Sifirdan hayat kurmak bir bakar misiniz lütfen?

melankolik_24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
3.746
4.199
133
Kizlar merhaba, yasadigim ev birlikte yasadigim insanlar katlanabilcegim gibi degil o yüzden artik kendi evimi düzenimi kurmak istiyorum ama söyle bir sorun var maddiyat. Henüz calismiyorum bir iki aya kadar calismayi düsünüyorum ama bir yandan da okudugum icin calisma saatlerim fazla olmicak. Yeni bir eve cikmam icin kapora ve esyalar icin para gerekiyor evi sifirdan kurcam ama ilk maasla hemen hepsini yapamam birikimim de yok, nasil bir yol izlemeliyim bilmiyorum. Kötü sartlarda kendinize sifirdan bir hayat kurabilen var mi aranizda. Kredi cekemem. Ilk maasimla kaporayi yatirip sonra sadece dösek ve en gerekli esyalari alarak baslamayi düsünyüorum zamanla digerlerini de alirim diyorum ya da baska fikirleri olan var mi?

Çalışmaya başlayıp şu an kaldığınız evde dişinizi sıkıp kalarak birikim yapmanızı tavsiye ederim. Yeni bir ev kiralamak, dizmek kolay değil. Depozitosu kirası bir dünya masraf olacak. Biraz birikimle düzeninizi kurmaya kalkmak daha mantıklı.

İşin garanti mi gelirin yeterli olacak mı.
Ailenle mi anlaşamıyorsun.
İyi bir gelirin olmazsa çok zorlanırsın.
Belki ev arkadaşı bulabilirsin ama o da ayrı sorunlar getirir.

Bence once.kenara biraz para atip oyle yola koyulmalisiniz.
Virus,pandemi,issizlik,ekonomik kriz... bunlar duzeni olan insanlar icin bile suan sıkıntı yaratabiliyor zaman zaman malesef.
Gec olsun güç olmasın. Dişinizi sıkın biraz kenara 2 3 ay para atin. Esylarida 2. El alin derim ilk basta

Şu an çalışmıyormuşsunuz ve iki aya çalışmayı düşünüyormuşsunuz. Kesin bir yer var mı peki? Varsayımlarla konuşmak olmaz çünkü. Bence biraz birikim yapmadan bir şey yapmak pek mümkün olmaz

İşin garanti mi gelirin yeterli olacak mı.
Ailenle mi anlaşamıyorsun.
İyi bir gelirin olmazsa çok zorlanırsın.
Belki ev arkadaşı bulabilirsin ama o da ayrı sorunlar getirir.
Hayir su an hicbir sey garanti degil ben icimde bulundugum durumdan hosnut olmadigim icin planlar yapiyorum hayatimi degistirmek icin. Sonucta dibe batmadan yüzeye cikilmiyor. Ev arkadasi tecrübem oldu önceden o daha cok problem dediginiz gibi ama artik böyle de yasamak istemiyorum:(

Bence once.kenara biraz para atip oyle yola koyulmalisiniz.
Virus,pandemi,issizlik,ekonomik kriz... bunlar duzeni olan insanlar icin bile suan sıkıntı yaratabiliyor zaman zaman malesef.
Gec olsun güç olmasın. Dişinizi sıkın biraz kenara 2 3 ay para atin. Esylarida 2. El alin derim ilk basta
Evet galiba birikim olmadan olmayacak:(

Cebinizde beş kuruş yokken böyle bir maceraya atılırsanız muhtemelen çıktığınız eve kuyruğunuzu kıstırarak geri dönersiniz.

O zaman en doğrusu önce işe başlayıp bir süre daha sabredip para biriktirmek.
Sonra bakarsın yeni fırsatlar çıkar.
Tek başına böyle büyük maceraya çıkma bence.
Ne okuyorsun?

O zaman en doğrusu önce işe başlayıp bir süre daha sabredip para biriktirmek.
Sonra bakarsın yeni fırsatlar çıkar.
Tek başına böyle büyük maceraya çıkma bence.
Ne okuyorsun?
Ögretmenlik yurtdisindayim bu arada. Belki baska imkanlarda vardir burda ama ben bilmiyorum.

