Erkek İnfertilitesi Sıfır (0) Spermle Ne Yapabiliriz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

sağol canım inşalah sen de bi an evvel anne olursuniyi dileklerin için sağol.

yoncacım burda mısın canım azospermle ilgili diğer alanda cevap yazıştım ama burdaymışsın...yarın hastaneye mi gidiyrsun hadi Allah yar ve yardımcın olsun

benim eşim de azosperm.arada o topiğede uğruyorum..
sağol arkadaşım ...ben gelişmeleri burdan sizinle paylaşırım...bugün içinde dua edin bana olurmu?...şimdi çıkmam gerekiyo kızlar ....hepinizi öpüyorum..

Allah yardımcın olsun ,inşallah sorunsuz bir şekilde ailesiyle konuşursunuz,akşam gelince yaz ben sabah çıkmadan bakmaya çalışırım :))

inşallah yarında IVIden iyi haberlerle gelirsin,biran önce tedavimize başlayıp bebişlerimize kavuşalım inşallah :))

mrb.kızlar...
çok berbat bi akşam yaşadım...kaynanama söyledim ama eşimin haberi yok...mutfakta hem yemek hazırladık hemde anlattım..azosperm olduğunu hiç canlı sperm hücresinin bulunmadığını.... ve mutlaka ameliyat olması gerektiğini....ayrıca ameliyat ve ilaçların çok masraflı olduğunu....ne dese beğenirsiniz biz zaten tahmin ediyoduk...ama sende bişey var diye düşünüyoduk ....ben bide geçen sene eşimin küçükken ateşli hastalık geçirip geçirmediğini sormuştum...hatırlamıyorum demişti...zaten eşim 2 yaşından itibaren 16 yaşına kadar babaanesiyle yaşamış...onlarda köyde...ailesinden ayrı geçmiş çocukluluğu yani...eşim o sebeple onlardan kopuk...kırgınlığıda var hala.....
sonrada dediki düşündük ki belkide oğlumda bişey vardır dedik ama size bişey söylemedik yanlış anlamayalim diyeymiş....kızlar hiç beklediğim gibi olmadı...üzülme kızım tıp ilerledi şimdi.tüp bebek yaparsınız dedi...durumlarıda iyi değilmiş ,arabalarını değiştirdiler , bide köyde villa tipi ev yaptırmışlardı geçen yıl onada borçları varmış olsa niye vermesinmiş ki...3 tanede evleri var ama çocuklarının hayati durumu için hiç bütçeleri yok......ay kızlar delirdim delirdim.... bu ne rahatlık dedim yaa...resmen gözlerimden kulaklarımdan ateşler fışkırdı.....dedimki bak annecim,tüp bebeği yapmammız içinde ameliyatta sperm bulunması lazım...ve bulma şansımızda yüzde 30 dedim...öyle kafamıza göre de yapamıyoruz tüp bebek falan dedim...üzülme kızım üzülme diyo bana yaaa....hala sinirim geçmedi hatta şuan eşimin sigarasından yaktım içiyorum uykumda gelmiyo...bu moralle yarında hastaneye gidicem..keşke hiç sölemesydimde moralimide hiç bozmasaydım

kimse ilk basta sorunu kendi cocugunda aramaz zaten bide kadin dogru olani soylemis tup bebek yaparsiniz demis uzulme demis siz neye sinirlendiniz onu anlamadim:26:

kimse ilk basta sorunu kendi cocugunda aramaz zaten bide kadin dogru olani soylemis tup bebek yaparsiniz demis uzulme demis siz neye sinirlendiniz onu anlamadim:26:

daha açık anlatayım o zaman canım ben kayınvalideme durumumuzu anlattığımda bana daha içten davranıp yardımcı olmasını bekledim....anlatmak istediğim sadece maddi beklenti değil onun bana söylediklerinin daha fazlasını hiç tanımadığım insanlar söylüyo ...ve onlar beni daha çok teselli ediyo...en azından arkamızda olduğunu hissettirmeliydi....ona kızıp ve üzülmemin sebebi budur...çünkü onunla konuştuktan sonra kendimi daha da yalnız hissettim...burda ki arkadaşlarımın hepsi inan beni onlardan çok ama çok daha iyi anlıyolar...sonuçta o bir anne...
çocuğunun bu derece önemli hastalığı olduğunu duyupta bu kadar rahat olması yaraladı beni.çünkü konuşmamızdan sonra hala yemek yiyip gülebiliyodu..

