Ayy ne güzel yaaa keske bende bırakabilsem her paket bitiminde bir daha almayacağım diyorum ama her defasında yinede dayanamayıp alıyorumDert mi, değil mi emin değilim.
Ama paylasmam lazım bunu.
Sadece bir kaç arkadaşımın bildiği gizli sigara içme bagimliligim var/vardı. Hayatım çok hızlı akıyor ve arada bir sigarayla o hızlı hayata dur diyordum. Ama sigaranın beni yavaş yavaş öldürmesine izin vermek istemedim daha fazla. Pazar gününden beri bıraktım.
Zaten bir gün (muhtemelen bir hastalık yasadigimda) bırakacaktım, neden şimdi hazır saglikliyken bırakmayayim dedim.
Hiç bir sıkıntı yaşamadım aslına bakarsanız. Hatta sabahları temiz bir nefesle uyanmak harika bir duygu, ayrıca paketi biri görecek derdim de yok ama ara aara felaket bir içme isteği geliyor. 'Bir tane ya' diyorum 'bir şey olmaz.' zor tutuyorum kendimi.
Bu isteme durumu 10-15 dk kadar sürebiliyor. Ama icmedigim için çok mutlu oluyorum.
merak ettigim, ve birazda dert ettiğim şey, çevremde sigara kullanan yada bırakmış olan tek kişi bile yok. Beni nasıl bir yol bekliyor. Çok canınız çektiğinde ne yapıyorsunuz? Kilo almaktan korkuyorum hatta kilo vermem lazim, sigarayi bırakmışken bu mümkün mü?
kusura bakmayın biraz uzamış. Ama bu konuda çok yalnızım.
tesekkurler :)
Ekleme: ara ara da rüyamda içtiğimi görüyorum ve rüyamda bak işte basaramadin diyerek kendime kızıyorum. Bu da normal mi :))
normal, sigarayı her canın istediğinde 1 bardak su iç...Dert mi, değil mi emin değilim.
Ama paylasmam lazım bunu.
Sadece bir kaç arkadaşımın bildiği gizli sigara içme bagimliligim var/vardı. Hayatım çok hızlı akıyor ve arada bir sigarayla o hızlı hayata dur diyordum. Ama sigaranın beni yavaş yavaş öldürmesine izin vermek istemedim daha fazla. Pazar gününden beri bıraktım.
Zaten bir gün (muhtemelen bir hastalık yasadigimda) bırakacaktım, neden şimdi hazır saglikliyken bırakmayayim dedim.
Hiç bir sıkıntı yaşamadım aslına bakarsanız. Hatta sabahları temiz bir nefesle uyanmak harika bir duygu, ayrıca paketi biri görecek derdim de yok ama ara aara felaket bir içme isteği geliyor. 'Bir tane ya' diyorum 'bir şey olmaz.' zor tutuyorum kendimi.
Bu isteme durumu 10-15 dk kadar sürebiliyor. Ama icmedigim için çok mutlu oluyorum.
merak ettigim, ve birazda dert ettiğim şey, çevremde sigara kullanan yada bırakmış olan tek kişi bile yok. Beni nasıl bir yol bekliyor. Çok canınız çektiğinde ne yapıyorsunuz? Kilo almaktan korkuyorum hatta kilo vermem lazim, sigarayi bırakmışken bu mümkün mü?
kusura bakmayın biraz uzamış. Ama bu konuda çok yalnızım.
tesekkurler :)
Ekleme: ara ara da rüyamda içtiğimi görüyorum ve rüyamda bak işte basaramadin diyerek kendime kızıyorum. Bu da normal mi :))
Ben varım. 1,5 aydır içmiyorum. Şu anda nikotin krizlerim bitmiş durumda. Ara sıra içme isteği geliyor tabi ama kriz seviyesinde değil zaten o istekleri de umursamıyorsun bile. Kilo almamak için canın sigara içmek istediğinde su iç, baya iç ama 3-4 bardak gibi. Bi de gözümüzde büyüttüğümüz kadar zor birşey değilmiş yaa sigarayı bırakmak.
Yakın zamanda kayınbabam sigaradan küt diye öldü.solunum yetmezliği.oyüzden sigaradan extra nefret ederim.lütfen istikrarlı olun ve vucudunuzun kıymetini bilin.
Ayy ne güzel yaaa keske bende bırakabilsem her paket bitiminde bir daha almayacağım diyorum ama her defasında yinede dayanamayıp alıyorum
Bendeki sorun ise bırakmayı yeterince istememek. O tetikleyici unsuru bir bulamadım. Gaza gelemiyorum.
Vallahi şaka gibi ama konunu sigara içerken okuyorumNasıl bıraktın var mı tavsıyelerin canım.
Muhtemelen ben de sağlığımı kaybettikten sonra bırakacağım ;( Tavsıyelerin için tesekkür ederim canım.Başınız sağolsun. Bir de sigara yüzünden olması çok üzücü.
Bir gün arabayla giderken kendi kendime "aman çok da zararlı birşey olsa alınmasına izin verilmez, bangır bangır zararlı derlerdi" diyip hemen arkasına "oha zaten öyle yapıyorlar" diye dusunmemle başladı aslında :))
Bir de kendi kendime her ictigimde zaten bir gün bırakacağım diyordum. O gün de muhtemelen Allah korusun sağlığımi kaybettigim bir gün olacakti. Niye sagligimi kaybetmeyi bekleyeyim ki dedim. Sabahları, akşamdan dişimi o kadar fircalamama rağmen iğrenç bir nefes kokusu.... Şimdi yok ya. Yok :)) o kadar mutlu uyanıyorum ki...
En son bir arkadasimin sigara kullanmayan babasının kalp damarları tıkandı ve sigara kullanmadığı için damarları sağlam olduğundan çok rahat atlattı.
Korktum.
Ayrıca sanıldığı kadar zor değil. Ben de böyle yazıları sigara icerken okurdum :)) hiç şu an bırakamam derdim. Bıraktım :)) Allah'ım sigarayı biraktim. Çok şükür ya. Bugün erkenden uyandım ve ağzım kokmuyor. Bu harika bir duyguymus. Çok şükür.
Sizler de bunu yasamalisiniz. İnşallah ben de asla ama asla bir daha öyle bir esarete girmem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?