• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayı bırakmak istiyorum

Darkdreams

:
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2015
780
235
33
2 senedir aktif içiciyim ondan 2 sene öncede tek tük diye bilirim yaşın 20 çok gencim farkındayım öksürüp öğürmekten gözümden yaş geliyor. 4 saattir içmiyorum telefona uygulama indirdim dakika tutuyor.
Aranızda sigarayı bırakan var mı yardım edin

Yedi sene oldu günde üç paket içtim 15 yıl kadar ilk zamanlar zor ama imkansız değil :)

Allen Carr- Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu kitabını okumanızı öneririm. Ayrıca klinikleri de mevcuttur ama kitabını da okuyarak bırakan çok kişi vardır. Ben de Allen Carr yöntemiyle bırakmış biriyim. İyiki bırakmışım, kazandırdıkları saymakla bitmez ama bırakınca yaşanan o özgürlük hissi paha biçilemez:KK33:

2 senedir aktif içiciyim ondan 2 sene öncede tek tük diye bilirim yaşın 20 çok gencim farkındayım öksürüp öğürmekten gözümden yaş geliyor. 4 saattir içmiyorum telefona uygulama indirdim dakika tutuyor.

Ne dakikası tutugor uygulama.ne zamandır içmediğine dair zaman mı? Öyle sigara bırakılmazki sen iftarı bekler gibi zaman geçsin diye bekliyorsun stresle.7 yıl oluyor ben bıraktım aldım paketi attım mutfak dolabının üstüne bir daha içmiycem dedim çöpe atmadım çünkü o zaman içmek istersem evde sigarada olmayacaktı bu daha çok stres yapacaktı bana.aklıma geldikçe mutfak dolabının üstüne baktım ve içmiycem dedim ve bir zaman sonra var ama içmiyorum rahatlığı geldi içmedim.1,5 yıl sonra depresyona girince 1 tane 1 tane içmeye çalıştım günde.zorla belki oyalar diye ama resmen midem bulanıyordu o zamanda büyük yemin ettim içmiycem diye hala içmiyorum 7 yıl oldu.istersen yaparsın ama öyle stressle olmaz.

Beyinde bitiyo hersey cnm, gerçekten ıstiosan bırakıyorum, icmicem deyip birdaha eline almamak .Ilk zamanlar zor oluyo ama 1- 1,5 ay sonra kotu kokuyo içenlerin üstü fln bendemi böyle kokuyodum, iğrenç diosun, ben bebeğim için bıraktım birdaha icmeyi dusunmuyorum ,çok fazla ve cok uzun yıllardır iciodum sende yapabilirsin

Ben biraktim.Cok icerdim ve birakmak hayal gibiydi.Bi gun yeter dedim,iki yil oldu nerdeyse.Kus gibi ozgurum.Sigara tutsaklikmis keyif falan degil.Ilk hafta en zoru onu atlat gittikce korelir icindeki istek.Yaparsin :KK73:

sanırım yakında 1 yıl olacak bırakalı.. ben 26 yaşındayım ve maalesef 9 yıldır içiyordum geçen yıla kadar.. artık son zamanlarda iş yoğunluğu sebebiyle stres vb. durumlardan günde 2 paket içiyordum.. Hamilelikten şüphe edip bıraktığımdan beri 1 adet bile içmedim.. şuanda da emziriyorum diye içmiyorum.. emzirmeyi bıraktıktan sonra başlar mıyım bilmiyorum.. çünkü rüyalarımda bile sigara içiyorum hatta uyanıp ne yaptım yaa ben diyorum.. sonra bakıyorum rüyaymış :D yani benden beter olamazsınız :D şaka bir yana, dakika falan tutmayın.. sakız çiğneyebilirsiniz, soda da iyi geliyor.. nikotin ihtiyacını karşılayacak şeyler tüketilebilir.. patlıcanda nikotin var sanırım.. bu bir irade savaşı.. ben bebeğime bunu yapmayacağım dedim ve anında bıraktım.. umarım başlamam.. siz de kendime bunu yapmayacağım deyin ve bırakın.. mis gibi nefes alıyorum, daha sağlıklı hissediyorum.. boğazımdaki balgam yığını halaaa düzelmedi 1 yıl olmasına rağmen.. allahtan öksürükler geçti.. varın siz düşünün..

Bebek sayesinde biraktim ben de,
Yoksa hicbir kuvvet biraktiramazdi sanirim.
Simdi bebegim dogdugunda emzirince yine icmicem .( cok icmezdim zaten ben )
Sonrasini ise bilemiyorum umarim icmem.
Ben hic birakamam.saniyordum.
Enazindan birakabildigimi ogrendim bu hamileligimle birlkte

1 ay oldu bırakalı. Bu ikinci bırakışım.

İlkinde 10 senelik kullanıcılıktan sonra tek seferde bıraktım, 8 yıl boyunca ağzıma sürmedim.

Geçen yıl maddi manevi zor bir yıl olunca tekrar başladım ve 1 ay önce yine bıraktım.

İki bırakışımda ortak olan şey, bırakmadan önce tam olarak kendimi hazırladım. En az 1-2 ay kendimi ikna ettim, süreçleri düşündüm, yapabileceğime inandım, sonra da pat diye bıraktım.

İlk bırakış daha zordu. Öksürük krizlerim oldu, yoksunluk hissi oldu ama 3 haftadan sonra o his kalmadı.

İkinci bırakışım daha kolaydı çünkü uğraşacak çok fazla şey vardı, aklıma gelmiyordu. Bir de sigarayı bırakmama paralel kilo verme çabasına girdim. Bol su içmeye, diyet ve egzersize başladım. Bu yeni başlangıç sigaranın yoksunluk hissini sıfırladı. Çok su içtiğim için öksürük krizi de olmadı. Çok rahat ilk bir ayı atlattım. Bonus olarak da 5 kilo verdim.

Sigarayı bırakmada iki can alıcı nokta var. Bir, sizin tam olarak bırakmaya ikna olmanız ve başaracağınıza inanmanız gerekiyor, iki, sigaranın yerine birşey koymak gerekiyor. Bu yerine koyacağınız şey, mümkünse size olumlu anlamda katkı sağlayacak birşeyler olmalı.

Ben böyle başardım. Darısı başınıza...

Kızlar kendime plan çizdim dünün tarihini atıp tam tamına 19 saattir içmiyor bence iyi canımda istemiyor şuan sigara kabullendim gibi ve gribin biraz belki ondanda istemiyorumdur çünkü gripken içilen sigaradan bişey anlamıyorum:hasta:

Back
X