sigara(!)

elnare

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2012
808
51
68
32
merhaba ...öncelikle sunu belirteyim 17yaşımda başladım sigaraya ..şidi 20 yaşındayım .eşimlede o dönemde tanışmıştık onu tanıdıgımdan beri sigara icerim günde 10 15 tane içerdim .eşim alıştırdı açıkcası .eşimin başka alışkanlıgı yok ama oda 13yaşından sigar icer .cıktıgımız dönemde hep yanımdada icerdi bende sadece bakarım ilk başlarda ama zamanla benimde canım cekmege başlayınca eşim karşı cıkmadı .istersen bitane yaka bilirsin rahat ol benden izinlisin derdi buluştugumuz zamanlarda .bende ilk başlarda sadece onla görüştügüm zamanlarda 1 2tne icerdim ama zamanla alışkanlık yaptı bende.sonra evlendik eşim sigarama bir şey demiyordu bende içiyordum rahat rahat .sonra gebe kaldım sigarayı artık bırakmamı istedi tbi bende istedim braktım (guya).şuan 8 aylık hamıleyim itiraf ediyorum 8 bazem srtese fln girdigimde yakıyorum bi sigara .bitaneden birşey olmaz diyerek içiyorum bazen .mesela 2günde 1tne fln .eşimin haberi yok bundan çünki beni kendisi alıştırmasına ragmen bugun içmemi kesinlikle istemiyor bebegi dogur sütten kes sonra istersen icersin diyor .ama napim alışkanlık tam brakamıyorum .şimdiye kadar birtaneden bişey olmaz deyip aldırmıyordum am şu son 1aydır cok rahatsız oluyorum bebegimi düşünmege başladım .açıksası son bir aydır bebegimin varlıgını artık bende anneyim bebegimi korumalıyım gbi duygular yarandı bende ilk başlarda yokdu böyle hisler.cok kormaya ve vicdan yapmaya başladım .doktora gidiyorum sık sık kontrollere şükür şimdiye kadar bir sorunumuz yok bebkte cok iyi diyor doktor .ama vicdanım ...cok korkuyorum ya ona zarar veriyorsam diye .bebegime birşey olmuşmudur acaba :26:

Son düzenleme:
İrade meselesi sigarayı bırakmak..

Annem bana hamileyken sigara tiryakisiydi hala da öyle.. Günde bir paket içiyormuş, babam ağzına sigara koymadı şu zamana kadar.

Neyse ben doğmuşum, annem ilk gün içememiş sigara. Doğum da biraz riskliydi o yüzden annemi özel odada tutmuşlar.

Ertesi gün başlamış sigara krizleri.. Babam mecburen sabun kutusunun içinde sigara sokuyormuş içeri

25 yıldır günde sürekli bir pakete yakın içer.

Hiç emzirme döneminde, hamileliğinde bırakamadı..

Allaha çok şükür sağlıklı doğdum, sigarayı da denedim ama asla bağımlı olmadım.

Ama bu çok düşük bir ihtimaldi.

Eğer sigara içiyorsanız hamileyken çocuğun zeka geriliği taşıması ihtimali yüksek.

Kalp sorunları olması ihtimali yüksek..

ileride sigaraya bağımlı olma ihtimali yüksek..

O yüzden lütfen siz benim annemin yapamadığını yapın ve bırakın sigarayı..

Kendi sağlığıınızı da düşünün..

Bir kaç sene önce annem kanserden döndü..

Bu da bir mucizeydi..

ama siz mucizeleri beklemeden bırakın derim..

eger gercekten iki gunde bir ictiysen bir sorun olmamistir bence...bu saatten sonra bu kadar stres yapma artik...ki stres sigaradan daha buyuk zarar...

en guzeli tabiyki hic icmemek fakat suda bir gercek sigarayi ic icme ayni ortamda bulunana daha cok zarari var bu bebeklermiz icinde gecerli 1-2 veya yanimizda olanlarin icmesi dahi etkiliyor..
hamileyken icmemen daha iyi olurdu bunun bilincindesin ama zaten evin icinde iciliyor bebegini bu yonde korumak istersen ikinizinde birakmasi gerekiyor.

Tabiki de asla içmemelisin....Ben hamileyken asitli içecek bile içmedim bebeğime zarar gelmesin diye...Ayrıca hazır meyve suyu , hazır gıdaları bile tüketmedim.....
Sigarayı da hiç kimsenin yanımda içmesine izin vermedim..

anne karnında hücre bölünmesi çok hızlı olur ve sigara bu bölünme sırasında istenmeyen bir bozukluk yaratabilir ya da bebek de ilerde astım ve benzeri akciğer rahatsızlığı olabilir su an aynı bedeni paylaşıyosun onunla bence içme. ha aşırı stres oluyorum diyosan da sen bilirsin karar senin inisiyatifinde. sonuçta hamileyken sigara içen çok tanıdığım var çocukları sağlıklı oldu şükür. ben içmedim hamileliğim boyunca ve emzirirken..