Çalışma saatin az olacak. Aldığın maaş kuş kadar olacak. Faturaların olacak. Kış aman hasta olursun bir çorba kaynatanın olmaz. Biliyorum bu şekilde yaşamak da zor ama sabret ve para biriktir. Kaç yaşındasın? Ne tarz sorunların var? Bunlar önemli etkenler tabii.

Çalışma saatin az olacak. Aldığın maaş kuş kadar olacak. Faturaların olacak. Kış aman hasta olursun bir çorba kaynatanın olmaz. Biliyorum bu şekilde yaşamak da zor ama sabret ve para biriktir. Kaç yaşındasın? Ne tarz sorunların var? Bunlar önemli etkenler tabii.
Sorun aile degil. 33 yasindayim bosandim onla yasadigim evden kurtulmak icin kendime ev arkadasi bulup ayri eve ciktim(esyalar ona ait), o evden tek cöp bile almadim salak gibi, kiyafetlerimi aldim ve ciktim. Simdi dimdizlak kaldim böyle, ev arkadasimdan hic hosnut degilim sürekli eve arkadas davet ediyor onlarda günlerce onun yaninda kaliyor, konusup halledebilcek bir sey degil. Bu evden kurtulup tek basima yasamak istiyorum ama su an sartlarim uygun degil cok huzursuzum bu evde:(

Sorun aile degil. 33 yasindayim bosandim onla yasadigim evden kurtulmak icin kendime ev arkadasi bulup ayri eve ciktim(esyalar ona ait), o evden tek cöp bile almadim salak gibi, kiyafetlerimi aldim ve ciktim. Simdi dimdizlak kaldim böyle, ev arkadasimdan hic hosnut degilim sürekli eve arkadas davet ediyor onlarda günlerce onun yaninda kaliyor, konusup halledebilcek bir sey degil. Bu evden kurtulup tek basima yasamak istiyorum ama su an sartlarim uygun degil cok huzursuzum bu evde:KK43:
Yani apart tarzı bir yer vardır yurtdışında illa ki, oralara gidip 1-2 ay kalabilirsin. Depozito falan istemiyor çoğu. Küçücük oda veriyorlar tabii Türkiye’den bahsediyorum. Ev şuan senin için çok masraflı maalesef :(

Yani apart tarzı bir yer vardır yurtdışında illa ki, oralara gidip 1-2 ay kalabilirsin. Depozito falan istemiyor çoğu. Küçücük oda veriyorlar tabii Türkiye’den bahsediyorum. Ev şuan senin için çok masraflı maalesef :KK43:
Ögrenci yurdu bile depozite istiyor burda her sey parayla. Baska imkanlar varsa da ben bilmiyorum- Iki secenegim var ya dayanip okulumu bitirip adam gibi calisip eve cikcam ya datam saat calisip eve cikcam okulumu ertelicem.

Kizlar merhaba, yasadigim ev birlikte yasadigim insanlar katlanabilcegim gibi degil o yüzden artik kendi evimi düzenimi kurmak istiyorum ama söyle bir sorun var maddiyat. Henüz calismiyorum bir iki aya kadar calismayi düsünüyorum ama bir yandan da okudugum icin calisma saatlerim fazla olmicak. Yeni bir eve cikmam icin kapora ve esyalar icin para gerekiyor evi sifirdan kurcam ama ilk maasla hemen hepsini yapamam birikimim de yok, nasil bir yol izlemeliyim bilmiyorum. Kötü sartlarda kendinize sifirdan bir hayat kurabilen var mi aranizda. Kredi cekemem. Ilk maasimla kaporayi yatirip sonra sadece dösek ve en gerekli esyalari alarak baslamayi düsünyüorum zamanla digerlerini de alirim diyorum ya da baska fikirleri olan var mi?
Bulunduğunuz şehir neresi

Back
X