Sigara Bebek...

NMB24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2017
2.908
4.975
48
Selam kizlar....

sinirden hala ellerim titriyor. suc benimse biri beni tokatlasin. esim ben sigara iciyoruz malesef.

ama cocuguma birsey olcak korkusundan yada kötü örnek olucam diye kesinlikle sigara yaninda yasak. o uyurken balkonda iceriz. eller yüzler agizlar yikanir ve yeni t shirt giyinir. ama eminim cocugum yinede zarar görüyor neyse...

cocugum oldugundan beri babamda bi huy oldu önce sigara icer sonra cocugu kucagina alir. babama yüz kere anlattim baba bak bu bebek savunmasiz ona birsey olsa hepimiz kahroluruz. tamam bagimlisin ama ictikden sonra en azindan elini yüzünü yika lütfen.

her cvp bisiiiii olmaz.

artik sustum birsey demiyorum. degismicek ben kendim anlatip kendim dinliyorum. bu arada annemde sigaradan nefret eder. babama cok kizar.

neyse annemlerdeyim babamda evde bi saat oturdu. cocuk dede dede dede babam tv ile ilgilendi pek pas vermedi. gitti bahceye sigara icmeye ben mutfaktayim. birden sigara kelimesi duydum tabi ben merakli melahat hemen pencereden kafami uzattim. annem pencereden oglani babama veriyo babamin bi elinde sigara bi elinde bebek, agzindaki duman oglanin kafasina dogru üflüyor. nasil kizdigimi tahmin etmesi zor olmaz sanirim.

o sinirle anneme: sigaradan sen nefret ediyorsun, torununu bile bile nasil verirsin. size nasil güveniim ben yapmayin dedigim herseyi yapiyorsunuz dedim. simdi suclu benim benimle konusmuyorlar...

anlamalari icin daha ne yapmam lazim.

not: seker, meyve suyu sakin vermeyin diye yalvaririm her defasinda bana caktirmadan direk ele öyle birsey verirler. ben elinden almak isterim kendini yerlere atar aglar. ve o gün kesinlikle yemek yemez. sürekli seker arar evde.... kac kere anlattim of offf

Yaa bu dedeler neneler hep böyle mi benim yeğenlerim daha ufacıkken ablam kola meyve suyu vermeyin demesine rağmen babam ablam odadan çıktığı gibi çocuğun ağzına dayardı asiti asitli kolayı. Hepsi aynı nasıl değişirler bilmiyorum

Benim de kp öyle. Sigara içmez ama sokaktan gelince falan elini yıkamadan direkt oğlumun eline yüzüne dokunur. Eşim ikaz etti ve sonuç :çocuk bakmayı sizden mi öğrenicez diyerek küstü bize.

Siz gereken uyarıyı yapmışsınız. Artık konuşup konuşmamalarını kendileri bilir.

Nedense herseyin en iyisini onların bildigini onların da evlat yetirstirdigini soyluyorlar ama şunu unutuyolar o evlat onların buyuttugu değil sizin buyuteceginiz evlat ne yapmanız gerektiğini ne yedirip ne icicegine sizin karar vermeniz gerekirken her kafadan ses çıkıyor sonuç hala herkes kendi bildiğini okuyup anneyi dinlemiyor. ÇocuğuM yok ama yengem de yigenimi buyuturken babası ile ayni sorunu yaşadı en sonunda bebek ile babasını yalnız birakmamakta buldu adam bI süre sonra yanlışı anladı ve yengemin dediğini yapmaya başladı

Anne babaya saygı duymayan insanlara ağır gıcığım. Arkadaşım bu çocuk onların ve onlar böyle yetiştirmeye karar vermişler. Buna saygı duymak ve uyum sağlamak bu kadar mı zor?
Benim annem normalde anlayışlıdır ona rağmen geçen gün yetişmesem parkta cips tattıracaktı 15 aylık oğluma. Neymiş görmüş canı çekmişmiş...
Kararlı olun lütfen.

Dumanı çocuğun kafasına üflemek nedir ya... Tepkilerinizde gayet haklısınız. Onların ne düşündüğü kendilerini bağlar, bu çocuk sizin çocuğunuz ve sizin istediğiniz gibi davranmak zorundalar. Kaldı ki şımarıkça bir istekte de bulunmuyorsunuz, çocuğun sağlığını etkileyecek şeyler bunlar. Taviz vermeyin, kendileri bilir, konuşmasınlar. İki gün sonra torunlarını özleyecekler nasıl olsa...

