Sigarayı bırakmak istiyorum.Fikir verebilecekler ?

Ya bende en çok onda şikâyetçiyim bebek gibi yüzüm vardı bembeyaz... Şimdi sapsarı... Gözaltlarım morardı.
Bırakmak için evlenip çocuk mu yapsam napsam:KK53:

Hamile kalıp bırakamayanlar da var, irade işi, istek işi...

Rahatça söyleyebilirim ki bırakamasam ben bırakamazdım.
Çok keyif alırdım içmekten, "Seviyom sigara içmeyi" derdim.
Aç karnına art arda 2-3 tane sigara yakardım neskafeyle birlikte sabahları.
Sigara ile güne başlamasam, affedersin mal gibi olurdum, zeka kapasitem düşmüş gibi hissederdim.
Bi şeyler yazacaksam-çizeceksem bi sigara yakardım başlarken. Öbür türlü yine kafam çalışmıyor gibi hissederdim.
Hele çay sigara manzaraya karşı... Ohh...

En son bırakacak insandım sigarayı.

Ama suratımın renginin değiştiğinin farkındaydım, cildimin kalınlığı bile değişiyordu sanki.
Bırakınca gördüm ki evet, cildimde fark ettirdi kendini zaten hemen, yanaklarıma renk geldi.
Bi de kilo aldırır diye çekiniyordum, yoksunluğu atlattıktan sonra normal yeme düzenine kavuşuyorsun.
Hamile olmasam daha iyi gözlemleyebilirdim tabi bunu kendimde ama eşim de aynı zamanda bıraktı benle,
2 ay kadar kilo aldı, sonra kilo alması durdu ve normal düzenine geri döndü. Yani sigarayı bırakırsam sınırsız kilo artışı olacak diye çekiniyorsan ondan da çekinme, daha kolay zayıflıyorsun üstelik sigara altı yapmak zorunda olmadığın için :KK66:
Metabolizma kendini topluyor sabah düzenli tuvalete çıkma durumuna kısa sürede geri dönüyorsun, sigara-kahve ile bağırsaklarını tembelleştirdiğini fark ediyorsun hatta.

Ve o salak gibi hissetme hali de geçti, hatta sigara içme isteği olmadığı için daha odaklı çalışabiliyorum :)

Her halde de karlı çıkıyorsun.

Kahve sigara keyfi elveda...:cry:.:işsiz:
çok zor yaa ben kac sene ictigimi bilmiorum ama bigun çok hastalandım nefes alamiodum astim olmuşum ve o an bıraktım yanimda icilince midem bulaniodu 3sene icmedim ama 1aydir yine başladım vee paketim bitti suan ona para versem mi diye düşünüyorum kendimi tutuorum yanii:işsiz::KK14:

BİR KEREDE BIRAKIN

17 SENE ÜZERİNE BİR GÜNDE SİGARAYI BIRAKTIM

3 SENE OLDU

6 senedir kullaniyorum o yokken birsey eksik gibi geliyorr. Bende birakamiyorum ustelik ben gunde 1-1,5 paket iciyorum

Canm ayni konuyu bir kac gun once bende acacaktim vazgectim:)10yildr kullaniyordum hamileyken bile 3 tane fln icmistim su an onun icin uzgun oldugumu daha cok farkettim. Oksurmeye basladim (daha oncede olmustu oksuruk ama bu sefer nedn bu karara itti beni bilemiyorum)genzim yandi dis etlerim sizladi iki gun boyunca sonra karar verdim(daha oncede karar vermistim ama hemen vazgecmistim yapamiyorum bir tane iceyim vs) bugun 3.gunum su an canim istemiyo kokusundan tiksiniyorum bir daha icmeyide asla dusunmuyorum

Canm ayni konuyu bir kac gun once bende acacaktim vazgectim:)10yildr kullaniyordum hamileyken bile 3 tane fln icmistim su an onun icin uzgun oldugumu daha cok farkettim. Oksurmeye basladim (daha oncede olmustu oksuruk ama bu sefer nedn bu karara itti beni bilemiyorum)genzim yandi dis etlerim sizladi iki gun boyunca sonra karar verdim(daha oncede karar vermistim ama hemen vazgecmistim yapamiyorum bir tane iceyim vs) bugun 3.gunum su an canim istemiyo kokusundan tiksiniyorum bir daha icmeyide asla dusunmuyorum
Gerginlik yapmıyor mu?

Sigarayi ictiginizde bir bardaga su doldurup külünü izmaritini içine atıp biriktirin.dokmeyin!
Bir kac gun sonra o su o kadar iğrenç oluyorki çok tiksindirici cok sigara icmek istersenizde suyunu icmeyi deneyin:)cok iğrenç icemezsiniz zaten:kusmuk:koklarsaniz tebrik ederim..
Sigara demek bardaktaki sapsarı igrenc su demek pis koku demek.

Kuru fesleğen atın ağzınıza her istediğinde canınız.

Böylece erteliyorsunuz. Sonra dayanamadiginizda yine atın bir tutam ve üstüne sigara için. Gerçekten bir süre sonra tiksindiriyor.

Birde hiç icrmediginiz ucuz bir marka alın.

