Erkek İnfertilitesi Sıfır (0) Spermle Ne Yapabiliriz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
arkadaşlar kusuruma bakmayın,iki gündür dızdız edip duruyorum,inanın kendimi tutmaya çalışıyorum ,herkesin morali bozuk zaten milletin başını ağrıtma diyorum ama bazen böyle patlayabiliyorum işte,napayım ama bunları anlatacak başka kimsemde yok ki...anneme anlatınca çok üzülüyor, ama neleri atlattım ben ,Allahın izniyle bu günlerde geçecek, internette araştırma yapıyorum mutlu olmanın yollar falan filan..aslında kendimi bir toparlasam beni eşimin yaptıkları felan etkilemez, olacak inşalla....

büyük derdiniz olduğu zaman Allahım benim büyük derdim var demeyim, derdinize dönüp benim çok büyük RABBİM var deyin...

iyide biz bunları neden çekmek zorundayız????? dünden beri konuşmuyoruz,sadece mecbur kaldığımız şeyleri birbirimize söylüyoruz,ben zaten bütün gün oturduğu odaya girmedim nerdeyse,1 ekadar yattım ezan okunurken kalktım,şimdide o kalkanna kadar internete girdim,hem beni hem kendini mutsuz ediyor,kurduğu cümlelerin ve hareketlerinin ne kadar kırıcı olduğunu farkında değil malesef, geçen akşam annesi bile sen psikiyatrise gitsene dedi...ben 2 yıldır git diyorum ama bizimki poposunu kaldırıpta gidemiyor malesef,elinde olsa çalışmayacakta, herhade hayali bütün gün evde otursun cips yesin,meyve suyu içsin,tv izlesin,bilgisayara baksın,birşeyi elde edemeyince mutlaka şuçlayacak birileride vardır zaten..çok sıkıldımmmmm çooookkkkkk

erteledim malesef,onunla arabada yanyana oturup gitmektense gitmemek daha iyi,belki fırsat bulursam hafta içi tek başıma giderim,veya hiç gitmem

ne kötü yaaa... ben evlenmeden hiç böyle hayal kurmamıştım..evlilik benim için büyük hata oldu..ben evlilikte herşey birlikte yapılır diye düşünüyordum,ne salkamışım,beraber hayal kurarız ,hedeflerimiz olur diyordum ..nerde ...şimdi ben birşey yapmaya çalışırken eşim sanki ayağımdaki ağırlık gibi,hareket etmemi engelliyor,bazen nefes alamıyorum,kalbimin üzerine bir baskı oluyor,hayatımla ilgili hiçbir hayalim yok..aslında var ama ben kuzeye gitmek isterken eşim beni güneye çekiyor...aslına bakarsanız bu evlilik devam edermi hiç bilmiyorum,sanırım benim psikiyatrise gitmem lazım ama bana psikiyatristler hep saçma gelmiştir,ne yapacak ki,eşimi mi değiştirecek beni mi değiştirecek,ikimizede birşey yapamayınca verecek ilaçları , leyla gibi gezicem,

olacak inşallah canım, nedense içimde bir güven var,herşeyin üstesinden gelicez işallah, bebişlerimizi kucağımıza alıcaz,belki ikiz bile olabilir,Rabbim inşallah huzurlu yuvalarda çocuklarımızı büyütmek nasip etsin,inan bazen sanki kokusunu duyuyorum,bu nasıl bir duygu yaaa....inşallah Allah çok uğraşmadan bebişlerimizi gönderir,şöyle doya doya koklarız,ilk kucağıma alacağım anı düşünüyorum bazen...hayali bile beni ağlatabiliyor,zaten sulu gözlü bir tip oldum çıktım,nerde o eski funda...

günaydın fundacım....

uzun zamandır bakmıyordum ne yaptığına.......

ama pek bir gelişme yok sanırım........

canım kendini üzme ne olursunnnn....

günaydın fundacım....

uzun zamandır bakmıyordum ne yaptığına.......

ama pek bir gelişme yok sanırım........

canım kendini üzme ne olursunnnn....