Sizin izin vermediğiniz şeyleri yedirip içirmeleri çok büyük hata tabiki,elinde sigara varken bebeği alıp dumana maruz bırakması da öyle ama sigara içtikten sonra ellerini yıkamaması bir etki eder mi bilmiyorum. Tepkiniz anlaşılır ve doğal ancak onlar da sizi büyüten anne ve baba olarak torunlarına bile isteye zarar vermek istememişlerdir diye düşünüyorum. Anlıyorum çok kızmışsınız,küsmelerini gerektirecek bir durum da yok ama keşke daha sakin bi şekilde söyleseydiniz. Sert çıktım anne baba özür dilerim ama o daha çok küçük evladıma kıyamıyorum lütfen siz de dikkat edin diye olayı tatlıya bağlayın bence.

Bir dip not olarak söylüyorum tabiki sigara herkes için zararlı,bir bebeğin yaşadığı evde,bulunduğu çevrede asla içilmemeli ama bir tanıdığım hamileliği boyunca içti ve çok sağlıklı bir oğlu var. (ona da çok kızıyorum ve bunu asla doğru bulmuyorum.)Bunu sadece ellerinizi yıkayıp üstünüzü değiştirdiğiniz halde evladınıza zarar veriyor mudur diye endişe ettiğiniz için söyledim. Umarım siz de babanız da bir gün bırakırsınız :)Evladınıza uzun ve güzel bir ömür dilerim.Umarım ailenizle olanlar da tatlıya bağlanır.

Kv ve kp de aynı, hatta görümcem ve çocukları bile... düpedüz saygısızlık bu.

Babanizla beraber cocuk doktorunuza gidin
Doktorun yaninda babanizin yaptiklarini anlatin ve gerisini doktora birakin
Eminim babaniz bir daha cocuk onlardayken sigara icmeye cesaret edemez

Valla Canan Karatayı tvde izleyip aaa ooo dedikten on dakika sonra bir torba abur çubuğu veriyorlar.

Resmen kayınpederimi anlatmışsınız. İnanılmaz trip atar normalde, benle yüz göz olmak istemediğinden heralde bi bana laf etmiyor. Alıp çıkıyorum kızınca. Ama annemlere kızmakta götürmekte kar etmiyor. Resmen benden yüz bulup yapma dediğim ne varsa yapmaya çalışıyorlar. İlla dede-anneanne-babaanne anneyi çiğneyerek mi olunur, anlamıyorum bende.

babama kendi doktoru sigarayi yasakladi. en kücük kardesimde doktor demisti zaten cok dikkat edin diye. hic birseyi takmiyor. yani onu gectim türk kanallarinda zaten bangir bangir cocugun yanina sigara icmeyin deniliyor.

ben bu inatlasmayi cözemedim. neden... misal benim sigara ictigimi biliyor ama babamin yaninda sigara icsem saygisizlik diye suratima tükürür. yani konu saygiya gelince akan sular duruyo ama savunmasiz bi bebege neden bu iskence al sev istedigini yap ama nolur sigara icme baba lütfen kac kere dedim. düsünsene annem sigara kokusundan nefret eden o an kiz hakli cocuga üfleme demek yerine ama bana dönüp sende iciyorsun dedi...

Selam kizlar....

sinirden hala ellerim titriyor. suc benimse biri beni tokatlasin. esim ben sigara iciyoruz malesef.

ama cocuguma birsey olcak korkusundan yada kötü örnek olucam diye kesinlikle sigara yaninda yasak. o uyurken balkonda iceriz. eller yüzler agizlar yikanir ve yeni t shirt giyinir. ama eminim cocugum yinede zarar görüyor neyse...

cocugum oldugundan beri babamda bi huy oldu önce sigara icer sonra cocugu kucagina alir. babama yüz kere anlattim baba bak bu bebek savunmasiz ona birsey olsa hepimiz kahroluruz. tamam bagimlisin ama ictikden sonra en azindan elini yüzünü yika lütfen.

her cvp bisiiiii olmaz.

artik sustum birsey demiyorum. degismicek ben kendim anlatip kendim dinliyorum. bu arada annemde sigaradan nefret eder. babama cok kizar.

