1 ay oldu bırakalı. Bu ikinci bırakışım.
İlkinde 10 senelik kullanıcılıktan sonra tek seferde bıraktım, 8 yıl boyunca ağzıma sürmedim.
Geçen yıl maddi manevi zor bir yıl olunca tekrar başladım ve 1 ay önce yine bıraktım.
İki bırakışımda ortak olan şey, bırakmadan önce tam olarak kendimi hazırladım. En az 1-2 ay kendimi ikna ettim, süreçleri düşündüm, yapabileceğime inandım, sonra da pat diye bıraktım.
İlk bırakış daha zordu. Öksürük krizlerim oldu, yoksunluk hissi oldu ama 3 haftadan sonra o his kalmadı.
İkinci bırakışım daha kolaydı çünkü uğraşacak çok fazla şey vardı, aklıma gelmiyordu. Bir de sigarayı bırakmama paralel kilo verme çabasına girdim. Bol su içmeye, diyet ve egzersize başladım. Bu yeni başlangıç sigaranın yoksunluk hissini sıfırladı. Çok su içtiğim için öksürük krizi de olmadı. Çok rahat ilk bir ayı atlattım. Bonus olarak da 5 kilo verdim.
Sigarayı bırakmada iki can alıcı nokta var. Bir, sizin tam olarak bırakmaya ikna olmanız ve başaracağınıza inanmanız gerekiyor, iki, sigaranın yerine birşey koymak gerekiyor. Bu yerine koyacağınız şey, mümkünse size olumlu anlamda katkı sağlayacak birşeyler olmalı.
Ben böyle başardım. Darısı başınıza...