Sigarayı bırakmak istiyorum.Fikir verebilecekler ?

Uzun zaman gunde 1 paket kesin bitirirdim hele universite zamanlari sinav calismalari, moral bozuklugu falan derken gunde 2.5 paket ictigim donem olmuştu. Sabah uyanir uyanmaz gozlerimi acmadan sigara yakardim sonra acardim gozlerimi hatta gecenin yarısı kalkip sigara icip tekrar uyurdum oyle bir bağımlılıkti benim icin.
Ulser oldum sigara icmek aci vermeye basladi ama ona ragmen devam ettim. Sonra bir an birakicam yeter artik dedim paketi bitirmedim koydum bir koseye ( paketin yaninda olmasi psikolojik olarak rahatlatiyor) ilk gun iyiydi ikinci gun yavas yavas mirinkirin etmeye basladim ama bu zamana kadar icmedim daha da icmeyim yazik emegime dedim ve bitti. Fakat birakma doneminde sigara icen arkadaslarinla cok takilma cay kahve pek tüketme sigarayi yanina yakistirdigin seylerden uzak dur. Umarim kurtulursun..

Benim son 3 sigara gun içinde bitiririm ve yarin yeni bi sayfa acarim insallah. Hamilelik insallah olursa zatrn birakmak zorunda kalicam. En iyisi simdiden birakmak

Peki şuan canın istiyor mu ? Ah şimdi olsada içsem gibi ve ya kahvemin yanında bir tane içsem gibi ?

Can istemesi bir sure devam ediyor, ama en büyük eksikliği beraber sigara ictigim arkadaşlarla aynı ortama girince, sanki bi parçam eksikmis gibiydi hep bi boşluk hissettim. Hala bile arada oluyor.

Ama sigara kokan insanlara tahammül edemiyorum. Bu kadar pis koktuğunu bilseydim hayatta icmezdim sanırım. Ki bu sadece 1. Katkısı.

Rejim yapmak daha zor gerçekten. İrade ile alakası yok sigarayı bırakmanın. Hamile kalana kadar da günde en az 7-8 bardak kahve icerdim.

Ağız yarası mı?? O niye
Bilimsel olarak açıklamak gerekirse (aşağıdaki yazıyı alıntı yapabilirim):21:
Sigara zaten ağız ve dişeti sağlığımızı ciddi anlamda bozar, fakat sigara dumanı aynı zamanda içerdiği karbonmonoksit ve damar büzücü maddeler dolayısıyla hasta ağız dokusuna yeterli ve oksijenli kan dolaşımı gitmesini engeller, bu yüzden hasta dişetleri sigara içerken soluk-sarı-gri renkte görünür. Sigarayı bırakınca zaten hasta ve kırılgan dokuya daha hızlı ve bol oksijenli bir kan dolaşımı ulaşınca, doğal olarak doku kanmaya ve yaralarla tepki vermeye başlar. Çözüm: kendinizi kutlayın, sigaraya asla geri dönmeyin, 2-3 hafta içinde ağzınız iyileşmiyorsa diş hekiminize gitme zamanı gelmiş demektir.Hoppa

Araştır bütün zararlarını sana neler yaptığını kimlere neler yaptığını kimin Nasıl anasını ağlattığını iyice araştır.
Ben 10 yıl kullandım ve bu şekilde bırakabildim,kanser türlerini özellikle ağız kanserini araştır bilmediğin tek nanesi kalmasın emin ol bırakırsın.
tumblr_nhrgngBX8F1qi0scvo1_1280.webp
Küfürlü yerleri karaladım ban yemeyeyim nolur nolmaz. Ama resmen bu benim:110:

Ben sigarayı çok seven biri olarak bıraktım :) ilk 1 hafta çok ama çok zorlandım. Bilhassa akşam yemeklerinden sonra. 31.09 da tam 3 sene olacak bırakalı :) ama hala canım istiyor. Biliyorum ki bir fırt çeksem arkası gelecek. Ben inat uğruna başlamıyorum :KK14:

Benim amcam otuz senelik içiciydi. Sürekli bırakmaya çalışıyordu tekrar başlıyordu falan. En son günde 3 paket içen bi komşusu bi merkezde bırakmış. Kafasına yatmış o da gitmiş. Ordan çıktığından beri bıraktı sigarayı. Beş ay oluyor. Bilmesem nasıl biri olduğunu inanmazdım ama ilginçtir oluyo yani. Ben de bırakmak istiyorum. Daha önce denedim dördüncü günü içtim tekrar. Sanırım bu yöntemi deneyeceğim.

