere ankaralilar bilir bahcelievlerde belpanin yaninda karanlik bi yer gece 12 falan alkolluyum zaten zar zor yuruyorum adamin teki arabanin icinde kadinin kafasini cama vura vura dövüyor. Hey hey napiosun diye cama vurdum adamin inmesiyle boğazıma sarilmasi bir oldu. Tesadufen ordan anittepede oturan bi arkadasim geciomus o gördü o da adami dövdü. Sonuc karakolda sabah 6ya kadar durduk kadin sikayetci olmadi adam benim arkadasimdan sikayetci oldu. Insanin psikolojisini bozuo bu sesleri dinlemek. Taşının desem yine denk gelmeyeceginizin garantisi yok çok var böyle aileler. Annecigin kadına biraz salık versin bari alttan al erkektir diye :)

O kadının ne şartlar altında orda olmak zorunda olduğunu bilemeyiz ben ne olursa olsun arardım polisi bizim karşı sitede adam gece karisini çocuklarının önünde bogmus inanabiliyormusun ne altkat ne ustukat kimse bir polisi aramamis kadın öldü yaziklar olsun bence arayın

Ben çocukların dövülmesine dayanamıyorum. Kadın bir şekilde polisi arar, imdat dilenir, başının çaresine bakabilir, kaçabilir. Ama çocuklar çaresiz ve o dayağa bile muhtaç ne yazık ki başka seçenekleri yok. Bu nedenle polisi aramışlığım çok oldu. Polisi aradım, gelene kadar ağzıma geleni saydım(kendi apartmanımızda değildi diğer binadaydı ve yaz olduğu için balkonlar pencereler açıktı öyle duymuştum).
Çocuklar için polisi aramak daha mantıklı çünkü sosyal hizmetlerden denetime geliyorlarmış. Benim olayda korktular kapıya çıkmadılar, ben de hangi daire olduğunu net olarak bilemedim ama bir daha ses gelmedi. Ya işini sessiz halletti ya da uslandı. Kimsenin ailevi huzursuzluğunu çekmek zorunda değilsiniz direkt polisi arayın ve çocuğun şiddet gördüğünü söyleyin. Karı-koca ilişkisine pek müdahale edemeseler de çocuğu korumak zorundalar.

Polisi aradığınızda adres vermeniz yeterli isim vermenize kim olduğunuzu söylememize gerek yok. Şikayetçi olup siz yapmamışsınız gibi davranabilirsiniz. Kadın şikayetçi olur olmaz o ayrı mesele. Siz görevinizi yapın.

Bence hiç karışmayın. Herkesin elinde akıllı telefonlara kadar var kendisi de arayabilir polisi. Medyada görüyoruz kadınları korusanda kocam da kocam diyolar yine. Çok istese boşardı ayrılırdı. Erkekler 1 gun de bu hale gelmiyo üstüne çocuk yapiyo kadınlar hepten bosanamiyolar bu sefer. siz polisi arasanizda anlık bugün ayırırlar yarın yine döver kadını. Yukarı vurun pat pat susun diye. Kendine bisey yapmayana siz hiçbir şey yapamazsınız.

Burada bile öyle , forumda bile kafa aynı dün gece deli gibi dayak yemiş kadın beni seviyor ondan dövüyor dedi geçen gün.Kadın cinayetlerini sadece erkekleri eğiterek de çözemeyeceğiz galiba, kimisine alışkanlık mı yapıyor manyak manyaşı mı buluyor ? Tabii içlerinde elbette mağdurlarda var, yalnızlar , parasızlar, tacize uğruyorlar. Kadını biraz tartmak gerek, kimdir nedir durumu ? Çocuk da var ise işin rengi değişir, çocukların o ortamda büyümesi uygun değil. Ama Kadir şeker ' den sonra da maalesef çok şey değişti kafamda.

Ben kocamdan şikayetçi değilim diyecek. Yarın el ele çıkacak kapıdan. Sizde şikayet ettiğinizle kalacaksınız. Ses duyunca yukarıya bişeyle vurun susarlar o zaman 😃 annemin üstündeki komşu öyle ondan biliyorum
Ayyyyynen öyle. Biz yaptık üstümüze cok vazifeymiş gibi, derdini halini sorduk... Kari koca arasına girilmez dedi kadın. Size ne koca benim kocam döver de sever de dedi. Ye dayağını otur asagi dedim...içimden

Kesinlikle arayın polisi..ben duramam hemen ararım.kadının kocasından şikayetçi olup olmaması konusu,olayın ikinci bölümü.o şikayetçi olmasada adam, komşular duyarlı diye cekinebilir ve daha dikkat eder.sonucta karakol polis olayları falan ne olursa olsun can sıkıcı.sizin ilk düşünmeniz gereken şey acaba kadın ölür mü! Yani komşunuzun can güvenliği için polisi mutlaka arayın.kac defa başıma geldi hepsinde aradım ama biliyormusun hiçbiride kocasını bırakmadı.birakmasalarda polis gelecek kadar şiddette olmadi

1 dk bile durmayın arayın, seni dövse kocan komşun aramasa ne yapardın? O kadının cinayet haberini aldığınızda , aa ben duydumda aramadım diyeceksiniz. Nişanlıyken bir sene dayak yedim küçüktüm güçsüzdüm korkaktım. Çok istedim komşumun aramasını çok istedim çığlığım duyanın cesur olmasını. Çünkü sen kulağımdan gözümden kanlar akarken bile suçun bende olduğunu düşündürecek biriyleydim.

Dudağımın içine kadar morardı, dizime vurdu 2 gün yürüyemedim cahildim en son kaçtım. Keşke diyorum komşum arasaydı kurtarsalardı

Ben sonrasini düşünmeden doğru olani yapardim. En azindan o kadinin başina birşey gelirse hiçbir şey yapmadan durdugum için vicdan azabi çekmezdim. Apartmandan çikip şikayetçi olun. Hemen gunu bir başkasinda geçirin. Sizden supelenirse biz o gun evde bile değildjk diyerek şupeyi ustunuzden ata bilirsiniz. O kadin yardim bekliyor. Kadina şiddete hayir demekle olmuyor. Bir şiddetin bile onune geçe biliyorsaniz ne mutlu size

Ben arardım, şikayetçi de olmayabilir o zaman da sizin gürültünüzü çekmek zorunda değiliz derdim yine arardım.

Back
X