11 sene içtim,çok da severek,keyif alarak içtim.
Hiç bırakmak istemedim,hiç şikayetim olmadı.
Bağımlılıktan ziyade keyifti benim için.
Çok hafif bayan sigarası tabir edilen bir markaydı.
Ne eşim,ne ailem vazgeçirebildi.
Ama şimdi...
3,5 aylık hamileyim,öğrendiğim andan beri bırak ağzıma sürmeyi,başkasının elinde görmeye
tahammülüm yok.Eşim de içmiyor,çok sık görüştüğüm en yakınlarım da.
Zor bulunan bir sigara olduğu için hep stoklardık,hamile kaldığımı öğrendiğimde evde 1,5 karton sigaram vardı
dağıttık.Sigara içen bir misafirim geldiğinde balkona çıkar,soğuk moğuk umrumda değil.
Umrumda olan tek şey bebeğim...
O masumun sana ''anne içme,kötü oluyorum''deme şansı var mı?
İçtiğin şeyin O'na bir yararı var mı,aksine ne kadarcık yerde gelişmeye çalışıyor.
Ve içtiğin her sigara O'nun gelişimini etkileyip,milyon tane riske kapı açıyor.
Yapma...Biliyorum çok sinir bozucu birinin böyle konuşması ama sana bunları,
sigaradan severek ayrılan eski bir tiryaki olarak söylüyorum :)
ve naçizane bir abla tavsiyesi olarak.
Sigarayı severdim ama asla önceliğim olamazdı.
Evet eşimin,annemin,ailemin ısrarına rağmen bırakmadım ama bebeğim söz konusu olunca her şeyi yapabilirim.
Bir kaç dk lık keyif için,başımı yastığa koyduğumda vicdan azabı duymak çok korkutur beni.
Bebek sahibi olabilmek için varını yoğunu yok eden,
ameliyatlar,hormon tedavileri,ve daha onlarca yolu deneyip bir umut uğraşan insanları düşün.
Ve bedeninde ki mucize için o insanlar kadar uğraşmadığını,
ne kadar şanslı olduğunu ve o şansını gücendirmemek için bir dal sigarayla top gibi oynayabileceğini...
Çok uzattım ama hemen bugün kendine ve bebeğine bir söz ver,
sen artık bir annesin ve O'nu önce bedeninde sonra da hayatınız da korumak senin tek yaşama sebebin...
Ve son bir şey bana çok faydası oldu bu düşüncenin,
hamilelikten sonra içmeye yeniden başlarsan,bebeğinin seni elinde sigarayla gördüğünde sigaranın,
çok normal bir şey olduğunu düşüneceğini,hayatımızda ki en güvenilir insan annemiz bunu içiyorsa demek ki
o kadar da kötü bir şey değil diye düşüneceğini bil.
O'nun da seni rol-model alıp sigaraya başladığında yaşayacağın üzüntüyü,katlanan vicdan azabını düşün.
Biri de bir bini de...O tek bir tane seni yıkmaz belki ama bebeğin için binlerce risk oluşturur.
Sen bakma ''9 ay boyunca içtim şekerim bişeycik olmadı kız''diyen cahil insanlara.
Evet bu çok büyük bir cehalet ve bencillik.İnsanın eşi içmiyordur,rahatsız olur kaçar oturma odasına,
ya da içen kişi çıkar balkonda içer,ailen içmiyordur yanlarında içmezsin ama o minicik mucizenin kaçacak yeri yok!

Konu sahibi arkadaşım gebeligin hayırlı olsun inşallah sağlıklı bir şekilde evladını kucagına alırsın.1 taneden bişey olmaz demiyecegim çünkü olur diyelimki dogumu sağlıklı bir şekilde yaptın sigra yüzünden bebegin bir zarar görmedi ama bunun ilerisi var normal bir insan grip olunca diyelimki 5 günde iyileşiyorsa senin çocugunun iyileşme süresi daha çok uzayacaktır bu süreler yeri gelecek 15 günü 20 günü bulacaktır ileride bronşit astım gibi rahatsızlıklara yakalanma riski yüksek çevremde hamile iken sigara içenler var bebekleri ilk başlarda çok iyi oluyor dogumda fakat dogumdan sonrası kötü oluyor çabuk hastalanıyorlar iyileşme süreleri uzuyor doktorlar anne karnında solunan sigara dumanının neden oldugu söylüyorlar hatta bir keresinde komşumuz ile birlikte gitmiştik doktor zamanında içilen sigaradan kaynaklandıgını söylemişti ama kadın yinede inanmıyor.Sen bir daha içme arkadaşım.

