- 4 Mart 2016
- 1.142
- 372
- 123
- 41
- Konu Sahibi sevilay1984
-
19 haftalik hamilelyim sigara içiyorum bazıları ilk 3 ay içmeyin bişey olmaz diyor şimdi tekrar başladım
kiyamam fotograf cok kotu yaaEki Görüntüle 1801398 bak üstteki sigara içen annenin bebeği eliyle yüzünü kapatıyo dumandan boğulduğu için gelişimide engelleniyo bence bebeğinin sağlığını göz önüne alsigarayı bırakmalısın
elalemin derdi seni gerdi16 yasinda ve hamilesin sigara kullaniyorsun ve bunun dogru olup olmadigini mi soruyorsun. Nolur gercek olma ya!Mune
aynen oyle 8 senedir iciyorum suan bi dal bittiginde hemen karnima dokunuyorum hareketlimi diye korkuyorum vicdan azabi felen kac paketi icmiyecem diye esime verdim sonra tekrar tekrarYaptığım uzun soluklu araştırmalar sonucunda elbette bir şey olmaz diyemeyeceğim fakat...
Sigarada bulunan zehirler bebeğe kan yoluyla aktarıldığından, hamile kalmadan en az 1 yıl önce bırakılması gerekiyor.
Benim gibi zaten sigara içerken hamile kaldıysanız bıraksanız dahi vücudunuzda bulunan zehirler bebeğe bir şekilde aktarılıyor, bu kötülüğü daha doğmadan onlara yapmış oluyoruz.
Tabi bunu arttırmak ya da hamileyken sigara içmek kadar kötü bir vicdan azabı yok.
Doktorumun bana günde 2 tane ince slim sigaradan verdiği izin var.
Bebeğe zararı olmadığından değil, strese ve krize grip bebeğe başka yönde zarar vermemem için.
Şimdi ise günde bir iki nefes yanımda içen insandan alıyorum, içime çekemiyorum ciğerim müsade etmiyor daha fazla istesem bile.
İnşallah onu da bitireceğim.
Sizi anlıyorum, gerçek tiryakiler için çok zor bir durum, yaşamayan bilemez.
Biraz sabır, azim ve doğduktan sonra tekrar başlayabilirim motivasyonu ile hareket etmeniz lazım.
Ama bir şey olmaz mantığıyla bu zehire devam etmek kadar kötü bir şey olamaz...
aynen dediginiz gibi hakkim yok daha minicik bir insana yapilmaz bu ins. icmiyecegim yaaBencede birak cnm yazik yavruna ona bunu yapmaya hakkin yok degil mi kafani baska biseylerle mesgul et reyhan etkili oluyomus bu konuda canin isteyince bi parca kopar cigne
Ben 15 sene her gun en az iki paket içtim, Gece gözümü açsam, Sabah ilk uyandığımda, yatağa girerken hep içtim... Bazen günde 4 paket içtiğimi bilirim hiç uyumayıp... Ama nişanlandığımda sadece bir kere bırakıcam çünkü evleniyorum çocuğum olacak ona bunu yapamam dedim ve bıraktım 9 senedir ağzıma sürmedim... Annemi sigaradan genç yaşında kaybettim ve annemin hamilelikte sigaradan vazgeçememesi yüzünden küçük kardeşim hem kalp hem astım hastası... Bırakmazsan kardeşim gibi bir çocuğun olması da Allahım esirgesin bir ihtimal... Ama çocuğunu düşünüyorsan benim gibi bir manyak tiryaki bırakabilmişse senin bırakabilmen de 100de 100 bir kesinlik emin ol... Asla yapamam deme, Bir anne çocuğu için adam bile yer...aynen oyle 8 senedir iciyorum suan bi dal bittiginde hemen karnima dokunuyorum hareketlimi diye korkuyorum vicdan azabi felen kac paketi icmiyecem diye esime verdim sonra tekrar tekrar
Bence de tereddütsüz bırakmalısın zaten ilk3 ay içmemişsin tekrar başlamanın anlamı yok bebeğini düşün ve ona bunu yapma sık dişini dayan..19 haftalik hamilelyim sigara içiyorum bazıları ilk 3 ay içmeyin bişey olmaz diyor şimdi tekrar başladım
Biz koca insanlar sigara içilen bir ortamda öksürmekten duramıuoruz. Bebişin ne yapıyo kimbilir . Bırak lütfen Allah korusun bişi olursa çok üzülürsün.aynen oyle 8 senedir iciyorum suan bi dal bittiginde hemen karnima dokunuyorum hareketlimi diye korkuyorum vicdan azabi felen kac paketi icmiyecem diye esime verdim sonra tekrar tekrar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?