Erkek İnfertilitesi Sıfır (0) Spermle Ne Yapabiliriz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar bir haftadır giremiyorum internetin azizliğine uğradık:19:neyse ki artık geldim biraz okuyayım ben yokken neler olmuş diye ama okuyamadım çoook uzun.var mı iyi haber dua falan okunuyo galiba nasıl oluyor bebekler beni de alııın:3:
bu arada kızlar eşimle emre beye gittik.maalesef yine sperm çıkmadı genetik test istedi emre bey.herşey buna bağlı eğer kötü çıkarsa Allah korusun teseye gerek kalmaz dedi.çok korkuyorum ya:14:emre bey konuşurken boğazımda bişey düğümlendi kaldı.kaç gündür aklımdan çıkmıyor.Allah ayrdımcımız olsun.İnşallah sizlerde iyi haberler vardır canlarım:16:

canım benim moralini bozma,bak yoncanın eşide yaptırdı ve çok şükür sonuçlar iyi çıktı,inşallah eşinin sonuçlarıda iyi çıkar,bol bol dua edelim ,

ben yeni geldim be dua listesine henüz bakamadım,herkes için 21 meryem surasi okumaya çalışıyoruz,senide listeye eklerim, ben önce bir bakayım okuyan olmuş mu

canım benim moralini bozma,bak yoncanın eşide yaptırdı ve çok şükür sonuçlar iyi çıktı,inşallah eşinin sonuçlarıda iyi çıkar,bol bol dua edelim ,

ben yeni geldim be dua listesine henüz bakamadım,herkes için 21 meryem surasi okumaya çalışıyoruz,senide listeye eklerim, ben önce bir bakayım okuyan olmuş mu

buarada funda msj atmışsın özelden merak etmişsin sağol canım benim.duaya beni de katın nasıl okuycaz ve nezamana kadar ben seve seve okurum bebekim:54:

aşkım ya ne demek

:))
dua ettim sana yavru..şu kızın başağrıları geçsin dedim :)) tütütütü !

canım benim Allah razı olsun

canımbenimm

önceki yazılarımda da bunu belirtmiştim 41 sayısını.ya herkes bir şeyler yazmış.Ben de çevremdeki bir teyzeden duydum :) ayy ne bilem hiç okumamaktan iyidir.yanlış yönlendirmeyim ama en azından biz kendimize bol bol okuruz yarısını paylaşmak da güzel değil mi ama.çok kişi var ve herkes dua bekler :)) sayıya takılmayalım ne kadar okunsa kardır.

böylece hepimiz hergün bir tane olsun okumuş oluyoruz bence bu çok güzel birşey,inşallah rabbim kabul eder

iyi akşamlar kızlar.Benim de moralim bozzuk.. :( annecim ile babacımdaydım bugün eşim daha sonra geldi.tabi konu bebeğe geldi ben tutamadım kendimi ağlaaaaaa ağla, doldum yani.annem kızım üzülme sakın napalım canın sağolsun dedi.olmazsa olmaz dedi.ama dedim ben anne olmak istiyorum :( benim de yavrum olsa kokusunu hissetsem , o da benimle birlikte ağladı.babam da şahit oldu tabi.o da öylee bir yandan.benim ailem eşimi çok seviyor , kızım eşin çok iyi olur dediler durdular bana.ben bazen düşünüyorum eğer ki sorun bende olsa eşimin ailesi ne der.üzgünlüğüm tarifsiz beni en çok anlayan sizsiniz....... bunu biliyorum.bugün belki de üzülmem hastaneyi aramamla başladı.hemşireyle görüştüm.sanırım mucizelere ihtiyacım var .bana da dua edin olur mu.çok üzgünüm çokk :( ağlamamı hala kesemiyorum

canım aşkolsun sana nerden kapıldın bu anne olamayacağım hissine anlamadım gitti,olacak inşallah merak etme,sözümü unuttumadım hastane çıkışıda benden :))) hastanede sana ne dedilerki bu kadar doldun?? sen sakin ol,tedavinizi rahat bir şekilde devam edin gerisi gelir inşallah

erkekler ıcın daha zor
baba olamamk vede böle bır sorunlan ugrasmak
rabbm dermansız dert vermesın
vede rabbm ısteyen butun herkese
annelık babalık duygusunu hayırlısıylan ımanlı hayılı elı ayagı duzgun evlatlarlan tatdırsın ınsllahhhhhhhhhhhhh:nazar:

amin hayatım inşallah en kısa sürede kavuşuruz evlatlarımıza

canım benim sizle buluşmak için iftardan sonra diyorumama gelemiyorumki...oturuyo benimki yapışıyo koltuğa...yalvarıyorum yakarıyorum nafile:)o yatınca girebilirmişim ...ancak bu saatlerde yazabiliyorum o yüzden:50:

ay canım yaaa...valla aynen öyle...eşimin sayesindebende tekstilci oldum çıktım:)
artık işlere ürün demiyomurum mesela:1:...yakında makinayada oturucam fundam onada az kaldı...
gülüm sayfalarımızda maaşallah çok hızlı ilerliyo,...takip edebildiğim kadarıyla edicem...