Gerginlik yapmıyor mu?
Yapiyor biraz ama baska seylerle ilgileniyorum normalde cay kahve sigarayi hatrlatan seyler ama benim stresimi aliyo balkona atiyorum kendimi derin nefes aliyorum bazen olmayacak seye aglayip rahatliyorum ama tahmin ettigimden daha iyiyim ve sabaha karsi mide bulantisi oldu kalktim istifar ettim sari katran geldi onu gordukten sonra birkez daha nefret ettim sigaradan birde rahatlatti beni o pisligi cikarmak

Ben 10 sene içip bıraktım.
Kesinlikle evde tek bir dal sigara bile olmamalı kriz geldiğinde ulaşamamak önemli.
Ve en önemlisi bir firt bile çekmemek lazım o firt başa donduruyor. kafanda net bırakma fikri olmalı ve güçlü olmalısın. Canın sigara istediğinde fındık fıstık badem falan Yemen elini oyalamani öneririm birde.
Kolay gelsin umarım sen de birakitsin

Bir de en buyuk motivasyonu söyleyeyim mutlaka bir onkoloji servisine gidip akciğer kanseri hastalarının gorun ben gördüm ve bıraktım. Boğazı delik, nefes alamayan iskelet gibi kalmış o insanların çok büyük kismi sigara tiryakisiydi eskidn. Akciğer kanserinin asıl sebebi.

Leş gibi kokmaktan sıkıldım. Ellerim üstüm basım. Kendimden sogudum artik.
Yaklaşık 4 yildir kullaniyorum. 10 senelik bir tiyarkiden daha kolay birakabilecegimi düşünüyorum. Birden kesicem. Azaltarak birakabilcegimi sanmiyorum. Artik agizimda boğazımda pis bir tat bırakmaya başladı.
Bu süreçte yardimci olabileecek fikirleri olanlar paylasirsa cok sevinirim. Zorlu bir sürec olacak benim için. Simdiden teşekkürler.
Bırakmayı düşünmeye başlamışsın bu bırakabileceğini gösterir, ben annemi sigaradan kaybettim koah hastası olduğu tespit edildi iki ay içinde vefat etti 57 yaşında... Ben de 15 sene günde 2-3 paket içen biri olarak nasıl bıraktım anlatayım... Öncelikle kendime bi tarih belirledim, mayıs ayında dedim ki 1 temmuzda bırakıyorum, bunu hergün kendime ve çevremdeki insanlara tekrar ettim, hergün başka bi sigara aldım en iyiden en kötüye her markayı içtim çikolatalısından nanelisine, slim sigarasından purosuna kadar her şeyi içtim (bıraktıktan sonra içmediğim bi sigarayla karşılaşınca acaba bunun tadı nasıldı dememek için:))
Nitekim 30 haziranda son sigaramı içip yattım ve 1 temmuzda uyandığımda hergün ilk iş yaktığım sigara faslını atlayarak mutfağa gidip çay koydum ve kahvaltı hazırlamaya başladım, inanılmaz bi şekilde beynim sigara olayını kaldırmıştı, sanırım hipnoz gibi oldu kendime telkinlerim.evde annem kardeşim içtiği halde ben bi daha sigara içmedim.. Ve onlar içerken hiç canım çekmediği gibi sanki hiç içmemiş gibi tiksiniyordum kokusundan falan.. Ve geçen temmuzda 9 sene bitti, 10 seneye girdi ben ağzıma sürmedim... Sana tavsiyem kendine bi zaman ver ve hergün kendi kendine telkinlerde bulun, beyin kendini şartlıyor o zaman... Başaracağından eminim ben hadi kolay gelsin

Bırakmayı düşünmeye başlamışsın bu bırakabileceğini gösterir, ben annemi sigaradan kaybettim koah hastası olduğu tespit edildi iki ay içinde vefat etti 57 yaşında... Ben de 15 sene günde 2-3 paket içen biri olarak nasıl bıraktım anlatayım... Öncelikle kendime bi tarih belirledim, mayıs ayında dedim ki 1 temmuzda bırakıyorum, bunu hergün kendime ve çevremdeki insanlara tekrar ettim, hergün başka bi sigara aldım en iyiden en kötüye her markayı içtim çikolatalısından nanelisine, slim sigarasından purosuna kadar her şeyi içtim (bıraktıktan sonra içmediğim bi sigarayla karşılaşınca acaba bunun tadı nasıldı dememek için:))
Nitekim 30 haziranda son sigaramı içip yattım ve 1 temmuzda uyandığımda hergün ilk iş yaktığım sigara faslını atlayarak mutfağa gidip çay koydum ve kahvaltı hazırlamaya başladım, inanılmaz bi şekilde beynim sigara olayını kaldırmıştı, sanırım hipnoz gibi oldu kendime telkinlerim.evde annem kardeşim içtiği halde ben bi daha sigara içmedim.. Ve onlar içerken hiç canım çekmediği gibi sanki hiç içmemiş gibi tiksiniyordum kokusundan falan.. Ve geçen temmuzda 9 sene bitti, 10 seneye girdi ben ağzıma sürmedim... Sana tavsiyem kendine bi zaman ver ve hergün kendi kendine telkinlerde bulun, beyin kendini şartlıyor o zaman... Başaracağından eminim ben hadi kolay gelsin
Ay bu çok güzel bi fikir bayıldım bunaaa. Hemen kendime tarih belirlicemm

Back
X