- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.571
- 598
- Konu Sahibi noclearmind
Ya bende en çok onda şikâyetçiyim bebek gibi yüzüm vardı bembeyaz... Şimdi sapsarı... Gözaltlarım morardı.
Bırakmak için evlenip çocuk mu yapsam napsam![]()
Hamile kalıp bırakamayanlar da var, irade işi, istek işi...
Rahatça söyleyebilirim ki bırakamasam ben bırakamazdım.
Çok keyif alırdım içmekten, "Seviyom sigara içmeyi" derdim.
Aç karnına art arda 2-3 tane sigara yakardım neskafeyle birlikte sabahları.
Sigara ile güne başlamasam, affedersin mal gibi olurdum, zeka kapasitem düşmüş gibi hissederdim.
Bi şeyler yazacaksam-çizeceksem bi sigara yakardım başlarken. Öbür türlü yine kafam çalışmıyor gibi hissederdim.
Hele çay sigara manzaraya karşı... Ohh...
En son bırakacak insandım sigarayı.
Ama suratımın renginin değiştiğinin farkındaydım, cildimin kalınlığı bile değişiyordu sanki.
Bırakınca gördüm ki evet, cildimde fark ettirdi kendini zaten hemen, yanaklarıma renk geldi.
Bi de kilo aldırır diye çekiniyordum, yoksunluğu atlattıktan sonra normal yeme düzenine kavuşuyorsun.
Hamile olmasam daha iyi gözlemleyebilirdim tabi bunu kendimde ama eşim de aynı zamanda bıraktı benle,
2 ay kadar kilo aldı, sonra kilo alması durdu ve normal düzenine geri döndü. Yani sigarayı bırakırsam sınırsız kilo artışı olacak diye çekiniyorsan ondan da çekinme, daha kolay zayıflıyorsun üstelik sigara altı yapmak zorunda olmadığın için

Metabolizma kendini topluyor sabah düzenli tuvalete çıkma durumuna kısa sürede geri dönüyorsun, sigara-kahve ile bağırsaklarını tembelleştirdiğini fark ediyorsun hatta.
Ve o salak gibi hissetme hali de geçti, hatta sigara içme isteği olmadığı için daha odaklı çalışabiliyorum :)
Her halde de karlı çıkıyorsun.