Son düzenleme:

Canım benim yazılarınızı fırsat buldukça okuyorum ama bugün senin cümlene karşılık bir şeyler yazmak geldi içimden..
"çünkü onunla konuştuktan sonra kendimi daha da yalnız hissettim...burda ki arkadaşlarımın hepsi inan beni onlardan çok ama çok daha iyi anlıyolar...sonuçta o bir anne..." demişsin, burdaki arkadaşların seni ondan daha iyi anlayacaklar evet çünkü derdi çeken bilir..!! evet o bir anne ama nasıl anne oldu? ne kadar uğraştı bir evlat sahibi olmak için ? hangi badireleri atlattı ? Mühim olanlar bunlar seni anlaması için... Bu rahatlık konusuna gelince malesef eşimin ailesiydi böyleydi.. Dillerinde bir dua görsen ama iş arkamızda durmuya gelince hiç kime yok her açıdan tabi..Bence söylemekle çok iyi etmişsin en azından sorunu bilirler bozma moralini arkadaşım...

Son düzenleme:

yoncacım yazdıklarını okudum canım Allah yar ve yardımcın olsun mevlana demiş ki aynı dilden konuşanlar değil aynı derdi paylaşanlar birbirini anlarmış o ne bilsin kardeşim bu derdi yaşamamış ki..madem yeri geldi ben de kendimden bahsedeyim ben 24 yaşındayım eşim benden 5 yaş büyük 3 yıldır evliyiz geçen yıl korunmayı bıraktık baktık ki aradan aylar geçti hala hamile kalamıyorum doktora gittik benim kontrollerden sonra eşime de test yapması gerektiğini söylediler eşim gayet rahat giitik spermiogram yaptırdık s onuç 0. inanmak istemedik tekrar yaptırdık ama sonuç değişmedi günlerce ağladık sonra tv de sık sık boy gösteren bi doktora gittik bizi direkt teseye yönlendirdi sadece spermiogram sonucu ile ne tahlil var ne bişey...biz sebebini öğrenmek istiyoruz dedik onla uğraşılmaz dedi bize ve biz de tekrar gitmedik o doktora.. yıprandık kolumuz kanadımız kırıldı sanki.bikaç ay hiçbişey yok gibi kafamızı topladık maddiyat da sorun tabi...şimdi yeniden başlıyoruz tahlil vs verdik sebebi henüz bilmiyoruz haftaya gideceğiz yine.biz de kimselere söyleyemedik uzun süre şu an sadece eşimin anne ve babası biliyo o kadar bizimkilere bile söyleyemedik.zor yani kardeşim herkes ince düşünmüyor ki..Hastaneden iyi haberlerle dön de neşelendir bizi.Söz sana dua edicem

yonca valla ben hiç şaşrımadım bu tepkiye çünki benim kayınvalidem önce yok olmaz falan dedi benim oğlumda böyle bir şey olmaz dedi sonrada bana dediki sorun sende ama sen benim oluma çamur atıyorsun dedi sonra eşim biraz yardımcı olun ilaçlara falan diyincede biz yaptıkta çocuk da ne oldu sizin bize ne faydanız oldu yapmayın çokçuk falan dedii
malesef ama hepsi aynı canımmm

hmmm...anladimm yani kaynananiz bu durumu sorun olarak gormuyor galiba:44:aslinda bide isin su tarafi var sorun sizde olsaydi nasil davranirlardi acaba...enteresanmis oglunun cocugunun olma sansi cok az ve umrunda degil :26:belkide pek anlamiordur o konulardan ondan kayitsiz kalmistir bilemedim ki simdi:26:HAKKINIZDA HAYIRLISI OLSUN UMARIM EN KISA ZAMANDA BI BEBEGINIZ OLUR UZULMEYIN TIP GERCEKTEN COK ILERLEDI INSALLAH SIZIN DERDINIZEDE BI DERMAN BULUNUR ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN...AMINNN

