• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sigara

Ailesinde kanser öyküsü olmayan insanlarda bile akciğer kanseri riski varken, senin ailenden akciğer kanseri öyküsü varken sigaraya devam etmen riski bir hayli arttırır.

Yok canım ne olacak ki en fazla akciğer kanseri olursun, teşhis alır almaz tedavi olayım derken acı çeke çeke ölürsün. KOAH gelişir, nefes almaya alırsın ama nefes veremediğini anlarsın. 60'ında şekerin tansiyonun çıkacaksa 30'unda 40'ında çıkar, çeşit çeşit derdin sekelin olur. Cildin erken yaşlanadursun sen kozmetik kremlerden medet umarsın. İçtiğin her sigara yumurta hücrelerinde(gelecekteki çocukların) binbir türlü mutasyona neden oluyor. Damarların eskiyor, dişlerin sararıyor... Bile isteye eskiyorsun kısacası.
Sigaranın bırakılması durumunda -ki 6 ay HİÇ içmemek demek bu- akciğerlerin temizlenmeye başlıyor. 2 yıl temiz kaldığında akciğerlerin sigarayla hiç tanışmamış gibi oluyor. Ama elbette maruz kaldığın süreyle orantılı olarak vücudun mutasyon(kansere ve diğer hastalıklı durumlara) yatkınlık biriktiriyor. Hızlı yaşayıp kötü ölmek de bir seçenek tabii.
hayatın kısa öz ve güzel bir özeti oldu birden yaşadım gerçekten resmen :(

Tam yaktım bi tane sana denk geldim
Ben de sağlık okuyorum her gün bin türlü hastalık görüyorum keşke sadece akciğer kanseriyle sınırlı kalsa ama bilmediğimiz o kadar çoook hastalığı tetikliyor ki..
Ben de azaltmaya çalışıyorum
Yemeklerden sonra içiyorum ama onun dışında keyfi olarak içmeyi kısıtlamaya calisiyorum
aslında bende bırakmak istiyorum pat bişey oluyor moralim bozuluyor etrafımda insan yok yakıyorum bi tane :(

Lise 1 de idim rahatsızlandım doktora gittim doktor muayene etti ve ilk sorduğu şey kızım sen kaç yıldır sigara içiyorsun oldu.ben şok tabii ağzıma sigara koymamis biri olarak.

Daha o yaşta kırk yil sigara içmiş gibisin cigerlerin çok fena dedi.annem ve babam da İçmez hiç, dedem yüzünden pasif içici olmamın hediyesi bu hastalık bana. .

Annem de hic sigara içmedigi halde KOAH olmak üzere .

Yani sigara sadece içeni değil yanında içileni de mahvediyor
ben bile bile sanırm intihara sürüklüyorum kendimi :(

Ailesinde kanser öyküsü olmayan insanlarda bile akciğer kanseri riski varken, senin ailenden akciğer kanseri öyküsü varken sigaraya devam etmen riski bir hayli arttırır.
%100 oranda artırıyor ama bazen engel olamıyorum kendime :(

Bak canım, bak güzelim böyle yazıyorum sonra bana karamsarsın diyorlar ama dudak kanseri denen illeti ve tedavisini(dudağın ilgili kısmını çıkarmak) kabullenerek sigara içmeye devam edebilecek kadın diye bir şeyin olduğunu sanmıyorum. Burada paylaşmayayım, kendin gugıl amcaya soruver.

aslında bende bırakmak istiyorum pat bişey oluyor moralim bozuluyor etrafımda insan yok yakıyorum bi tane :KK43:
Evet teselliyi onda buluyoruz resmen
Kokusu da cabası.. kuruluştan yardım almayi dusundun mu canım?
Bu bagimlilik. Çevrede görüyoruz içme şunu ya bırak işte nolucak diyenler var. Bağımlı olmayan anlayamaz. Nikotini almayınca oluşan baş ağrısı başka bir şeye benzemiyor. Madem bırakmak istiyorsun en güzeli yardım almak canm

Back
X