Erkek İnfertilitesi Sıfır (0) Spermle Ne Yapabiliriz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Azospermi nedenleri üç başlık altında incelenebilir.

1-Pretestiküler(testis öncesi)nedenler: Sperm üretimi ile ilgili hormonal bozuklar. Nadir hastalıklardır ancak ilaç tedavileri ile başarılı sonuçlar verir, hatta normal yoldan gebelik elde edilir.

2- Testiküler(testisler ile ilgili) nedenler: Doğuştan bozukluklar,geçirilmiş enfeksiyonlar,testislerle ilgili geçirilmiş ameliyatlar,testislerin tümörleri,testis travmaları vb.

3- Postestiküler(testis sonrası)nedenler: Kanalların fonksiyon bozuklukları veya tıkanıklıkları. Sperm üretimi olan erkeğin üretilen spermlerinin meniye karışamaması. Boşalma ile meni olabilir,ancak içinde sperm bulunmaz yada hiç meni gelmemektedir.

AzoSperm nasıl anlaşılır ?

Spermiogram testinizde;

- Boşalma miktarı (ejekülasyon hacmi-Volüm) 1,5 ml. üstü olmalıdır. Boşalma-orgazm hazzı ile meninin penisten dışarı çıkması gerekir. Tıkanıklık, hasar ya da geriye boşalma hallerinde meni dışarı çıkmaz
ya da çok az miktarda meni akıntısı olur, sperm içerde kalır veya idrara
karışır.

- Sperm sayısının 1 hacimde 15 milyon ve üstü olması
beklenir. Testisi etkileyen, sperm sayısını düşüren pek çok hastalık vardır. Ancak testis muayenesi ile anlaşılır. Üroloji doktoruna başvurmak gerekir.

- Sperm hareketliliği, ileri hızlı spermler %25 (1/4
ü), toplam hareketliler en az %50 (yarısı) olmalıdır. Hareketsiz sperm ölü sperm manasına gelebilir.

- Sperm morfolojisi: bu sperm yapısının, şeklinin, baş
ksımının, kuyruk kısmının, kamçısının değerlendirildiği özelliklerdir. En az yarısının normal olduğu bir test mükemmeldir. Tüp bebek uygulamasında ise %4 (100 adet sperm hücresinden en az 4 tanesinin) normal olması başarıyı arttırır.

- Sedece spermiogram testinizi
okuyarak karar vermek yanlıştır. Tıbbi çalışmalarda, kısırlık kararı sadece
sperm testini okuyarak verilen hastaların ancak %17 sinde doğru tanı konduğu görülmüştür. Testis muayenesi olmadan 100 hastanın 83’ünde doktor yanlış bigi vermiş olur.

hepsini eşime okudum,yeni pantalon almam lazım dedi,işin kötü yanı bende bol duran kotları felan hiç sevmem :))

gitti içerden kumaş bir pantalon giydi geldi ,yazık böyle yapıncada üzülüyorum kıyamıyorum,göbek üstten sarkıyor :)))) sakın dedim böyle giyme :)))

Son düzenleme:
karabıberlı yumurtamı
ılk defa duydum
neyden bahsettıgımı hatırlamıs deılım..... :)

fundacıgım oncelıkle gozunuz aydın
demekkı vucut sperm cıkısı azda olsa salgılama yapıor
bızım gıbı
sen mucadelene devam et
goreceksınkı mıkroya hıcc gerek kalmadan tuplende olsa gebelık elde edeceksın rabbımın ıznıylennnnnnnnnnnnnn
cok sevındım
ml de 3 mılyon demı

sağol canım çok şükür sperm çıkışı oldu,hem kendim için hemde bizim durumumuzda olan tüm arkadaşlar için çok sevindim,inşallah herkeste sayı ,hareketlilik vb. artar

total sperma 3 milyon yazmış ama normal değerler 70-250 milyonmuş,az olsun öz olsun ne diyeyim :)) 0 dan geldik bugünlere Rabbim bugünümüzü aratmasın,

fundacım tebrikler.gerçekten çok sevindim.Allahım o hareketli ve canlı spermlerden birini senin yumoşlarla en kısa zamanda buluştursun inşallah.