günaydın canım,
gelişme var sayılır ,ivitüp bebekten randevu aldık,haftaya görüşmeye gidicez inşallah,bu bile bizim için büyük gelişme :)) sen neler yapıyorsun,gerçektende uzun zamandır yoksun ,inşallah herşey yolundadır,arada sırada uğrayıp iyi haberlerini ver :))

günaydın canım,
gelişme var sayılır ,ivitüp bebekten randevu aldık,haftaya görüşmeye gidicez inşallah,bu bile bizim için büyük gelişme :)) sen neler yapıyorsun,gerçektende uzun zamandır yoksun ,inşallah herşey yolundadır,arada sırada uğrayıp iyi haberlerini ver :))

fundacım dr gittin mi ekintosumuz hamiş çok mutluyum onun için inşallah sırayla hepimiz hamiş olacağız yüreğini ferah tut

erteledim malesef,onunla arabada yanyana oturup gitmektense gitmemek daha iyi,belki fırsat bulursam hafta içi tek başıma giderim,veya hiç gitmem

ne kötü yaaa... ben evlenmeden hiç böyle hayal kurmamıştım..evlilik benim için büyük hata oldu..ben evlilikte herşey birlikte yapılır diye düşünüyordum,ne salkamışım,beraber hayal kurarız ,hedeflerimiz olur diyordum ..nerde ...şimdi ben birşey yapmaya çalışırken eşim sanki ayağımdaki ağırlık gibi,hareket etmemi engelliyor,bazen nefes alamıyorum,kalbimin üzerine bir baskı oluyor,hayatımla ilgili hiçbir hayalim yok..aslında var ama ben kuzeye gitmek isterken eşim beni güneye çekiyor...aslına bakarsanız bu evlilik devam edermi hiç bilmiyorum,sanırım benim psikiyatrise gitmem lazım ama bana psikiyatristler hep saçma gelmiştir,ne yapacak ki,eşimi mi değiştirecek beni mi değiştirecek,ikimizede birşey yapamayınca verecek ilaçları , leyla gibi gezicem,

canım benim yaa seni okadar iyi anlıyorum ki ..bizde hemen hemen aynı şeyleri belki dahada ağırını yaşadık..ayrılmak üzere kararımızı kesin olarak vermiştik bile..ilk evlendiğimiz sene iş yeri açtık işlerimiz gayet iyiydi makinalarımızı aldık,arabamızı aldık derken 2.yılımızda eşimin azosperm olduğunu öğrenince herşey alt üst oldu,bu durum eşimin işlerine inanlımaz yansıdı...bide ilaçlar tedaviler sonuç vermedikçe eşimin kendine güvenide iyce gitti..herşeyden soğudu ...benden bile...çekilmez huysuz bi adam haline geldi.benimle konuşmuyodu bile..sonra dükkanı kapattık bi yığın borçla...hadi maldır paradır gider çalışır yeniden kazanırız dedim hep ona destek oldum ama kalp kırgınlığı kolay kolay tamir olmuyo çünkü benim eşimde beni çok kırdı..her tartışmada defol git başka biriyle normal olan biriyle evlen diyordu..inan kaç geceler bende ağladım arkadaşım ...ve hep sabrettim Rabbim bigün bu çektiklerimi mükafatlandırıcak diye...anlıcayağın derdimiz sadece azosperm değil,bide onların pskolojilriyle mücadele ediyoruz..niye hep sadece kadınlar fedakar ki:(

arkadaşlar kusuruma bakmayın,iki gündür dızdız edip duruyorum,inanın kendimi tutmaya çalışıyorum ,herkesin morali bozuk zaten milletin başını ağrıtma diyorum ama bazen böyle patlayabiliyorum işte,napayım ama bunları anlatacak başka kimsemde yok ki...anneme anlatınca çok üzülüyor, ama neleri atlattım ben ,Allahın izniyle bu günlerde geçecek, internette araştırma yapıyorum mutlu olmanın yollar falan filan..aslında kendimi bir toparlasam beni eşimin yaptıkları felan etkilemez, olacak inşalla....

büyük derdiniz olduğu zaman Allahım benim büyük derdim var demeyim, derdinize dönüp benim çok büyük RABBİM var deyin...

