Insallah istiyorum cok istiyorum nefes alirken hiriltilar surekli oksurmek istemiyorum rabbim güc verir insallah bide halime olursam zerre aramam bebegim icin bnde sizi tebrik ederim birakmissiniz ne guzel miniginizin hedoyesi cok guzelmisBen hamile kalınca tiksinip bıraktım ona rağmen bazen benim de elim arıyor. Ama cidden kurtulmak lazım, kararınızı tebrik ederim. Hiç bırakma ilacı falan düşünmeyin, kendiniz bırakmaya odaklanın. Umarım kurtulursunuz.
Esim sigara icio oyuzden evde sigara oluyo sakizi deniyorum su an zor oluyo.Paket almamakla işe başla.. Ben de bırakma sürecine girdim. Paket almamak süper bir bırakma aracı. Yavaş yavaş soğuyosun zaten. Ben 2 gündür almıyorum,canımda çok istedi diyemem.Bir kaç kez içme isteği geldi o da sonra gitti zaten..
Esinize soyleyin size vermesin, belki vermiyor artik yok diye dusunup birakirsiniz. Bnde iciyorum fakat iki gundur esim vermiyor bir tane bile icmedim. Nasil bi psikolojiyse artik. Olsa icerim olmasa tamam derimEsim sigara icio oyuzden evde sigara oluyo sakizi deniyorum su an zor oluyo.
Zaten evde sigara içen biri varsa o iş çok zorlaşıyor. Ben annem sigara kullanmasa çoktan bırakmıştım. Mesela birazdan işe gidicem,paketim yok ama annemden içmeyi de bıraktım. Yanımada almicam. Midem bulandı artık bu pis kokulu zehirin kısır döngüsünden.Şimdi değilse ne zaman bitecek? El sürme eşinin paketine. Yerşne başka birşey koyarak çözülmüyor ben de denedim. Sigara atağı geldiği zaman konuyu unutmaya çalış ve kendine geçit verme,cidden çok kısa sürüyor aslında ataklar. Ve arak gelince içtikten sonraki halini hatırla,içinde birşey olmadığını,hani o sigarayı içtiğindede çok büyük keyifler olmadığını falan hatırla. Ve vazgeç. Ben öyle yapıyorum..Esim sigara icio oyuzden evde sigara oluyo sakizi deniyorum su an zor oluyo.
Evde ne olur ne olmazda hep iki paket sigara saklar zorluyorum bnde icmeyim die umarim bole dewam ederim zaten versede vermesede bende biten bi durum yemekden sonra canim cok istiyo.sEsinize soyleyin size vermesin, belki vermiyor artik yok diye dusunup birakirsiniz. Bnde iciyorum fakat iki gundur esim vermiyor bir tane bile icmedim. Nasil bi psikolojiyse artik. Olsa icerim olmasa tamam derim
Zaten onj dusunuyorum cunku bn sigarayi ictikden sonra halsiz bitkin oluyorum kotu yönde etkilio oyuzden birakmak istiorum yemeden sonralari olmasa kndimi skıliyorum umarim basarabilirimZaten evde sigara içen biri varsa o iş çok zorlaşıyor. Ben annem sigara kullanmasa çoktan bırakmıştım. Mesela birazdan işe gidicem,paketim yok ama annemden içmeyi de bıraktım. Yanımada almicam. Midem bulandı artık bu pis kokulu zehirin kısır döngüsünden.Şimdi değilse ne zaman bitecek? El sürme eşinin paketine. Yerşne başka birşey koyarak çözülmüyor ben de denedim. Sigara atağı geldiği zaman konuyu unutmaya çalış ve kendine geçit verme,cidden çok kısa sürüyor aslında ataklar. Ve arak gelince içtikten sonraki halini hatırla,içinde birşey olmadığını,hani o sigarayı içtiğindede çok büyük keyifler olmadığını falan hatırla. Ve vazgeç. Ben öyle yapıyorum..
Aynn bide afedersiniz bn yillardir kabiz oluyorum guatirimdan dolayi ve sigarasiz wc ye gidemiom oda bni zorluo takinti iste dayanmaya zorluyorum kndimi .sYemekten sonra kendini tutsan zaten diğer zamanlarda insanın canı çekmiyor mereti
Nasil bisey ki o degisikmis ilkkez duydumMora terapi diye bi yöntem varmış bende yeni duydum. Bi saatte beyninden sigarayı siliyomuş, hiç içmemiş insan gibi oluyomuşsun baya memnun insan var. Eşime düşünüyoruz yaptırmayı
Aynn orucluyken aramiyorum bile aslinda aklimada geldi orucmu tutsam die olmadi onuda denerim zarari olmaz nasilsa.Bende bugun niyetlendim bırakmaya ama yine yenik dustum aksam üzeri yaktm bi tane snra devami geldi bence sen biran once hamile kalmalısin ozaman hemen bırakrsn ☺aslnda oruc tutarken nasl iradeli oluyorz buda öyle bsy niyet et içmemeye keske bende basarabilsem ama yapcm azalttm iyice
SelamBu konuyu yazıp yazmamakda cok kararsızdim bir cok konuda tepkili insanlar oluyo ve bana destek lazım köstek degil.
Evet sigarayi birakmak istiyorum.
