Şiddete şahit olmak

Arkadaşlar biraz önce kadınla konuştum. Nasılsın dediğim gibi ağlamaya başladı. O kadar çok şey anlattı ki.
Normalde hiç bişey yokmuş içtiği zaman böyle oluyormuş kadının ailesi yokmuş. Anne babası ölmüş daha önce boşanmaya kalkmış kardeşlerinin yanına gitmiş, sahip çıkmamışlar vs. Kadının düzgün bir mesleği yok ama yıllardır çalışmış. Yani başka bir şehre gitse çalışabilir ama çocukları küçük. Bunu söyledim ona adam psikopatın tekiymiş nereye gitsem bulur beni öldürür dedi.
iki üç gündür bide özür diliyormuş tedavi olucam söz diyormuş. Kadın hem korkuyor hemde bidaha olursa biticek diyor. Kadına da bişey diyemiyorum gerçekten bir çok şey anlattı ve psikolojisi normal değil.
Eğer birdaha olursa polisi aramamızı ister misin dedim arayın lütfen dedi.

ne olursa olsun arardım . kadın sığınma evleri var.
sonucta isim vermediğiniz sürece şikayet edenin ismi belli olmaz. kim aramışsa aramış. sizde isim vermezsiniz olur biter.
benm arkadasımda meslek sahiib değil 2 ufak çocugu var. eşinden sadece 1 tokat yediği halde aradı polisi kendi polis önce hastaneye darp raporu aldırmış ardından kadın sığınma evine bırakmış. üstelik kadın sığınma evleri polisle işbirliği yaptıgından ben 3 gun arkadasıma ulaşamamıstım tlfnu kapalıydı megersem orada kapatıp el koyuyorlarmış.
arkadasıma sormuşlar yakının var mı yok mu yok ise orada kalıyormuşsun . o da memlekette annem var demiş. başka bir isimle otobus bıletı almışlr kadın sığınma evinden alındığı için bilet kim sorarsa sorsun bilgi vermiyolr. 3 ay annesinn yanında kaldı sonra eşi pişman olduda vs döndü şikaeytçi de olmuştu şimdi nasılsınız dedim gayet ii davranıyor bana dedi..

Daha önce de uzaktan olan ufak tefek tartışmalara şahit olmuştum. Ama hayatımda ilk defa bu kadar yakından hissettim. Bir kaç ay önce taşındığımız apartmanda üstümüzde oturan ailedeki ... adamın karısını dövdüğünü fark ettik. Önce gürültü sesleri geldi ve sonra kadının haykıra haykıra yapma dediğini duydum. Sanki yanımda bağırıyor gibiydi neye uğradığımı şaşırdım elim ayağım titredi. Polisi arayıp aramamak konusunda kararsız kaldım, beni yargılayacak olanlar için de açıklamamı yapayım.
Şöyle bir sorun varki diğer komşuların söylediği, daha önce de bir çok kez bu durumun yaşanmış olması. Sizce neden bu kadın daha önce polise gitmemiş olabilir?
Ayrıca adamın psikopat birisi olduğunu bir tane adamla kavga edip öldüresiye dövdüğünü biliyoruz. Biz bugün belki polisi arasak polis geldiğinde kadın şikayetçi olmayacak adamda tabiki apartmana yeni taşınan bizden şüphelenicek.
Sizce böyle bir durumda ne yapılabilir?
Siz olsanız ne yapardınız?
Güncelleme
Arkadaşlar biraz önce kadınla konuştum. Nasılsın dediğim gibi ağlamaya başladı. O kadar çok şey anlattı ki.
Normalde hiç bişey yokmuş içtiği zaman böyle oluyormuş kadının ailesi yokmuş. Anne babası ölmüş daha önce boşanmaya kalkmış kardeşlerinin yanına gitmiş ama sahip çıkmamışlar vs. Kadının düzgün bir mesleği yok ama yıllardır çalışmış. Yani başka bir şehre gitse çalışabilir ama çocukları küçük. Bunu söyledim ona adam psikopatın tekiymiş nereye gitsem bulur beni öldürür dedi.
iki üç gündür bide özür diliyormuş tedavi olucam söz diyormuş. Kadın hem korkuyor hemde bidaha olursa biticek diyor. Kadına da bişey diyemiyorum gerçekten bir çok şey anlattı ve psikolojisi normal değil.
Çok üzüldüm böyle bi durumda nolursa olsun polisi arayın bence yakın zamanda böyle çığlık çığlığa bağırarak dövülen aleyna çok zaman geçmeden öldürüldü çok genç bi kızdı o da böyle ölümler olmaması adına doğru zamanda müdahale etmek gerekiyo çok yıpratıcı bu şiddet yanlısı insanların olduğunu bilmek..

Normalde hiç bişey yokmuş içtiği zaman böyle oluyormuş kadının ailesi yokmuş. Anne babası ölmüş daha önce boşanmaya kalkmış kardeşlerinin yanına gitmiş, sahip çıkmamışlar vs. Kadının düzgün bir mesleği yok ama yıllardır çalışmış. Yani başka bir şehre gitse çalışabilir ama çocukları küçük. Bunu söyledim ona adam psikopatın tekiymiş nereye gitsem bulur beni öldürür dedi.
Ne kadar acı yarabbim, ölmekten korkan, şiddet gördüğü halde kaçıp kurtulma şansı olmayan bir kadın daha :(
Kimbilir hangi evde hangi acilar yaşanıyor biz hayatımıza normal devam ederken.
Çocuk niye ama ya, böyle durumlarda kadınlardan çok buna şahit olan çocuklara üzülüyorum :(

Ne kadar acı yarabbim, ölmekten korkan, şiddet gördüğü halde kaçıp kurtulma şansı olmayan bir kadın daha :KK43:
Kimbilir hangi evde hangi acilar yaşanıyor biz hayatımıza normal devam ederken.
Çocuk niye ama ya, böyle durumlarda kadınlardan çok buna şahit olan çocuklara üzülüyorum :KK43:
Maalesef öyle :( tabi detaylı soramadım kadın zaten üzgündü. Bir de bana kalsa olaydan sonra gidip şikayetçi olmalıydı ama soramadım. Daha önce gittiniz mi dedim gitmedim dedi. Ben yinede bidaha böyle bir şey olursa şikayetçi olurum

Back
X