kızlar iki gündür burgazadadaydım çok güzel ve sakin bir yer yarın bir haftalık tatile gidiyorum sizleri çok seviyorum fundacım yoncacım yadecim meliscim yetercim ...hepinizi çook öpüyorum
Canım benim bende birkaç günlük tatile çıktım daha doğrusu kafamı dağıttım iyi geliyor gerçekten..Şimdi moral depolanalım güçlü olmamız lazım ))

eVet aynı dönemde tatildeyiz ancak benim tatilim bitti..iş başı (( bol bol güneşlenin kötü enerjinizi alsın...
Olsun canımcım..
şimdi bir şey anlatacağım :
Dün bir arkadaşım ile karşılaştım bizden bir yıl önce evlenmişlerdi bebekleri var.Sordu tabi siz düşünmüyor musunuz diye.Yok dedim ben istemiyorum ( neyse ; biliyor musun dedi benim bir yıl olmadı ve dr a gittim tahlil vs çok yordu beni.Hatta dr tüp bebek şansın dedi, çünkü kız iki ayda bir adet görüyormuş.Bazen olmuyormuş falan.O gün ben tamam demiş çocuk istemiyorum zamana bırakıyorum, derken o ay hamile olduğunu anlamış , beklemiyorduk şoka girdik dedi.Yani canım dR a gitmiş ve mucize demiş doğru dürüst adet olmayan birinin hamile kalması..Demiş psikolojik....Kısmeti varmış o bebeğin .inşallah bizlere de mucizeler verir Yarabbim!
inşallah güzel haberlerle döndün evinee..
fujnda proxed kullanıormusunuz sız
Biz 6 aydır kullanıyoruz pek bir işe yaramadı ilerde yarar inşallah..pahalı bir de ayda 230 TL cik..
Aşkım ben de eşimin ablasına demiştim. o da bana biz senden kaynaklı sanıyorduk dedi..sanırım bu bir refleks...düşünmeden konuşmak belki de .Onlar da istemezlerdi umut ediyorum kırmayı ama işte olay kendilerinde olunca bir savunmaya, korumaya geçiyorlar..Ben de merak ediyorum sorun bizlerde olsaydı ??? Üzülme !! kayinvalidenin içinde feryatlar kopuyordur ben buna eminim.Ama belli etmemeyi seçmiş. Sen maddi olarak onlardan hiç bir şey talep etme canım..Sonra burnundan getirirler, bizim sayemizde demeleri seni daha çok üzer..dur bakalım biraz zaman geçsin neler olacak.Öğrenmeleri iyi olmuş.Ben bilsem ki kimseye söylemeyecekler ben hemen söylerdim.İyi yapmışsın..öptümmmm seni
Rahatla biraz Yonca.Sen iyi olanı yaptın.Bilsinler ki bu bir hastalık.Ve oğullarında da olabilir.Sonuçta sen bu hastalığa sevinmiyorsun ki.Aksine kahroluyorsun.Şoka girmiştir belki de.Ay benimkisi olsa yıkılırdı kanımca.Ama işte hiç bir anne yakıştırmaz sanırım (((((((((( suç hep gelinlerde el'dedir.

Sana da Allah sabır versin.Sanırım şimdilik tek istediğimiz bunu sindirmek!

Son düzenleme:

canım benim sağol arkadaşım....zaten sizde olmasanız beni kim rahatlatacaktı ki...Allah rzaı olsun sizlerden...

canımsın çok sağol bitanem....bana zaten eşim ısrarla söyleme diyodu...demekki varmış bi bildiği...ama olsun benimde kimsem yok değil ya...herkesten herşeyden büyük RABBİM var...dualarımızla ona sığındığım...kendi ailem var .... ve ne mutlu banaki böyle canı gönülden yanımda olan bana destek olan sizler varsınız dostlarım... bu da yeterde artar bana....RABBİM elbet birgün hepimizin şu yaşadığımız çektiğimiz sıkıntıların mükafatını verir bizlere...

teşekkür edrim arkadaşım ...İNŞALLAH.... RABBİM hepimizin yardımcısı olsun....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…