canım benim çok sağol,inan kendim için sevindiğim kadar bizimle aynı durumda olanlar içinde sevindim,eminim bizim durumumuzda olan herkese moral olacak,sayı hala düşük ama sanırım eşimin başının üzerinde bir ampul yanmıştır,akşam dedim ki sen hiçbirşey yapmadan bu sayı bu hale geldi,biraz gayret edip spor yapsan ,kilo versen ve düzenli beslensen belkide tüp yapmamıza hiç gerk kalmayacak bakalıma rtık ,bir iki gün düşünsün ,ben ona 3 ay daha veririm,Allahın izniyle biraz gayret gösterse dahada düzelme olacağına inanıyorum,darısı bu durumda olan herkesin başına diyeyim,inşallah daha iyi sonuçlarda görürüz

FUNDA58 İÇİN OKUNAN MERYEM SURESİ

sıra bana geldi :))))

ARUNA ve EŞİ 3
BAHARB 1
BAHARB EŞİ -
EKİN79 1
ESMA 16 -
ESRA8 -
FUNDA -
HUSMEH 1
LAMYAY -
MASAL5758 -
MAVİMENEKŞE 1
MELISH -
NERIS2000 -
YADE78 3
YETER -
YONCA -

toplam 10 oldu

arkadaşlar alfabetik sıraya göre gidince yukardaki sıralama çıkıyor,adını unuttuğum kimse varsa lütfen hatırlatsın,

arkadaşlar sağolun herkes bende okurum dedi,ama bende okurum denince listeyi tam yapamıyorum,lütfen ben 3 tane okucam veya ben 2 tane bitirdim gibi yazarmısınız böylece daha sağlıklı takip edebilirim,birde bu mesaj üzerinden atarsanız çok memnun olurum :)))) şimdiden teşekkürler[/QUOTE][/QUOTE][/QUOTE][/QUOTE][/QUOTE]

fundacım bende baktım sonuçlarınıza maşallah "0" bugünlere gelmişsniz.daha da iyi olur inşallah.morfolojiniz güzel bizimkinden.bizim 1.şu an bizde hiç bir harekat yok.eşimin ailesi hadi ameliyatı ettirelim derse ettiricez ki 3,5 mlyr biz toplayamayız.illa ki bir yardım lazım.onları bekliyoruz biz de ama ses yok.pekmezimizi içiyoruz düzenli çok şükür.başkada yaptımız bişi yok özel olarak.siz napcaksınız şimdi.geçen bir msjını okudum burda eşim adet oldumu duyunca üzüldü sinir yaptı gibi bişidi sanırım.yani normal yoldan olma umudunuz hala var yani.yanlış bir cümle kurmak istemem kimseyi kırmak istemem ama bende farklı değilim sizden az çok aynı durumda sayılırız ama siz nasıl hala normal yoldan olma umudunuzu koruyosunuz.çünki olması gereken sperm sayısı ve kalitesi ile olan belli.kırmamışımdır umarım...

fundacım bende baktım sonuçlarınıza maşallah "0" bugünlere gelmişsniz.daha da iyi olur inşallah.morfolojiniz güzel bizimkinden.bizim 1.şu an bizde hiç bir harekat yok.eşimin ailesi hadi ameliyatı ettirelim derse ettiricez ki 3,5 mlyr biz toplayamayız.illa ki bir yardım lazım.onları bekliyoruz biz de ama ses yok.pekmezimizi içiyoruz düzenli çok şükür.başkada yaptımız bişi yok özel olarak.siz napcaksınız şimdi.geçen bir msjını okudum burda eşim adet oldumu duyunca üzüldü sinir yaptı gibi bişidi sanırım.yani normal yoldan olma umudunuz hala var yani.yanlış bir cümle kurmak istemem kimseyi kırmak istemem ama bende farklı değilim sizden az çok aynı durumda sayılırız ama siz nasıl hala normal yoldan olma umudunuzu koruyosunuz.çünki olması gereken sperm sayısı ve kalitesi ile olan belli.kırmamışımdır umarım...