hayatım bugün sabah iviyi aradım ben...natali hn dönmüş izinden,,bayramdansonra bülent beyden randevu almak istiyoruz dedim.eylülün ya ilk yada 2.haftası alabiliriz dedim oda dediki o zaman adet gününüze denk getirelim vakit kaybetmemiş olurz yumurta işlemi sizdede başlamış olur dedi...ikinizide aynı anda hazırlamış oluruz dedi..yani ben adetimden 1 kaç gün önce arıycam o randevuyu ayarlıcak..ondan sonraki gündede ben ve eşim hazırlanacak...

tekstil gerçekten zor Allah yardımcınız olsun,

Natali hanımla görüşmen ne güzel geçmiş bak bir adım daha attın :))birkaç hafta önce eşimi nasıl götürücem diye dertlenirken şimdi tüp bebek aşamasına geldiniz ,inşallah ilk seferde bebişinize kavuşursunuz hatta bebişlerinize kavuşun ,ikiz olsun ki tekrar bebek isterseniz tüm bu sıkıntıları yaşamayın :))

Venharcım kusura bakma...cevabım geç oldu ama zaman sorunumolduğu için hemen yazamıyorum...bazende görmüyorum atlayabiliyorum..sağolsun fundam cvp vermiş...
bizim sorunumuz azospermi (yani hareketli yada hareketsiz hiç bir hücre görülmüyo.) tüm değerleri sıfır.ve o yüzden tek seçeneğimiz m.tese ameliyatı.ve ivi de olacak ameliyatı Allah kısmet ederse.sağolsun funda arkadaşımın tavsiyesiyle orda karar verdik.eğer sende istanbuldaysan yada gelme imkanın varsa bende size kesinlikle iviyi öneririrm.
bülent bey alanında çok başarılı.prof. aynı zamanda...ücret konusundada funda aynen yazmış çidere üye olusanız 4000tl(tüpte)bizim m.tese ameliyatıda 1900 eğer dondurma işlemide olursa+300 tl daha ekleniyo....

Allahım hepimizin yardımcısı olsun..inşallah maddi manevi verdiğimiz bu süreçten hayırlısıyla geçeriz..
Rabbim hepimize sabır ve kuvvet versin...

Bülent beyi Kaan hocada çok iyi dedi,inşallah sizin içinde hayırlı bir doktor olur

kızlar şu ua listesini güncelleyelim miiiii.fundam kimlere okundu kimlere okuncak yazalım mı canım ben nerde o liste bulamadımmm

kızlar ağlamaktan gözlerim şişti bende 6mm polip çıktı ne olduğunu anlamaya çalışıyorum öbür ay ameliyat dedi kürtaj şeklinde rahime dokunulması iyi değil dün herşey iyiydi dedim o genel muayene kapsamlı değil görülmez dedi resimli muayene oldum 30 lardan sonra doğurmayan hatunlarda oluyormuş detaylı incelemede ancak duruyormuş yumurtamda büyümeye devam ediyor

alla alla polipte neymiş??? bende otuzu geçtim nolcak şimdi?? istersen başka bir doktorun daha görüşlerini al ameliyat kararı vermeden ben olsam bir doktora daha sorardım,peki bu durumda hamile kalamıyormusun?? bende birazdan bir inceleyeyim konuyu

cnm topiğimizdeki değerler açısından şu an en iyi durumda olan benim 72 günde değişebilir umarım değişmez biliyorum bebeğim sizlerin zorlandığı konuları hep o yüzden diyorum sayılara takılmayın sağlıklı olması önemli olanunuttun beni testte duygu patlaması çıkmıştım :58:cnm sen nsln haksızlık yaptıysam farkında olmadan üzdüysem çok özür dilerim araba bile ağlarken eşim kızlarla paylaş sadece onlar seni anlar dedi ne dediyse susturamadın çünkü benim için araştırmışsın zaman ayırmışsın şimdi daha yeni susmuştum bunun için ağlarım canımsın bende okuyorum yüzde 1 kanser ihtimali çok düşükmüş aslında ben ondan da çok korkmuştum benimki küçükmüş birde

hayatım aklına kötü şeyler getirme Allah korusun,bende biraz internette okudum ve küçük bir ameliyatmış inşallah bunun üstesindende geleceksin,sakın umutsuzluğa kapılma ,en önemlisi biliyorsun psikoloji ,tedavi sürecinde inişler çıkışlar olabiliyor bu da atman gereken bir adım,geçecek inşallah

esmacim öncelikle yaptiklarin sifa olur insallah..biz incir kürünü yapiyoruz canim..1 adet kuru incir 4 e bölünüp 1 cay bardagi zeytin yagina konur ve sabahlari yenir.bu küre 72 gun boyunca devamedeceksin canim...kadinlar icin adet söktürücü sogan kürünü biliyorum ama erkekler icin olanini hic duymadim esmacim,,onu bilmiyorum...
amin canım inşallah hepimize sifa olur olur tüm yaptıklarımız inşallah.incir küründe hiç ara veriyomusun 72 gün kesintisiz mi?

