Bu aralar bir kafa karisikligim mevcut.
Su an Turkiye'de tatildeyim ama normalde avrupada calisiyorum, donuyorum haftasonuna kadar. Bulundugum ulkeyi cok sevmiyorum zaten cok bilincli bir tercih degildi. Muhendisim, calistigim sirket alaninda en iyilerden ve pozisyonum iyi oldugu icin tercih etmistim. Ama uzak kalinca fark ettim ki ne kadar iyi olursa olsun ben onumdeki 10 yillar daha o isi yapmak istemiyorum. Meslege baslarkenki idealim farkli bir alanda calismakti. Su anki isim biraz ailemin ve cevremin 'en iyi ol' etkisiyle secilmis bir alan oldu.
Simdi benim hayalim sifirdan baslamak, en cok istedigim birkac ulkedeki pozisyonlari arastirip, basvuru yapmak. Bu sureci yaza kadar surdurup, olmazsa isimden ayrilip bir sure dinlenip pozisyon aramaya devam etmek. Doktora yapmak istiyorum calisirken, bir yandan da doktora pozisyonlarina da bakabilirim.
Benim istegim ve kafamda her sey cok net ama ailem su anki isyeri pozisyonum ve ulkem cok iyi oldugu icin birakmak istegimin delilik oldugunu dusunuyorlar. Yasim 26 ve master mezunuyum yine de birakirsam bir seylere gec kalirmisim. Ben zamanin herkes icin farkli isledigine inaniyorum ama boyle baskilarda konu kendi olunca insanin acaba diye dusunuyor :)
Sormak istedigim siz olsaniz ne yapardiniz? Sifirdan, istediginiz ulkede, istediginiz pozisyonda ama su anki kadar iyi bir pozisyon olmasa da sizin istediginiz calisma alanina gecmeyi mi tercih edersiniz? Duzeni hic bozmaz misiniz?
Ise ara verirsem eger kendime yetecek birikimim var ve avrupada is bulma sorunum yok lisans ve masterim ABD' den.