:))) galiba eşşeklik bende ,morali bozulmasın diye herşeyi kendim yapmaya çalıştım,aman dedim strese girmesin galiba hata etmişim,bundan sonra böyle yapayım bari bırakayım kendi haline,sonuçta sorun onun sorunu kendi çözsün di mi:))
bu arada sülükle ilgili birkaç şey yazayım,daha doğrusu yazmaya çalışayım...benimde çok fazla bilgim yok ,bu konulara annem meraklı,daha önce defalarca hacamat yaptırdı birkezde sülük koydurdu,anneme eşimin belindeki fıtık için sülük koydurmayı düşündüğünü söyledim ve birkaç bilgi alıverdim :)))
1. hacamat ve sülükler arabi aylara göre koyuluyor inanın hangi aydır ,herayda farklımıdır bilmiyorum ama bu ay için öğrendiğim şu: arabi takvime göre ayın17si 19u veya 21inde koyulacak aman dikkat özellikle ARABİ ay diye belirtiyorum bizim takvime göre değil!!!!!
2.sülük koyduğunuz gün kesinlikle cuma-cumartesi ve çarşamba olmayacak
3.sabah erken saatlerde yaptırmak daha iyi oluyormuş,annemler kerahat vakti çıkarçıkmaz koyduruyorlarmış
4.sülük koydurduğunuz veya hacamat yaptırdığınız gün ve 2 gün sonrasına kadar hayvansal gıda alınmayacakmış (yoğurt-süt-yumurta vb. herçeşit hayvansal gıda yasak
5.hacamat yaptırdığınız gün eşinizle birlikte olmayacaksınız
6.işlem bittikten sonra bir kaşık balyemek sanırım sünnetmiş
7. o gün ağır yemek yemeyeceksiniz,hafifşeylerle açlığınızı gidereceksiniz
8. çok tuzlu şeyler yemek yasak,çok az tuz (işlem yapıldığı gün çok tuzlu ey yenirse uyuz olma ihtimali varmış :))))
9. en az 5 adet sülük olacak (daha fazlası olabilir ama tek sayı olacakmış )
10. işlemden sonra en az 7 saat UYUNMAYACAK !!! uyunursa çok tehlikeli olabilirmiş
şimdilik öğrendiklerim bu kadar,şimdi bu pazar recep ayının 17si oluyormuş ve eşim sülük kodurmaya karar verdi :))))))
hakkımızda hayırlısı, inşallah Rabbim hepimizin tüp bebeğe gerek kalmadan bebek sahibi olmamızı sağlar
ben annemdeki kitabı alayım başka bilgiler varsa sizlere yazarım yine :)))