Sigara tiryakilerine iyi haber

Caddy

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
8.170
2.002
448
Kocaeli
Bakanlar Kurulu, sigara ırakma tedavisi gören hastaların konuyla ilgili ilaç ve preparatlarının Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanmasına karar verdi.

Bakanlar Kurulu, sigarayı bırakmak için tedavi gören hastaların nikotin replasman preparatları ile Bupropion HCI ve Vareniklin içerikli ilaçlarının, sosyal güvence olup olmadığına bakılmaksızın hastalara ücretsiz verilmesini kararlaştırdı.

ResmiGazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında, sigarayı bırakma tedavisi alan hastaların; sayıları 300 bini geçmemek şartıyla herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın, Sağlık Bakanlığınca temin edilerek birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurum ve kuruluşlarına dağıtımı yapılacak nikotin replasman preparatları ile Bupropion HCI ve Vareniklin içerikli ilaçlardan, tütün bağımlılığı tedavi ve eğitim birimleri vasıtasıyla yararlanmada, 4736 sayılı Kanunun 1'inci maddesinin birinci fıkrası hükmünden muaf olduğu belirtildi. (Radikal)

Sigara tiryakisiyim ama bu haberi iyi haber olarak göremedim zira sigara içen ona para bulabilen bir tiryaki bırakmak istediği zaman kullanması gereken ilaç ve preparatlara da rahatça para verebilir zaten bırakıyorum diyerek içmediği sigaranın parasını kenara koysa hergün 6 liradan 10 günde 60 lira para birikir kenarda.

Keşke Bakanlar Kurulu, kanser, kalp vb hastaların ilaç + diğer masraflarının karşılanacağı müjdesini verseydi, bir tiryaki olarak buna çok daha fazla sevinirdim.

bu habere yakılır bir tane.....
okadar saçmaki bir sürü rahatsızlığı olan insanlar var ..mesela face bookta görmüştüm..küçük bir kız çocuğu cildinde bitip tükenmeyen yaralar çıkıyor onun için ilaç yardımı toplanıyordu..ilaçlarda bepenten tarzı şeyler ve pamuklu kıyafet..mesela otarz şeyleri bedava karşılasın..keyfindenmi hasta oluyor bu insanlar..

sigaranın sebep olduğu hastalıkları azaltmak amacıyla böyle bir şey yapılmış olabilir sigara bırakıldığında hastalıklardada azalma olacaktır zaten.

Olabilir ama mesela benim bir yakınım sigara ve alkolü hayatı boyunca hiç kullanmamış, tadlarını bile bilmediği halde karaciğer kanserinden vefat etti, üstelik ailesinde kanser hastası da yoktu ki genetik densin.
Yani Allah korusun kanser altında tetikleyici bir sebep yokkende çıkabiliyor, ben yine de önceliğin kalp, kanser gibi hastalıkların almasından yanayım.

1 Aya yakın champix kullandım. Ama ücretsiz değil paramla almıştım. Evet sigarayı bırakmada cok yardımcı oluyor tiksindiriyor. Ama anladımki ben sosyalleşme manyaklığıyla içiyorum.Bıraktım hapı döndüm eskiye
Ha bedavalığına gelince bırak işte bir sürü vergi alıyorsun milleti zengin edene kadar zorlaştırdığın ilaçları ücretsiz yap , lösev gbi kurumlara destek ol..

yine lösemi hastası çocuklar sigara nedeniyle hasta olmamışlar, onlara ayrılabilir mesela bu konuya ayrılan bütçe. Ben bir çok kişinin "ne yapsamda bırakamıyorum olmuyor "dediği için değil de aslında bırakmak istemediği için bırakmadığını düşünüyorum.

Kesinlikle şahsın adına öyle. Kötü birsey ama arkadaslarımla iş arası molamı sigara sayesınde veriyorum , onun bahanesine buluşuyoruz vs.
Kesinlikle bu para başka kaynaklara aktarılmalı..

Mesela ben, bırakmak istemiyorum en kötü alışkanlığım bu, evet sigara gerçekten kötü ama içiyorum ve bırakmak gibi bir niyetim yok.
Ben böyle söyleyince o seni bırakacak birgün diyorlar, doğrudur haklıdırlar ama yapacak birşey yok, şimdi ben böyle düşünürken diyelim ki baskı altında sigara bırakma tedavisine başladım, içim istemiyor bırakmayı ama kızım eşim bırak dedi zorladı diyelim, ya benim tedavi masrafımı devletin üstlenmesi başka bir hastaya yapılan haksızlıktır, ben kimsenin hakkına giremem, bende de böyle bir bünye var, nasılsa bedava deyip gidemem

mune annem gibisin sende :) oda bırakmıyorrr ;

evet yani senin benim onun keyfinin kahyasını milletin cebinden ödenmesi diimiii , öyle olmuş oluyor .

evet yani senin benim onun keyfinin kahyasını milletin cebinden ödenmesi diimiii , öyle olmuş oluyor .
Benim mantık biraz garip çalışıyor belki olması gerektiği gibi çalışıyor ama bu düşüncelerim zaman zaman tuhaf karşılanıyor, ben sigara içiyorsam sigara keyfi birşeydir, ayrıca sigarayı alabilen biri demekki o merede para bulabiliyor yani birşekilde kendi kendini iyi kötü geçindiriyor, ihtiyaç sahibi biriyse niye günde en az 1 paket sigara içiyor, ki yerli sigaraların en ucuzu 6 liradan satılıyor.

O zaman benim sigara tedavimi devlet üstlenmemeli, mesela ihtiyacı olmadığı halde kömür, gıda, çocuk eğitim parası alanlarda hak gaspediyor, bana göre bu başkasının hakkını gasptır, ben onun vebaline giremem.

2701 sosyalleşme mantığını nasıl oluyor canım..ben evde çay kahve ve yemekten sonra içiyorum tek başıma..aslında artık evde değil bebek olduğundan beri balkonda tüttürüyoruz

şöyle oluyor şekerim ; çalış çalış (devamını yazmayım :)) .. whatsapptan örgütleniyoruz diğer birimdekilerle aşağıda tesadüfen buluşuyoruz bir sigara bir sigara daha...
canım haftasonları evde aklıma sigara gelmiyor

anladım öyle daha çok sigara içilebilir evet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…