canım kırılmam merak etme :)) ne demişler Allahtan umut kesilmez,hatta biz 14-15 adet sperm olduğunda bile umutluyduk,sonuçta 1 yumurta 1 sperm yeterli ,Kaan hocanın dediği gibi belki millipiyangodan büyük ikramiyenin çıkması gibi çok küçük bir ihtimal olabilir ama Rabbim ol dersede olur,biz yine tüp bebeğe başlayana kadar normal yolla deneriz herhalde,zaten ben eşime 3 ay daha izin verdim,ister dedim hemen tüp bebek yapalım,istersen birazda sen garet göster 3 ay kampa gir normal yolla deneyelim,benim için bebekle birlikte eşimin sağlıklı olmasıda önemli,olurda bu 3 aylık süreci kabul ederse onun sağlığı açısından çok iyi olacak,sende umudunu kaybetme hayatım,ne demişler umut fakirin ekmeğidir :)

inşallah eşinin ailesi yardımcı olur,inşallah iyi bir doktora denk gelirsiniz,herşey tereyağından kıl çekmek gibi kolayca olsun ve sizde bebişinize kavuşun

bu arada ben hala eşime çaylar içirmeye devm edicem ,yağda beklemiş incir,kabak çekirdeği..daha önce yazdığım herşeyi,şu 3 aylık sürecei kabul etse daha neler neler yediririm ama bakalım artık....

Son düzenleme:
evet hayatım çok şükür 3 milyona çıkmış ,
resmin üzerine tıklayınca büyümüyormu? eğer net görülmüyorsa değerleri buraya yazabilirim
hızlı ileri hareketli %5
yavaş ileri hareketli % 3
yerinde hareketli % 3
hareketsiz %89

inşallah değeler biraz daha düzelirde mikro tese ameliyatından kurtuluruz,bu akşam Kaan hocaya email atıcam bakalım o ne diyecek,
inşallah bizim durumumuzda olanlara biraz olsun umut olur bu durum,birde Allahın izniyle bebeğimizi kucağımıza alsak .....

cnm çok ama çok sevindim demin eşime bağırarak söylemişim farkında değilim oley :64::64::64::64::64::64::64::64::64::64:

canım kırılmam merak etme :)) ne demişler Allahtan umut kesilmez,hatta biz 14-15 adet sperm olduğunda bile umutluyduk,sonuçta 1 yumurta 1 sperm yeterli ,Kaan hocanın dediği gibi belki millipiyangodan büyük ikramiyenin çıkması gibi çok küçük bir ihtimal olabilir ama Rabbim ol dersede olur,biz yine tüp bebeğe başlayana kadar normal yolla deneriz herhalde,zaten ben eşime 3 ay daha izin verdim,ister dedim hemen tüp bebek yapalım,istersen birazda sen garet göster 3 ay kampa gir normal yolla deneyelim,benim için bebekle birlikte eşimin sağlıklı olmasıda önemli,olurda bu 3 aylık süreci kabul ederse onun sağlığı açısından çok iyi olacak,sende umudunu kaybetme hayatım,ne demişler umut fakirin ekmeğidir :)

inşallah eşinin ailesi yardımcı olur,inşallah iyi bir doktora denk gelirsiniz,herşey tereyağından kıl çekmek gibi kolayca olsun ve sizde bebişinize kavuşun

bu arada ben hala eşime çaylar içirmeye devm edicem ,yağda beklemiş incir,kabak çekirdeği..daha önce yazdığım herşeyi,şu 3 aylık sürecei kabul etse daha neler neler yediririm ama bakalım artık....

kesinlikle tatlım yola devam tüp için biraz daha süre verin sen daha aynı şekilde hepimiz daha ne çatlama iğnesi vurulduk ne aşılama yaptık

amin cnm cümlemiz inşallah.demek 14-15 sperm varken bile ümitliydiniz ha.çok ilginç geliyor bu bana biliyomusun.ben 250 bin olduğunu sölediklerinde bile hiç umudum yoktu 2 milyon dediklerinde de.tabi ki ALLAH ol derse olur amennna.ama normal yoldan olması için gereken sayı morfolji vs nin en alt seviyesinden bile çok çok altında iken ben umut edemiyorum.ama karakter olarak da ben zaten karamsar biriyimdir.onlada alakalı bu biraz sanırım:1:

kesinlikle tatlım yola devam tüp için biraz daha süre verin sen daha aynı şekilde hepimiz daha ne çatlama iğnesi vurulduk ne aşılama yaptık

canım tahlilleri IVIye ve Kaan hocaya gönderdik bakalım iki taraftanda ne cevap gelecek,dediğim gibi Allah bugünümüzü aratmasın,
sanım aşılama ile tüp bebek fiyatları arasında çok fark varmı biliyormusun

amin cnm cümlemiz inşallah.demek 14-15 sperm varken bile ümitliydiniz ha.çok ilginç geliyor bu bana biliyomusun.ben 250 bin olduğunu sölediklerinde bile hiç umudum yoktu 2 milyon dediklerinde de.tabi ki ALLAH ol derse olur amennna.ama normal yoldan olması için gereken sayı morfolji vs nin en alt seviyesinden bile çok çok altında iken ben umut edemiyorum.ama karakter olarak da ben zaten karamsar biriyimdir.onlada alakalı bu biraz sanırım:1:

canım sen yinede umutsuz olma,ben yumurtlama günlerinde eşimle birlikte olmadan önce mutlaka abdest alırım ve dua ederim,her seferinde de olacağını umuyorum,olmayınca hayal kırıklığı oluyor belki ama....yinede umudumuzu kaybetmemeliyiz

canım tahlilleri IVIye ve Kaan hocaya gönderdik bakalım iki taraftanda ne cevap gelecek,dediğim gibi Allah bugünümüzü aratmasın,
sanım aşılama ile tüp bebek fiyatları arasında çok fark varmı biliyormusun

cnm arkadaşım prof hatta bir arkadaş gelmiş adı söyleyip gitti faruk hocada 1 aşılama 1 tüp 1yıllık embiyolarını dondurmuş 2100 dolara aşılama daha uygun çoğu kişide ilk te tutmuyor belli bir sperm sayısıda var benim aslında hepimizin ileri hareketlilik ve morfoloji sorunuda var ya ilk sefer zor diyorlar birde bugün yeni bir şey öğrendim yumurtan çatladıktan sonra eğer adetin erken geliyorsa 12 günden önce bebiş tutunamıyormuş benim bu ay erken geldi 27.günde ah bir bu eksikti:59:

labistanbul aksarayda yaptırdı,ama eşim çok beğenmemiş tekrar gitmem dedi

morfoloji ayırması güzel kruger hem de who diye ama baş kuyrukgibi bilgiler varmıydı onlar önemliymiş beraber olurken altımıza o yüzden yastık koymalıymışız aile hekimim dedi

cnm arkadaşım prof hatta bir arkadaş gelmiş adı söyleyip gitti faruk hocada 1 aşılama 1 tüp 1yıllık embiyolarını dondurmuş 2100 dolara aşılama daha uygun çoğu kişide ilk te tutmuyor belli bir sperm sayısıda var benim aslında hepimizin ileri hareketlilik ve morfoloji sorunuda var ya ilk sefer zor diyorlar birde bugün yeni bir şey öğrendim yumurtan çatladıktan sonra eğer adetin erken geliyorsa 12 günden önce bebiş tutunamıyormuş benim bu ay erken geldi 27.günde ah bir bu eksikti:59:

hayatım bu kadar stresten sonra tabiki günlerde değişiklikler olabilir,hemen moralini bozma sakın ,ballı karışımlardan felan iç inşallah faydası olur, bu hafta annem bana bal getirecek evde karışım hazırlamayı düşünüyorum,inşallah faydası olur

morfoloji ayırması güzel kruger hem de who diye ama baş kuyrukgibi bilgiler varmıydı onlar önemliymiş beraber olurken altımıza o yüzden yastık koymalıymışız aile hekimim dedi

canım şimdi bana güleceksin ama bu kadar şeyden sonra bu rakamı görünce başını kuyruğunu düşünmedim :)))
ben hep yastık olayını unutuyorum yawww
aile hekmin ne iyiymiş detaylı bilgi veriyor

Back
X