Ben sigarayı çok seven biri olarak bıraktım :) ilk 1 hafta çok ama çok zorlandım. Bilhassa akşam yemeklerinden sonra. 31.09 da tam 3 sene olacak bırakalı :) ama hala canım istiyor. Biliyorum ki bir fırt çeksem arkası gelecek. Ben inat uğruna başlamıyorum :KK14:
Ama ne kadar yıl kullandıgınza bağlı uzun yıllar tiryaki miydiniz ?

Benim amcam otuz senelik içiciydi. Sürekli bırakmaya çalışıyordu tekrar başlıyordu falan. En son günde 3 paket içen bi komşusu bi merkezde bırakmış. Kafasına yatmış o da gitmiş. Ordan çıktığından beri bıraktı sigarayı. Beş ay oluyor. Bilmesem nasıl biri olduğunu inanmazdım ama ilginçtir oluyo yani. Ben de bırakmak istiyorum. Daha önce denedim dördüncü günü içtim tekrar. Sanırım bu yöntemi deneyeceğim.
Eczanalerde bırakmak için bi şeyler satılıyor acaba onları mı denesek?

Sigarayı şöyle bi 7 ay kadar önce bıraktım. 10-12 senedir içiyordum.

İrade işi, herkes yapabilir, her içen bırakabilir... Bırakıyorum diyeceksin, kafana koyacaksın, bırakmak için de yılmayacak çabalayacaksın.
Benim hamilelik durumu gelişti, doktorum günlük 4 taneye kadar içebilirsin dediği halde
çok pis vicdan yaptım, ağlaya ağlaya bıraktım.
İlk 3-4 hafta yer yer zorladı, sinirden ona buna sardım, çekirdekti şuydu buydu derken şimdi sanki hiç sigara içmemiş gibiyim :KK68:

Her şeyin tadı daha leziz, yüzümün rengi sarı değil meğer beyaz-pembeymiş, güzelmişim kız ben baya baya sigara yorgun gösteriyormuş, sabahları boğazım kurur gibi olurdu artık o his yok ve saçlarım-giysilerim-evim mis gibi kokuyor.

Sigarayı şöyle bi 7 ay kadar önce bıraktım. 10-12 senedir içiyordum.

İrade işi, herkes yapabilir, her içen bırakabilir... Bırakıyorum diyeceksin, kafana koyacaksın, bırakmak için de yılmayacak çabalayacaksın.
Benim hamilelik durumu gelişti, doktorum günlük 4 taneye kadar içebilirsin dediği halde
çok pis vicdan yaptım, ağlaya ağlaya bıraktım.
İlk 3-4 hafta yer yer zorladı, sinirden ona buna sardım, çekirdekti şuydu buydu derken şimdi sanki hiç sigara içmemiş gibiyim :KK68:

Her şeyin tadı daha leziz, yüzümün rengi sarı değil meğer beyaz-pembeymiş, güzelmişim kız ben baya baya sigara yorgun gösteriyormuş, sabahları boğazım kurur gibi olurdu artık o his yok ve saçlarım-giysilerim-evim mis gibi kokuyor.
Ya bende en çok onda şikâyetçiyim bebek gibi yüzüm vardı bembeyaz... Şimdi sapsarı... Gözaltlarım morardı.
Bırakmak için evlenip çocuk mu yapsam napsam:KK53:

Keşke bende öyle olsaydım. Annem bin kere dedi. Kızım şunu keyif için iç bari kahvenin yanında bir tane arkadaşlarının yanında bir tane diye.
Yok olur mu benim günde 1 paket içmem gerek, yoksa olmaz.
Yaa çok çok içsem canım sıkkın olsa 1 paket bir haftada 10 günde biter yani

="BaBing, post: 47607579, member: 625198"]Eczanalerde bırakmak için bi şeyler satılıyor acaba onları mı denesek?
dediğim akrabam şu en bilindik ilacı da kullanmış. İlacı bıraktıktan 3 ay sonra tekrar başlamış. Sanırım kişiden kişiye değişiyor

Eki Görüntüle 1868699
Küfürlü yerleri karaladım ban yemeyeyim nolur nolmaz. Ama resmen bu benim:110:
Ağız kanserini araştır insanların bedenlerini incele
İnsan evladı gördüğünden korkar etkilenir bende işe yaradı ama ben bizzat ağız kanseri olmuş bi kadınla konuşmuştum
İyi araştır o mereti işe yarar yineliyorum ;)

Ama ne kadar yıl kullandıgınza bağlı uzun yıllar tiryaki miydiniz ?

14 Sene kullandım (Günde 1,5 paket). Hatta hamileliğimde bile kullandım. Şuan gerçekten çok pişmanım bunun için. Ama o zamanlar
'amaaan halam da kullandı bütün gebeliklerinde çocukları sapasağlam' diyordum. Midemdeki bir rahatsızlıktan dolayı bıraktım. Bırakırsam geçer umuduyla. Maalesef geçmedi :) Sigarayı bıraktığımla kaldım :)

Back
X