Herşey beyinde biter bende 19 umda başladım 22 im de bıraktım sigarayı içmiyorum Eşimle Söz verdik birbirimize içmicez diye 1 ekimden itibaren içmiyorum öylede aramıyorum sigarayı şimdi çok rahatım artık nikotin kokmuyorum....

İçince bebeği sağlıklı doğan da var doğmayan da var, ileride sorun çıkma ihtimali de var... Yani kocaman bi'risk. O can size emanet sizin bile değil oyüzden lütfen bu konuda iradeli olmaya çalışın içmeyin lütfen:26:

Allah sağlıklı kucağınıza almayı nasip etsin, hayırlı doğumlar.

eger gercekten iki gunde bir ictiysen bir sorun olmamistir bence...bu saatten sonra bu kadar stres yapma artik...ki stres sigaradan daha buyuk zarar...
hatda haftada bir oldugu anlarım cok oldu .atmıyorum ilk başlarda 1 ay icmemiştim .gecenlerde anneme yakalandım ve bana öle bi tokat atdıkı öle laflar söylediki tokatı unutdum ama o laflar cok agırdı anneligime kadar uzatdı dilini o gün bu gündür vicdan yapmaya başladım

eşimi başka alışkanlıgı yok sadece sıgara icer bazen bırak diyorum bırakamam lütfen böle bişey isteme bi o var onuda cok görme diyor .bide şunu belirteyim evdeyken kesinlikle kapalı alanda içmeyiz büyük terasımız var yazın kışın orda içeriz

bendede aynı sendeki gbi alışkanlıktan ziyade bi keyif alma var .bide ben kadınlar için olan o ince hafif tadı olan sigarslardan içemem kesmez beni onlardan içsem güne 3paket içerim herhalde .ben kalınlardan agır dumanlı olanlardan içiyorum bölelikle az içmişoluyordum döyuyordum .dün cok fena canım sigars cekti indim markede büyük boy cekirdek aldım belki unuturum diye o stresle bi daldım 20dk paket bittdi yne sigara istiyordum dayanamadım uydum şeytana

Alışkanlıktan ziyade keyif alma durumu varsa bu da bencillik olmuyor mu? Bebek gibi büyük bir mucizeye kavuşmuşsunuz bence kıymetini bilin...
Bize de karnı burnunda hamile bir tanıdık geliyordu her gelişinde ağızda sigara ben her nefesinde korkulu gözlerle bakıyordum. O dumanı içinize çekiyorsunuz ve içinde binbirtürlü zehir var.

Üç tane evladım var bunu söylemek ne kadar doğru bilmiyorum ama en azından şimdiye kadar ki içtiklerinizden dolay oluşan vicdan azabına belki bir nebze ilaç olur.
Büyük de hamile iken ve emzirirken gençliğin de verdiği cehaletle bırakamadım ve 9 ay boyunca içtim sigarayı hemde öyle bir iki tane değil baya baya tiryaki gibi. Diğer ikisinde ise hem hamileliğimde hem de emzirirken bir tane bile içmedim.
Sonuç şimdi ikisi 20 li yaşlarında biri daha küçük üç evladımdan büyük bugüne kadar bir kez bile ciddi bir rahatsızlık sonucu doktora gitmemiştir zekası ise ne söylesem bilmiyorum şimdi:) küçüklerde yani içmediğim ikisin de ise astım gibi ciddi kronik rahatsızlıklar var.
Belki benim çocuklarımın şansı ya da şanssızlığı idi ama durum bu sizin yine de yapmanız gereken içmemeniz. Sonuç da çocuğunuzdan daha önemli değil keyfiniz değil mi!

Son düzenleme:

Peki o tokadın bebeğiniz üzerinde ki etkisi sigaradan daha mı az sizce. Üzüldüm hem de çok..

Rabbim size bi yavru vermiş, gözünüzden bile sakının diye ama siz keyif için size yararır olmayan bi şeyi içip ona zarar veriyosunuz.
Böyle düşünün lütfen.. Kendinizi geçtim ben ona zararından bahsetmiyorum ama onu düşünün..

tokat atmak ne demek ya? sizin daha buyuk sorunlariniz var bence ...yasiniz kac acaba? yani anneniz nasil boyle birsey yapar size?

Peki o tokadın bebeğiniz üzerinde ki etkisi sigaradan daha mı az sizce. Üzüldüm hem de çok..
evliyim eşimin bana bi fiske vurmuşlugu yok bugune kadar .ama annem hala bna tokat mokat atar hiç cekinmeden .geçenlerde eve geç geldim kız arkadaşımla dışarıda buluşmuştuk .eve saat 11de gelmiştim eşim kızmamıştı annem yapmadıını bırakmamıştı o gün bana.üstelik bi yalnışımda yoktu yni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…