alla alla polipte neymiş??? bende otuzu geçtim nolcak şimdi?? istersen başka bir doktorun daha görüşlerini al ameliyat kararı vermeden ben olsam bir doktora daha sorardım,peki bu durumda hamile kalamıyormusun?? bende birazdan bir inceleyeyim konuyu
arkadaşlar bu süreçte eşlerimizin üzerine düştük ama hiç kendimizi kontrol ettirmedik yani ben ettirmedim.sadece ultrosonla bakıldı yumurta olusmuş dedi sonra eşimin durumu cıkınca doktor bednden bişey istemedi.şimdi bende endişelendim.siz neler yaptınız ne yapmak lazım?

kuzum ağlama artık ya valla derler ya burnumun direkleri sızladı diye öyle oldum gözlerim doldu..benziyor huylarımız birbirimize:34:küçük şeyler bile bazen dev gibi görünüyor insanın gözüne biiliyo musun bu infertilite bizim dengemizi de bozdu diye düşünüyorum heran tetikteyiz sürekli tahlil sonucu sürekli test sürekli panik halindeyiz doğal olarak daha da duygusal oluyor insan.
az önce ağladım ağladım ağladım....başımdan geçenlere,kafamdan geçenlere,endişelerime,korkularıma,acizliğime ağladım.yazarken bile ellerim titriyor.anladım bi kez daha sen kendini parçalasan da herşey nasip.bi tanecik bile sperm yok ve o bi taneye bile muhtaç olduk resmen.Allah a sığınıyorum.O beni duyuyor Ona anlatıyorum sıkıntılarımı.kimse bilmez içimdekileri O bilir.kocam yokken ağlıyorum,kocam gelince şinanay şinanay silip gözyaşlarımı güçlü duruyorum yanında..
var ya içimden geçen şeylerin yarısını buraya yazsam salya sümük olursun:43:yapacak bişey yok.Allah büyüktür bebekim yaşayacağımız ne varsa yaşıcaz buna da şükür

canım benim yaaa noldu böyle sizlere ,durun bakalım hemen moralleri bozmak yok,gerçi ağlamak iyidir insanı rahatlatır,içinize atacağınıza ağlayın ama kendiniz harap etmeyin,geçecek inşallah bu günler,bakın bugünlerde güzel haberler almaya başladık inşallah devamıda gelecek,gün gelecek ağladığımız günler için ağlayacağız ,hadi bakalım umutsuz olmak yok......

birde kızlar bu süreçte en cok yaralayan şey hamile kaldığını gösteren belirtilerle hamile olmadığını gösteren belirtiler aynı. her ay adet olacagını bile bile kasıklarım ağrır acaba hamilemiyim,midem bulanır kokulara hassaslaşırım acaba hamilemiyim,gögüslerin şişer hassaslaşır acaba hamilemiyim..... ve sonra görürsün camaşırındaki kırmızı lekeyi o ayda bütün hayaler suya düşer.sen yine hüsranlardasın

FUNDA 1
EKİN79 1
ARUNANIN EŞİ 1

3 oldu :)

arkadaşlar sağolun herkes bende okurum dedi,ama bende okurum denince listeyi tam yapamıyorum,lütfen ben 3 tane okucam veya ben 2 tane bitirdim gibi yazarmısınız böylece daha sağlıklı takip edebilirim,birde bu mesaj üzerinden atarsanız çok memnun olurum :)))) şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
arkadaşlar bu süreçte eşlerimizin üzerine düştük ama hiç kendimizi kontrol ettirmedik yani ben ettirmedim.sadece ultrosonla bakıldı yumurta olusmuş dedi sonra eşimin durumu cıkınca doktor bednden bişey istemedi.şimdi bende endişelendim.siz neler yaptınız ne yapmak lazım?

bende seninle aynı durumdayım,ramazan bitince tekrar doktora gitmeyi düşünüyorum

birde kızlar bu süreçte en cok yaralayan şey hamile kaldığını gösteren belirtilerle hamile olmadığını gösteren belirtiler aynı. her ay adet olacagını bile bile kasıklarım ağrır acaba hamilemiyim,midem bulanır kokulara hassaslaşırım acaba hamilemiyim,gögüslerin şişer hassaslaşır acaba hamilemiyim..... ve sonra görürsün camaşırındaki kırmızı lekeyi o ayda bütün hayaler suya düşer.sen yine hüsranlardasın

aynı ben, hatta her ay eşimde büyük bir umutla eve gelmeden hep arar ve canın birşey istiyormu diye sorar :((
inşallah gerçekten hamile kalıp bu belirtileri yaşarız

Back
X