CANIM arkadaşım hiç olur mu tabiki anlatıcaksın,anlatıcaksın ki biribirimizin derdine ortak olalım rahatlıyalım..çünkü biribirimizi ancak biz anlarız...sen anlat ve içini dök lütfen arkadaşım asla yalnız değilsin inan burda bende kendimi yalnız hissetmiyorum...hem kime ne anlatıcaz ki en yakın bildiklerimiz bile durumununu anlatınaca içten içe seviniyolar bak ben onların durumuna düşmedim diye..inan ki ben bunu bizzat yaşadım...evet tatlım annelerimizide herşeyi anlatmak doğru olmaz onlar bizden DE çok üzülüyo çünkü..

İŞTE BAK,Dediğin gibi ALLAH başka büyük dert vermesin..herşeyin çaresi var...yeterki sağlıklı olalım hepsinin üstesinden gelicez İNŞALLAH.. birazda bizim elimizde herşey neler neler atlattık bunlarımı atlatamıycaz...?

fundacım dr gittin mi ekintosumuz hamiş çok mutluyum onun için inşallah sırayla hepimiz hamiş olacağız yüreğini ferah tut

ohh valla ne güzel :))
1. ugly girl :65:
2. ekintos :65:

Allahım hamiş sayılarını hayırlısıyla artır yarabbim :))))

ben doktora gitmedim malesef,artık bu hafta sonu giderim,

canım benim yaa seni okadar iyi anlıyorum ki ..bizde hemen hemen aynı şeyleri belki dahada ağırını yaşadık..ayrılmak üzere kararımızı kesin olarak vermiştik bile..ilk evlendiğimiz sene iş yeri açtık işlerimiz gayet iyiydi makinalarımızı aldık,arabamızı aldık derken 2.yılımızda eşimin azosperm olduğunu öğrenince herşey alt üst oldu,bu durum eşimin işlerine inanlımaz yansıdı...bide ilaçlar tedaviler sonuç vermedikçe eşimin kendine güvenide iyce gitti..herşeyden soğudu ...benden bile...çekilmez huysuz bi adam haline geldi.benimle konuşmuyodu bile..sonra dükkanı kapattık bi yığın borçla...hadi maldır paradır gider çalışır yeniden kazanırız dedim hep ona destek oldum ama kalp kırgınlığı kolay kolay tamir olmuyo çünkü benim eşimde beni çok kırdı..her tartışmada defol git başka biriyle normal olan biriyle evlen diyordu..inan kaç geceler bende ağladım arkadaşım ...ve hep sabrettim Rabbim bigün bu çektiklerimi mükafatlandırıcak diye...anlıcayağın derdimiz sadece azosperm değil,bide onların pskolojilriyle mücadele ediyoruz..niye hep sadece kadınlar fedakar ki:(

Allah sonumuzu hayır etsin :)) ya bu erkek milleti ne garip,ben daha eşime bu durumla ilgili kırıcı bir söz söylemedim,söylememde ,Çünkü bu Allahtan olan birşey ,ama tedavi olmak yerine hata yapmaya devam ederse kıyametide koparırım,bence bu durumda insan eşine dahada bağlanmalı, beraber mücdadele etmeli,çocuk olmaması ayrılık sebebi olmamalı,Rabbim sanada yardım etsin,benim eşim kalbimi kırıyor ama bende maşallah çatır çatır laf yetiştiriyorum :)) o kadar kavga atlattık huyumu anlamış galiba çek git felan demedi,mükafat alıcaz inşallah ama bu kalp kırıkları ne olcek bilmem ,yaa ben kafayı yedim galiba hem yazıyorum hem gülüyorum artık benimde psikoloji gitti :))) gerçekten Rabbim yardımcımız olsun

CANIM arkadaşım hiç olur mu tabiki anlatıcaksın,anlatıcaksın ki biribirimizin derdine ortak olalım rahatlıyalım..çünkü biribirimizi ancak biz anlarız...sen anlat ve içini dök lütfen arkadaşım asla yalnız değilsin inan burda bende kendimi yalnız hissetmiyorum...hem kime ne anlatıcaz ki en yakın bildiklerimiz bile durumununu anlatınaca içten içe seviniyolar bak ben onların durumuna düşmedim diye..inan ki ben bunu bizzat yaşadım...evet tatlım annelerimizide herşeyi anlatmak doğru olmaz onlar bizden DE çok üzülüyo çünkü..

