hatda haftada bir oldugu anlarım cok oldu .atmıyorum ilk başlarda 1 ay icmemiştim .gecenlerde anneme yakalandım ve bana öle bi tokat atdıkı öle laflar söylediki tokatı unutdum ama o laflar cok agırdı anneligime kadar uzatdı dilini o gün bu gündür vicdan yapmaya başladımeger gercekten iki gunde bir ictiysen bir sorun olmamistir bence...bu saatten sonra bu kadar stres yapma artik...ki stres sigaradan daha buyuk zarar...
eşimi başka alışkanlıgı yok sadece sıgara icer bazen bırak diyorum bırakamam lütfen böle bişey isteme bi o var onuda cok görme diyor .bide şunu belirteyim evdeyken kesinlikle kapalı alanda içmeyiz büyük terasımız var yazın kışın orda içerizen guzeli tabiyki hic icmemek fakat suda bir gercek sigarayi ic icme ayni ortamda bulunana daha cok zarari var bu bebeklermiz icinde gecerli 1-2 veya yanimizda olanlarin icmesi dahi etkiliyor..
hamileyken icmemen daha iyi olurdu bunun bilincindesin ama zaten evin icinde iciliyor bebegini bu yonde korumak istersen ikinizinde birakmasi gerekiyor.
bendede aynı sendeki gbi alışkanlıktan ziyade bi keyif alma var .bide ben kadınlar için olan o ince hafif tadı olan sigarslardan içemem kesmez beni onlardan içsem güne 3paket içerim herhalde .ben kalınlardan agır dumanlı olanlardan içiyorum bölelikle az içmişoluyordum döyuyordum .dün cok fena canım sigars cekti indim markede büyük boy cekirdek aldım belki unuturum diye o stresle bi daldım 20dk paket bittdi yne sigara istiyordum dayanamadım uydum şeytana11 sene içtim,çok da severek,keyif alarak içtim.
Hiç bırakmak istemedim,hiç şikayetim olmadı.
Bağımlılıktan ziyade keyifti benim için.
Çok hafif bayan sigarası tabir edilen bir markaydı.
Ne eşim,ne ailem vazgeçirebildi.
Ama şimdi...
3,5 aylık hamileyim,öğrendiğim andan beri bırak ağzıma sürmeyi,başkasının elinde görmeye
tahammülüm yok.Eşim de içmiyor,çok sık görüştüğüm en yakınlarım da.
Zor bulunan bir sigara olduğu için hep stoklardık,hamile kaldığımı öğrendiğimde evde 1,5 karton sigaram vardı
dağıttık.Sigara içen bir misafirim geldiğinde balkona çıkar,soğuk moğuk umrumda değil.
Umrumda olan tek şey bebeğim...
O masumun sana ''anne içme,kötü oluyorum''deme şansı var mı?
İçtiğin şeyin O'na bir yararı var mı,aksine ne kadarcık yerde gelişmeye çalışıyor.
Ve içtiğin her sigara O'nun gelişimini etkileyip,milyon tane riske kapı açıyor.
Yapma...Biliyorum çok sinir bozucu birinin böyle konuşması ama sana bunları,
sigaradan severek ayrılan eski bir tiryaki olarak söylüyorum :)
ve naçizane bir abla tavsiyesi olarak.
Sigarayı severdim ama asla önceliğim olamazdı.
Evet eşimin,annemin,ailemin ısrarına rağmen bırakmadım ama bebeğim söz konusu olunca her şeyi yapabilirim.
Bir kaç dk lık keyif için,başımı yastığa koyduğumda vicdan azabı duymak çok korkutur beni.
Bebek sahibi olabilmek için varını yoğunu yok eden,
ameliyatlar,hormon tedavileri,ve daha onlarca yolu deneyip bir umut uğraşan insanları düşün.
Ve bedeninde ki mucize için o insanlar kadar uğraşmadığını,
ne kadar şanslı olduğunu ve o şansını gücendirmemek için bir dal sigarayla top gibi oynayabileceğini...
Çok uzattım ama hemen bugün kendine ve bebeğine bir söz ver,
sen artık bir annesin ve O'nu önce bedeninde sonra da hayatınız da korumak senin tek yaşama sebebin...
Ve son bir şey bana çok faydası oldu bu düşüncenin,
hamilelikten sonra içmeye yeniden başlarsan,bebeğinin seni elinde sigarayla gördüğünde sigaranın,
çok normal bir şey olduğunu düşüneceğini,hayatımızda ki en güvenilir insan annemiz bunu içiyorsa demek ki
o kadar da kötü bir şey değil diye düşüneceğini bil.
O'nun da seni rol-model alıp sigaraya başladığında yaşayacağın üzüntüyü,katlanan vicdan azabını düşün.
Biri de bir bini de...O tek bir tane seni yıkmaz belki ama bebeğin için binlerce risk oluşturur.
Sen bakma ''9 ay boyunca içtim şekerim bişeycik olmadı kız''diyen cahil insanlara.
Evet bu çok büyük bir cehalet ve bencillik.İnsanın eşi içmiyordur,rahatsız olur kaçar oturma odasına,
ya da içen kişi çıkar balkonda içer,ailen içmiyordur yanlarında içmezsin ama o minicik mucizenin kaçacak yeri yok!
hatda haftada bir oldugu anlarım cok oldu .atmıyorum ilk başlarda 1 ay icmemiştim .gecenlerde anneme yakalandım ve bana öle bi tokat atdıkı öle laflar söylediki tokatı unutdum ama o laflar cok agırdı anneligime kadar uzatdı dilini o gün bu gündür vicdan yapmaya başladım
evliyim eşimin bana bi fiske vurmuşlugu yok bugune kadar .ama annem hala bna tokat mokat atar hiç cekinmeden .geçenlerde eve geç geldim kız arkadaşımla dışarıda buluşmuştuk .eve saat 11de gelmiştim eşim kızmamıştı annem yapmadıını bırakmamıştı o gün bana.üstelik bi yalnışımda yoktu yniPeki o tokadın bebeğiniz üzerinde ki etkisi sigaradan daha mı az sizce. Üzüldüm hem de çok..
tokat atmak ne demek ya? sizin daha buyuk sorunlariniz var bence...yasiniz kac acaba? yani anneniz nasil boyle birsey yapar size?[/
QUOTE]
ben 20 ablam 26 yaşında ikimizde evliyiz ablam 2cocuk sahibi bende bebek bekliyorum .ama annem hala ve hala bizi cezalandırmaktan hatda terlik sopa bize saldırmaktan cekinmez cokta tırsarız annemden .bilmiyorum annem bize hem ana hem baba oldu babam 92yılında şehit düştü belki ondandır bu sertligi .her işimize koşar aşırı sever bizsiz yapamaz ama dayagıda esirgemez .bölede alıştık .sıradakı sorunum bu olsun istemiyorum takılmayı siz o konuya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?