Rabbim nasip etti zor gucele bi evimiz oldu kayinbabamla birlikde esim kredisini ödüyor bende yeni ev yeni başlangic diyip evimize tasindigimiz ay bir gunde kapanmaya karar verdim cooook istiyodum zaten cokda mutluyum. 6 7 ay oldu guzelde gidiyo kapaliligim sadece kapanmakla olmaz kotu seylerden vazgecmeyi dusundum sigara gibi ve zaman gectikce sigaranin bana zarar verdigini fark ettim her ilk icişimde agirlik cöküyo enerjimi aliyo bisey yapasim gelmiyo cok icince bogazlarim sisiyo ayiptir solemesi sabahlari balgam kusuyorum resmen vucudum yeter diyo liseye basladigim seneden beri iciyorum ve ben guatir hastasiyim geceleri gıcık tutmasin die naneli seker yiyorum yoksa uyutmuyo vurus ciktigindan beri disarida cikasim gelmiyo oksurursem millet döver iste degisik bakar die ama test yaptirdim vurus yok bi oksurugum var sigaradan. Birakmak istiyorum hemde cok ama biliyorum bahanelerim cok kilo alicam saniyorum yiyecek ariyo gozum , evde tum gun tekim aktivite bulamiyorum artik ev iside cabuk bitiyo gozum sigara ariyo wc gibi sorunlarimda var takinti iste ne önerirsiniz napmaliyim sigara biraktirma sakizi yapiskani demeyin denedim daha önce bazen kendimi sıkınca gunde 5 tane icebiliyorum cocuk istiyosam temiz saglikli bi vucut vermeliyim ona sonucda 9 ay kötü bi yaşam alani olsun istemiyorum henuz olmadi bebegim belkide bu sebebdendir diorum.
Yardım ederseniz cok mutlu olurum uzun yazdim k.bakmayin allah razi olsun.
Bende geçen gün duydum anladığım akupunktur gibi bi saat makinaya bağlısın ama baya memnun herkes çıkınca hç istek olmuyomuşNasil bisey ki o degisikmis ilkkez duydum
Benimde eşim iciyo oyuzden bende bırakamiyorm ya aksam yatmadan once ic ve dislerini fırcalamadan yat sabah o koku o pis tat belki bıraktırır canm sana buda bi yöntemAynn orucluyken aramiyorum bile aslinda aklimada geldi orucmu tutsam die olmadi onuda denerim zarari olmaz nasilsa.
Keske hamile kalabilsem sirf melegim icin zerre aramm ama olmuyo iste .s bugun bnde ictim ama az iciyirum yapamiyorum cok uzun zmndir kullandigim icin ve cewremde herkez iciyo irademe sahip olamiyorum.s
Denicem bnm dusuncemde bebegim olursa birakirim diedi olmadi ayni balgam olayi fln ama zorlaniyorum kilo alirsam yemege dusersem die zorlucam bide adette olamadim stres yaptim cocugumda olmuyo moralim bozuldukca iciyorum napcam bilmiorum ama her yolu denicem örguye baslarim olmadi elimde is olursa aklima gelmez belki sakiz fln her yolu denicem ts ederm o kadar samimi o kadar guzel yazmissinki etkilendim bna umut oldum yaparim insallah bi gun bnde senin gibiSelamya seni o kadar iyi anliyorum ki ben de liseden bu yana iciyorum geldim 29yasina. Sigarayi birakmak icin oyle cileler cektirdim ki kendime ne yapsam beceremedim. Esimle sozlestik birlikte birakalim diye,o birakti ben gizli gizli ictim sonra gizlemeden ictim ictim de ictim esim de geri basladi benim yuzumden aynen senin gbi sigara ictgmde wcye daha rahat cikiyorm gibi geliyordu bna. Ama sabah agir bir sirt agrisi,surekli balgam cikarma falan filan derken bir de cocuk sahibi olmak istedigim icin birakna zamanimin geldigini anladim. Ve bir gun esim uc aylik goreve gitti kaldim evde bir basima. Sardim iyice sigara icmeye,sabah aksam keş gibi elimden dusurmedim hatta burda ben de konu actim ne yapayim akil verin diye. Bircok arkadas sagolsun yardimci da oldular ama siknti ben icmekten keyif aliyordum ama ictkce de vicdan yapiyordum. Hatta bir arkadas dedi ki gerekirse otur agla ama icme agladigim da oldu vallahi aa ama elimde sigarayla sonra gecen ay fena krampli regl oldum. Adim atacak hal kalmadi oyle agrim oldu ki anlatamam. Bir de regl donemlerinde bende mide bulantisi da oluyor. Firsat bu firsat bi icmemeyi deneyeyim yarin dedim,ama gecesinde agridan kivraniyorm koltukta ve oylece uyuyakalmisim(15yildir abartmadan soyluyorm ilk defa sigara icmeden uyudum) sabah bir kalktim sirt agrim yok,karnim da sdce hafif bi regl agrisi reglim bitene kdr icmedim,sonrasinda da devam etmeyeyim dedim,sigara icesim geldkce su iciyorm,uc dort bardak ustuste ictgmi biliyorm sonuc: nerdeyse bir ay olacak icmiyorum. Hala ataklarim var yillarin aliskanlgi cnku ama film izliyorm,surekli kek borek yapip oyalaniyorm(komsular bayram etti desem yeridir ) ,meyve yiyorm,yuruyus yapiyorm. Zaten sigara icmeden gecen bir haftanin ardindan kendni celik gbi hissetmeye basliyorsn. Benden sana tavsiye regl gununde birak. Vucut o donemde daha bi baska oluyor sonrasinda da krzlerinde su ic vol bol oyala kendini yapabilirsin emin ol,sadece her sey gercekten kafada bitiyor. İcmemeye odaklandigin an bitmistir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?