İŞTE BAK,Dediğin gibi ALLAH başka büyük dert vermesin..herşeyin çaresi var...yeterki sağlıklı olalım hepsinin üstesinden gelicez İNŞALLAH.. birazda bizim elimizde herşey neler neler atlattık bunlarımı atlatamıycaz...?

ilerde birbirimize bu günleri hatıratıp gülcez İNŞALLAHHHH, insan bazen yaşarken çok acı veren şeylere ilerde kahkahalarla gülebiliyor,

İYİKİ VARSINIZ.....

Allah Allah hamilelik haberi aldığım içnmidir nedir içimde bir coşku var bu akşam,kıpır kıpırım
hadi bakalım 3. kim olacak, hadi kızlar... elinizi çabuk tutun SIRADAKİ HAMİŞŞŞŞ GELSİNNN BAKALIMMMMM

az önce haberlerde izledim :Mardin 'de bir çift varmış on üç yıldır bebekleri olmuyormuş.spermleri 6000 kat büyüten yöntemle tüp bebekten ikizleri olmuş, almışlar davulları zurnaları tüp bebek merkezine gitmişler halay çekiyorlardı.aaay ne şirinlerdi :)))))))))))) darıısı bize..artık izlediğim haberler bile böylee iyice tırlattım ;)))

az önce haberlerde izledim :Mardin 'de bir çift varmış on üç yıldır bebekleri olmuyormuş.spermleri 6000 kat büyüten yöntemle tüp bebekten ikizleri olmuş, almışlar davulları zurnaları tüp bebek merkezine gitmişler halay çekiyorlardı.aaay ne şirinlerdi :)))))))))))) darıısı bize..artık izlediğim haberler bile böylee iyice tırlattım ;)))

tühh önceden haberimiz olsaydı mendili kapıp koşardık mardine :)))) ne zamandır halay çektiğim yoktu arada kaynardık :)))

özel mesaj atmak için 10 dakika beklemek gerekiyor ya..bu süreyi düşürmenin bir formülü yokmu??
bugüne kadar konuştuğum ve bir süredir konuşmadığım arkadaşları merak ettim mesaj atayım dedim ama 10 dakika beklemek zor geliyor

ohh valla ne güzel :))
1. ugly girl :65:
2. ekintos :65:

Allahım hamiş sayılarını hayırlısıyla artır yarabbim :))))

ben doktora gitmedim malesef,artık bu hafta sonu giderim,

SLM kızlar ....

Amiiiin...ALLAH hepimize nasip etsin...arkadaşlarımızı bende canı gönülden tebrik ediyorum...
inşallah sorunsuz ve sağlıklı şekilde dünyaya gelirler...

:))) Melisim HANGİ merkezmiş acaba merak ettim şimdi...böle şeyleri duyunca görünce insan seviniyo valla..

Arkadaslar merhaba uzun zamandır siteyi kullanıyorum ama üye olmak ancak kısmet oldu.temmuz 16da evliliğimizin 3.yılını dolduruyoruz .malesef bizdede sperm sayısı kocaman bir sıfır.eşim bundan 7 ay önce çift taraflı varikosel ameliyatı oldu.doktor 8.ayınızda kontrele gelin tekrar test yapcaz dedi.ama bn eşimi doktora götüremiyorum o kadar sorumsuz bir insanki ne kadar cocuk istediğimi bile bile hep erteledi.sürekli maddiyatı koydu önüme,ama bende calısıyorum bende destek olmaya calısıyorum ama nafile.intihar derecesine geldim.ne olur benide dinleyin anlatacak birilerine o kadar ihtiyacım varki.insanların kısırmısınız tedavi olun demesinden bıktım.ailemin durumdan haberi yok tabi,annem zavallı kadın minicik patikler minicik horkalar örüp duruyo.onları görünce nasıl içim gidiyor bir bilseniz.çok kötüyüm catlamak üzereyim:25:

canım çift mardinli ama tüp bebek yaptırdıkları yerdemi mardin acaba
yoksa istanbulmu detay verdiler mi haberde
yada hangi kanal olduğunu söylersen ben bulurum

Back
X