neyse annemlerdeyim babamda evde bi saat oturdu. cocuk dede dede dede babam tv ile ilgilendi pek pas vermedi. gitti bahceye sigara icmeye ben mutfaktayim. birden sigara kelimesi duydum tabi ben merakli melahat hemen pencereden kafami uzattim. annem pencereden oglani babama veriyo babamin bi elinde sigara bi elinde bebek, agzindaki duman oglanin kafasina dogru üflüyor. nasil kizdigimi tahmin etmesi zor olmaz sanirim.

o sinirle anneme: sigaradan sen nefret ediyorsun, torununu bile bile nasil verirsin. size nasil güveniim ben yapmayin dedigim herseyi yapiyorsunuz dedim. simdi suclu benim benimle konusmuyorlar...

anlamalari icin daha ne yapmam lazim.

not: seker, meyve suyu sakin vermeyin diye yalvaririm her defasinda bana caktirmadan direk ele öyle birsey verirler. ben elinden almak isterim kendini yerlere atar aglar. ve o gün kesinlikle yemek yemez. sürekli seker arar evde.... kac kere anlattim of offf
Her anne çocuğunu korumak ister. Sizin tepkinizde birşey yok. Asıl, düşünemedik evlâdım.daha dikkatli oluruz demeleri gerekirdi.

Bende sigara iciyorum,cocuklu ailelerin yanina gittigimde dışarı çıkıp içerim. Ev sahibinin söylemesine gerek bile yok,yani Allah beyin vermiş kullanalım diye cocuga zarar verir tabiki .

Iste böyle seyleri okudukça çıldırıyorum,henüz çocuğum yok,olduğunda,(insallah),lohusa döneminde yanımda kimseyi istemiyorum.

Okuyorum bu sitede yok kaynana karışmış,anne karışmış yok bilmemne olmuş kadinlar sinir harbi yaşıyor.

Ne bicim bir milletiz ya herseyi biz biliyoruz.

Valla siz haklısınız. Cocuk kucaginda sigara üflemek kafasina dogru yanlis birsey yazik gunah cocuga kuserlerse de kussunler siz haklisiniz ve dogru soyleyeni 9 köyden kovarlar.

Bende sigara iciyorum,cocuklu ailelerin yanina gittigimde dışarı çıkıp içerim. Ev sahibinin söylemesine gerek bile yok,yani Allah beyin vermiş kullanalım diye cocuga zarar verir tabiki .

Iste böyle seyleri okudukça çıldırıyorum,henüz çocuğum yok,olduğunda,(insallah),lohusa döneminde yanımda kimseyi istemiyorum.

Okuyorum bu sitede yok kaynana karışmış,anne karışmış yok bilmemne olmuş kadinlar sinir harbi yaşıyor.

Ne bicim bir milletiz ya herseyi biz biliyoruz.

Valla siz haklısınız. Cocuk kucaginda sigara üflemek kafasina dogru yanlis birsey yazik gunah cocuga kuserlerse de kussunler siz haklisiniz ve dogru soyleyeni 9 köyden kovarlar.

:dua: tskler... sirf bu yüzden dogurdugumda esim. cocugu biz yaptik bakmasi bizim görevimiz diye kimseden is beklemedi sabahlari bana yardim edip, biz uyudukdan sonra kendisi gece yarilarina kadar calisti. Allahtan sansliydik, is veren evden calismasina izin verdi bir ay boyunca. ins. seninde hersey gönlünce oluyor.

ama insana cok koyuyor sonucta annem babam benim eminim onlarda benim icin endiselendiler ama beni anlamamak icin niye israr ediyorlar. bütün gündür düsünmekten kafam sisti. sanki sabahtan beri aglamisim gibi hissediyorum kendimi.

otobuste hastanede okulda heryerde sigara icilen bir toplumduk bir zamanlar. büyüklerimiz o ortamlardan cikip gelmisler bu sebeple durumun ciddiyetinin farkinda değiller. pasif iciciligin ne oldugunu sabırla her defasinda anlatin. kirici olmayin. küserler, bosver gormezden gelin bi sure sonra anlamasalar bile kabul edeceklerdir. kardesim yillarca babamla kavga etti evde sigara ictigi icin. artik evde icilmiyor.

Back
X